BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1018902 przez mysia5
Basiu, ja też zamawiam ten album :blush: jest śliczny :)
super, że nic Cię nie boli :)

Pesq, Agaci chyba się podoba :) fajna huśtaweczka :)

Mech, ale Kornelcio duży słodziak :woohoo:

Kasiu, ja też zdjęcia wywoływałam w empiku, Baśka polecała :cheer: i byłam bardzo zadowolona, ale wszystkie brałam premium, naprawdę dobry papier :)
a z kalendarzy jesteś zadowolona? fajnie wyglądają? bo też się zastanawiam czy nie zamówić :)
Podziękowania: me.ch

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1018915 przez Kasia888
Mysiu kalendarze fajne, ale jednak myślałam, że jakość zdjęć będzie lepsza, bo wysłałam im dobrej jakości zdjęcia z aparatu, a po ich powiększeniu do kalendarza wyszły takie jakby słabo ostre, z daleka tego nie widać jak się powiesi na ścianie, ale z bliska już tak.
Podziękowania: mysia5

9 lata 1 miesiąc temu #1018935 przez basiek149

Basiu, ja też zamawiam ten album :blush: jest śliczny :)

hehe zamawiajcie dziewczynki jak wam się podoba :) ja nie mam przecież nic przeciwko :)

A i Basiek powiem Ci, że zamówiłam kilka zdjęć w wersji standard i resztę w premium i jakość zdjęć taka sama, ale jednak te zdjęcia premium są na lepszym papierze drukowane, po prostu takie sztywniejsze jak się weźmie do ręki.

Kasia fajnie, że o tym piszesz. A tak na przyszłość będziesz się decydować na te standard czy premium jeśli miałyby być do albumu? Bo nie wiem czy w przyszłości właśnie tych standard na próbę nie wziąć?

9 lata 1 miesiąc temu #1018944 przez Rita87
Ja też już kiedyś zamawiałam zdjęcia z empikfoto i byłam bardzo zadowolona. Brałam w standardzie bo to do ramek na ścianę. Teraz zamawiałam dla gości, którzy byli na chrzcie po kilka pamiątkowych i nawet nie pomyślałam o tych premium, a szkoda, bo może byłyby fajniejsze... No ale w sumie premium musiałabym zamówić 10x15 a w standardzie jest opcja 13x18. I fotoksiążki też zamówiłam tam, jestem bardzo ciekawa jak wyjdą. Kalendarze też planuję wziąć u nich, dlatego mnie trochę Kasiu zmartwiłaś :unsure:

Dziewczyny mam jeszcze dwa głupie pytania: ile pieluszek mniej więcej zużywacie na dobę? Bo u nas kiedyś niemal co przewijanie była kupa, potem 1-2 kupy dziennie a teraz 1 kupa na 2-3 dni... Ale za to sika Staś jak szalony. Bardzo często to pielucha aż jest ciężka tak jest zesikana, a niedawno co zmieniona i dodatkowo oprócz pieluch to sikanie przed kąpielą, w kąpieli albo na przewijaku się zdarzy :laugh:

A drugie pytnie o paznokietki. Co ile obcinacie? Bo my tak co 3 dni, ale tylko u rączek. U nóżek to dopiero może z 3-4 razy obcinalam paznokietki przy dużych paluszkach a przy małych wcale, bo nie rosną :blink:

Tylko proszę się nie śmiać z moich głupich pytań :laugh:

9 lata 1 miesiąc temu #1018945 przez Rita87
A i wiecie co jeszcze Wam nie pisałam. Był u nas ostatnio lekarz, taki z polecenia, z prywatną wizytą. Bo nasza pani doktor, tak jak Wam kiedyś pisałam mnie wkurzyła swoimi niektórymi teoriami i podejściem, a do tego miała wielkie pretensje, że musi przyjść na wizytę domową. Uzbierało mi się sporo pytań plus cały czas były te kupy luźne ze śluzem i wysypka. No i wkurzyłam się, bo naprawdę co lekarz to opinia i ja już głupieję kogo tu słuchać. Wg tego lekarza luźna kupa przy kp to norma. Śluz to norma, bo teraz dziecko produkuje więcej śliny. Na brzuszku ma w ogóle nie spać :blink: (ortopeda, który nam badał bioderka mówił, że powinien spać po kilka godzin dziennie - swoją drogą ciekawe jak to zrobić jak on łapie tylko krótkie drzemki :laugh: a musi naprawdę głęboko spać, żeby dał się położyć na brzuszku i tak zasnął, w nocy boję się go tak kłaść, więc na brzuszku tylko ćwiczymy podnoszenie główki i przekręcanie się). Materac w łóżeczku podnieść pod jak największym kątem (w szpitalu położna mówiła, żeby nie przesadzać, bo od tego dziecko może mieć obrzęki). Koniecznie nawilżacz powietrza, bo wilgotne ręczniki nic nie dają(nasza pani doktor zakazała nawilżacza, bo od tego to tylko grzyb i kazała ręczniki)... :dry: :dry: :dry:

Chciałam jeszcze, żeby sprawdził czy Staś nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego, ale on stwierdził, że już tyle u nas jest, mały się nie pręży ani nic, więc na pewno jest ok... A dotknął go tylko przy badaniu stetoskopem, tak to nawet jak go pytałam o wodniaka jąderka to też z oddali stwierdził, że no tak jest. A jak dziewczyny na tym forum facebookowym piszą o tych asymetriach, kręczach szyjnych i innych to oczywiście się zastanawiam czy Staś przypadkiem tego nie ma... Cześć Pesq :P nas to normalnie powinni chyba odciąć od internetu albo na święta kupić tą torbę co ostatnio Meszka wrzucała :laugh:

Nie wiem jak trafić na lekarza, któremu zaufam...

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1018950 przez mysia5
Ritka powiem Ci ze nam położna zwróciła uwagę na te napięcia właśnie. Bo mały cały czas ściska mocno piąstki i ten brzuszek do tego. Wiec pojechałam do dobrej rehanilitantki która specjalizuje się w malutkich dzieciach i pokazała nam ćwiczenia jakie mamy robić z małym i pomaga naprawdę fajnie ;)
Co za lekarz ... :ohmy: naprawdę w dzisiejszych czasach tak ciężko trafić na kogoś dobrego i zaufanego...

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1018951 przez mysia5
U rączek pazurki tak co 3-4 dni , zależy jak rosną ;) a stopki tez tylko kilka razy duże paluszki , a reszta położna mi tłumaczyła ze się wykrusza i żeby smarować kremikiem :)
pieluszki , w dzień praktycznie przed każdym karmieniem czyli co trzy, cztery godziny mniej więcej ;) a w nocy przeważnie raz, lub nad ranem dopiero bo często ma sucha i lekka pieluszke wiec nie rozbudzam Go na sile ;) a kupka przeważnie jedna dziennie.

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1018966 przez pesq
Hej kochane

Ritka ja tez uważam ze powinno nas odciąć. Pamiętasz jak w ciąży mowilysmy ze po porodzie przestaniemy aż tak soe martwic bo wspolna odpowiedzialność itd? Otóż pierwsze półtora miesiąca balam się bezobjawowego zapalenia płuc a od dwóch tygodni kiedy wyczulam węzły chłonne na szyi u malej... Wyczytuje na kafeterii najgorsze rzeczy itd. Szkoda gadac. Bylam u lekarzy i nic dalej panikuje. Eh. Lukasz juz ma mnie dość. Co z nami jest? :angry: :(

Wczoraj bylysmy w galerii dwie godziny! Kupiłam część prezentów a Agatka albo spala albo oglądała swiat :) i poszlysmy do pokoju matki z dzieckiem przewinelysmh sie i nakarmilysmy. Świetny ten pokój mają nawet podgrzewacz do butelek jak ktoś potrzebuje i przewijak i fotel do karmienia! Brakuje mi w domu fotela ale cóż.. A później byli znajomi zrobiliśmy pstrąga na obiad i graliśmy w gry. Wkurzylam się trochę bo ok mala grzeczna w gondolce albo lezaczku ale i tak kolo 19 mówimy ze godzina i będziemy kończyć hehh a oni i tak siedzieli do 21..... Az Agat przysnal. Tak to jest z ludźmi którzy nie maja dzieci. Ale nic wykapalismy nakarmilismy i... SPALA DO 3!!!! Moze i dużej by spala ale juz się zaczynala rzucać wiec ja wzięłam a później SPALA DO 7!!!!! :D Odpukać łóżeczko jej sluzy :)

Kurde tak mi się podobało w tej galerii ze jeszcze bym do innych pojezdzila ;) ale najgorzej z tym sie zabierać stelarz itd..poza tym jakos stresuje mnie ze mala siedzi z tylu sama a z przodu nie może bo nie da się wyłączy poduszki.. A u Was jak jeżdżą maluchy?

9 lata 1 miesiąc temu #1018967 przez agatagama
hej :*
Pesq też wczoraj wybraliśmy się do galerii...i .... porysowałam samochód !! ;/
najpierw stałam w korku 20 minut i Jaś zaczął popłakiwać...sięgałam co chwilę do tyłu i podawałam mu smoczka i głaskalam po główce, ale oczywiście już cała zestresowana, że zaraz się całkiem rozpłacze...w końcu wjechałam na parking...na poziomie -2 zero miejsc, więc przebijam się na -3 (w galerii katowickiej są takie serpentyny ósemki - wjazdy na parking, mega wąskie i ostre zakręty) no i jadę z tą ręką z tyłu, aby szybciej wjechać i nagle słyszę duuup....moja reakcja teraz nie pamiętam ale na cały głos krzyknęłam o k...a albo ja pie...le..., biedny Jaś nasłuchał się przekleństw :P no i przy takim ostrym zakręcie nie wiem jak dupnęłam prawym tylnym nadkolem w barierkę.....ehhhh nie umiem sobie tego wybaczyć ! pokażę wam moje dzieło.... :(

9 lata 4 tygodni temu #1018970 przez pesq
Agata.. Kochana ja miesiąc temu przywalilam w samochód na prawie pustym parkingu pod Auchan takze uh.. Cos z nami nie tak. A to prawda ze stresujące jak dziecko zaczyna marudzić te glaskanie i poprawianie smoka kurde to niebezpieczne jest. Jak to rozwiązać?

9 lata 4 tygodni temu #1018971 przez kasandra9
Pesq, no widzisz, jak łóżeczko działa:) śpiochy konkret:)))) i tak ma być!;) jestem z Ciebie dumna i z zakupów tez:) no widzisz, te pokoje sa fajniutkie z reguły:))) moja jeździ z przodu, wyłączona mamy poduchę;) u mnie jesli w drodze chce dać smoka to jednak łatwiej - bo wiecie, ze moja pluje;) ale czasem sie uda.
Co do termosu - tali a'la kubek termiczny KingHoff z allegro;) super trzyma wrzątek.
Meszku...Kornelio super wygląda!:) my tez musimy odpalić za jakiś czas, bo pisałam, ze nasze gondole prawie nie sa używane:) jedna śluzy za pojemnik na Agarkowe klamoty i ubranko na dwor kocyk itp a druga stoi i zbiera kurz;)

9 lata 4 tygodni temu #1018972 przez asiekasiek
Rita u nas pazurki u rąk tak raz dwa razy na tydzień. a u stopek ze dwa razy obcinalam.

Pesq właśnie super są takie pokoje dla matek. i u nas w galerii mikrofala a bardziej podgrzewacz byłby lepszy. i super ze Agatka tak ładnie Ci śpi. i chyba ty tez jesteś wypoczeta bardziej chociaż musisz wstać i nakarmić.u mnie właśnie też siedzi z tyłu. też mnie to wkurza :/ a jakbym chciała wyłączyć to musze jechać do salonu vw. no bez sensu :/

Agata no pięknie przerysowany... no cóż bywa ;) ja wjeżdżając na podwórko przecielam oponę o bramkę bo nie chciało mi się drugiej połówki otwierać ( opona używana kosztowała 400zl jedna i trzy miesiące wcześniej kupowalismy :P ) a w dniu porodu mąż wjechał w słup na parkingu szpitala. bo był w sumie od rana do 21! heh dobrze jeździ itp. jeszcze na parkingu nie było żadnych aut ani nic więc mógł manewrowac. ale z wrażenia chyba to wszystko było ;) no śmieje się z tego ale nie do śmiechu by mi było jakby to nowe auto było ;)

9 lata 4 tygodni temu #1018976 przez pesq
W ogóle to kocham Was dziewczyny. :) juz prawie rok jestesmy razem! No spore prawie ale naszlo mnie na wyznania i tak mi to wpasowalo sie ;)
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 tygodni temu #1018977 przez pesq
Agat szaleje na huśtawce! Ogólnie ostatnio ma super humor ale wiem ze skok is coming ;) :huh:
Załączniki:

9 lata 4 tygodni temu #1018983 przez jurada
Hej! Mam pytanie czy opłaca sie kupic pieluszki pampers activ baby rozm 3, 174szt za 119zl?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia