BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #975747 przez asiekasiek
Pesq na którą masz do lekarza??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #975753 przez Sylwia-89
Asiek ja ostatnio robiłam tort na urodziny mojego narzeczonego. Wyszedł bardzo dobry skromnie powiem :D
Najpierw upiekłam ciemny biszkopt. Wyszedł dość wysoki, więc 2 razy przełożyłam. Pierwsza warstwa to był dżem z czarnej porzeczki i na nim krem waniliowy do tortów (kupny). Do drugiej warstwy kupiłam takie rurki waflowe puste w środku, które pokruszyłam i wymieszałam z Nutellą (wyszła taka masa chrupiąca o ciekawym smaku, chociaz ciężko ja potem rozsmarować) i na tą masę ułożyłam śmietanę bitą o smaku brzdącowym (mam nadzieję, ze wiesz o jaką chodzi). Do tej śmietany dodałam żelatynę żeby nie popłynęła. No i na wierzch dałam tą śmietanę i udekorowałam.

9 lata 7 miesiąc temu #975755 przez kasandra9

Kasia888 napisał: Sabina w życiu bym dziecku nie kupiła używanego materacyka, to zbyt osobista rzecz. To samo się tyczy kocyka, pościeli dla dziecka, ręczników.
Są rzeczy, które po prostu dziecko powinno mieć nowe.

Dokładnie, pewnych rzeczy nie można mieć używanych:)

9 lata 7 miesiąc temu #975758 przez pesq

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #975759 przez asiekasiek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #975761 przez pesq
Wpłynęła wypłata męża, obiecał mi że z każdej coś kupimy maluchowi, także zamawiamy zaraz pościel z sennej sówki B) B) B)

No i nadejszła wiekopomna chwila ;) i zaczełam oglądać wózki...... :huh: :huh: :huh: koleżanka napisała "ja i wszystkie moje znajome miałyśmy ten - wszystkie zadwolone"

www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=6325

jakoże ja nienawidzę, niecierpię kupować takich rzeczy (bo się na nich nie znam kompletnie), najchętniej bym go juz zaklepała.. ale że i tak teraz nie mam tyle kasy, to poczekam i zapytam - co sądzicie? Widzicie jakieś wady ? :P

9 lata 7 miesiąc temu #975763 przez kasandra9
My też po wypłynięciu wypłat przelewamy na konto oszczędnościowe stałą sumkę - od tamtego miesiąca zaczęliśmy i w budżecie naszym excelowym mamy nowy punkt "dziecko" :P

9 lata 7 miesiąc temu #975772 przez anisia27
Jezuuu ja już nie wiem kiedy zacząc dziecku kupowac:D tez kupilabym posciel ale sie narazie wstrzymuje hihi i sobie ogladam :D

9 lata 7 miesiąc temu #975787 przez Kasia888
Cały dzień ta głowa mi dokucza. Może mam nadciśnienie po mamie?
Myślicie, że mogę wziąźć paracetamol?

9 lata 7 miesiąc temu #975789 przez mysia5
Kasiu ja jak byłam ostatnio u lekarza to właśnie skarżyłam się na bóle głowy i mówił ze mogę wziąć paracetamol wiec myślę że możesz spróbować :) choć mi nie pomaga wiec nie truje się po prostu.

9 lata 7 miesiąc temu #975790 przez Kasia888
Mysia wiesz co ja już sama nie wiem, od wczoraj męczy mnie taki uporczywy ból który nasila się przy zmianie pozycji, schylaniu itp.
I dziś od samego rana znowu to samo.
Najpierw były mdłości to teraz bóle głowy czy jak? :(

9 lata 7 miesiąc temu #975793 przez asiekasiek
Pesq ja znalazłam taki wózek używany w mojej okolicy za 949zł czarny. Mężowi nie podoba się bo się świeci na zdjęciach, no a jak wiadomo jak zdjęcia prywatne wyglądają... A pokazałam mu taki ze sklepu strony internetowej to inaczej mówi, ale nie przekonasz go co do koloru...ehhh

9 lata 7 miesiąc temu #975808 przez Magdalena9t
Hej dziewczyny :) jest Was coraz więcej,że nie nadążam z nadrabianiem :whistle: mam nadzieję,że mnie pamiętacie?

Zazdroszczę Wam tych częstych wizyt u gina i usg, chodzicie prywatnie? bo ja na NFZ ,tak dobrze nie mam :( wizyta raz na miesiąc, usg (drugie) pewnie w maju dopiero..

Czas tak mi leci przy tym moim Tomku,jak ładna pogoda to korzystamy i na dwórku jesteśmy, brudzimy się w ogródku zwłaszcza :silly: jak nie synek to popołudniami do pracy jeżdżę i jak wracam to nie mam siły już pisać, czy jak Tomeczka usypiam, to przysypiam i budzę się jedynie na szybkie mycie i dalej spać :S

Widzę,że szalejecie już z zakupami, ja większość rzeczy mam po synku, ale wózek nowy by się przydał lub używany w dobrej cenie, i chusta do noszenia, łóżeczko mam i na razie będzie stało w sypialni,żebym miała bliżej do karmienia w nocy :) miejsce na pokoik dla dziecka nr 2 jest,tylko trzeba ściankę zrobić, ale to myślę,że za rok albo 2 lata się zrobi,aktualnie robimy Tomkowi pokoik, do urodzin ma być gotowy ;)

Ach tych koszul to nie cierpię, mam jedną po pierwszym porodzie co w sumie tylko w szpitalu nosiłam,dokupię jeszcze jedną a do porodu to od męża dłuższą koszulkę wezmę jakąś gorszą co będzie można bez żalu wyrzucić, koszule z jednej strony do połogu ok, żeby w "tych miejscach" przewiew był, ale już w domu to zwykłe piżamki będę nosić :)

jako,że to moja druga ciąża to mogę Wam podpowiedzieć,że na razie nie trzeba kupować takich pierdół, jak śliniaczki,butelki,mleko sztuczne(no to trochę zależy czy ktoś chce czy nie chce karmić cyckiem) podgrzewacz do mleka, jakieś nianie i monitory,jeśli stwierdzicie,że jednak chcecie to można później dokupić,ale nie trzeba od razu.

Co do używanych materacy i śmierci łóżeczkowej...hmmmm.... Bardziej bym obawiała się śmierci po szczepionce na błonice tęzec krztusiec :( tutaj linki dla ciekawych: profilaktykazdrowotna.pl/?p=1177 I tu przykra historia ,dziecko dostało naraz 8 szczepionek :( vactruth.com/2015/02/26/infant-dies-after-8-vaccines/
sorry nie chce Was straszyć,ale musiałam napisać w odpowiedzi do tego materaca.

Ja już od dwóch tygodni czuję ruchy maleństwa i bardzo bym chciała poznać płeć,wiem już to pisałam :blush:
Mój mąż ma 14 kwietnia urodziny a synek tydzień później 21. Mąż lubi torty bezowe takie słodkie, i w tym roku planuję sama zrobić, w weekend będę eksperymentować, a synkowi muszę jakiś bezjajeczny tort zrobić bo alergia :dry: to będzie wyzwanie :S :whistle:

Właśnie Lidziun jak testy,kiedy będziesz miała wyniki? i jakie Olek ma objawy uczulenia?

Mnie trochę dziś brzuch i głowa boli, trochę się na męża powkurzałam, ale na szczęście idzie wytrzymać i nie muszę nic brać ;)
sorki,że nie odniosę się do wszystkiego co napisałyście, ale postaram się być na bieżąco,żebym nie miała zaległości.
UFF.. to dałam znak życia, lecę do wanny i spać, dobranoc :)

9 lata 7 miesiąc temu #975822 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Jak tam samopoczucie w ten piękny słoneczny dzień? :)
U mnie tak słońce świeci, że aż mi się buzia cieszy :) Już byłyśmy na spacerku z małą, a teraz jem śniadanko ahhh chlebek żytni, allmette z ziołami, ser żółty, pomidor polski i rzeżucha :woohoo: I berlinki z serek heh ;) -piesowej też smakują ;)
Postanowiłam, że skoro już jem takie ilości jedzenia, to jednak postaram się wybierać te zdrowsze. Więc zamiast masła serek, zamiast pszennych ciemne itd :)
Ze słodyczy nie rezygnuję -nie umiem i nie chcę :D

A co myślicie o imieniu Bartek ? Bartłomiej dokładnie ? :) Tak mi się spodobało znowu, oczywiście nie wiem jak T. na to zareaguje, pewnie jak zwykle bee, ale co mi tam, to jego problem, że wybrzydza. Najwyżej wybiorę sama to co ja chcę i nie będzie miał nic do gadania :evil:

9 lata 7 miesiąc temu #975824 przez asiekasiek
Bartek Bartłomiej ładnie: kojarzy mi się ze ślicznym chłopcem :)

mój mąż usłyszał imię Laura i mu się spodobało i do brzuszka mówi Laurka:) mi się bardziej podoba Amelia :(ale niech ma wybór imienia bo myślał że będzie chłopak :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia