- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A czy Jurada nie mówiła, że gdzieś jedzie? Kurcze, czy pomieszałam znowu?

Dziewczyny co myślicie o używanym wózku? Bo uparłam się na x-landera, a one są strasznie drogie i dziś rano wymyśliłam, że moge kupić używany i oddać go do czyszczenia profesjonalnego, w W-wie czyszczenie wózków jest od 30 zł. Więc w 1000 bym się zamknęła z wózkiem i czyszczeniem i miałabym ten wymarzony <3
Bo nowe jak oglądałam na ich stronie, to od 2,5 tys. -to bardzooo dużo.
Moja koleżanka miała i bardzo sobie chwaliła, teraz drugiego dzieciołka w nim wozi i wózek żadnej skazy nie ma -poza pobrudzeniem. No i kiedyś miałam okazję go poprowadzić i był wygodny (heh 8 lat temu? )

No w każdym razie opinie tych wózków są świetne
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

- Lidziun
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 20
me.ch napisał: a mnie w miedzy czasie ponioslo..... pewnie od tych list
i zakupilam pare rzeczy online - klipsy do smoczka - takie na wstazeczke zeby sie nie zgubil, termometr-smoczek
mech a jak dziecko nie bedzie lubilo smoczka

- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 182

Wiesz co Zazanka wózek używany to jest ryzyko, co innego od znajomego,rodziny, ale w sumie zrobisz jak zechcesz.
Wiecie co znowu nachodzą mnie te czarne myśli, stanęłam dziś na wagę i uświadomiłam sobie, że teraz kobieta powinna przybierać średnio po 0,5 kg w każdym tygodniu czyli powinnam przytyć 2 kg w tym miesiącu. Zdołowało mnie to a na dodatek zaczęłam czytać o ciąży obumarłej, która może się zdarzyć na każdym etapie ciąży. Wstałam dziś o 7 rano z takim nastawieniem

Gdybym chodziła do lekarza do tydzień albo co dwa może czułabym się spokojniejsza.
- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313
Kasia bardzo Ci urosl brzuszek jak na tak szczupła osobę. Ja od początku jestem - 0,5 kg także widzisz.
- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Pesq mi od początku ciąży ok. 3kg, ale w ostatnim okresie waga stoi
- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 245
Lidziun, ja planuje karmić tak pół na pół, trochę piersią trochę butelka żeby potem nie było problemu jak np mąż będzie musiał sam zostać i nakarmić albo dziadkowie, wiec powinien mały do smoczka i do cycka się przyzwyczaić juz od samego początku:)
A jakby sie bardzo buntowal to się sprzeda na necie i tyle albo odda komuś w rodzinie

Kasia, no urósł bez wątpliwości

Ale musisz zrezygnować z czytania takich rzeczy chyb, bo niepotrzebnie się dolujesz na zapas...
Myślę że jeśli już coś takiego komuś się przydarzy to czytanie i tak go nie przygotuje na to w zaden sposób bo to są sytuacje bez wyjścia... A (banalne porównanie, wiem, ale sens pozostaje) samochód tez może nas przejechać ile razy tylko jesteśmy na drodze bo nie wiadomo na kogo się trafi, a jednak nie siedzimy i się nie zamartwiamy nad tym tylko idziemy przed siebie..
Zjedz coś smacznego i zdrowego, zrób sobie herbatę i poczytaj lepiej co robić z maluchem jak juz będzie na świecie, bo na to się chociaż w teorii możemy przygotować, a i od razu pogodniejsze myśli od tego są

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja próbuje namówić męża żeby jechać gdzieś wózki chociaż podotykac bo w życiu nie dotykalam

- ivory
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja mam teraz minimalnie wiekszy brzuch niz Twoj w 16 tygodniu.
Wczoraj jak ogladalam wozki miedzy tymi dziewczynami z duzymi brzuszkami to az mi glupio bylo,bo pewnie myslaly ze jestem gdzies w 3 miesiacu,a nie polowie 5.

- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

Zazanna ja chcę kupić używany, moja koleżanka kupiła w tamtym roku wózek używany i jest zadowolona oczywiście oglądała wcześniej go, ja jak patrzę na droższe to szukam alternatywy tańszego wózka w swojej okolicy. I w przyszłym tygodniu pojadę u kogoś oglądać wózek ten co Pesq polecała. Zobaczymy czy zniszczony czy nie.
- anisia27
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34

Pesq jak Ci przyjdzie to wrzuc zdjecie, jestem az ciekawa

Ja wczoraj kupilam becik bialy w sowki w smyku za 30 zl i reczniczek:D w sumie tez mysle zeby kupic posciel w tym tygodniu

Pozdrawiam Was kobietki i zycze Wam spokojnej, slonecznej soboty ! Odpoczywajcie!

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jak przyjdzie pościel na pewno wrzuce zdjecia.
- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 245

ja bym osobiscie wybrala opcje uzywana z mozliwoscia obejrzenia przed zakupem, bo wiem jak mozna ladnie na zdjeciach rozne rzeczy "pochowac" albo chociaz poszla do sklepu zobaczyc jak wyglada w wersji nowej i potem przy odbiorze zweryfikowac jesli jest taka mozliwosc.
zreszta o ile do uk bedziemy kupowac nowe lozeczko i przewijak, to prawdopodobnie w pl u rodzicow bedziemy mieli uzywane tylko z nowym materacykiem itp. jednak w pl wiecej znajomych i mozliwosci zeby odkupic od kogos a tutaj to nie