- Otrzymane podziękowania: 278
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Dzieki Lidzium, powiem szczerze ze im wiecej o tym mysle tym wiekszy zawrot glowy ja i tak kupowac bede dopiero w sierpniu jak juz bede w polsce, ale wlasnie zaczelam robic taki wlasnie research z piaskownicy po kolezankach i rodzinie kto co ma i jak im sie sprawuje. Szwagierka poleca za to JEDO FYN, a co mam to opinia tak naprawde
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Ale to dlatego, że całe życie przygotowywałam się na to, że nigdy nie będę mamusią i nigdy nie dopuszczałam do siebie żadnej myśli typu "jakbym robiła gdyby jednak" bo nie chciałam sobie sprawiać przykrości i teraz mam taki efekt, że o niczym kompletnie nie mam pojęcia i wszystko jest dla mnie nowe i nawet w życiu nie miałam sąsiadki z niemowlakiem.
Heh tak naprawdę to niemowlaki widziałam tylko w telewizji
Scarlet
A pomysł z placem zabaw ekstra Pójdę się porozglądać też
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mech zawrót głowy mam od tej listy... ale przydatna zapisałam sobie je obie
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
co do sklepów z używaną odzieżą ja też absolutnie nic nie mam.ale podobnie jak kasandra9 nie potrafię się tam odnaleźć. też już miałam tam tyle podejść, byłam i z bratem i siostrą i koleżankami i nic. a pracowałam z dziewczynami, które głownie ubierały się w takich sklepach i tak im zazdrościłam tych ubrań bo naprawdę były świetne i do tego tanie. ale w dzieciństwie bardzo często dostawałam ubrania po starszych siostrach, po kuzynkach i w cale nie czułam się w tym gorsza, więc jak ktoś potrafi tam szukać to naprawdę zazdroszczę
a my byliśmy dzisiaj u teściów na obiedzie - rybka u naszej małej na cmentarzu i spacerkiem wróciliśmy do domu...fakt, że ten powrót do domu trwał dobrą godzinę w tym słońcu tak więc tak jestem wykończona, ze dzisiaj już z kanapy nie wstaje
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zawsze panikuję "przed" a potem się okazuje, że niepotrzebnie Ale to dlatego, że lubię mieć wszystko z planem zgodnie, a tutaj nie mogę zaplanowac nic poza zakupami, bo charakterek i wszystko inne się planuje samo <3 Damy radę
Do mnie jeszcze nie dociera chyba
I nie mów o nacięciu, bo mnie dreszcze przechodzą brrr..
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Aha no i sprawdza sie moja teoria ktora mialam jeszcze przed ciaza - dla dziewczynek jest wiecej rzeczy i sa ladniejsze często.. nie wiem czemu, moze przez to ze mozna kupować tez sukienki.. No cóż.
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
pesq mam podobnie. też mogę przejść całą galerię i nic. zresztą mi się najlepiej samej robi zakupy. wtedy wchodzę tylko do sklepów jakie ja chcę, nie tracę czasu ani sił na zwiedzanie czegoś co mnie w ogóle nie interesuje.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jejku ile tych list, głowa pęka od czego zacząć, ja coś mam dostać ekstra z pracy więc może kupię materacyk i pościel... żeby już coś było.
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
Me.ch dzieki za liste
Scarlet cudnie wygladasz
Ja wozek dostane od brata po bratanicy baby merc. My mamy tez mercedesa wiec bedzie pasowal jak ulal
Co do ciucholandow to sobie nigdy nie umialam.tam nic znalezc, ale znalazlam jeden w kato co dla dzieciaczkow sa po prostu cudenka
Od kilku dni planuje jak.urzadzic nasz 3 pokoik dla dzieciaczka, juz sie nie moge doczekac
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
ja mam nadzieje byc dosc wyluzowana (oczywiscie do granic rozsadku) ale kto wie co ze mnie wyjdzie jak juz dziecko wyjdzie
Zazanna ta lista tez fajna, ja chyba skumuluje te wszystkie na koniec i z taka sie wybiore na zakupy wlasnie...
A i przypomnialo mi sie ze pytalas o nianie elektroniczne - mi polecono taka: www.philips.pl/c-p/SCD510_00/avent-elekt...roniczna-niania-dect
wyprobowana przez szwagrostwo, dziala dobrze i ma fajny zasieg, jak byli u nas na weselu z dzieckiem to maly pozniej poszedl spac do pokoju hotelowego na gorze - w tym samym budynku ale chyba takie porzadne pietro wyzej to bylo i oni spokojnie mogli siedziec na sali z nami bo niania miala zasieg - oczywiscie to jest nadal ograniczenie ale zawsze lepiej tak niz zeby mieli siedziec u gory z malym i nie brac udzialu w weselu... tak samo u brata P na weselu, a tam nawet chyba byly dwa pietra i tez dzialalo.
Ja taka nianie to chyba bardziej pod katem wyjazdow bo i u moich rodzicow i u tesciow sa pietrowe domy, wiec dziecko spi na gorze a dorosli siedza na dole, u nas mamy dwupokojowe mieszkanie to pewnie bedzie slychac tak czy siak...
Agatagama, fajnie juz brzuszek widac! a strojem sie nie przejmuj, jestem przekonana ze wiekszosc z nas tak sie ubiera na codzien
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asia aż taką to trudno być, więc się nie martw Może nie będę pozwalała włazić na 20 metrowe drzewo, ale na takie niższe puszczę Poza tym brudne dziecko = szczęśliwe dziecko
Przesyłam moją wstępną listę Nie wpisałam jeszcze ilości, bo będę to dopiero opracowywać, ale do listy będę sobie wpisywała konkretne rzeczy i od razu będę wiedziała ile mniej więcej wydamy i w ogóle
Edit: NIE UMIEM Jak wstawić Wam excela? Przez google docs mi się rozjeżdża i nie ma moich formuł i kolorów