BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #976130 przez basiek149
Kasia u mnie też niby jest pogodnie a taki zimny wiatr jest, że masakra. a jeszcze wczoraj na krótki rękawek sobie spacerowałam tak było cieplutko.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #976144 przez ana23
Hej troche mnie nie było i dwa dni musialam nadrobić czytanie hehe sliczne acie brzuszki :) . w czwartek IDE wreszcie do lekarza po oglądać dzidzie może dowiem się kto tam siedzi :laugh: . u mnie dziś słoneczne

9 lata 11 miesiąc temu #976145 przez asiekasiek
Cześć !

ja dzisiaj byłam w Smyku zobaczyć wózki, i spodobały nam się dwa, ale po przyjechaniu do domu sprawdzałam opinie i były niezbyt pochlebne :( a już myślałam, że coś znalazłam :( w ogóle tyle tego wszystkiego tam że można oczopląsu dostać:P

ja wczoraj na wieczór zrobiłam sobie grilla z mężem :) kiełbaski, pieczareczki faszerowane, i chlebek z masłem czosnkowym. Tym ostatnim musiałam dzielić się z Lolitą moją bo ona jak usłyszy chrupnięcie tego chleba od razu jest przy tym co je ten chleb i zaczyna skomleć, nawet o kiełbase tak nie zabiega ;) ale chyba zapamiętała z wcześniejszych lat te chrupnięcie, bo nie widzi, a na dźwięk tego to szaleje :)

Kassandra u mnie będzie 20 tydzień od wtorku !! jejku nie mogę uwierzyć że tak to leci :D
Dzisiaj chodząc po Smyku, mówię do męża, że to trzeba kupić, tamto trzeba kupić a ten mówi, że nawet nie myślał, że tyle trzeba... No ale jak to faceci...

W środę będę chciała zakupić materac kołderkę i pościel i trzeba jeszcze łóżeczko pomalować, bo szwagier ostatni raz odnawiał je 6 lat temu i trzeba je odświeżyć :) ale to już mąż musi bo nie będę wdychała takich oparów B)

Basiek jak też nie lubię być wieczorami, a tym bardziej w nocy sama, wtedy uruchamia się moja wyobraźni i naprawdę wtedy jest bardzo hmmm bujna... przypominają mi się wszystkie horrory i kryminały :unsure:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 11 miesiąc temu #976146 przez pesq
Hej dziewcyzny!

Pytanie - czy wszystkie bierzecie witaminy dla ciężarnych? Ja, tak jak mówiłam, źle się po nich czułam. Lekarz powiedział żebym odstawila bo mam dobre wyniki, ale mogę też spróbować innych (dał mi próbke 10 tab.). Strasznie się boję, bo wiem jak bardzo źle na mnie działały tamte, pamiętacie zresztą .... Z drugiej strony nic się mojej dzidzi nie stanie, jesli nie będe brała witamin?

No i jeszcze jedno - kwas foliowy też odstawiłam (miałam go do 13 tyg w postaci foliku, później w tych witaminach). Czy Wy bierzecie przez nadal?

9 lata 11 miesiąc temu #976147 przez asiekasiek
aha i wózki które spodobały mi się to
allegro.pl/wozek-bebetto-3w1-luca-carlo-...015-i5221712181.html
na ten model w smyku była promocja i kosztował nie całe 1100zlł i bez fotelika, w sumie i tak wolałabym jakiś lepszy kupić do samochodu
oraz
allegro.pl/pajero-3w1-polski-nowoczesny-...hit-i5222146320.html kosztował 1399zł bez fotelika a czytałam o tym foteliku co jest w zestawie to jakiś dziadowski i za 120zł juz można byłoby kupić

No ale opinie nie za dobre były. miałam nadzieję że będzie wózek camerrlo czy jakoś tak co Pesq polecała, ale nie było, bo kurcze jedynie pozytywne opinie na temat tego wózka były na necie. Z tych wózków ktore mi się podobają i sa w zasięgu ręki

9 lata 11 miesiąc temu #976148 przez asiekasiek

pesq napisał: Hej dziewcyzny!

Pytanie - czy wszystkie bierzecie witaminy dla ciężarnych? Ja, tak jak mówiłam, źle się po nich czułam. Lekarz powiedział żebym odstawila bo mam dobre wyniki, ale mogę też spróbować innych (dał mi próbke 10 tab.). Strasznie się boję, bo wiem jak bardzo źle na mnie działały tamte, pamiętacie zresztą .... Z drugiej strony nic się mojej dzidzi nie stanie, jesli nie będe brała witamin?

No i jeszcze jedno - kwas foliowy też odstawiłam (miałam go do 13 tyg w postaci foliku, później w tych witaminach). Czy Wy bierzecie przez nadal?

Kwas foliowy kazal mi odstawić już dawno a witaminki biorę: Femibion 2 oraz magnez kazał mi brać :)

9 lata 11 miesiąc temu #976149 przez basiek149
asiek ja jak kiedyś tam byłam w Smyku to też zwróciłam uwagę na ten wózek Bebetto. biorę jeszcze pod uwagę Riko Primo i Riko Nano ale jutro jedziemy jeszcze pooglądać wózki do znajomego i mam nadzieję, że nam jakoś doradzi.

pesq ja tak jak Asiek biorę Femibion 2 i bardzo dobrze się po nich czuję.

jejciu...wczoraj mi dzień tak szybko zleciał a dzisiaj czekam i czekam na tego mojego męża i przez to potwornie mi się dłuży. mam nadzieję, że w ciągu godziny dojedzie bo ile można czekać...

9 lata 11 miesiąc temu #976158 przez agatagama
Pesq ja biorę prenatal, ale jak skończę opakowanie to chyba już nic nie będę kupować. Mam go jeszcze na jakieś 1,5 miesiąca.
Asiek też mam ciężką nogę ;P ale od stycznia nie wariuję ;) no i jednak chyba będę kupować ten adapter, bo dużo jeżdżę, także lepiej mieć niż nie mieć ;P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 11 miesiąc temu #976159 przez asiekasiek
Agatagama właśnie inaczej juz podchodzi do wszystkiego:D

9 lata 11 miesiąc temu #976176 przez jurada
Hej dziewczynki ale żeście przez tydzień napisaly :)
Pesq milo ze zauważyłaś moja nieobecność :) wyjechałam w lany poniedziałek na działeczkę odpocząć troszkę...
Boziu wy piszecie ze przytyłyście 3kg a ja mam juz 8 na plusie... Jem normalnie a waga leci w gore... Moze dlatego ze te palenie rzuciłam a i przez to ze to zagrożona ciaza to i oszczędzanie sie wychodzi...
Ladne macie brzusie ja swój dodam w czwartek.... Pozdrawiam was cieplutko....

9 lata 11 miesiąc temu #976180 przez asiekasiek
dziewczyny wczoraj jak położyłam się spać poczułam TRZY KOPNIECIA!! i to nie było pykanie tylko takie pojedyncze kopy:) tak jak na filmach since fiction poczułam się jak jakiś obcy był w ciele człowieka: ) ale od tej pory cisza :(

Jurada dobrze ze wróciłas myślałam że już miałaś nas dość i poszłaś na inne forum ;)

wstaje w końcu:)

9 lata 11 miesiąc temu #976187 przez Kasia888
Cześć dziewczynki :)
Jurada fajnie, że odpoczęłaś i wróciłaś do nas brakowało nam naszej aktywnej forumowiczki :P

Asiekasiek zazdroszcze, że poczułaś już ruchy, mamy bardzo podobny wiek ciąży. U mnie nadal nic :( :(
Wózki, które wybrałaś są ładne, podobają mi się szare :)
Basiek biorę witaminy pregnę plus i hormony. Folika już od dawna nie biorę.

Dziewczyny czy Wy też odczuwacie czasem, że Wasz brzuch jest taki twardy?

9 lata 11 miesiąc temu #976188 przez asiekasiek
Kasia mi też podobają się szare i takie bierzemy pod uwagę :)

tez mam twardy brzuch nawet teraz dotknęłam się i jest taki :/ a to coś złego ??

9 lata 11 miesiąc temu #976191 przez Lidziun
Hejka, mnie tez brzuch twardnieje nie brzuch tylko macica, przeważnie jak się denerwuje szczególnie na amelke przy odrabiania lekcji :) albo jak mam pełny pęcherz, jeżeli twardnienia macicy nie są bolesne i nie pojawiają się w odstępach regularnych to nic złego się nie dzieje, po 20 tyg będzie się to zdarzałobi macica zaczyna powoli pprzygotowywać się do porodu, także bez obaw, u mnie cisza w domu z mężem ustalamy projekt kołyski bo chce spróbować sam zrobić, ale nie wiem czy się uda, ogólnie u nas sporo juz nie mogę się doczekać przyszłego wtorku bo IDE na USG, ciekawe czy lekarz powie jaka plec

9 lata 11 miesiąc temu #976199 przez pesq
Cześć dziewczyny - ja tak jak mówiłam, nie biore witamin bo źle się czuję, postanowiłam zdrowo jeść, no ale u mnie zazwyczaj te postanowienie kończy się po dwóch dniach.. :P No więc weekend jadłam wszystko co popadło, więc dizś na śniadanie uwaga: smoothie z grejfruta, jabłka, banana, pomarańczy, odrobiny pestek słonecznika i siemienia lnianego + kanapka żytni chleb, ser biały, szpinak i awokado. Jestem z siebie taka dumna :P :P

HEEEEEEEJ JURADA, mam nadzieje że wypoczęłaś :))

Asiek - gratuluje kopniaków! U mnie na razie codzienne bulgotki, które i tak cieszą.

Milego dnia ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia