BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 tygodni temu #1018987 przez mysia5

jurada napisał: Hej! Mam pytanie czy opłaca sie kupic pieluszki pampers activ baby rozm 3, 174szt za 119zl?

Juradka, na allegro to widziałaś? :) ja też chcę je zamówić, wydaje mi się że się opłaca bo wczoraj sprawdzaliśmy ceny i wyszło korzystnie. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 tygodni temu #1018989 przez jurada
Pesq łaaaaa jakie oczyska Agat ma! :woohoo:

Ja dzis wróciłam do poczatku forum. Fajnie bylo czytać jak chwaliłyśmy i zachwycałyśmy sie brzusiami których tak zbytnio nie było widać :) jak Ty pokazywałaś kwadratowy brzusio :) zaz pisala o fasolce jak o dziewczynce "malutka" albo jak siedziala na zajęciach i zasypiała i tym który tydzien sie konczy a który zaczyna. Brzuś Lidziun który zawsze był największy. O malince której się nie udalo:(

A tak w ogóle to dużo dziewczyn zamilkło a szkoda.
Podziękowania: Kasia888, pesq

9 lata 4 tygodni temu #1018990 przez mysia5
74 szt, są za 57.99 zł , moim zdaniem się opłaca.

9 lata 4 tygodni temu #1018992 przez jurada
Mysia tak i dostawa darmowa wiec mysle czy się skusić. Lena nosi 2 ale mysle ze 3 tez będą ok a jak nie to poczekają.

9 lata 4 tygodni temu #1018995 przez jurada
Jeszcze pytanie jedno. Macie śpiwory do wózka na zimę. Bo mysle czy nie kupić.

allegro.pl/90cm-polar-spiworek-spiwor-do...nki-i5682171806.html

9 lata 4 tygodni temu #1018998 przez mysia5
ja mam taki śpiworek , bardzo podobny do tych które są na tej aukcji i jestem z niego bardzo zadowolona :) jest cieplutki i milutki, polecam B)

9 lata 4 tygodni temu #1019000 przez jurada
Ale używasz go juz? Czy czeka na minusowe temperatury?
;)

9 lata 4 tygodni temu #1019007 przez asiekasiek
czy zauważyliście może sinienie wokół ust u swoich dzieciaczków. bo od jakiegoś czasu silnieja jej usta :/ mowie to mamie a ona mówi ze ona już to od dwóch trzech tygodni zauważyła a nie chciała mnie nie pokoic :/ wujek Google pisze jak pisze kurde jeszcze pojadę do pediatry z nią dzisiaj...

9 lata 4 tygodni temu #1019011 przez jurada
Asia ja nic takiego nie zauwazylam, więc nie pomogę niestety.

9 lata 4 tygodni temu - 9 lata 4 tygodni temu #1019020 przez Kasia888
Widzę, że wzięło Was na wspominanie-fajnie :) , ja też lubię sobie powspominać jak zaczęłyśmy tu pisać i co najważniejsze część z nas trzyma się do tej pory :)
Dziewczyny co się dawno nie odzywały: Meliska, Asiulek dolls, sabina, sylwia i inne odezwijcie się co u Was :)

Juradka mam taki śpiwór identyczny wzór w te kółka, niebieski tyle, że na wełnie owczej. Jestem z niego zadowolona, dostałam go w prezencie. Jak temp. była 1,2 stopnie to już pakowałam go w ten śpiwór ;)
Basiek co do zdjęć sama nie wiem, w sumie w albumie nie widać czy one są cienkie czy nie, ale jednak jakbym miała zamawiać jakieś z ważnej uroczystosci typu chrzciny itp to chyba jednak mimo wszystko wybrałabym te premium.
Agacia słodziaczek ;) fajnie, że udało Wam się wybrać razem, choć ja mimo wszystko cenie sobie wyjścia w pojedynkę ;) i w centrum handlowym bałabym się, że jakiegoś choróbska złapie maluszek, ale z drugiej strony też trzeba zacząć dziecko uodparniać, to są właśnie dwie strony medalu.
Asiek nie zauważyłam, skonsultuj się z pediatrą.
Mnie cały czas te rumienie na buzi martwią :(

9 lata 4 tygodni temu - 9 lata 4 tygodni temu #1019023 przez Kasia888
Meszku i miałabym do Ciebie pytanie, bo Kornelcio najstarszy maluszek na forum ;)
Albo mamusie innych dzieciaczków Wasze maluszki się już przekręcają?
Jak często kładziecie je na brzuszek?
Czy Kornelcio już umie się sam przekręcać a jeśli tak to kiedy mu się udało to po raz pierwszy?
Bo Jaś jeszcze nie umie i się martwie, może coś robie nie tak. Raz mu się udało z plecków na bok :) A jeszcze moja mama raz przyszła i stwierdziła, że Jasiek już powinien to umieć w sensie przewracać się na brzuch.
W ogóle nie raz mnie takie myśli nachodzą czy jestem dobrą mamą, staram się je odganiać, ale jak coś idzie nie tak, to te myśli znowu się pojawiają :(
Też tak macie?

9 lata 4 tygodni temu #1019043 przez me.ch
Kochane, tylko ja szybko bo jesteśmy na spacerze (w spacerówce, oh yeah;))
Jurada ja mam kombinezon zimowy taki zwykły w sensie nie ze do wózka tylko generalnie i myślę w na święta w pl napewno go zabieram, u nas dziś 11st i Kornel jest w bluzie, kurtce cienkiej i body kr rękaw plus rajstopy i spodnie dresowe do tego cienki kocyk z polaru i czapka:)

Kasiu, Kornel jeszcze się nie obraca (wiek korygowany to na równi że swoją żoną Agatka a jego wiek rzeczywiśty to 4 mce i tydzień). Coś tam kombinuje czasem choć nie wiem czy to nie są przypadki połączone z grawitacja i wielka głową;) chyba dwa razy niby się obrócił ale ja myślę że raczej spadł HAH;) więc jeszcze nie zaliczam ;)

Nic się nie martw, wszystko w swoim czasie:) pamiętaj że każde dziecko ma swój indywidualny plan - jedne chodzą jak mają 10 mcy inne jak 14 i to wszystko jest w normie:) tak samo z reszta rzeczy.

Swoją drogą, jak to czytam powyżej to myślę że że mnie się zrobiła tak wyluzowana mama że szok. Może to ta torba na rzeczy z głowy;) polecam!
Moja metoda na spokój duszy - obserwuje moje dziecię i jak widzę że ono się cieszy to ja też. Chyba tak sir nastresowalam w ciąży i jak Ko był w szpitalu że wykorzystalam limit na czas jakiś...

Ok lecę bo ko nie lubi przystanków zbyt długich a ja stoję i pisze zamiast spacerować;) będę po o ile się nie zabiorę za Kornelowe przeprowadzki, a mam taka Wene póki co :)
Podziękowania: pesq

9 lata 4 tygodni temu #1019047 przez pesq
Asiek lec do lekarza i nie czytaj tych gowien w necie. Hehh.

Kasia oj codziennie mam takie rozkminy...

Meszka aż się uśmiechnęłam jak napisalas o zonie. Zona właśnie tak pierdnela ze się sama wystraszyla a ze leży z gola dupka na pampersie to ja tez ;)
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 tygodni temu #1019048 przez asiekasiek
Kasiu mija już obraca się na bok jeszcze więcej jak zdejme jej pieluszke. a parę razy na brzuszek udało jej się. choć to pewnie jej się przez przypadek udało ;-) a znajomego dziecko urodziło się w lutym tego roku i tylko na bok położy się na brzuszek nie przywraca się. a wiem ze konsultowali to z pediatra.

W poniedziałek jadę prywatnie do pediatry. szwagierka dala mi namiar. zobaczymy co mi powie na sinienie i kupy...

kurde zawsze coś :-( i tak Kasia tez mam czarne myśli :-(

Mech powodzenia z przeprowadzka :-)
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 tygodni temu #1019051 przez asiekasiek

pesq napisał: Asiek lec do lekarza i nie czytaj tych gowien w necie. Hehh.

Haha. Pesq dobra rada ;-) powinni nam mężowi dostęp do internetu zakazać ;-)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia