BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1000669 przez asiekasiek

mysia5 napisał: Pesq, bardzo fajny artykuł :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Nie jesteś Mysia sama ja też schizuje... bo ciągle te bóle są, tak do dwóch godzin trwają a później zanikają :dry: i też czuję dzidziusia nisko...

Pesq ileż można czekać !!!??? No kurcze chyba już tam płakałabym żeby wyjęli mi to dziecko a jak nie to gadałabym do nich że sama sobie cesarkę robię!! Aż tyle dni czekać!!?? Porąbany szpital...!!

Kas ja dawniej pracowałam w hostelu ale tak ok 100zł za dobę za 1-os. Jeszcze www.redcarpethostel.pl/pl/pokoje/cennik masz tutaj ale jak pamiętam to nie za ciekawy ten hostel był i kosztował 35zł/d ale łazienka wspólna itp a teraz widzę że podnieśli się z ceną może jakoś lepiej teraz tam jest. I to jest jednak w centrum Krakowa....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1000673 przez asiulek_dolls
Jurada za karę? zwolnić? No coś ty!! i co na twoje miejsce może jeszcze przyjmą inna dziewczynę i może jeszcze młodszą? po to żeby ona im zaraz w ciąży na L4 i później na macierzyński poszła?! uwierz mi to byłby strasznie głupi pomysł i c ja tez by za kare zwolnili i przyjęli kolejna i tak w koło.... :laugh:

A ja umowę mam na stałe wiec licze ze mi wystarczy zaległego i bierzacego urlopu na tyle żeby zachaczyc o 1.01.2017 i wtedy za 2017 tez będę mogła wykorzystać :whistle: no zobaczymy kiedy chłopaki będą chcieli wyskoczyć, w najgorszym wypadku wezme parę dni opieki od lekarza albo L4 :evil:

9 lata 4 miesiąc temu #1000674 przez mysia5
Asiek a obniżył Ci się coś brzuszek?
bo mi się wydaje że mój bardzo... wcześniej miałam praktycznie pod piersiami, i tak jakby ciężko było mi ręce włożyć między brzuch a piersi a teraz... spokojnie kładę całe dłonie i jeszcze mam miejsce... i czuję go tak momentami jakby naprawdę miał zaraz wyjść... Ty kochana masz chociaż bliżej do terminu :kiss:
i w zasadzie możesz już rodzić :) trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze! :)
a ja mam nadzieję że do połowy września synuś posiedzi spokojnie :unsure:
aaaaaah te kobietki w ciąży :blush: :kiss:

9 lata 4 miesiąc temu #1000683 przez pesq
Dziewczyny, a wiecie że za 2 tygodnie już praktycznie wszystkie (prawie..) będziemy "w terminie" tzn - 38-42 i tylko czekać (już tak czekać bardzo) aż któraś napisze : oho zaczęło sie :D Niesamowite! :) Chociaż ja szczerze mówiąc obstawiam że nic się u mnie nie zacznie przed wyznaczonym terminem cesarki...

9 lata 4 miesiąc temu #1000684 przez jurada
Asiulek no masz racje... To jest duza firma i liczba pracowników przekracza 200os. Nigdy nikt sie na mnie nie skarżył a wręcz przeciwnie. Wiesz oni zatrudniają kobiety w różnym wieku i na pewno nie tylko ja tam jestem aktualnie w ciąży.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #1000685 przez asiekasiek
Mysia obniżył mi się właśnie od piątku coś takiego, też ręce mogę włożyć między brzuch a piersi :D i w stanikach mi się lepiej chodzi :D jak byłam tydzień temu u lekarza to mówił że szyjka skrócona o połowę noi miekka w środku, no ja mogłabym już rodzić zwłaszcza że jakaś duża ta moja córa podobno jest ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1000686 przez jurada
Pesq ja nie lubię czekać!!! Ja bym chciała juz, teraz, natychmiast. Szczególnie jak dostałam pozwolenie na rodzenie.

9 lata 4 miesiąc temu #1000689 przez basiek149
Asia a ile ta Twoja córeczka już waży?

spakowałam się tak w 50% do szpitala i padam na twarz... Boże jak się zmęczyłam, jakbym nie wiem co robiła... :pinch:
potem chciałam się na trochę położyć i nie miałam sił wejść na łózko. zawsze jak kładę się spać to najpierw na nim siadam a potem tak się powolutku przekręcam i kładę. a teraz nie wiem co mnie podkusiło i próbowałam wejść do niego na czworaka i straciłam równowagę i ... bęc na bok poleciałam. oczywiście na łóżku więc obrażeń brak tylko nie mogę z siebie, jaki człowiek się niezdarny robi... :blink:

czekam teraz na męża żeby zjadł naleśniki i idziemy na spacer trochę się poruszać trzeba. o ile zdążymy przed deszczem bo dzisiaj co chwilę u nas kropi. ciesze się z deszczu bardzo bo od razu inne powietrze ale chciałabym tylko taki króciutki spacerek zaliczyć i może dalej sobie padać :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000691 przez asiekasiek

basiek149 napisał: Asia a ile ta Twoja córeczka już waży?

tydzień temu jak wymierzył mi lekarz to 3120g no a byłam w 37 a dzisiaj 38 tyg więc on sam mówi że duuuża :) a gdzie tam do końca :whistle:

Wiem że waga z tego jest plus minus... no ale i tak patrzy się na te wyniki,,,

9 lata 4 miesiąc temu #1000695 przez pesq
Asiu Laura idealna nie jakas wielka urodzi się pewnie z 3700 :), Jurada ja tez nienawidzę czekać tym bardziej ze teraz to juz ciężko..

9 lata 4 miesiąc temu #1000698 przez asiekasiek
A w właśnie Jurada ile Lenka waży??

9 lata 4 miesiąc temu #1000703 przez Zazanna
Deszczyk <3

Chciałam pospać, ale się nie da...................................... :dry: Ciągle to telefon, to pieseł...

Basiek ja też taka niezdara teraz :) I jak wstaję, to się musze najpierw na bok, a potem się zsuwam po 2-3 centymetry, no ze 3 minuty schodzi mi zejście do brzegu łóżka heh :P
Chyba, że mi jakiś robal na mnie włazi, to wtedy się okazuje, że jednak jeszcze potrafię przyśpieszyć ;)

Asiek to Laurka też duuża już :) <3

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000705 przez asiulek_dolls
ehhhhhh padam.... moje dziecko zasnelo 20min temu a juz od 14 był nieznosny i skakał po mnie :pinch: dziewczyny (te w pierwszej ciąży) cieszcie się ostatnimi chwilami/dniami beztroskiego lenistwa to nic ze tu boli tam gniecie i wogole niewygodnie i ciężko ale póki co spokojnie.... a jak chcecie wiedzieć co was czeka to na blogu który poleciła Pesq 15 rzeczy które zaskoczyły jedna z autorek podczas pierwszego roku macierzyństwa... dziś czytalam i po dwóch latach kariery w roli mamy stwierdzam ze pierwszy rok to pikuś i luzik :laugh: nie no nie starsze was... w życiu bym nic nie zmieniła ani jednego dnia z moim terrorystą kocham go ponad wszystko!!! ale potrafi wypompowac ze mnie wszystkie siły :laugh: a wiec kochane do porodu relaks i zbierajcie siły bo największa i najpiękniejsza przygoda waszego życia juz za moment wystartuje!! :woohoo:

p.s. ciekawe jak długo moje dziecię pospi?! i pewnie później pójdzie spać o północy... :pinch:

Edit: będę monotematyczna ale w zaistniałej sytuacji usprawiedliwie się (w sumie to sama-sobie) ze ambitne plany na dziś - czyli pakowanie do szpitala - znowu poszły się je%&ć :whistle:

9 lata 4 miesiąc temu #1000707 przez asiulek_dolls
Kas a odnośnie tych noclegów w Krk to wiesz nic sprawdzonego nie polece bo nie mialam potrzeby korzystać... :P a to dla Was czy ktoś znajomy się wybiera, bo w sumie kluczowa sprawa cena i czy w centrum/lub blisko czy na obrzeżach może być, bo jedyne co mogę wtedy pod powiedzieć to w której dzielnicy szukać żeby był dobry i szybki dojazd do centrum

9 lata 4 miesiąc temu #1000708 przez basiek149

Asiu Laura idealna nie jakas wielka urodzi się pewnie z 3700 :)

też mi się tak Asiu wydaje :) nie ma co przesadzać. Laura będzie miała wagę idealną :)
zresztą ja też tak do końca nie biorę do siebie tego co mówią lekarze o wadze dziecka bo jak już się ostatnio przekonałam to może być według ich pomiarów bardzo różnie... :blink: ważne żeby było zdrowe, poród szybki i lekki i wsio :D

wróciliśmy ze spacerku i pogoda mnie troszeczkę obudziła więc fajnie bo już mi się tak oczy strasznie kleiły, że myślałam, że będzie jednak drzemka w środku dnia. ale za to tak się zmęczyłam...yh, tak więc jak tylko wróciłam to bęc na kanapę i tak siedziała i sapałam jakiś czas... :S

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia