BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1018802 przez asiekasiek
Kas a ten teromsik dla dzieci jest taki? czy w termosie po prostu trzymasz ?? bo kurcze ja mam i ten termos o dupe rozbić... juz kiedyś myślałam że jak coś to podgrzewacz będę brała :)

a dziewczyny macie jakiś termos do polecenia ? żeby ciepło trzymał ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1018816 przez pesq
Kochane tylko szybko przejzalam wiec nie będę się mocno odnosić. Basiu jesteś bardzo dzielna. Kasia kciuki u dermo.

Agata spala od 21:30 do 1 a później do 5:30 :blink: :blink: :ohmy: :silly: Chyba jej lepiej niż z nami bo z nami częściej sie budzila ! Ale rano juz ja wzięłam do siebie bo nie chciała za nic zasnąć i nie miałam sily przy niej siedzieć bo ... Wykonczyla mnie ta noc bo ciągle za nią tęskniłam! Masakra :P ale chyba będzie dobrze. Chociaż jak rano ja wzięłam to i tak się rzucala do 7 :( a później juz powoli wstawalysmy chociaż marzyłam żeby przysnąć.

Kochane mala śpi i jadę zaraz do galerii. Znowu w nocy cycki duże z mlekiem teraz troche odciagnwlam na mrozonke a jak Agat wstanie to karmimy i jedziemy.

Mamy kp czy w galeriach sa miejsca do karmienia w razie czego?

Ah mamy huśtawkę. Póki co jest w szoku cototo ale chyba sie podoba :) jednak nie zasnęła mi w niej jak zachciało sie spac to jeczala i musiałam wyjąc.

Swoja droga wszystkie używamy fotelików samochodowych i huśtawek albo bujaczkow a one maja pozycje polsiedzaca- to chyba nie szkodzi maluchom co?

Wrzucam zdjęcie pierwszy raz w huśtawce :)
Załączniki:
Podziękowania: basiek149

9 lata 1 miesiąc temu #1018823 przez pesq
Dziewczyny ja mam kolekcje planszowek. Zaczelo soe cztery lata temu od monopolu a teraz zrzucamy się ze znajomymi i mamy juz z 11 chyba.. Jedna z pierwszych byla kolejka nawiazujaca do czasów PRL. Niektóre potrafią wcagnac na caly dzień takie sa rozbudowane ja tzolkin gra o tron albo osadnicy z catanu a inne śmieszne np tabu albo dixit. Gorąco polecam takie spędzanie czasu! Którego obecnie Malo mamy :P dzis po poludniu wpadnie koleżanka i właśnie w cos gramy :) wkreccie sie dziewczyny KONIECZNIE.. lepsze to niż gadanie o dupie Maryny :)

9 lata 1 miesiąc temu #1018874 przez me.ch
Hello :D

Wybaczcie ze sie nie odniose do wszystkich bo pisze z pamieci - doczytalam Was wczesniej ale dopiero teraz moge pisac. Mam nadzieje ze wiekszosc ogarne!

Asiek, tak dziekujemy Wam wszystkim za pudrowa porade, bo podzialala :) wprawdzie zajelo nam to dwa dni ale zeszly prawie w 100%, okazjonalnie zauwazam jedna czy dwie kropeczki teraz i wszystko ok.

Na sucha skorke pediatra zapisalam nam jakies dwa czy trzy alternatywne masci ktore wykupimy w polsce (chyba) - poki co smaruje jak smarowalam, olej kokosowy, oliwka lub krem do codziennej pielegnacji - zamiennie w zaleznosci od tego co sie nawinie. Poweidziala ze za malo to jest jak dla niej zeby to mial byc objaw alergiczny (poza skorka nie ma zadnych innych).

Bedziemy jednak w polsce robic tez te usg bioderek bo mamy nierowne faldki na udkach, ale to tak profilaktycznie bo pani doktor powiedziala ze to moze ale nie musi oznaczac problemu (w uk robia tylko manualne badanie a usg jesli manualne wykaze wskazania - u nas nie wykazalo).

Dodatkowo mielismy wczoraj szczepienie - trzecie i dzis niestety stan podgoraczkowy od rana, a przy jednym pomiarze nawet 38.3, wiec siedzimy w domu poki co. Moze jesli spadnie nam ta temperatura do 37.5 max to pojdziemy po poludniu jeszcze na szybki szpil jakis :) Kornel znosi to nawet dobrze (poza tym ze absolutnie nie bedzie jadl paracetamolu bez mleka - sprobowalam po jedzeniu i zwymiotowal wszystko wlacznie z uprzednio wypitym mlekiem po czym usmiechnal sie do mnie takim usmiechem szerokim jak rzadko. hah.). Troche pomarudzil jak te 38.3 stuknelo, a tak to sie bawi, gada jak zwykle i nawet nie spi az tak duzo. Teraz w koncu padl ale poza tym od rana tylko szybka 30 minutowa drzemka i tyle.

Pesq, my tez planszowki lubimy i w ogole gry rozne, teraz zamowilam dla P na swieta monopol w wersji slaskiej hehe :)

Poza tym ten tydzien mija nam dosc intensywnie, we wtorek calu dzien nas nie bylo pojechalismy wlasnie do galerii spotkac sie z moja kolezanka. Tak jak Kas robie mleko na miejscu na wyjsciach - albo biore wrzatek prosto do butli i w taki termiczny pokrowiec (to przy krotszych wyjsciach sie nam dobrze sprawdza bo kiedy nadchodzi czas jedzenia to akurat mamy dobra temperature wody, ewentualnie rozrabiam z woda mineralna zimna jesli trzeba); jesli na dluzej jade to mam termos i tam wrzatek plus w butli chlodna woda. Ewentualnie mozna tez poprosic w jakiejs kawiarni o wrzatek (ja nie daje kornelowi tej wody od nich tylko wsadzam nasza zimna butle do wrzatku zeby ja podgrzac).

Poza tym, zrobilismy przymiarke do spacerowki - nasza rozklada sie prawie ze do plaskiego wiec Kornel raczej nie siedzi tylko wciaz prawie lezy (Tak jak Pesq pisala, w lezaczkach, hustawkach i fotelikach samochodowych w sumie jest podobnie). Tym bardziej ze my chyba jednak czesciej i tak uzywamy fotelika niz gondoli anyway, bo to na wyjazdach itp. i chyba zaczniemy z niej juz korzystac. Kornelio wiekszosc czasu na spacerze juz teraz patrzy wuec bedzie mial ciekawiej :)

Basiek, bardzo sie ciesze ze juz po wszystkim i ze wszysyko jest dobrze!! A rana spora to fakt, ale przynajmniej juz po klopocie!

Pesq
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ach, cos jeszcze mialam pisac ale nie wiem co to bylo, a dzentelmen moj sie obudzil i wprawdzie jeszcze nie skrzeczy ale cos czuje ze mam tylko tyle czasu zeby wrzucic jeszcze nasza spacerowkowa probe i bedzie trzeba sie pobawic ;) Jak sie uda to pozniej jeszcze wpadne :D
Podziękowania: basiek149

9 lata 1 miesiąc temu #1018875 przez me.ch
o i jeszcze Asiek - ciesze sie ze sie juz pogodziliscie :D ja tez sie nie umiem dlugo gniewac na P (aczkolwiek nie omieszkam nigdy zaniedbac tego obowiazku zony jesli jest taka potrzeba hehe)....

9 lata 1 miesiąc temu #1018876 przez me.ch
Pesq boska ta huśtawka:) Agat wygląda na zadowolona ;)

Nasza spacerówka:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: kasandra9

9 lata 1 miesiąc temu #1018889 przez Rita87
Pesq, super, że nocka tak ładnie minęła :) i huśtawka super :)
Ja też uwielbiam takie gry. U nas zdecydowanie królowały swojego czasu fasolki - każdy kto do nas przychodził przechodził przymusowe szkolenie z zasad gry i chyba nie było osoby, która by się nie wciągnęła :) Osadnicy też super. A dixit był hitem na wakacjach z przyjaciółmi :) Hmm może to dobry pomysł na prezent gwiazdkowy? Tylko kiedy w to grać :laugh:

Co do prezentów to chciałabym czymś zaskoczyć mojego D. i coś mu fajnego kupić, ale zupełnie nie mam pomysłu :unsure:
Dla dziadków już zamówione fotoksiążki ze zdjęciami z chrzcin plus na początku przyszłego tygodnia mamy mieć zdjęcia z domowej sesji i planuję jeszcze zamówić kalendarze ze zdjęciami Stasia. Ale żeby nie było tak Staśkowo tylko to na pewno jeszcze kupimy jakieś drobne spersonalizowane prezenty. A Wy co swoim mężczyznom kupujecie?

Meszku, wow to Kornel wskoczył na kolejny poziom zaawansowania skoro w spacerówce już będzie się woził :cheer:
W ogóle to jestem pod MEGA MEGA MEGA wrażeniem różności jakie tworzysz ze zdjęć Kornelka i tego co Pesq i Kas pomogłaś stworzyć. CUDO i teraz będę molestować brata, żeby pomógł mi takie miesięczne "karty" przygotować :) my też używamy oleju kokosowego, ale własnie mój jest bezzapachowy, a wspominałaś, że Twój pachnie kokoskiem? U nas na suchą buzię (taki typowy azs) pomaga bepanthen sensi derm, ale na ulotce jest że dłuższe stosowanie należy skonsultować, więc zaczęłam smarować mu tym olejem, a teraz lekarz nam polecił kre a-derma exomega, ale jeszcze nie stosowałam. Widziałam, że dziewczyny na tym forum na fb chwaliły też taki krem aquastop.

Basiek, dzielna kobieta jesteś, bo to cięcie to wygląda naprawdę konkretnie. Oby tylko teraz szybciutko się zagoiło. Ale też mnie dziwi, że już szwy chce ściągać... no ale ja się nie znam w ogóle :P
Podziękowania: me.ch, basiek149

9 lata 1 miesiąc temu #1018890 przez Rita87
Kas, ale mnie historia z butelką rozbawiła :laugh:

Kasia daj znać jak tam po dermatologu. Trzymam kciuki ze Stasiem, który też prawdopodobnie ma alergię :unsure:

Zaz, a nie ciągnie Cię do nabiału? Bo ja co otwieram lodówkę to ostatkiem sił się powstrzymuję, żeby nie rzucić się na twaróg albo jogurt czy inny serek :laugh: I w sumie to skoro jedynym objawem jest katar to to na pewno chodzi o alergię pokarmową? Dziwne, że nie ma wysypki i kupki są ok. Ja jak myślę o katarze to od razu mi się kojarzy z alergią na kurz, roztocza, pyłki itp...

9 lata 1 miesiąc temu #1018891 przez Kasia888
Hej dziewczynki odzywam się po wizycie.
Dermatolog powiedział, że to łojotokowe zapalenie skóry, przepisał dwie maści takie do zrobienia będą do odbioru wieczorem i za trzy tygodnie kontrola i zobaczymy co z tą buzią :dry: .
Poza tym ma takie suche miejsca na nóżkach i pleckach i w zgięciach nadgarstków, ale już nie takie czerwone.

9 lata 1 miesiąc temu #1018892 przez Kasia888
Mech, Pesq super maluszki wyglądają w tej huśtaweczce i spacerówce ;)
Meszku to zanim się obejrzysz a Kornelcio będzie już sam siadał :cheer:
Asiek nie ma się co gniewać za długo na facetów choć ja może tutaj nie powinnam Ci radzić ;)
Rita właśnie z empika zamówiłam zdjęcia i kalendarz na specjalne zamówienie dziadków i drugi taki sam zestaw dla nas ;)
Aa i Basiek też skorzystałam z tego linka i zamówiłam ten album niebieski ;) powiem szczerze, że jak się tak chodzi po sklepach to nie ma za bardzo albumów w takiej kolorystyce dziecięcej ;)
A mężowi nie wiem co kupie, może jakieś ubranie, zobaczymy... ;)
Podziękowania: me.ch

9 lata 1 miesiąc temu #1018893 przez asiekasiek
Pesq cieszę się że miałaś taką noc miłą :D powodzenia na zakupach i huśtawka śliczna. Minka Agatki mi mówi że jej się podoba i może da mamie 10 minut wytchnienia a ona wtedy będzie się w niej bawić ;)

Mech cieszę się że pomógł puder :D ja też wczoraj byłam na szczepieniu i Laura cały dzień spałaby tak jak ostatnio. I w spacerówce elegancko Kornelowi :D

zw bo króliczek mój obudził się ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1018896 przez asiekasiek
Rita ja miałam kupić pizame ale może grę planszowa kupie hmm...

Kasia kurde co to takiego i od czego by miał ??

ja dzisiaj miałam zabiegany dzień. bawiłam się we fryzjera psiego. zamiatalam kostke przed domem. zbieranie kup z trawy :P oczywiście kupy psa... ;) mylam okna i orbitrek i jeszcze zrobienie obiadu... ale teraz mam spokój :)

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1018898 przez basiek149
hej :)
Asia nie boli mnie. Gorzej się czułam po biopsji. A teraz gdyby nie to, że widziałam co tam mam to w życiu bym nie powiedziała, że jestem po jakimkolwiek zabiegu :) Tabletek przeciwbólowych nie biorę bo naprawdę nie mam potrzeby. Wczoraj tylko trochę mnie bolało jak Kubusia podnosiłam ale ból do zniesienia. Dziś nie boli mnie nic :)

Szwów mi nie zdjął... :dry: chyba za wcześnie. 18.12 mam znowu przyjechać do szpitala i wtedy powiedział, że będziemy zdejmować. Dziś mi tylko to obejrzał i mówi, że ok. Dalej mam mocno ściskać tą pierś żeby się krwiak nie zrobił.
Ale dobrze, że coś mnie wczoraj podkusiło i nastawiłam budzik na rano bo bym zaspała do szpitala. Bo mój mały Brzdąc ostatnio śpi i śpi w nocy. Wczoraj nam zasnął na dobre ok 22.00 i wstał po 7.00 :blink:

Pesq super ten twój bujaczek! i Agatka wygląda na zadowoloną B)
Me.ch fajne to zdjęcie Kornelka w wózku :) :) :) i chyba do Ciebie jest podobny... :)

Aa i Basiek też skorzystałam z tego linka i zamówiłam ten album niebieski ;) powiem szczerze, że jak się tak chodzi po sklepach to nie ma za bardzo albumów w takiej kolorystyce dziecięcej ;)

Kasia proszę bardzo :) Ja jestem zadowolona z tych albumów. Kupiłam po jednym dla mamy i teściowej i sobie dwa. I Kuba dopiero skończy 3m-ce a ja już mam praktycznie te dwa jego albumy wypchane zdjęciami :blink: :laugh: Ale co tam. Bardzo lubię je przeglądać. Nie ma to jak zdjęcia w albumie niż takie oglądane na kompie :)

9 lata 1 miesiąc temu #1018900 przez Kasia888
Dobrze, że Cię to nie boli, bo jednak szew wygląda na duży
Haha :laugh: , na razie zamówiłam dwa zestawy zdjęć po 50, ale też czuje że szybko się zapełnią,bo była sesja mikołajkowa niedługo świąteczna i sylwestrowa i znowu będzie potrzeba wywołania kilku zdjęć :laugh:
A i Basiek powiem Ci, że zamówiłam kilka zdjęć w wersji standard i resztę w premium i jakość zdjęć taka sama, ale jednak te zdjęcia premium są na lepszym papierze drukowane, po prostu takie sztywniejsze jak się weźmie do ręki.

Asiek nie wiem od czego :unsure: dermatolog powiedział, że to się zdarza u niemowląt, bo zatykają się pory łojotokowe.
Mam nadzieje, że to mu zniknie, bo już miał taką ładną buzię a teraz znowu :(

9 lata 1 miesiąc temu #1018901 przez mysia5

Kasia888 napisał: Hej dziewczynki odzywam się po wizycie.
Dermatolog powiedział, że to łojotokowe zapalenie skóry, przepisał dwie maści takie do zrobienia będą do odbioru wieczorem i za trzy tygodnie kontrola i zobaczymy co z tą buzią :dry: .
Poza tym ma takie suche miejsca na nóżkach i pleckach i w zgięciach nadgarstków, ale już nie takie czerwone.

Kasiu , mój Kacperek ma to samo ze skórką, bardzo suche nóżki przede wszystkim i ogólnie cała skórka sucha. Też dostałam maść robioną i kremuję go codziennie po kąpieli ale nie widzę jakiejś poprawy niestety :( w poniedziałek będę dzwonić do lekarza i powiem o tym, bo tym tygodniu niestety jej nie ma. Ale mam nadzieję, że Jasiowi pomoże, trzymam kciuki :) :kiss:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia