BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #976017 przez Zazanna
Dzień dobry :)

A czy Jurada nie mówiła, że gdzieś jedzie? Kurcze, czy pomieszałam znowu? :(

Dziewczyny co myślicie o używanym wózku? Bo uparłam się na x-landera, a one są strasznie drogie i dziś rano wymyśliłam, że moge kupić używany i oddać go do czyszczenia profesjonalnego, w W-wie czyszczenie wózków jest od 30 zł. Więc w 1000 bym się zamknęła z wózkiem i czyszczeniem i miałabym ten wymarzony <3
Bo nowe jak oglądałam na ich stronie, to od 2,5 tys. -to bardzooo dużo.
Moja koleżanka miała i bardzo sobie chwaliła, teraz drugiego dzieciołka w nim wozi i wózek żadnej skazy nie ma -poza pobrudzeniem. No i kiedyś miałam okazję go poprowadzić i był wygodny (heh 8 lat temu? ) :D
No w każdym razie opinie tych wózków są świetne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #976020 przez Zazanna

9 lata 11 miesiąc temu #976024 przez Lidziun

me.ch napisał: a mnie w miedzy czasie ponioslo..... pewnie od tych list :P i zakupilam pare rzeczy online - klipsy do smoczka - takie na wstazeczke zeby sie nie zgubil, termometr-smoczek

mech a jak dziecko nie bedzie lubilo smoczka :dry: amelka bhyla karmiona sztucznie i uwielbiala smoczek, natomiast olek piersia i nienawidzil smoczka, to samo mialy dzieci mojej siostry (wszystkie karmione piersia), ja tez myslalam o smoczku termometrze ale jak pomyslalam ze dziecko nie bedzie lubilo smoczka to zrezygnowalam

9 lata 11 miesiąc temu #976027 przez Kasia888
Hej dziewczyny :cheer: ,

Wiesz co Zazanka wózek używany to jest ryzyko, co innego od znajomego,rodziny, ale w sumie zrobisz jak zechcesz.

Wiecie co znowu nachodzą mnie te czarne myśli, stanęłam dziś na wagę i uświadomiłam sobie, że teraz kobieta powinna przybierać średnio po 0,5 kg w każdym tygodniu czyli powinnam przytyć 2 kg w tym miesiącu. Zdołowało mnie to a na dodatek zaczęłam czytać o ciąży obumarłej, która może się zdarzyć na każdym etapie ciąży. Wstałam dziś o 7 rano z takim nastawieniem :( :( . Nie chcę tak myśleć, ale znowu mi się zaczęło nie wiem czemu, nie chcę myśleć negatywnie.
Gdybym chodziła do lekarza do tydzień albo co dwa może czułabym się spokojniejsza.

9 lata 11 miesiąc temu #976028 przez Kasia888

19tydz to mój brzuszek.
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #976029 przez Kasia888

A to dla porównania 16tydz
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #976030 przez pesq
Zazanka ja nic nie mam do używanych rzeczy jednak w przypadku takich dużych wydatków jak wózek używany wolałabym chociaż zobaczyć, czy się nie sypie nie skrzypi itd.

Kasia bardzo Ci urosl brzuszek jak na tak szczupła osobę. Ja od początku jestem - 0,5 kg także widzisz.

9 lata 11 miesiąc temu #976031 przez Kasia888
No tylko tą wielkością brzucha się pocieszam.
Pesq mi od początku ciąży ok. 3kg, ale w ostatnim okresie waga stoi

9 lata 11 miesiąc temu #976032 przez me.ch
Hej,

Lidziun, ja planuje karmić tak pół na pół, trochę piersią trochę butelka żeby potem nie było problemu jak np mąż będzie musiał sam zostać i nakarmić albo dziadkowie, wiec powinien mały do smoczka i do cycka się przyzwyczaić juz od samego początku:)

A jakby sie bardzo buntowal to się sprzeda na necie i tyle albo odda komuś w rodzinie ;)

Kasia, no urósł bez wątpliwości :) ładnie!
Ale musisz zrezygnować z czytania takich rzeczy chyb, bo niepotrzebnie się dolujesz na zapas...

Myślę że jeśli już coś takiego komuś się przydarzy to czytanie i tak go nie przygotuje na to w zaden sposób bo to są sytuacje bez wyjścia... A (banalne porównanie, wiem, ale sens pozostaje) samochód tez może nas przejechać ile razy tylko jesteśmy na drodze bo nie wiadomo na kogo się trafi, a jednak nie siedzimy i się nie zamartwiamy nad tym tylko idziemy przed siebie..

Zjedz coś smacznego i zdrowego, zrób sobie herbatę i poczytaj lepiej co robić z maluchem jak juz będzie na świecie, bo na to się chociaż w teorii możemy przygotować, a i od razu pogodniejsze myśli od tego są:)

9 lata 11 miesiąc temu #976033 przez pesq
Lada moment poczujesz ruchy i się troszkęuspokoisz zobaczysz :)

Ja próbuje namówić męża żeby jechać gdzieś wózki chociaż podotykac bo w życiu nie dotykalam :p

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #976034 przez ivory
Kasia ja jutro koncze 20 tydzien,a brzuch mam mniejszy od Twojego,z wagi u lekarza wychodzi ze od poczatku przytylam tylko 2,5 kg.Tez sie czasami martwie,ale teraz dzidziusie sa jeszcze malutkie.Podobno dopiero po 20 tygodniu brzuch zaczyna rosnac niewiadomo kiedy.;-)
Ja mam teraz minimalnie wiekszy brzuch niz Twoj w 16 tygodniu.
Wczoraj jak ogladalam wozki miedzy tymi dziewczynami z duzymi brzuszkami to az mi glupio bylo,bo pewnie myslaly ze jestem gdzies w 3 miesiacu,a nie polowie 5.;-)

9 lata 11 miesiąc temu #976036 przez asiekasiek
Kasia nie czytaj babo takich głupot ;) ja też od początku przytyłam 3 kg :) a moja waga stoi od miesiąca taka sama. Ja tam nie narzekam bo nie chcę przybrać na wadzę zbytnio bo wiem, że później będę miała problemy z rzuceniem kg.

Zazanna ja chcę kupić używany, moja koleżanka kupiła w tamtym roku wózek używany i jest zadowolona oczywiście oglądała wcześniej go, ja jak patrzę na droższe to szukam alternatywy tańszego wózka w swojej okolicy. I w przyszłym tygodniu pojadę u kogoś oglądać wózek ten co Pesq polecała. Zobaczymy czy zniszczony czy nie.

9 lata 11 miesiąc temu #976038 przez anisia27
Dziewczyny piszecie z predkoscia swiatla chyba :D
Pesq jak Ci przyjdzie to wrzuc zdjecie, jestem az ciekawa :D

Ja wczoraj kupilam becik bialy w sowki w smyku za 30 zl i reczniczek:D w sumie tez mysle zeby kupic posciel w tym tygodniu :))

Pozdrawiam Was kobietki i zycze Wam spokojnej, slonecznej soboty ! Odpoczywajcie! :)

9 lata 11 miesiąc temu #976043 przez pesq
Asiek ja nie moglam znalezc tych wózkow nigdzie taniej w okolicy :/ Zaczęłam myśleć o tym co Melisa wrzuciła, mąż jakoś bardziej go aprobuje, a ja już sama nie wiem. Ten co polecałam jest sprawdzony przez znajomą, ten melisy nie... Zobaczymy no jak to się skończy.

Jak przyjdzie pościel na pewno wrzuce zdjecia.

9 lata 11 miesiąc temu #976045 przez me.ch
Ja akurat na wozek nowy postawilam glownie dla tego ze te co mi sie podobaja jeszcze sie nie zwolnily i nie weszly na rynek wtorny ;) ale ogolnie mysle ze jakby byl to bym wziela uzywany. Szwagierka kupila na allegro uzywany i sobie chwali, druga wziela uzywany od znajomej i tez zero problemow. wiec mysle ze jest ok.

ja bym osobiscie wybrala opcje uzywana z mozliwoscia obejrzenia przed zakupem, bo wiem jak mozna ladnie na zdjeciach rozne rzeczy "pochowac" albo chociaz poszla do sklepu zobaczyc jak wyglada w wersji nowej i potem przy odbiorze zweryfikowac jesli jest taka mozliwosc.

zreszta o ile do uk bedziemy kupowac nowe lozeczko i przewijak, to prawdopodobnie w pl u rodzicow bedziemy mieli uzywane tylko z nowym materacykiem itp. jednak w pl wiecej znajomych i mozliwosci zeby odkupic od kogos a tutaj to nie :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia