BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 tygodni temu #1019059 przez kasandra9
Mój Gagatek tez sie jeszcze nie przekreca. Cos próbuje będąc na brzuszku, podnosi głowę i nogi, czasem ja przewracam, licząc ze zatrybi o co chodzi:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 tygodni temu #1019064 przez pesq
Moja gwiazdka tez się nie przewraca ale jest czas. Ona dlugo tez glowki nie podnosila a później z dnia na dzień.

Asia mówiłam Łukaszowi o tych siniejących ustach w kontekście odcięcia nas od neta a on powiedzial żebym zapytala Cie czy mala dużo sika? Bo to podobno czesty objaw odwodnienia.

9 lata 4 tygodni temu #1019066 przez asiekasiek
no dużo sika. często zmieniam pieluszki. to co odwodniona byłaby?? często przystawiam do piersi plus daje 50 ml herbatki z koparku. :(

9 lata 4 tygodni temu #1019068 przez Kasia888
Czyli nie jestem jedyna w tych rozkminach.
Też bym chciała nie czytać nic w necie, ale z drugiej strony chcę wiedzieć jak najwięcej, choć czasami racja przesadza się, najgorzej czytać na forach info od innych spanikowanych matek, bo spirala się nakręca ;)
Meszku dobra radę wezmę ją sobie do serca, jak maluch się usmiecha tzn, że jest dobrze, mój się usmiecha, bawi zabawkami na macie to może nie ma co martwić się na zapas ;)
Asiek musiałam ;) dr google mówi, że sinienie może być objawem problemów z układem krążenia lub po prostu dziecku jest za zimno i wystarczy założyć mu coś ciepłego, ale to net najlepiej Ci lekarz powie co i jak.
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 tygodni temu #1019070 przez asiekasiek
Kasiu tez to wyczytałam i doszłam do tego ze może być to objaw problemow z sercem i wolałam wyłączyć Google :(

9 lata 4 tygodni temu #1019073 przez mysia5
Jurada jak jest juz 1 czy 2 stopnie to mały jjeździ w spiworku ;) aż tak grubo go nie mmusze do niego ubierać i zawsze ma cieplutko ;)

Asiu może malutkiej było zimno ?
Nie czytaj pierdol na necie i niepotrzebnie się nie stresuj , tylko pojedz sobie spokojnie do pediatry. Trzymam kciuki ;**

mój maluch tez się nie przekreca jeszcze :) tak jak Meszka napisała każdy maluch w swoim tempie wszystko robi :) spokojne Kasiu ;) na pewno jest wszystko w jak najlepszym porządku ;) ;*

9 lata 4 tygodni temu #1019092 przez Rita87
Asiek, mi lekarz powiedział, że jak u Stasia zauważę sinienie (zwłaszcza podczas karmienia) to, żeby jechać na IP, bo to znaczy, że ma problem z prawidłowym oddychaniem i że to może wskazywać na zapalenie płuc. Ale Twoja malutka jest zdrowa, więc też myślę, że mogło jej być po prostu może chłodno. Moja teściowa jak lekarz powiedział o tym sinieniu od razu zauważyła, że Staś ma wokół ust i nad bródką takie jakby właśnie sine. Pojechaliśmy na IP i lekarka mówi, że nie ma żadnej sinicy... Więc wyszliśmy na przewrażliwionych oczywiście :P No ale zapalenie płuc wyszło :( tylko u Stasia to nie były sine usta, tylko tak pod ustami najbardziej. I w sumie do tej pory co jakiś czas takie coś u niego zauważam. Gdyby Laura była odwodniona to by mało sikała albo wcale.

Kasia, mój Staś bardzo nie lubi leżenia na brzuszku, więc u nas to kilka minut dosłownie leży, kilka razy w ciągu dnia. Ale to też różnie wychodzi. Czasem nie leży w ogóle, jak mamy dzień poza domem, albo gości, ale staram się o tym pamiętać i zawsze się śmieję, że teraz czas na ćwiczenia. Przekręcać się zaczął w 11 tygodniu, ale tylko z brzuszka na plecki. Zauważyłam, że mu się udaje jak ma odpowiednio rączkę schowaną, to wtedy tylko pochyli główkę i reszta ciałka już mu leci :) cieszyłam się jak głupia z tego przekręcania, a potem na tym facebookowym forum jakaś laska napisała, że wg jej lekarza jak dziecko robi tak przed ukończeniem bodajże 6 miesiąca, to znaczy, że ma asymetrię :unsure: Jak załapał przekręcanie to przekręcał się za każdym razem, a teraz znów się nie przekręca :huh: ja się staram nie przejmować, bo każde dziecko ma swój własny rytm i jeśli chodzi o umiejętności ruchowe, to są dość duże widełki jeśli chodzi o wiek dziecka, bo to kwestie bardzo indywidualne. W ogóle on to najbardziej lubi kopać nóżkami, największą ma wtedy radochę, kopie nimi jak szalony, a poza tym to jak leży na pleckach to za bardzo nie chce się obracać na boki ani nic w tym stylu. Jedynie z tego brzuszku mu się udało, bo ewidentnie nie lubi i wykombinował co tu zrobić :laugh:

Ja to codziennie mam kilka momentów, że myślę sobie jaka ze mnie matka, szczególnie jak te laski na facebooku się chwalą, że dom posprzątany, podłogi umyte, wyprane, wyprasowane, włosy umyte, makijaż zrobiony, dziecko najedzone, po spacerze, słuchaniu muzyki, czytaiu książeczek, zabawie na macie, czeka na tatę z dwudaniowym obiadem :laugh: Ja jestem mega nieogarem i naprawdę chyba jakaś mało zaradna jestem... Plus dodatkowo właśnie mnie stresuje to czy odpowiednio dbam o Stasia. Np nie wiedziała, że dziecka nie można pionizować i jak Staś był mniejszy to sporo go nosiliśmy do odbijania i po odbiciu, bo wg nas miał refluks. I też się naczytałam potem o pionizowaniu i wyszło, że w ogóle go nie tak nosimy jak trzeba :( mój D. stwierdził, że teraz już wiemy i będziemy robić dobrze, a ja przez długi czas sobie nie mogłam wybaczyć, że o tym nie wiedziałam... Ale teraz właśnie za każdym razem jak wychodzi że coś robię źle to sobie tłumaczę, że kocham mojego synka najbardziej jak tylko potrafię i robię co w mojej mocy, żeby było mu jak najlepiej, a nie mogę wiedzieć wszystkiego i daję u najwięcej miłości ile mogę mu dać. I jak właśnie popatrzę na ten jego uśmiech to wiem, że jest szczęśliwy i mi przechodzi głupie myślenie :)

9 lata 4 tygodni temu #1019095 przez pesq
Ritka ja wlaśnie przeczytałam Łukaszowi o tym makijażu zabawach na macie i dwudaniowym obiedzie to się uśmiał ;) Heh.. Wiesz tak sobie dość aktywnie śledzę i nawet piszę na tej grupie jak mam jakąś sprawę i myślę - zero tam takiej atmosfery jak u Nas. Powtarzam się, ale UWIELBIAM NASZE FORUM <3 i nie mogę doczekać się wiosny i spotkania! Dziewczyny będzie tyle śmiechu! :) :)

9 lata 4 tygodni temu - 9 lata 4 tygodni temu #1019100 przez me.ch
Asiek, sorry ze wczesniej sie nie odnioslam ale tak na szybciora pisalam. Ja bym na Twoim miejscu poszla wlasnie do lekarza a poki co sie nie doczytywala w internetach bo jak sama wiesz to zgubne jest....

Pesq, az mi milo i cieplo sie zrobilo na duszy jak napisalas ze to juz prawie rok :) <3

No i dziewczyny, stalo sie. KORNEL MA WLASNY POKOJ. (A ja wino zeby jakos to przezyc haha).

Uwaga, oto i nasza komnata :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 tygodni temu #1019107 przez kasandra9
Meszku, cudownie!!<3
Ejj, ja się codziennie maluję, (nie codziennie piorę i prasuję:)) i gotuję, może nie zawsze dwudaniowo ale...;) Z Agu też robimy różne rzeczy oczywiście:) czuję się pojechana ;))))

9 lata 4 tygodni temu #1019109 przez Magdalena9t
Hej :)
czytam Was codziennie,ale zanim nadrobię zaległości i zabieram się za odpisywanie,to najczęściej budzą się dzieciaki :whistle: także ten :pinch:
U nas obecnie katarek u obojga,odciągam fluki jak nie jednemu to drugiemu,muszę ten katarekdo odkurzacza zamówić bo się wykończę.
Od zeszłęgo tygodnia Laura przechodzi skok, w sumie tydzień temu darła się bez powodu,uspokoiła się dopiero przy włączonym odkurzaczu ufff bo rączki nie pomagały :blink:
Laura waży jakieś 7200 jak nie więcej,próbuje się przekręcić na bok,główkę mocno przechyli,ale tyłeczka tego grubiutkiego już nie daje rady i się denerwuje,pomagam jej trochę żeby zaczaiła :P :P

Wróciłam na zajęcia Pole dance,w poniedziałek byłam pierwszy raz,i do dziś czuję zakwasy :woohoo: muszę więcej robić dla siebie,bo cały czas ogólnie sama z dziećmi, a widzę,że mąż jakoś ogarnia dwójkę.

Co pamiętam,
ja śpię z córką,bo najwygodniej mi ją karmić w nocy,nie chce mi się wstawać, planuję karmić 1,5 roku maks 2 lata, ale decyzję ostatecznie Laura podejmie dokąd będzie chciała moje mleczko,i jak będzie leciało to niech sobie je;-) WHO zaleca karmienie piersią do 2 lat a nawet dłużej ;)

Asiek, MMR zawiera żywe wirusy,jakby co..

Basiek,ale zabieg ekspress,dobrze,że już po,oby szybko się zagoiło ,dzielna jesteś :) :)

Pesq brak słów na szefostwo :angry: :angry:

Mech jak zwykle u Ciebie piękne aranżacje Kornelkowego królestwa ;)

Kasandra Agacia do taty podobna ;) :)

Pesq fajny bujak,widać że Agatce się podoba;-)
My mamy taki po Tomku jeszcze do 18kilo, Laura sama się w nim buja tak śmiesznie macha serdelkami swoimi :kiss: :lol:
www.ceneo.pl/24702274

Zakupy i galerie najlepiej samej. Na spokojnie i bez stresu, i zarazków niepotrzebnych zwłaszcza w tym okresie.

Kasiu oby maść pomogła, Tomek miał coś podobnego ale on ma AZS.

Już usypiam,przepraszam,że tak krótko i o nas tylko,postaram się być na bieżąco ;)

9 lata 4 tygodni temu #1019111 przez Magdalena9t
Tomek i Laura :cheer:
Załączniki:
Podziękowania: jurada

9 lata 4 tygodni temu - 9 lata 4 tygodni temu #1019144 przez asiekasiek
:whistle:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dzięki dziewczynki w pn idę na prywat do pediatry i zobaczymy co powie a w Google już nie wpisuje...

Magda a co ja pisałam o tych szczepieniach bo kurde nie pamiętam :whistle: o ile waży Laura!! dużo. śliczne dzieciaczki:)

9 lata 4 tygodni temu #1019180 przez pesq

9 lata 4 tygodni temu #1019193 przez me.ch
Pesq,, chciałam obczaić te zabawkę ale jakaś jestem chyba niekumata i poza tym blogiem nie potrafię jej znaleźć, możesz podrzucić jakiś link jeśli masz bezpośrednio do zabawki? :)

A u nas dziś chill;)

Miłego wieczoru Wam :*

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia