- Otrzymane podziękowania: 278
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mąż i szwagry zjedli kotlety wybaczyli mi bo jestem w ciąży. a im na panierkę posypałam soli i pieprzu kajańskiego i mąż powiedział że takie ostre były że szok hehe
teraz mam w domu siostrzenice męża, takie to to gadatliwe że szokda gadać ale jeszcze 3 godzinki wytrzymać z nią budyń mamy sobie zrobić za niedługo
Kasia to jak tak lekarze Ci mówią to słuchaj się będzie dobrze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ana23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Ale się najadłam ! mniam
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
w ogóle dzisiaj mi wszystko z rąk leci... jadłam bagietkę czosnkową to kilka okruszków znalazło się na ziemi, potem wafelki, też oczywiście wylądowały na panelach, nawet jak jabłko obierałam to jakoś mi tak uciekło z rąk, że też kawałeczek spadł. a teraz na koniec jeszcze kalafior... dziurawe ręce...
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Ja sobie odpuściłam dzisiaj robienie obiadu i zjadłam tylko warzywka na patelnię. Od czasu do czasu trzeba coś lżejszego zjeść Ale żeby nie było za lekko to zaraz po warzywach wciągnęłam 2 kawałki murzynka na czekoladzie Także równowaga jest
Basiek, mi tez ciągle z rak coś leci. Wczoraj nawet jak kisiel jadłam to oczywiscie musiało spaść na bluzkę. Na to mój narzeczony: tylko na to czekałem, bo nie moze obejść się bez ubrudzenia ubrań Taka ze mnie niezdara ostatnio...
Kasia dobrze, ze juz w domku jesteś. Co swoje łóżko to swoje Na pewno wszystko będzie dobrze, a maluszki czasami tak mają, ze nas stresują bo są zbyt spokojne
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A pisałam Wam już? Rozmrażałam schab na obiad (6 kotletów) w misce z wodą poza zasięgiem psa i jak robiłąm paznokcie, to kotek brata wyłowił mięso z miski i zrzucał na podłogę w kuchni i pies je zjadał -.-' One spółkę założyły normalnie..
No i zostały mi dwa kawałki jak się zorientowałam, więc zrobiłam pizzę, bo dwóch chłopów dwoma kotlecikami nie nakarmię :/ A tak to pokroiłam w kostkę co zostało i jest jako dodatek na pizzy
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Zazanna dobrze te Twoje pisały i kotały mają z Toba Chciały się odwdzięczyć i sprawdzić czy mięsko jest świeże
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Piłam go ostatnio jak byłam z Mamą w "ogródku" w parku i jadłam karkóweczkę mniam Polecam z sokiem malinowym pyyyychaaaa
A dajcie spokój z tymi zwierzołakami... nie dość, że wszystko zjadają, to jeszcze cała trójka śpi z nami w łóżku.. Wiecie jak ciężko spać z dwoma kotami, psem, facetem i brzzuchem? Nie mieszczę się, a żal mi je wypędzać Z resztą oboje jesteśmy "miętcy" w tej kwestii
Ale przeżyję, dziś mi przyjaciółka wysłała filmik jak jej 9 miesięczna córcia zaciesza na widok kota i jak się do niego przepełza po dywaniku i rączką go głaska śmiejąc się w głos... Coś pięknego ! A kot wywalił brzusio do góry i zadowolony
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
u mnie dzis leczo z cukiniami a dla dziewczyn wyczekiwane naleśniki
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
chodzby nawet przy myciu naczyn człowiek sie ochlapie
no i one to taki magnes na wszystkie okruszki i plamki
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale jak jadlam to się upaćkałam sosem
A jak mówię "ups" to T. się tylko śmieje, bo ciągle coś "psocę" niechcący
Ściągnęłam sobie aplikację asystent ciążowy na telefon -fajne Wg niego za 126 dni poród
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
U nas test obciazenia jest obowiazkowy i uwazam ze to dobrze, bo mi nie wychodzi otylość z BMI ani nie mam w rodzinie cukrzycy (takiej zwyklej, babcia ma starczą ale diabetolog mowila ze to sie nie liczy jako tako), przed ciaza tez nie mialam cukrzycy (zrobilam takie dodatkowe badanie rozklad cukrow z ostatnich trzech miesiecy i wyszly super) a jednak mnie to spotkało. I całe szczęście, że tak wyszlo że wcześnie to wykryli, bo to znaczy że szybko zapobiegamy jakimkolwiek powikłaniom, które mogłoby miec dziecko przez to cholerstwo, gdyby zostało nie wykryte... Ale wiadomo - w UK i w ogole na zachodzie maja do wszystkiego inne podejscie. Bardziej liberalne.
A szczerze mowiac to z moja cukrzyca ciazowa wyszlo naprawde przypadkowo - wtedy jak bylam na Izbie Przyjec od razu po pizzy zrobili mi badanie moczu i byl tam cukier, wiec gin zainterweniowal i zrobil wczesniej obciazenie, chociaz na czczo cukry 67-100 czyli w normie. Diabetolog powiedziala, ze mialam duzo szczescia ze wtedy zrobili mi ten mocz i wyszedl cukier, bo u 99% osob od razu po pizzy by wyszedł cukier w moczu, a to sklonilo wlasnie gina do dalszych badań juz w 21 tygodniu ciazy.. Także teraz już ogarniam się, dwa tygodnie w miare wszystko załapałam i ciesze sie, ze tak wczesnie to wyszło.
Edit. Oczywiscie zapomnialam:
1) Zaraz porody na polsat cafe!
2) Zaz daj nazwe aplikacji
3) Mam jeszcze jedno zdjecie brzucha to wrzuce bo dzis sie udalo jakies lepsze chyba zrobic