BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 11 miesiąc temu #1022626 przez asiekasiek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1022649 przez Kasia888
Co do uczuleń trzeba obserwować po prostu, i trochę zdać się na własną intuicję.
U mnie ewidentnie była skaza, bo po zmianie mleka na hydrolizat czerwone plamy z buzi zniknęły.
Wystarczy, że sprawdzicie czy po wyeliminowaniu z diety mleka czy innych produktów buzia po kilka dniach się poprawiła, kupy stały się lepsze.
Przy alergii/uczuleniu też są charakterystyczne kupy z śluzem.

Asiek kiedyś musiał wrócić, ale zauważyłaś, że po sn okres praktycznie nie boli :) ?
Jak pierwszy raz dostałam to nawet nie poczułam :laugh:

8 lata 11 miesiąc temu #1022652 przez asiekasiek
Kasia no fakt nie bolał nic nie czułam właśnie :blink: a zawsze to brzuch bolał przed i w trakcie ... :) chociaż tyle z tego :)

8 lata 11 miesiąc temu #1022655 przez me.ch
Dziewczyny ja tylko w biegu bo zaraz lecimy sprawunki robić;)

Kocham Was że wszystkie chcecie przyjechać!!
:) ja bym do Wawy autem jechała, i być może dzień wcześniej do babci w Bełchatowie bo potem do Wawy już bliżej a i dwie pieczenie na jednym ogniu, z tym że to pewnie by znaczyło że ja z Ko, a tu to piwo kusi więc jeszcze przemyśle ta decyzję;) no chyba żebym namówiła mamę albo kogoś żeby że mną jechał i zajął się ko na jeden dzień bo nie wiem czy chciałbym go na noc zostawiać beze mnie... Pomyślę jeszcze :) ja chętnie nawet zostanę na noc w Warszawie, byleby to jakoś zorganizować :)

Ja jestem otwarta na wszelkie opcje:)

8 lata 11 miesiąc temu #1022671 przez Zazanna
Basiula trzymam kciuki żeby było wszystko ok, jesteś bardzo dzielna ! :*

Co do spotkania to ja muszę zabrać maluszka, bo po prostu nie mam go jak zostawić.. T. z nim sam na dłużej niż godzinę nie zostanie.. No i w związku z tym wpadł mi taki pomysł do głowy.. :) A może byśmy wynajęły mieszkanie/pokój na jedną dobę? Gdzieś w centrum, czy to w hotelu, czy prywatne, jak się wszystkie zrzucimy to wyjdą grosze, a byłoby wygodnie i posiedzieć i te co z maluszkami to nie miały by problemu i wszystko byśmy miały pod ręką :)
Dajcie znać, czy by się Wam taki pomysł podobał, to jak ustalimy datę to ja bym poszukała i wszystko załatwiła :) Mogłybyśmy sobie wtedy pizzę zamówić, a jak któraś (lub wszystkie) postanowiłaby zostać na noc w w-wie to też by nie było problemu :)

Peqsu szczęśliwa mama jest najważniejsza! :) Wtedy i dzieciołek i mąż są szczęśliwi :)
Podziękowania: basiek149

8 lata 11 miesiąc temu #1022674 przez Rita87
Zaz super pomysl!! Ja jestem za! Jak dla mnie to byloby super rozwiazanie bo ja tez Stasia na dluzej nie zostawie a takto przyjechalabym z nim :)

8 lata 11 miesiąc temu #1022677 przez Zazanna
Zerknelam jakby to wyglądało i można wynająć apartament 70m za 200 zl nawet :) To jak się zbierzemy to wyjdzie po 20 zl jak nie lepiej ;) To taniej niż bysmy za piwo w pubie, bo sklepowe tańsze, więc ogólnie by sie zaoszczedzilo :)

A tak w ogole to jestem chora :blink: Od rana leze w łóżku a T. się opiekuje gluteksem. Spałam 2 godziny ale dalej fatalnie się czuję :/

8 lata 11 miesiąc temu #1022679 przez pesq
Jestem za! Uhuhuhuhu :P

Chora :(

8 lata 11 miesiąc temu #1022680 przez pesq
Misie to jakaś sobota chyba? Taka żeby i Kas i Mech pasowala bo obie wyjezdne

8 lata 11 miesiąc temu #1022683 przez me.ch
Dla mnie bomba, jakakolwiek data miedzy wlansie 19.02 a 3.03 mi pasuje! i apartament/pokoj to jest w ogole super plan!

A ja tez chora. Lacze sie w bolu.. A Kornelowi tez skoczylo do 37.5 wiec mam nadzieje ze to tylko efekt powrotu z podworka.

Pesq, dziewczyny maja racje, szczesliwa mama to szczesliwe dziecko. Walczysz ile mozesz, ale jak juz nie mozesz to i tak z Ciebie mama na medal! Zawsze o tym pamietaj! :)

Basiu, my tez trzymamy!
Podziękowania: basiek149

8 lata 11 miesiąc temu #1022686 przez pesq
Dzieki misie. Póki co sie karmimy, w tym. tyg wybieramy sie do alergologa i zobaczymy jak dalej bedzie. W razie czego, gdyby szukanie produktu który uczula poprzez mleko miało mnie dobijać to przejde na hydrolizowane mm. Pytanie - czy ono jest tylko na recepte? To tylko pepti ?

Juradka żyjesz?

8 lata 11 miesiąc temu #1022688 przez Zazanna
Ale będzie super! :)

A na razie leżę u zalewam sie łzami, bo mi lecą z oczu ciurkiem heh ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1022689 przez asiekasiek
ja tez jestem za apartamentem!!!! :-)

8 lata 11 miesiąc temu #1022690 przez pesq
Ja też jak najbardziej! Zaz mega pomysł. Włączymy sobie muze, kupimy niezdrowe jedzenie, piwko albo winko i bedzie bosko! I poznamy Stasia i Bartusia i może jeszcze jakieś bobaski <3 Ja akurat swoją gwiazdę zostawię bo Ł. ją lepiej ogarnia niż ja, powiedział że mogę se jechać nawet na miesiąc :huh: :huh: :P ale cieszę się też na spotkanie Waszych malców.

AAAAAAAAAA :) :) :) :)

Moze więcej dziewczyn wpadnie w związku z tym. Mam nadzieję że Juradka kochana tez zawita chociaż na trochę! I w ogóle wszystkie :) Jej to teraz będziemy tym żyły :d

8 lata 11 miesiąc temu #1022691 przez me.ch
Pozdrawiamy z podłogi, morelka na deser i oczka od razu otwarte;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: pesq

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia