- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A moze Lenka tez na urodziny brata wyjdzie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
ja dostałam normalnie do 5 września.
Kas informuj nas na bieżąco może już na dniach się dowiesz co z Tobą i Agatką, najgorzej to żyć w takiej niepewności.
Uciekam, koleżanka jedzie do mnie z Ciechanowa.
Miłego dnia dziewczynki
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ze inny lekarz mi wypisze to nie szkodzi jak całą ciążę pisał jeden.
Kasia to facet jest wiec pewnie dlatego taki o!
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
A co do tej mojej koleżanki wczoraj miała 4 podejście do wywołania porodu i nic... nie chcą robić cesarki bo... bo nie chcą. Ona już zdenerwowana jak cholera no ale co zrobić.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
no zobacxymy jak to bedzie...ale na weekend ,oglaby z nami byc;)
dziewcxynki z Krakowa - znacie jkis fajny i niedrogi nocleg w Krk?
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Asiek no myślałam, że się nie skapnie szczerze mówiąc
Chyba się muszę zdrzemną, bo się zmęczyłam jak nie wiem co
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewsk...moga-czynic-roznice/
Oczywiście wiadomo to nie żadna reguła Ale w przypadku przenoszenia ciaży o ponad dwa tygodnie jak u mojej znajomej to już też sie robi nie fajne...
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
a i tak mniej więcej policzylam mój zaległy urlop i mam jeszcze 19 dni (chyba) z 2014 + 2015 + 2016 + 2dni opieka na dziecko za 2016 to wychodzi 71+2 i muszę się zorientować ile na bliźniaki jest macierznskiego bo z tego co kojarze to ok dwóch tygodni więcej wiec w zależności kiedy się urodza to jest szansa ze jeszcze za 2017 moglabym wsiąść urlop czyli gdzieś do polowy lutego2017 moglabym z dziećmi siedzieć w domu i brać kasę bo później to i tak pewnie wychowawczy bezpłatny.... teraz przy Kacperku miałam iść na wychowawczy bezpłatny pod koniec marca ale się udało i od polowy stycznia na L4 jestem i tym sposobem "zaoszczedzilam" zalegly urlop (i juz wdzicie dlaczego jestem za tym żeby urlop brać przed porodem a nie przed... czasami parę dni robi spora różnice jak chce się z dzieckiem w domu być dłużej, a wiadomo ze z kasą tez trzeba się liczyć)
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
jurada napisał: Asiulek mój lekarz jest poje...ny. Powiedzial ze powinien mi wypisać ostatnie L4 do 3.09 czyli na równe 2 tyg przed terminem ale pójdzie mi na rękę i wypisze do 8.09 czyli na 9 dni. A potem na urlop mam iść. Szczerze mi to juz lata bo po macierzyńskim rocznym bede chciała wykorzystać zaległe wypoczynkowe. Mam jeszcze z zeszłego roku, z tego i jeszcze dojdzie z 2016.
No i mam się juz nie oszczędzać bo mała ma juz płucka rozwinięte i mogę rodzic. Z czego potem wynikło ze nie tak prędko tam na dole, ale podobno u kobiety ktora rodziła moze wszystko w jeden dzien się zmienić. Czyli, szyjka skrócić, zmiękczyć i wio na porodówkę.
Zaz ja nie jadłam w maku. Nie lubię tego jedzenia . Synek jadł zestaw a ja popijałam shake.
Mam przeczucie ze jak Kas urodzi to ona ruszy lawinę porodów. Potem scarlet, Kasia, glooria itd... Aaaaa! Czuje ze bede ostatnia.
Dzisiaj molestuje R.jak D.zaśnie....
juranda ja jak pracowalam i z amelka bylam w ciazy to mialam l4 az do porodu potem jak urodzilam to malam macierzynski i wtedy wypoczynkowy a na koniec wzielam jeszcze wychowawczy, ale obawiam sie ze wypoczynkowego nie dostaniesz juz za 2016, bo wtedy juz nie bedziesz pracowala ale moze sie myle i przepisy sie zmienily
u mnie szyjka otwarta a poza tym nic sie nie dzieje, juz chcialabym miec to za soba bo te ostatnie tyg to juz jakas katorga, mam problem z przekreceniem sie z jednego boku na drugi, rano problem ze wstaniem, dzisiaj to juz w ogole energii nie mam nic mi sie nie chce, no ale dzieciakom obiad jakis trzeba dac i ogarniac by jakos dom funkcjonowal
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
a blog rzeczywiscie fajny, kiedyś juz go linkowalas i przegladam od czasu do czasu
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Lidziun oczywiście ze urlop za 2016 się nam należy, oczywiście jeśli umowa o prace nie wygasa wczesniej
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam.nadzieje ze mnie nie zwolnią ZA KARE!
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
w piątek byłam u lekarza i badał mnie... więc nie będę siać paniki... po prostu jakoś się wystraszyłam, ale skoro piszesz że to normalne to położę się i nie będę wymyślać masz rację, przecież nagle mi nie wyskoczy. Ma jeszcze czas więc niech ładnie sobie siedzi w brzusiu
Ja też będę miała urlop za 2016 każdej chyba przysługuje, o ile faktycznie jak Asiulek mówi umowa nie wygasa