BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #975901 przez Zazanna
Meliska świetny pomysł, zaczynam sobie robić :)
Jak zrobię, to Wam wrzucę, może któraś sobie coś z tego ściągnie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #975903 przez Zazanna
Pytanko do doświadczonych dziewczyn :)
Czy trzeba kupować termometr do wody? W sensie do kąpieli?

9 lata 11 miesiąc temu #975904 przez kasandra9
Scarlet, fajny chłopczyk!:)
Mnie oczywiście głowa łupie, że hej;) Buuuuuuu:(((
Ja nie kupuję w ciucholandach, bo najzwyczajniej nie umiem...trzeba wiedzieć, kiedy i jak szukać. Próbowałam ze 2x, ale nie umiem sobie nic znaleźć...za to na pewno teraz będę próbować dla Malucha. Moje znajome też polecają, bo mówią, że tak szybko wyrastają dzieci, że hej:( Znalazłam też na olx babeczka z mojego miasta wystawiła mnóstwo ślicznych rzeczy (przypadkiem trafiłam) i gdy będę mieć pewność, że to dziewczynka, to na pewno od niej coś odkupię:)
U mnie dziś młode ziemniaczki i kapustka.
W domu ogarnięte, trochę popracowałam, bo korki były, mąż o 18 wyjeżdża, więc będą sama na noc:( mam nadzieję, że minie mi bez przygód..no i jutro będę musiała jechać pociągiem do szkoły:( na 8:30 zajęcia, buuuuuuu(

9 lata 11 miesiąc temu #975905 przez Zazanna
O rany ale mam teraz mętlik :(
Dziewczyny czym będziecie myły pupę? Bo utknęłam na tym punkcie :( Myślałam, że się wyciera chusteczką mokrą, czymś smaruje i hop w pampersa, a tutaj zaczęłam czytać i na każdej stronie coś innego, a najwięcej osób poleca wodę i waciki.. Doraaaadźźźcieeee, bo zgłupiałam..............................

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #975906 przez me.ch
hej kochane,

szwagierka wlasnie podeslala mi plik - musi czytac w myslach Melisymiety ;)

wstawiam, moze sie komus przyda - ond dodala swoje komentarze z zycia - weryfikujac czy rzeczywiscie cos bylo im potrzebne itp.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #975907 przez me.ch
cos nie moge wstawic pliku z excella, zaraz sprobuje wkleic na google docs

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #975909 przez pesq
Melisa - zaintrygował mnie ten Twój wózek, jest znacznie tańszy od tego który polecila mi kolezanka! Zaraz mój mąż będzie wyrażał opinię..

Zazanka - ja nie zabrnęłam jeszcze do mycia pupy :p może niech doświadczone mamuśki sie wypowiedzą :)

9 lata 11 miesiąc temu #975910 przez Zazanna
Mech dzięki, super lista :)

Pesq rozmawiałam już z Mamą i powiedziała, że chusteczki to na wyjścia, a w domu waciki z ciepłą wodą i już :) Bo chusteczki jednak wysuszają skórkę :)

9 lata 11 miesiąc temu #975911 przez me.ch
Ja z tych niedoswiadczonych, ale taki mam typ allegro.pl/wozek-dzieciecy-tutek-grander...tis-i5205391515.html
z tym ze zostalam uprzedzona (tez przez szwagierke) zeby sprawdzic czy siedzisko nie bedzie za krotkie przy opcji spacerowej poniewaz duze dzieci sie nie mieszcza za dobrze (np jej syn starszy ma 2.5 i dalej w wozku jezdzi a jest spory) podobno w miescie tak do 3go roku zycia dzieciaki sie woza ;)

9 lata 11 miesiąc temu #975912 przez Scarlett86
Dzieki dziewczyny :) Ja zawsze wycieralam pupe mokrymi chusteczkami i smarowalam sudocremem i nie bylo problemu.

9 lata 11 miesiąc temu #975913 przez me.ch
Zazanna, nie ma sprawy, sama wlasnie ja dostalam i mysle ze jest dosc dobra, sporo tam jest i z wyjasnieniami czasem:)

9 lata 11 miesiąc temu #975914 przez Lidziun
Pupa niemowlęcia hmm ja uzywalam tylko chusteczkę mokrych sudokrem i pampersa dziecko kapalam codziennie a jak się kupa usmarowalo na całych plecach co czasami się zdarzało to pod kran i szybkie mycie i jakoś większego problemu nie było, przegladalam wózki i szczerze to większość z tych co pokazywalyscie są strasznie ciężkie znalazłam na allegro 2 jeden miał stelaż i gongole w wadze 9 kg a drugi 13 i pewnie na któryś się ,decyduje no ale każda wybierze swój odpowiedni :)

9 lata 11 miesiąc temu #975916 przez Lidziun
Mech tych wózków jest cale mnóstwo na ulicach alae nie wiem jak w praktyce jeżeli chcecie obejrzeć wózki to najlepiej jest się wybrać kolo południa na plac zabaw tam wózków od metra no i można się zapytać właścicielce jak się sprawuje ja tak będę musiała zrobic

9 lata 11 miesiąc temu #975917 przez Scarlett86
20 tydzien

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 11 miesiąc temu #975918 przez asiekasiek
Pesq no ja znalazłam 20 km ode mnie używany taki wózek za 949zł może by coś taniej udało się wytargować. Może pojadę zobaczyć w przyszłym tygodniu jak nie sprzeda się. Czytałam opinie i wszystkie były pozytywne no jedna dziewczyna napisała, że jakby sam prał się to super byłoby :)

Zazanna nie popadajmy ze skrajności w skrajność :P ty to widzę taka panikara ze wszystkim i chyba chcesz wszystko mieć dla synusia jak najlepsze :P ale rozumiem cię poniekąd czytałam też kiedyś o tych chusteczkach nawilżających. ja pewnie będę robić jak napisała Lidziun, tak moja siostra robiła,i koleżanki.

Gratuluję chłopaka:) Dziewczyny będą miały w czym wybierać:D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia