BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #976267 przez mysia5
Dziękuję kochane za rady :)
Kawka u mnie raczej odpada bo w ogóle nie pije kawy, nie lubie po prostu :sick: ale śliwki i rumianek na pewno spróbuję :) mam nadzieje ze pomoże.
A jak u was wyglądają noce? Spicie spokojnie całą noc? Bo mnie pęcherz minimum dwa, trzy razy budzi a później taki problem żeby zasnąć ze ojej :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #976271 przez pesq
Niestety - na bóle glowy mi pomaga WYŁĄCZNIE apap i to na godzine może :dry: , a na zaparcia w sumie nic :S żadne śliwki, mleko ehh.. dużo wody staram się pić może to pomoże.

Co dziś na obiadek u Was? Ja na szczęście mam gołąbki babcine z wczoraj - byliśmy na obiedzie i dała 4 na wynos <3 <3 najlepsze!

9 lata 11 miesiąc temu #976275 przez Scarlett86
Czesc dziewczyny :)
U mnie tez dzis fatalnie :( zaczelo sie nad ranem wymioty i biegunka do tego bol glowy. Okropienstwo :(
A mialam dzisiaj piec rogaliki dzieciom i mialam skoczyc do przychodni. Wiecie moze jak to jest w UK? Jesli sie ktos przeprowadzi to w tej miejscowosci musi isc do przychodni i jeszcze raz wypelniac aplikacje czy tylko ich powiadomic trzeba i oni ta cala dokumentacje sobie przesylaja? Jeszcze jak na zlosc pol zemba mi sie ulamalo :(

9 lata 11 miesiąc temu #976277 przez agatagama
hej:)
ja też przestałam pić kawę całkowicie, ale przy tych bólach głowy spróbowałam takiej z biedronki o poranku ;P tam jest 20% naturalnej i taka mi mega pomaga na bóle głowy ;) a 20% kawy w kawie to raczej nie zaszkodzi :) no i na problemy, o których mysia pisze też pomaga;)

9 lata 11 miesiąc temu #976279 przez me.ch
z tego co wiem Scarlett, musisz sie do nowego GP zapisac w twoim 'regionie'. Ja wlasnie wypelnialam aplikacje (ja sie po raz pierwszy zapisuje bo w sumie jakos nawet nie bylo okazji wczesniej przez te 5 lat......) i byly tam pytania typu towj poprzedni GP zeby mogli requestnąc (polglish rulezzz) twoja historie z poprzedniego miejsca.
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 11 miesiąc temu #976280 przez Scarlett86
Mysia5 ja tez mam problemy z zasnieciem juz od jakiegos czasu i 2 czasem 3 razy w nocy wstaje do toalety tak mnie synus na pecherz uciska. Ok 3 tygodnie temu czulam pierwsze delikatne ruchy dziecka a od wczoraj czuje konkretne kopniaki :) Czuc ruchy jak sie przylozy reke :) Wiercipieta straszna jest :)

9 lata 11 miesiąc temu #976283 przez me.ch
jak mi nie przejdzie ten bol glowy do godziny to tez sobie zrobie, bo inaczej nie wiem jak ten dzien przetrwam. ogolnie jestem twarda jesli chodzi o bole i choroby ale bol glowy jest jak kryptonit dla mnie, rozklada mnie na lopatki,.......

9 lata 11 miesiąc temu #976285 przez Scarlett86
Me.ch czyli musze jeszcze raz wziasc aplikacje i od nowa wypelniac? Jakos nie mam do tego glowy :dry: a tu trzeba ogarnac w domku, obiad zrobic. Mam dzisiaj mega lenia :dry: i fatalnie sie czuje powiedzialam mezowi ze ogarne dzisiaj ta przychodnie ale slyszal jak sie w nocy dzisiaj meczylam i dalej sie kiepsko czuje to moze nie bedzie marudzil.

9 lata 11 miesiąc temu #976287 przez me.ch
no Scarlett glowy to sobie nie dam uciac, bo jak juz mowilam pierwszy raz sie zapisuje, ale na to mi wyglada, zreszta na stronie tego gp co ja sie zapisywalam nawet jest napisane ze przyjmuja pacjentow z okreslonego obszaru a jesli sie wyprowadzisz poza ten obszar to oni beda raczej oczekiwali ze znajdziesz lekarza w swoim nowym obrebie...

Mysle ze maz napewno nie bedzie sie zloscil, w koncu wie co jest grane i ze sie zle czujesz... :)
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 11 miesiąc temu #976289 przez Scarlett86
Dziekuje Me.ch pomoglas mi :) Zawsze sie stresuje jak mam tutaj isc i cos zalatwic a tak przynajmniej beda wiedziala juz mi stres przeszedl :) Ide sie wziasc za kuchnie i za obiad samo sie nie zrobi :)

9 lata 11 miesiąc temu #976293 przez sabina
no mi sie wydaje ze tez musisz wypelnic wszystko ...
mech przez 5 lat nie bylas zarejestrowana u gp??????????
scarlet86 jak samopoczucie
rumianek podaje sie nawet dzieciom na rozluznienie kupki jak maja problema ;)

9 lata 11 miesiąc temu #976296 przez me.ch
no wstyd sie przyznac, ale szczerze mowiac nawet nie mialam potrzeby wiec jakos tak wyszlo. kiedys probowalam, ale w mojej okolicy wszystkie przychodnie byly juz full i nie chcieli mnie przyjac nigdzie wiec sie poddalam i tak jakos zeszlo ;)
ale chorowac nie chorowalam, raz mnie rozlozylo w tamtym roku w listopadzie to poszlam do polskiego lekarza bo tu mamy dwie pl przychodnie wiec jest nawet prosciej, a do dentysty zawsze chodze tylko w pl. Gina tez zawsze polskiego, w tej samej przychodni bo jak juz mowilam jakos srednio ufam NHS a do tego nie mialam potrzeb takich wiec hm... no coz ;)

Sabina i Scarlett wy juz macie dzieciaczki wiec inaczej na to patrzycie, a ja do tej pory tylko z mezem wiec sie jakos tak nie leczymy specjalnie ;)

ale teraz juz koniec tego dobrego, bo musze miec NHS number zeby ciaze prowadzic wiec nie mam wyboru ;)

Gotuje ogorkowa i mi tak juz pachnie ze nie moge sie doczekac ;)

9 lata 11 miesiąc temu #976313 przez basiek149
hej hej :)
my dzisiaj prawie cały dzień spędziliśmy na zakupach. byliśmy między innym zobaczyć wózki kurcze dobrze, że to zrobiliśmy. bo tak byłam zakochana w wózkach Riko ale są tak sztywne, tak fatalnie się je prowadzi, że niestety musiałam z niego zrezygnować. jak dla mnie fantastyczny w prowadzeniu jest wózek Tako
www.sklep-smile.pl/tako-omega-moonlight-fotelik.html
a na drugim miejscu Bebetto
www.sklep-smile.pl/bebetto-holland.html
wizualnie bardziej podoba mi się Bebetto ale Tako jest naprawdę rewelacyjny ze względu na to prowadzenie. i między tymi będę decydowała który chcę.

a tak to kupiłam sobie klapeczki do szpitala. szukałam jakiś fajnych majtek ale kurcze nic mi nie wpadło w oko ;/ a tak to jedzonko dla króliczka, dla pieska no i dla męża na czas mojego pobytu w szpitalu :) ale pewnie i tak będzie jeździł na obiady do teściowej więc da rade.

9 lata 11 miesiąc temu #976314 przez Scarlett86
Sabinka juz ciut lepiej, dzieki :) Jutro juz musze ogarnac ta przychodnie. My juz po obiadku zrobilam na szybko ziemniaki, surówke i kotlety z piersi kurczaka. Teraz czekam az mi ciasto drozdzowe wyrosnie i zabieram sie za robienie rogalikow z marmolada :laugh:

9 lata 11 miesiąc temu #976318 przez sabina
no my bysmy nei dali rady bez gp raczej mlody co chwile chorowal jakis czas temu :/pl przychodni tez nie ma .....wiec.... ale nei narzekam najgorzej nie jest :)
do dentysty tez w pl chcoaiz tutaj za friko teraz w ciazy wiec w pl zrobie jednego zeba ktory mi najabrdziej dokucza a reszte zrobie tutaj jak wroce i porownam :)
scarlett rogaliki drozdzowe ....jakos nie mam talentu do drozdzy heh wiec zazdoszcze

gdzie reszta kobiet pouciekala?

basiek a dlaczego idziesz do szpitala?bo mi umknelo?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia