BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982693 przez Zazanna
Jurada piękny śpiworek ! :)
Po wypłacie też idę poszperać :] Nie mogę się doczekać !!! :)

Czyli te dwie godziny to trzeba tam u lekarza siedzieć? O rany... ale możne sobie pójść gdzieś i wrócić? Czy trzeba siedzieć za przeproszeniem na tyłku? Nie znoszę siedzieć w miejscu...
Jeśli można chodzić, to jak ja będę miała, to pojadę na badanie do enelmendu w arkadii i pójdę połazić w międzyczasie po sklepach i wyłapię coś dla małego :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982701 przez basiek149
hej hej :)
my dzisiaj z rana pojechaliśmy do laboratorium zrobić badania przed wtorkową wizytą, mocz, morfologia i toxo...i prawie 60zł tam zostawiliśmy ;/
potem podjechaliśmy do małej na cmentarz, na szybkie zakupy do biedronki i padam. dzisiaj już nigdzie się nie ruszam. mąż teraz z teściem pojechali do Poznania a mnie po tym wszystkim nawet nie kusiło żeby się z nimi przejechać. widziałam w Biedronce te kocyki i bodziaki dla szkrabów. kocyki cudne i gdyby nie to, że mam już 3 to bym kolejnego chapnęła :whistle: bodziaki też fajne, ładne wzorki mają ale też już mam ich mnóstwo. jedyne co się zastanawiałam to nad prześcieradłem ale nie mieli koloru, który by mi podpasował.

wczoraj też się gryzłam z myślami czy coś zamówić na allegro, bo mąż wyszedł z kolegami a ja tylko przeglądałam te stronki. ale obiecałam sobie, że kupię jak teraz we wtorek gin powie, że wszystko jest ok. więc muszę wytrzymać...jeszcze kilka dni :)

jurada mi też bardzo podoba się ten śpiworek. ja widziałam ładny w Ikei ale niestety już w innej cenie niż ty kupiłaś ;/

Agata28 skarpeteczki :woohoo: <3 mam takie same tylko szare i żółte :) a ubranko cudne, zwłaszcza od tatusia :)

9 lata 7 miesiąc temu #982702 przez Zazanna
Dziewczyny czy Wy też macie taki problem ze schylaniem ? Jakaś masakra, zrobiłam paznokcie na jednej nodze i ledwo dyszę.. A przecież siedzę na miękkim, podparta z każdej strony :( Od następnego razu chyba zacznę już chodzić na pazurki, bo najzwyczajniej w świecie nie dosięgam do nogi łeeee..........................

Przepraszam, że się żalę od rana :P

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982707 przez pesq
Nie można chodzić, można wziac pare lykow wody ale tez lepiej nie przesadzać z iloscia żeby nie zaburzyć badania... No wiadomo co laboratorium to inne "pozwoleństwa" ale na logike - zrobić raz a porzadnie, łyknąć wziąć ksiazke i posiedziec zeby sprawdzic jak ten cukier naprawde dziala na nas.. A jak pochodzimy czy cos to może być to wszystko zaburzone i tyle. A no i na czczo z 10 godzin chociaz nie jedzcie. Wyniki u mnie byly nastepnego dnia. Wolalabym zeby nigdy ich nie bylo :P .

Mnie plecy i brzuch popoludniami tak bola ze masakra :/ Schylanie, wstawanie, coraz gorzej.

A moje bejbi już mocno szaleje w brzuchu, czasem naciska na pęcherz, czasem rusza się tak, że jak mąż przyjdzie to czuje - ale muszę go cichutko zawołać, bo jak się rozemocjonuje i OOOOO RUSZA SIE CHODŹ to nagle przestaje :P. Jeny już 6 tygodni czuje ruchy a mam wrażenie jakbym poczuła pierwszy raz wczoraj :). Fajnie, że tak szybko czas leci. Jeszcze 17 tygodni! Szybciej:P

9 lata 7 miesiąc temu #982708 przez melisamienta
Chyba powoli zaczynam odczuwać ruchy. Tylko strasznie nisko w brzuchu i inaczej jak siedzę niż jak leżę i odpoczywam. Czy któras z was odczuwała ruchy taj nisko.?

9 lata 7 miesiąc temu #982711 przez jurada
Zazanka u mnie w przychodni wołami napisali, że nie można opuszczać przychodni. Więc siedziałam 2 godziny na tyłku. Dobrze ze u mnie w przychodni są skórzane sofy bo nie wiem czy bym wytrzymała na twardym... Co do malowania paznokci to jeszcze nie mam z tym problemów i z goleniem miejsc intymnych tez jeszcze nie.

Melisa ja tez czytam na poczatku tak nisko tuż nad wzgórkiem łonowym a teraz juz i po bokach i na górze pod żebrami...

9 lata 7 miesiąc temu #982713 przez jurada
Jejku ale urosłam przez 10 tygodni:) Ciekawe jak będę wyglądać za następne 10 tyg.

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 7 miesiąc temu #982717 przez Zazanna
O kurcze, czyli jednak siedzieć trzeba.. łee. Najgorsze, że w enelmedzie mają krzesełka dla czekających -a ja nie wytrzymam dwóch godzin w takie pozycji, bo zwyczajnie zaczyna mnie boleć brzuch jak siedzę w miejscu bez ruchu i zgięta :/
No nic, jakoś przeżyję. Jak mus to mus :)

Juradka jak Ty zgrabnie wyglądasz ! Ja już ogromna jestem cała... i brzucho tez :D

Meliska ja się wczoraj pytałam lekarza, czy to normalne, że go czuję tak nisko, a on się spojrzał jak na wariatkę i mówi "on ma tam głowę, to niby gdzie by go pani chciała czuć ?" No i na dole czuję mocniej, a czasami w okolicy pępka czuję takie delikatne łaskotki tylko :)

Pomalowałam. Łapki już też. Ufff... następny raz za tydzień :) Teraz maluję tylko bezbarwnym, bo mi lakier śmierdzi, a w ten sposób, nie muszę często poprawiać i jak mi odpryśnie to się nie stresuję, z resztą obcinam króciutko teraz, bo mi w domu wygodniej z krótkimi i liczę, że się wzmocnią dzięki temu :)
Wiadomo, nie chodzę do biura, to nie muszę mieć super extra hiper pięknych kolorów ;)
Poza tym od kiedy jestem w ciąży jakoś bardziej podoba mi się wszystko co naturalne... :P I makijaż jakiś taki mega delikatny robię, a zawsze lubiłam mocniej podkreślić oczy heh ;) Pozmieniało mi się ogólnie ;)

9 lata 7 miesiąc temu #982719 przez pesq
No niestety trzeba siedziec zeby cukru nie spalic - ale plecy booolą. Wezcie ksiazke czy cos. a i dzien wczesniej jedzcie normalnie tylko z ta przerwa ok 10 godzin na noc - nie oszczedzajcie sie ani tez nie obżerajcie.

Juradka slicznie wygladasz!

Zazanka pokaż brzuszek! Dawno Cie nie widzielismy :)

9 lata 7 miesiąc temu #982721 przez jurada
Dziękuję dziewczynki:) no właśnie zazanka pokazałabyś sie nam, bo dawno ciebie nie bylo...

9 lata 7 miesiąc temu #982724 przez anisia27
Ja niestety tez mam ta glukoze platna:(( no ale coz jak trzeba to trzeba ;D narazie to musze wytrzymac jakos psychicznie do kolejnej wizyty, albo polece do szpitala dla swietego spokoju.... a do wrzesnia jeszcze tak dlugo:(

9 lata 7 miesiąc temu #982725 przez anisia27
A o to moj maly brzuszek :))
Wedlug wiekszosci to prawie nie widac, dla innych to ze nic nie jem ( a apetyt mam taki, zebym w lodowce siedziala)
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #982726 przez pesq
Asnisia masz sliczny brzuszek! W ogole patrze, że upodabniamy sie do siebie wszystkie .... jakoś tak widze :) A w ogole to mam czesto tak, że jak ide po mieście to mam wrażenie że widze brzuszki mniejsze u innych kobiet, a mojego jakoś nie widac :P Ciagle pytam męża 'wygladam jak gruba czy jak w ciazy?' :P

W ogole tak sobie myśle dziewczyny, bedziemy kontynuowały forum po porodzie? Chcialabym bardzo, przyzwyczailam sie do Was <3 :blush: Chcialabym tez kiedys sie z Wami spotkac.. Moze juz po porodzie, np. na wiosnę z maluchami ? :) Wiem, że dalekosiężne plany, ale fajnie by bylo :)

9 lata 7 miesiąc temu #982729 przez Kasia888
Dziewczyny wróciłam z mazur. Byłam dziś u internisty, przepisał mi antybiotyk nazywa się Zamur 500, mówi, że nie zaszkodzi dziecku. Troszkę jestem w szoku, że dostałam antybiotyk :(

9 lata 7 miesiąc temu #982733 przez jurada
Pesq mam tak samo. Idę z mężem ulica i tez go pytam o to i zawsze mówi ze wyglądam jak w ciąży:) a patrzą na was ludzie jak idziecie ulica? Do mnie to się kobitki uśmiechają nawet :) dziwne uczucie ale przyjemnie.

Anisia oczywiście ze widac ze ciaza:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia