BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #975919 przez asiekasiek
Scarlett jaki brzusio fajowy!! Kurcze!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #975920 przez me.ch
Wow Scarlett jaki piekny brzuszek!! :)

Dzieki Lidzium, powiem szczerze ze im wiecej o tym mysle tym wiekszy zawrot glowy ;) ja i tak kupowac bede dopiero w sierpniu jak juz bede w polsce, ale wlasnie zaczelam robic taki wlasnie research z piaskownicy po kolezankach i rodzinie kto co ma i jak im sie sprawuje. Szwagierka poleca za to JEDO FYN, a co mam to opinia tak naprawde :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #975922 przez Zazanna
Asiek racja, panikuje potwornie :D
Ale to dlatego, że całe życie przygotowywałam się na to, że nigdy nie będę mamusią i nigdy nie dopuszczałam do siebie żadnej myśli typu "jakbym robiła gdyby jednak" bo nie chciałam sobie sprawiać przykrości i teraz mam taki efekt, że o niczym kompletnie nie mam pojęcia i wszystko jest dla mnie nowe i nawet w życiu nie miałam sąsiadki z niemowlakiem.
Heh tak naprawdę to niemowlaki widziałam tylko w telewizji B)

Scarlet :woohoo:

A pomysł z placem zabaw ekstra :D Pójdę się porozglądać też :D

9 lata 7 miesiąc temu #975923 przez kasandra9
Scarlet, super brzusio!!!!!!!!!!:) pięknie wyglądasz:)

9 lata 7 miesiąc temu #975924 przez asiekasiek
Zazanna moja siostra ma znajomą, która jest nadopiekuńczą matką, że szok!! Przed urodzeniem dziecka zlikwidowali ramę łóżka, spali na materacu i jak dziewczynka skończyła 5 lat to wtedy wnieśli ją spowrotem, bo przecież jak była mniejsza to mogła by spaść noi jak wchodzić i wychodzić na łóżka. Sama byłam świadkiem jak ta dziewczynka mając prawie 3 latka nie mogła sama usiąść tylko mama ją podnosiła i oczywiście sama z krzesła to też nie mogła schodzić, no dziecko skrzywdzone że szok. takie nie poradne. tak samo chuseczek nawilżających w ogóle nie używała bo poczytyła i jakąś chorobę mogły doprowadzić. Jak wszyscy siedzieliśmy np przy grillu i dzieci bawiły się w piaskownicy to ta mama siedziała z tą córką tam, bo mogło coś by się jej stać, a inne mamy po prostu siedziały przy stole. bo przecież na widoku cały czas były te dzieci. Więc jak napisałaś o tych chusteczkach to tak mi się przypomniało :P

Mech zawrót głowy mam od tej listy... ale przydatna zapisałam sobie je obie :D

9 lata 7 miesiąc temu #975925 przez asiekasiek
Ja pitole ja faktycznie urodzę dziecko!! kuźwa jakoś to teraz do mnie dotarło!! o matko, aż moja "myszka " mnie rozbolała bo sobie wyobraziłam nacięcie :sick:

9 lata 7 miesiąc temu #975926 przez basiek149
co do wyprawki to jak chcecie to zajrzyjcie sobie do sklepów Smyka bo ja tam znalazłam taką fajna broszurkę, w której jest podpowiedź co kupić :) i jest takie fajne miejsce na zaznaczanie czy się już daną rzecz ma :) zaraz wam wkleję i pokażę jak to wygląda.

co do sklepów z używaną odzieżą ja też absolutnie nic nie mam.ale podobnie jak kasandra9 nie potrafię się tam odnaleźć. też już miałam tam tyle podejść, byłam i z bratem i siostrą i koleżankami i nic. a pracowałam z dziewczynami, które głownie ubierały się w takich sklepach i tak im zazdrościłam tych ubrań bo naprawdę były świetne i do tego tanie. ale w dzieciństwie bardzo często dostawałam ubrania po starszych siostrach, po kuzynkach i w cale nie czułam się w tym gorsza, więc jak ktoś potrafi tam szukać to naprawdę zazdroszczę :)

a my byliśmy dzisiaj u teściów na obiedzie - rybka :) u naszej małej na cmentarzu i spacerkiem wróciliśmy do domu...fakt, że ten powrót do domu trwał dobrą godzinę w tym słońcu tak więc tak jestem wykończona, ze dzisiaj już z kanapy nie wstaje :)

9 lata 7 miesiąc temu #975927 przez Zazanna
O rany Asiek hahah nie no ja taka nie będę :D -Mam nadzieję heh ;)
Zawsze panikuję "przed" a potem się okazuje, że niepotrzebnie :D Ale to dlatego, że lubię mieć wszystko z planem zgodnie, a tutaj nie mogę zaplanowac nic poza zakupami, bo charakterek i wszystko inne się planuje samo <3 Damy radę :D
Do mnie jeszcze nie dociera chyba :D
I nie mów o nacięciu, bo mnie dreszcze przechodzą brrr..

9 lata 7 miesiąc temu #975928 przez Zazanna

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #975931 przez pesq
Dziewczyny, ale ja tez nie potrafie sobie nic kupić na ciuchach - tragedia! Ja w ogole za jednym t-shirtem potrafie przejsc cala galerie i nic nie kupic :pinch: a na ciuchach dla samej siebie dramat ... Ale szczerze mowiąc moim zdaniem dla dzieci tam są CUDOWNE rzeczy! Przesliczne! I uważam że czesto wcale nie gorsze niz takie ze sklepu za 20-40 zł :).

Aha no i sprawdza sie moja teoria ktora mialam jeszcze przed ciaza - dla dziewczynek jest wiecej rzeczy i sa ladniejsze często.. nie wiem czemu, moze przez to ze mozna kupować tez sukienki.. :P No cóż.

9 lata 7 miesiąc temu #975933 przez basiek149
ooo Zazanna ta twoja lista fajna, fajna. muszę sobie wydrukować :)

pesq mam podobnie. też mogę przejść całą galerię i nic. zresztą mi się najlepiej samej robi zakupy. wtedy wchodzę tylko do sklepów jakie ja chcę, nie tracę czasu ani sił na zwiedzanie czegoś co mnie w ogóle nie interesuje.

9 lata 7 miesiąc temu #975934 przez asiekasiek
Zazanna mi ostatnio siostra powiedziała, żebym nie była taką matką tak jak ta jej koleżanka :) ale wszystko okaże się później:)
jejku ile tych list, głowa pęka :( od czego zacząć, ja coś mam dostać ekstra z pracy więc może kupię materacyk i pościel... żeby już coś było.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #975935 przez agatagama
Heh :) tez sie pochwale brzusiem, przepraszam, ze w takim stroju ale to po domowemu :p
Me.ch dzieki za liste :)
Scarlet cudnie wygladasz :)
Ja wozek dostane od brata po bratanicy baby merc. My mamy tez mercedesa wiec bedzie pasowal jak ulal :P
Co do ciucholandow to sobie nigdy nie umialam.tam nic znalezc, ale znalazlam jeden w kato co dla dzieciaczkow sa po prostu cudenka :D
Od kilku dni planuje jak.urzadzic nasz 3 pokoik dla dzieciaczka, juz sie nie moge doczekac :D

9 lata 7 miesiąc temu #975938 przez me.ch
Asiek, masakra z taka matka.... biedne dziecko nic nie bedzie moglo w zyciu samo zrobic jak tak dalej pojdzie...
ja mam nadzieje byc dosc wyluzowana (oczywiscie do granic rozsadku) ale kto wie co ze mnie wyjdzie jak juz dziecko wyjdzie ;)

Zazanna ta lista tez fajna, ja chyba skumuluje te wszystkie na koniec i z taka sie wybiore na zakupy wlasnie...

A i przypomnialo mi sie ze pytalas o nianie elektroniczne - mi polecono taka: www.philips.pl/c-p/SCD510_00/avent-elekt...roniczna-niania-dect

wyprobowana przez szwagrostwo, dziala dobrze i ma fajny zasieg, jak byli u nas na weselu z dzieckiem to maly pozniej poszedl spac do pokoju hotelowego na gorze - w tym samym budynku ale chyba takie porzadne pietro wyzej to bylo i oni spokojnie mogli siedziec na sali z nami bo niania miala zasieg - oczywiscie to jest nadal ograniczenie ale zawsze lepiej tak niz zeby mieli siedziec u gory z malym i nie brac udzialu w weselu... tak samo u brata P na weselu, a tam nawet chyba byly dwa pietra i tez dzialalo.

Ja taka nianie to chyba bardziej pod katem wyjazdow bo i u moich rodzicow i u tesciow sa pietrowe domy, wiec dziecko spi na gorze a dorosli siedza na dole, u nas mamy dwupokojowe mieszkanie to pewnie bedzie slychac tak czy siak... ;)

Agatagama, fajnie juz brzuszek widac! a strojem sie nie przejmuj, jestem przekonana ze wiekszosc z nas tak sie ubiera na codzien ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #975939 przez Zazanna
Agata super brzusio :D

Asia aż taką to trudno być, więc się nie martw :) Może nie będę pozwalała włazić na 20 metrowe drzewo, ale na takie niższe puszczę ;) Poza tym brudne dziecko = szczęśliwe dziecko ;)

Przesyłam moją wstępną listę :) Nie wpisałam jeszcze ilości, bo będę to dopiero opracowywać, ale do listy będę sobie wpisywała konkretne rzeczy i od razu będę wiedziała ile mniej więcej wydamy i w ogóle :)

Edit: NIE UMIEM :( Jak wstawić Wam excela? Przez google docs mi się rozjeżdża i nie ma moich formuł i kolorów :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia