BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982786 przez asiekasiek
brak miesiączki = brak myślenia czy mam tampony czy nie...?? kurcze dostałam ten okres czy nie...? :)

mąż i szwagry zjedli kotlety :p wybaczyli mi bo jestem w ciąży. a im na panierkę posypałam soli i pieprzu kajańskiego i mąż powiedział że takie ostre były że szok :P hehe

teraz mam w domu siostrzenice męża, takie to to gadatliwe że szokda gadać ale jeszcze 3 godzinki wytrzymać z nią :P budyń mamy sobie zrobić za niedługo :)

Kasia to jak tak lekarze Ci mówią to słuchaj się ;) będzie dobrze :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982792 przez ana23
Hej u mnie dziś ponucho nic się nie chce na obiad zrobiłam skrzydełka. A propo badan z ta glukoza to każda ciężarną ma mieć bo ja ostatnio robilam takie ogólne i nic mi gin nie mówił żeby robić to z glukoza.

9 lata 7 miesiąc temu #982793 przez Zazanna
hmm Ana wydaje mi się że każda..

Ale się najadłam ! mniam :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #982794 przez basiek149
ja też już skończyłam obiadek. nawet zjadłam porcję kalafiora męża bo on zjadł w Poznaniu tak więc pękam :)
w ogóle dzisiaj mi wszystko z rąk leci... jadłam bagietkę czosnkową to kilka okruszków znalazło się na ziemi, potem wafelki, też oczywiście wylądowały na panelach, nawet jak jabłko obierałam to jakoś mi tak uciekło z rąk, że też kawałeczek spadł. a teraz na koniec jeszcze kalafior... :whistle: dziurawe ręce...
Podziękowania: atilla

9 lata 7 miesiąc temu #982795 przez Sylwia-89
Hej.
Ja sobie odpuściłam dzisiaj robienie obiadu i zjadłam tylko warzywka na patelnię. Od czasu do czasu trzeba coś lżejszego zjeść :) Ale żeby nie było za lekko to zaraz po warzywach wciągnęłam 2 kawałki murzynka na czekoladzie :blush: Także równowaga jest ;)

Basiek, mi tez ciągle z rak coś leci. Wczoraj nawet jak kisiel jadłam to oczywiscie musiało spaść na bluzkę. Na to mój narzeczony: tylko na to czekałem, bo nie moze obejść się bez ubrudzenia ubrań :woohoo: Taka ze mnie niezdara ostatnio...

Kasia dobrze, ze juz w domku jesteś. Co swoje łóżko to swoje :) Na pewno wszystko będzie dobrze, a maluszki czasami tak mają, ze nas stresują bo są zbyt spokojne ;)

9 lata 7 miesiąc temu #982797 przez Zazanna
Pesq taka ciekawostka -oglądam teraz wiem co kupuję z Bosacką i własnie mówili, że są specjalne skrpetki medyczne między innymi dla cukrzyków :) To jak będziesz miała opuchnięte nóżki w ciepłe dni to możesz się takimi wspomóc :)
Podziękowania: pesq

9 lata 7 miesiąc temu #982798 przez Zazanna
Sylwia ja dziś warzywka na patelnie robiłam dla mojej psiny :P No bo pomyślałam, że skoro już zjadła sobie schab (który miałam mieć na obiad), to już jej nic nie gotuję specjalnego, tylko właśnie jej zrobiłam warzywa -zazwyczaj dodaję je jej do mięsa i makaronu ;)

A pisałam Wam już? Rozmrażałam schab na obiad (6 kotletów) w misce z wodą poza zasięgiem psa i jak robiłąm paznokcie, to kotek brata wyłowił mięso z miski i zrzucał na podłogę w kuchni i pies je zjadał -.-' One spółkę założyły normalnie.. :blink:
No i zostały mi dwa kawałki jak się zorientowałam, więc zrobiłam pizzę, bo dwóch chłopów dwoma kotlecikami nie nakarmię :/ A tak to pokroiłam w kostkę co zostało i jest jako dodatek na pizzy ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982799 przez Sylwia-89
Miałam jeszcze zapytać... Piła któraś z Was Warkę Radler 0%? Coraz cieplej się robi i mam mega ochotę na takie orzeźwiające piwko owocowe. Jestem ciekawa czy warto kupować i czy rzeczywiście nie ma tam jakichś ukrytych promili jak w Leszku free...

Zazanna dobrze te Twoje pisały i kotały mają z Toba :D Chciały się odwdzięczyć i sprawdzić czy mięsko jest świeże :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982800 przez Zazanna
Radler jest "czysty" :D
Piłam go ostatnio jak byłam z Mamą w "ogródku" w parku i jadłam karkóweczkę mniam ;) Polecam z sokiem malinowym pyyyychaaaa :)

A dajcie spokój z tymi zwierzołakami... nie dość, że wszystko zjadają, to jeszcze cała trójka śpi z nami w łóżku.. Wiecie jak ciężko spać z dwoma kotami, psem, facetem i brzzuchem? Nie mieszczę się, a żal mi je wypędzać :P Z resztą oboje jesteśmy "miętcy" w tej kwestii B)

Ale przeżyję, dziś mi przyjaciółka wysłała filmik jak jej 9 miesięczna córcia zaciesza na widok kota i jak się do niego przepełza po dywaniku i rączką go głaska śmiejąc się w głos... Coś pięknego ! A kot wywalił brzusio do góry i zadowolony :)

9 lata 7 miesiąc temu #982803 przez anisia27
Ja tez pilam:)

9 lata 7 miesiąc temu #982805 przez anisia27
Mysle, ze napisali by z tylu ze jakis procent tam zawiera

9 lata 7 miesiąc temu #982806 przez glooria
co do tego testu obciążenia to w uk robia tylko jak w rodzinie ba cukrzycy i jak ma się wysokie BMI

u mnie dzis leczo z cukiniami a dla dziewczyn wyczekiwane naleśniki

9 lata 7 miesiąc temu #982807 przez glooria
a z tymi ciazowymi brzuchami to jest tak ze zawsze jakas plama sie na nich pojawi :)
chodzby nawet przy myciu naczyn człowiek sie ochlapie
no i one to taki magnes na wszystkie okruszki i plamki

9 lata 7 miesiąc temu #982810 przez Zazanna
Ja robię wszystko w fartuszku w domu :D
Ale jak jadlam to się upaćkałam sosem :D
A jak mówię "ups" to T. się tylko śmieje, bo ciągle coś "psocę" niechcący ;)

Ściągnęłam sobie aplikację asystent ciążowy na telefon -fajne :D Wg niego za 126 dni poród :D

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982812 przez pesq
Zazanka tez ogladalam ten odcinek o tych skarpetkach :) Dzieki ze pamietasz o mnie ;* <3 A ze sprawy z kotletami tak sie smialam, ze przeczytalam męzowi i stwierdzil, ze nasz pies tez chyba chcialby miec kota :D :D

U nas test obciazenia jest obowiazkowy i uwazam ze to dobrze, bo mi nie wychodzi otylość z BMI ani nie mam w rodzinie cukrzycy (takiej zwyklej, babcia ma starczą ale diabetolog mowila ze to sie nie liczy jako tako), przed ciaza tez nie mialam cukrzycy (zrobilam takie dodatkowe badanie rozklad cukrow z ostatnich trzech miesiecy i wyszly super) a jednak mnie to spotkało. I całe szczęście, że tak wyszlo że wcześnie to wykryli, bo to znaczy że szybko zapobiegamy jakimkolwiek powikłaniom, które mogłoby miec dziecko przez to cholerstwo, gdyby zostało nie wykryte... Ale wiadomo - w UK i w ogole na zachodzie maja do wszystkiego inne podejscie. Bardziej liberalne.

A szczerze mowiac to z moja cukrzyca ciazowa wyszlo naprawde przypadkowo - wtedy jak bylam na Izbie Przyjec od razu po pizzy zrobili mi badanie moczu i byl tam cukier, wiec gin zainterweniowal i zrobil wczesniej obciazenie, chociaz na czczo cukry 67-100 czyli w normie. Diabetolog powiedziala, ze mialam duzo szczescia ze wtedy zrobili mi ten mocz i wyszedl cukier, bo u 99% osob od razu po pizzy by wyszedł cukier w moczu, a to sklonilo wlasnie gina do dalszych badań juz w 21 tygodniu ciazy.. Także teraz już ogarniam się, dwa tygodnie w miare wszystko załapałam i ciesze sie, ze tak wczesnie to wyszło. :)

Edit. Oczywiscie zapomnialam:

1) Zaraz porody na polsat cafe! :P
2) Zaz daj nazwe aplikacji
3) Mam jeszcze jedno zdjecie brzucha to wrzuce bo dzis sie udalo jakies lepsze chyba zrobic :)
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia