- Otrzymane podziękowania: 245
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas ja początku też mały bedzoe z nami w sypialni, ale jak już kupuje te wszystkie rzeczy to z myślą o tym ze po jakimś czasie go przeprowadze do małego pokoiku, z tym ze malować tez nie będziemy bo wynajmujemy i nie wiadomo na jak długo tu będziemy, ale myslalam o pościeli czy tam innych gadżetach jak lampka albo małe dekoracje, pokój jest taki jasny kremowy, mebelki białe będą bo szafa w tym pokoju jest biała tez a dywanik jest szary juz z myślą o tym właśnie, żyrandol tez biało szary i tez resztę planuje utrzymać w tych tonacjach z turkusem jako dodatek żeby nie było smutno

Tak się ciesze ze nie musze juz leżeć dziewczyny, normalnie mega! Dalej musze uważać i się oszczędzać ale przynajmniej mogę jakieś małe pranie zrobić i coś ogarnąć

Zazanna, udało Ci się przekonać T do Karmelka?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Załącznik nie został znaleziony
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Załącznik nie został znaleziony
Zazanka, warto;) zresztą mówiłaś ze T nie ma alternatywy, a słyszałam że jak ktoś nie głosuje znaczy ze się zgadza z wyborem pozostałych hehe;)
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 189
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

Mech no już widać brzuszek

Ja też nie będę mieć pokoju dla małej:( bo mamy tylko jeden pokój

Kassandra a te z eco skóry nie są droższe?? Ja chyba kupię taki normalny.
Znalazłam podusię taką jak ty kupiłaś wczoraj, ale nikt mi nie odpisuje

Mech te bańki wyglądają fajnie

- mysia5
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 135

Mech śliczny maluch

Dziewczyny zrobiliście mi "ochotę" na to poduszkę i tez zaczynam jej szukać

Kasandra bardzo fajna ta lista, jjest tyle rzeczy które będą potrzebne dla maluszka

Miłego dnia, u mnie słoneczko dziś

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313
mech, niezapowiedziana - cuuuuuuuuuuuudne brzunie! Też chce zdjecie ale nie wychodzi

Co do pościeli - mi się bardziej podoba ta z allegro, którą wrzuciła chyba Basia (przepraszam, jeśli się myle) z poduszkami, szczegolnie niebiesko szare są cudoooooooowne! ale a) boję się że jakoś gorsza niż z tej sennej sowy - tam ponoć jest naprawdę super, b) tam jest moskitiera i przybornik z komórkami oraz rożek a cena nieznacznie wyższa, więc chyba jednak zdecyduje się na ten zestaw sklepowy (chociaż nie powiem, ten z allegro ahh <3 ) .
Co do pokoju - my mamy 2 - sypialnie i salon z kuchnią.. narazie maluch bedzie z nami w sypialni a później sama nie wiem

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dziewcyzny a pytanie z innej beczki - czy któraś w domu ma problem z suchym powietrzem? JA nie dość, że suche powietrze to i alergia i szukam jakiegoś nawilżacza i za bardzo nie wiem od czego zacząć..
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Takiego do powieszenia (zbiorniczka) na grzejnik nie polecam, bo nic nie daje, a takich mega drogich z kolei nie próbowałam

Dziewczyny co do stanika, to ja miałam ogromny problem, ten co sobie kupiłam ostatnio jednak za małe miseczki :/ I teraz mam tak, jak kupuję mały obwód z dużymi miskami, to miski dobre, obwód za ciasny, jak biorę odpowiednie miski i większy obwód, to jednak miski zaczynają mnie cisnąć, a jak biorę duże miski i duży obwód, to to mi miseczki zachodzą prawie pod pachy i mnie obcierają

Mech ile ma cm Twój Maluszek śliczniasty?

Chciałam zrobić brzuch ale nie umiem ustawić telefonu tak aby wyszło mi zdjęcie, w sensie mechanicznym, bo ustawiam samowyzwalacz, a tel. się przesuwa i nie trafiam w siebie łech, pokażę jak mi ktoś zrobi

- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 189

U nas dziecko też niestety nie będzie mieć swojego pokoju, będzie stało w naszej sypialni, chociaż tu też miejsca specjalnie nie ma, więc będzie pod balkonem, inaczej będziemy musieli wyrzucić komodę, a też się przyda chociażby na rzeczy dziecka....planujemy odświeżyć nieco ściany, jakoś tam kącik się też zaaranżuje, ale bez przesady:) To i tak bardziej dla nas, bo dziecko nic nie będzie pamiętać i będzie mieć gdzieś moje lampki i bajerki na ścianach, haha;) Raczej będzie zainteresowane cyckiem lub butelką i pieluchą

A lista też mi się spodobała - wrzuciłam ją sobie do Worda i zmodyfikuję po swojemu..przy pierwszym dziecku jednak człowiek nie wie, co i jak i trzeba to jakoś przemyśleć i zorganizować

Asiu, co do poduch - to też brałam pod uwagę te z Motherhood, ale minusem dla mnie jest niezdejmowany pokrowiec...ostatnio pisalam Wam, że kupiłam podkładki na krzesła w Biedronce, śliczne, bo białe w groszki i się cieszyłam, że tyłek ma miękko..no i co..jedna nawet tygodnia nie wytrzymała i do kosza, bo akurat wylałam herbatę na stole i ściekło na krzesło:(
Co do staników - ja polecam Esotiq. Kiedyś koleżanka mi poleciła w moim mieście, bo jest super pani, która idealnie dobiera rozmiar! Całe życie myślałam, że noszę 75c....po czym dzięki niej od kilku lat noszę 70G .....teraz ciążowo też noszę te same i na razie są idealne:)
- Sylwia-89
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 100
Me.ch super ten Twój maluch i w ogóle fajnie, ze juz dobrze u Ciebie

Jesli chodzi o pościele do łóżeczka, to ja cały zestaw wraz z łóżeczkiem dostanę od siostry. Jej synek wcale nie spał w nim, więc wszystko jak nowe, chociaż kto wie może jeszcze zaopatrzę się w jeden komplet, bo bardzo mi się podobają, te które wstawiłyście

Ostatnio przeglądałam allegro i znalazłam świetny kocyk nazywa się jakos minky chyba. Jest bardzo delikatny i w ogóle nadaje się tez do wózka

Nie wiem czy któraś z Was kupuje już ubranka, ale znalazłam stronę sklepu internetowego, gdzie na wyprzedaży są tanie ubranka i takie nawet dosyć ładne. Ta strona, to : sklep.pinokio.net.pl
Nie wiem czy dobrze napisałam, ale nie mogę skopiować strony bo z telefonu piszę.
Może którejś się przyda

Miłego dnia

- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

ja też muszę wybrać się na zakup stanika w końcu bo w jednym i tym samym łażę

- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 182

Mech super zdjęcie dzidziusia i woow brzuszek już widać konkretnie.
Kasandra i Pesq widzę, że zaraziłyście wszystkie dziewczyny na zakup poduszki, sama też zaczynam się zastanawiać

Super, że myślicie już powoli o wyprawce, moje zakończyły się na zakupie paru ubranek

Myślę, że na takie konkretne przyjdzie czas w czerwcu. Na razie chcemy kupić szafę na rzeczy dla dziecka.
P.s wczoraj strasznie rozbolała mnie głowa takie pulsowanie i kłucie, może też brakuje mi żelaza. Dziś ciut lepiej.
- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 170

jejciu ale dzisiaj poszalałyście tutaj na forum, miała co czytać

dzisiaj mój ząbek dał mi pospać, całą noc nic mnie nie bolało

zaraz idę na jakieś drobne zakupy i gotuję obiadek