BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #975940 przez me.ch
A co z laktatorem dziewczyny? planujecie kupowac czy raczej nie?

Dokladnie Zazanna, jak sie nie ubrudzi to jak sie ma do zycia przystosowac? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #975941 przez Zazanna
-Próba-

9 lata 7 miesiąc temu #975942 przez Zazanna
I przyjemniej myć, jak Ci się z takiego brudaska wyłania Twoje własne dziecko w kąpieli :woohoo:

Musicie sobie "odzipować" :)

Ja laktatora nie kupuję póki co, jeśli się okaże, że jest mi potrzebny, to kupię wtedy :)

9 lata 7 miesiąc temu #975944 przez Scarlett86
Dziekuje dziewczyny kochane jestescie :kiss:
to dopiero polowa a ja juz tyle przytylam ze szok :ohmy:
moja waga pokazuje, wstyd sie przyznac ale 90 :unsure:
Nigdy tyle nie wazylam, z drugim dzieckiem jak szlam do porodu
to wazylam 86. Ciekawe ile bedzie na koncowce :silly: nic najwazniejsze
ze moje malenstwo zdrowe :) Agatamama swietny brzuszek, wygladasz kwitnaco :cheer:

9 lata 7 miesiąc temu #975947 przez agatagama
hehe fajna nazwa pliku Zazanna :D
nie ma nic gorszego niż przewrażliwiona i nadopiekuńcza mama podobno, także ja już mam układ z przyjaciółką, ze choćby nie wiadomo co to będziemy sobie zwracać uwagę, bo chyba łatwo się zatracić jak się tak bardzo kogoś kocha ;) poza tym mój M. raczej mi nie pozwoli być taką kwoką ;P
ja dostanę laktator od bratowej, tyle, że ręczny, także zobaczymy jak się będzie spisywał, najwyżej potem kupię taki szybszy mechaniczny czy jak to się zwie ;P

9 lata 7 miesiąc temu #975948 przez kasandra9
Miałam coś w święta zrobić, ale w końcu zapomniałam...w tym tygodniu mi ostro wyrzuciło do przodu:) Po tych bólach...obstawiam, że się wszystko mega rozciągało i teraz mam efekt w lustrze:)

9 lata 7 miesiąc temu #975949 przez Scarlett86
Zazanna to sie napracowalas :) ale przydatna ta lista musze tez sobie taka sprawic zeby o niczym nie zapomniec. Troche czasu jeszcze mamy ale szybko zleci :) juz nie moge sie doczekac tego wrzesnia :) na pierwszym scanie babka powiedziala ze moje dziecko moze wazyc do 5 kg juz jest duze i date porodu mi wpisala na 29 siernia. Dzisiaj nic nie mowila czy duze czy co, tylko tyle ze zdrowe i wszystko ma na miejscu :) w maju bede miala badania na cukrzyce ciazowa bo mozliwe ze to jest przyczyna ze takie duze dziecko.

9 lata 7 miesiąc temu #975950 przez Scarlett86
Kasandra tez masz juz fajny brzusio :cheer: Chyba wszystkie juz mamy :cheer: Dzisiaj jak weszlam z mezem do szpitala to dotarlo do mnie ze jestem w ciazy i ze bede rodzic tak sie wystraszylam ze az mnie brzuch rozbolal. Maz sie ze mnie smial i mowil ze przeciez dzisiaj rodzic nie bede, ze to tylko scan :)

9 lata 7 miesiąc temu #975951 przez asiekasiek
Zazanna wzięłam Twoją tabelkę zapisałam sobie już tylko zmieniłam imię na Laura kiedyś muszę siąść i tak pod siebie zrobić:)

A jaki kupujecie materac do łóżeczka jakiś taki lepszy, za ponad 100zł czy tak ok. 50zł?? Bo ja będę chciała kupić w przyszłym tygodniu już a nie mam pojęcia czy kupować droższy, że lepszy...

A będziecie kupywać takie coś allegro.pl/poduszka-klin-60-x-36-cm-dla-...wka-i5235859978.html ??

Pesq pisałaś coś że kupujesz pościel, którą to w końcu bo zagubiłam się w tym wszystkim :whistle:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #975952 przez kasandra9
Do porodu jeszcze trochę, ja staram się póki co jeszcze o tym nie myśleć i nie panikować:P Ale szok...tak pytam ciągle męża, czy widać, że jestem w ciąży, czy ktoś tylko pomyśli, że wyjątkowo dużo zjadłam...ale szok, że w sumie inni dopiero będą zauważać, a tu już prawie połowa minęła...:)))

My chcemy zmienić materac sobie, więc przy okazji i dziecku kupimy;) ale za tym rozgląda się mój mąż, nie wiem jeszcze, co tam wymyślił :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #975957 przez melisamienta
Śliczne macie brzuszki :P a to mój:) różnica w zdjęciach 2 tygodnie.

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 7 miesiąc temu #975958 przez basiek149
asiekasiek ja planuje kupić materac z Ikei

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40150182/

ale decyzja będzie należała do męża bo wybrał materac do naszego łóżka i jestem z niego bardzo zadowolona więc tutaj niech też zdecyduje :)

9 lata 7 miesiąc temu #975965 przez Kasia888
Woow dziewczyny ile naskrobałyście a nie było mnie raptem od południa może ;)
Na początek super brzuszki dziewczyny rosną jak na drożdżach :P , Scarlet Twój jest ogromny jakbyś miała mieć bliźniaki.

Zazanka fajna ta lista w excelu na pewno ją wykorzystam przy tworzeniu swojej ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A z lepszych rzeczy wybrałam się dziś na spacerek do Królikarni z koleżanką i cieszyłam się słoneczkiem oraz wiosną...

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #975966 przez Kasia888
Basiek też myślę o tym materacu, genaralnie łóżeczko i pewnie materac będą z Ikei. Mam zaufanie do tej firmy.

Aa i poza tym byłam u endokrynolga i powiedział, że wyniki dobre tyle, że dla kobiety w ciąży jeden wskaźnik powinien być wyższy a drugi niższy w związku z tym zwiększy mi dwukrotnie dawkę hormonów. Podobno to bardzo ważne dla rozwoju mózgu dziecka.

Kasandra wiem co czujesz, mnie dziś przeszło ale nie chcę jeszcze chwalić dnia. Zobaczymy jak jutro będzie.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #975970 przez pesq
Asiu, kupilam dokladnie taka wyprawke:

senna-sowka.pl/produkt/wyprawka-dla-niem...l-120x90-moskitiera/

w kolorowe sówki białą :). Moja przyjaciółka w 8 - mscu dla dziewczynki kupila szarą w białe grochy. Ta którą wrzucała chyba Basia z allegro tez bralam pod uwage, bardzo mi sie podobaly kolorowe poduchy, ale tutaj jest moim zdaniem troszke lepszy komplet, przynajmniej mi bardziej odpowiada - bo ta moskitiera, rożek i przybornik mi sie bardziej spodobał. Poza tym mam nadzieje, że jakość dobra. Minus - dopiero wczoraj mi przyjaciółka powiedziała że do moskitiery nie ma tego hm.. stelaża, więc jak coś trzeba domówić (chyba też mozna u nich) albo kupic gdzieś.

O laktatorze myśle jak najbardziej - bedzie to jeden z powypłatowych zakupow. Za ta wyplate poszla posciel ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia