BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #976202 przez niezapowiedziana
Hej dziewczyny! Mnie też długo nie było i nagle wchodze, patrze a tu 15 nowych stron :P
Za miesiąc ślub a zaproszenia przyszły dopiero w piątek.. Mamy ich 54 wiec trochę do rozwożenia jest.. Do każdego wejść, usiąśc, napić się herbtki i pogadać :D W sobote zaplanowałam 3 osoby na godzine a wyszły nam dwie w półtora godziny :P
Też bym już chciała zacząć kompletować wyprawke dla dziecka ale do ślubu raczej nie znajde na to czasu :(
Byłam dzisiaj na pobieraniu krwi na tą awidność hgg anty toksoplazmozie i przede mną w kolejce było ponad 20 osób.. A jak przyszła kolej na mnie to jakiś diadek sie wykłócał że ja byłam za nim -.-

Ana23 ja mam wizyte na środe i też jeszcze nie znam płci! oby ty razem nam sie udało i może już niedługo cała tabelka będzie uzupełniona! :D

Zrobiłam dzisiaj na sniadanie naleśniki z szpinakiem! No i a dwie godzinki lece na uczelnie. odpuścilam dzisiaj wykłady i jade na same ćwiczenia..

Pesq kwas foliowy trzeba brać tylko w 1 trymestrze bo on ma pomóc w prawidłowym kształtowaniu sie kręgosłupa! Później nie jest potrzebny ale nie zaszkodzi..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #976204 przez Kasia888
Asiek, właśnie tak jak Lidziun napisała podobno to normalne, zresztą jak to ja musiałam zasięgnąć rady w poradniku, żeby się nie denerwować ;)
Pesq u mnie też tylko bulgotki, zwykle po obiedzie lub wieczorem.
Nie mogę się już doczekać wizyty, ale to dopiero w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje, że do tego czasu poczuje już wreszcie ruchy dziecka.

Dziewczyny a zauważyłyście jak pępek się zmienia? :) jest taki wystający jakby na wierzchu ;)

9 lata 7 miesiąc temu #976205 przez mysia5
Dzień dobry kochane :)
Śliczne brzuszki macie :)
Pesq piękne śniadanko - brawo :laugh:
Asiek ale super ! Gratuluj, : tez chciałabym juz czuć maluszka ojej ... :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

tez zauważyłam zmiany w pepku , wychodzi do przodu i jak go dotkne to czuje ze pod nim jest pepowina, takie twarde :) i to łączy mnie z maluszkiem Ahh :)

Miłego dnia ;*

9 lata 7 miesiąc temu #976206 przez kasandra9
hej hej hej:)
Wczoraj byliśmy na zakupach, ale mąż nie chciał się na nic w Smyku namówić:P:P Obecnie twierdzi, że trzeba poczekać, jaka to będzie płeć:) Ach, ci faceci:))))))
Za to żonce kupił spodnie jeansowe ciążowe i bluzkę w paski w H&M ciążową:) ale te spodnie suuuuuuper leżą, o wiele fajniej niż te jeansy, które mam :))))
Potem pojechaliśmy nad Zegrze i jedliśmy obiadek na "statku", to taka restauracja na wodzie:) pyyyyyyszne rybki:) trochę pospacerowaliśmy:) fajny dziś, choć pogoda już taka jak w sob. nie była:( dziś za to ciemno, zaczęło padać i mega wiatr:(

9 lata 7 miesiąc temu #976207 przez asiekasiek
eno nie piszcie, że pępek wychodzi wam na wierz... ja mam dziurę... w sumie zawsze miałam dołek i mam nadal... nawet jakiś większy bym powiedziała...

No ale dziewczyny od wczoraj cisza :( może jakoś leżałam na wznak i dzidzia była blisko brzucha czy jakoś tak...

Mysia ja pije kawę rano i nie mam problemów jak narazie, za to w 1 trymestrze musiałam wspomagać się czopkami glicerowymi.

9 lata 7 miesiąc temu #976208 przez asiekasiek
[quote="
Potem pojechaliśmy nad Zegrze i jedliśmy obiadek na "statku", to taka restauracja na wodzie:) pyyyyyyszne rybki:) trochę pospacerowaliśmy:) fajny dziś, choć pogoda już taka jak w sob. nie była:( dziś za to ciemno, zaczęło padać i mega wiatr:([/quote]

ojj Kasandra ja w tamtym roku prawie co tydzień jeździłam nad Zegrze, albo nawet w tygodniu na grilla z koleżankami, jak byłam w tamtej okolicy :D ładne widoczki :D

9 lata 7 miesiąc temu #976213 przez pesq
Zrobiłyście mi mega ochotę na rybkę ;) ;) ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #976216 przez sabina
dziendobry :)

mysia sliwki suszone duzo wody niegazowanej i rumianek!!!!!wypij codziennie wieczorem rumianek !!!! :) pomoze zobaczysz

zazanna ja mialam xlandera przy synku swietny wozek mial co prawda ogromne kola i byl ciezki ale rewelacyjnie sie go prowadzilo uwielbialam go :) i tez uzywany :)

laktator tez kupuje w pierwszej ciazy myslalam a na co mi on ale sie przydal niesamowicie :) np synek mi spal a mi cycki pekaly w szwach lub gdzies wyjsc bez dziecka - jak znalazl :)

ale szalejeci z tymi postami!!!

ja tez uzywalam mokrych chusteczek nigdy nie mial suchej pupy.....:)

mech ja mam alergie na kiwi a maz nie ma i karmilam jakos 18 miesiecy :D ale przy koncu to juz tylko wieczorem np i przed drzemka wszystko tak fajnie sie zamknelo naturalnei coraz mniej coraz mniej az pow malemu ze juz nie ma cyca a pokarmu juz duzo nei bylo wiec sie tez nie meczylam

9 lata 7 miesiąc temu #976242 przez me.ch
hello dziewczyny,

wydaje mi sie ze ktos juz wspominal o tym wozku - coletto matteo

wlasnie rozmawiam z kolezanka ktora go ma i mowi ze jest fajny, ona w nim dwojke chlopakow przewiozla i chwali. tylko mowi ze jej sie hamulec zacinal.
jakby ktos byl tym modelem zainteresowany, to moze sie przyda dobra opinia ;)

9 lata 7 miesiąc temu #976245 przez Kasia888
Mysia jedz banany, napij się lekkiej kawy z mlekiem, i zgadzam się śliwki.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #976248 przez sabina
kasia 888 banany maja wlasciwosci zapierajace wlasnie tak mi polozna powiedziala i w sumie tez o tym czytalam

9 lata 7 miesiąc temu #976251 przez asiekasiek
tez właśnie słyszałam że zaparcia wywoluja.

śliwki słyszałam tez ze są bardzo dobre na taką dolegliwość ale ja nie cierpię śliwek suszonych ;) ble:) ale Mysi może posmakuja :D

9 lata 7 miesiąc temu #976257 przez me.ch
a mnie za to napadly bole glowy...... juz drugi dzien i jest coraz gorzej.....

9 lata 7 miesiąc temu #976262 przez sabina
mech na bol glowy pomaga mi kawka :)

9 lata 7 miesiąc temu #976265 przez me.ch
ja wlasnie od poczatku praktycznie nie pilam - skusilam sie na doslownie 4 filizanki od poczatku ciazy i teraz sie boje ze jak zaczne pic nagle znow to maly zwariuje ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia