BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982665 przez mysia5
Dzień dobry ;)
Agata, śliczne prezenciki :)
Zazanka to ja chyba tez wchodzę w 6 miesiąc? :) bo widzę ze na suwaczku mamy ten sam tydzień, choć termin porodu mamy inny, nic z tego nie rozumiem no ale trudno :cheer:
u mnie świeci słoneczko wiec dziś chyba będzie ładny dzień :)
Aha.. miałam pytać, bo wiem ze niektóre z Was robiły Juz ten test obciążenia glukoza, ja też dostałam na to skierowanie. Na czym dokładnie to polega? Poza tym ze musze wypić coś okropnego :silly: ?
Miłego dnia ! :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982670 przez jurada
Licz jak uważasz... Mój gin zawsze liczy jeden dzień wiecej niż pokazuje mój suwaczek tu na forum

9 lata 7 miesiąc temu #982672 przez asiekasiek
Zazanna ja liczyłam sobie tak jak ty, że ten tydzień to początek 6-stego miesiąca. Prawie 4-ry tygodnie do 27 tygodnia i wtedy zaczyna się III trymestr noi 7-dmy miesiąc .

Mam pytanie od jakiego ginekologa dostajecie skierowanie?? Od prywatnego też?? Chodzicie do dwóch?? Bo ja chodzę prywatnie i nie dał mi skierowania :angry: muszę płacić 36zł :angry: troszkę żałuje że nie poszłam gdzieś na NFZ... ale teraz to raczej za późno :(

A u mnie za to pochmurno, ale na szczęście nie pada. Dobrze bo tam na budowie niech działają :)
Jejku jestem przed wypłatą i korci mnie żeby wziąć kasę z kupki i żeby jechać do Smyka jak jest -50% no świruje!! Bije się z myślami...jechać nie jechać :P w sumie sobie myślę żeby lepiej jechać do koleżanki po ubranka i zobaczyć co ona mi da ;) i wtedy jechać na jakieś zakupy :) ale mam problem ;)

aha coś mnie boli brzuch tak jak przed okresem :( ale małą czuje, jak mi nie przejdzie to pojadę na SOR, a nie do Smyka :( a to może te skurcze co są od 23 tygodnia :huh:

9 lata 7 miesiąc temu #982673 przez anisia27
Hej!
Asiekasiek pytalam wczoraj mojego lekarza o bole Jak na miesiaczke i powiedzial ze to te skurcze braxtona wiec nie ma sie co martwic!:))

U mnie ogolnie niby dobrze wszystko, ale okazalo sie ze mam krotsza szyjke niz powinnam miec w 5 tyg, wiec mam lezec i brac luteine 2x.... i juz czarne scenariusze :(

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982676 przez jurada
Asiek bierz lutke i leż... Jak ja zapytałam mojego lekarza o te skurcze to powiedzial żeby brać no spe jak bedzie cos dokuczać. A twardnieje ci brzuszek jak tak boli?

Błąd naprawiony!!!

9 lata 7 miesiąc temu #982678 przez kasandra9
hej, hej:) My już wstałyśmy;) To wychodzi z naszego forum, że te z nas, które mają ochotę na kwaśne a po słodkim :/, to na dziewczynę;) całkiem inaczej niż "ludzię mówią, że";)))))))) Ten Smyk -50% też mi nie daje spokoju!!!!!!!!!!! Ale spróbuję wytrzymać, bo dziś muszę ogarnąć się na jutro na studia, bo piszę test, mamy konwersację w grupach na ocenę, mam tą nieszczęsną lekcję, od której wiele zależy i oddaję pracę do spr. Kiepsko, bo nie udało mi się znaleźć nikogo do sprawdzenia błędów, te osoby, które mi odp., strasznie dużo kasy chcą, a ja chcę tylko podstawowe błędy wyeliminować, bo samemu u siebie się nie widzi:( no i lipa, bo się tym dodatkowo stresuję:/
Jurada, tam nie bywam:P daleko ode mnie i nie miewam tam nic do załatwienia w tych okolicach;) a co, widziałaś mnie:P?

9 lata 7 miesiąc temu #982680 przez jurada
No tak właśnie myślałam ze ta dziewczyna ktora widziałam to Ty i dobrze ze słucham intuicjii bo inaczej bym się zbłaźniła podchodząc i pytając KASANDRA???

Kurczę piekę ciasto i... Jak dziecko wyjadłam resztki z miski ( pewnie kazda z nas tak robila ) no i final taki że, nie dobrze mi bo to słodkie :/ a po drugie tam byly surowe jajka!!! No ale mam nadzieje ze skoro ze sklepu to się nie zatrujemy z Lenka. Kij ze mną ważne żeby z młodą bylo ok.... Ajjjc! Ja zła!!! Ja łakoma!!!!

9 lata 7 miesiąc temu #982681 przez me.ch
Dzień dobry,
Ja dzis po krotce, bo normalnie nie mam siły, może w drodze z pracy jeszcze coś skrobne:)

Super te ciuszki!::))))

Ja ciągle czekam aż się dowiem czego się dorobimy od szwagierki bo nie chce kupić za dużo w rozmiarze który już będzie, za to moja mama się nie stosuje do tego zakazu kupowania i juz ma dobre "parę" rzeczy dla malucha, jak mi prześle zdjęcia to się pochwalę bo są przesłodkie :) no ale wczoraj już dostała zakaz, bo powiedziałam że nic dla mnie do kupienia nie zostanie a ja też chcę mieć taką przyjemnośc :) pojedziemy razem jak przyjadę już do pl za dwa miesiące :)

Jutro do pracy znow, ale za to pon wolne, więc przyszły tydz krótki :)

Taka jestem rozkojarzona że nie pamiętam co jeszcze miałam odpisywać więc nadrobie wieczorem, a przynajmniej postaram się :)

Miłego dnia Kochane!

9 lata 7 miesiąc temu #982682 przez jurada
Pokaze wam co kupiłam wczoraj na używanych... Po 2zl za sztukę a śpiworek 5zl. Mysle ze jak wypiorę uprasuję i odbubluje będzie ok.

9 lata 7 miesiąc temu #982684 przez pesq
Dziewczyny piękne ciuszki, naprawdę już nie wiem co zachwalac :) :)

Co do tego testu obciążenia, to pije się 75gr glukozy rozpuszcOnej w ciepłej wodzie ok 300 ml i się czeka, po godzinie i po dwóch pobranie krwi. Niektórzy pozwalają dodać cytryny, mi nie pozwolili bo powiedzieli ze cytryna obniża cukier (nie wiem czy w takim roztworze obniża, ale u mnie we krwi woda z cytryna trochę obniża wiec może warto odpuścić). Smakuje to jak cukier puder rozpuszczony w wodzie, nic fajnego i mdli trochę ale nie ma też dramatu. Dramat zaczyna się jak się odbiera zle wyniki ale na pewno was to nie spotka :) :) :*

Ja też już skarzylam się kilka razy na bóle.... A może faktycznie to te skorcze, hmm..

U mnie dziś na obiad cielecinka mielona pulpeciki w sosie koperkowym. Szaleństwo jak na dietę :p

9 lata 7 miesiąc temu #982685 przez mysia5
Asiek ja chodzę prywatnie do ginekologa i od niego dostaje wszystkie skierowania, ale i tak zawsze place w laboratorium za wszystko. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam i czy akurat o to Ci chodziło :) najwyżej będę gapa :P
Jurada słodkie ubranka :) Jejku dla maluszków jest tylko boskich i słodkich ubranek ze można by je zjeść :) :) tez juz musze coś kupić dla Kacperka :) jak będziemy już dalej z remontem to wwybiorę się do smyka :) bo na lompkach niestety nie umiem szukać i pewnie nic tam nie znajdę, nie mam tego daru :blush:

9 lata 7 miesiąc temu #982686 przez Lidziun
hejka, ja na szybko bo zaraz do lekarza ide, pewnie da mi skierowanie na glukoze, potem po amelke bo konczy dzisiaj wczesniej, potem jakies zakupy potem po olka, no mowie wam czasami dni mam takie wyjete z zycia ze nie wiem kiedy mam oddychac, ale na szczescie dzisiaj piateczek wiec jutro pospie zamiast do 7 to pewnie do 7,30 ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982688 przez mysia5
Pesq dziękuję ;)
A to pewnie musze być na czczo na to obciążenie hmm ?
I przez te godziny nie mogę nic jeść? :whistle: kurcze to nie wiem jak ja to przeżyje, rano jak wstaje musze od razu jeść bo budzę się z takim glodkiem ze szok, a jak za długo nie zjem to niedobrze mi i jestem słaba :/
A wyniki były w ten sam dzień czy trzeba czekać? :)
mmm sosik koperkowy, kojarzy mi się ze smakiem dzieciństwa :) mniam!
Ja dzisiaj chyba zrobię kotleciki i frytki + surówka :) szybki obiadek.

9 lata 7 miesiąc temu #982691 przez jurada
Lidziun Ty to chociaż pospusz o te 30 minut dluzej bo ja to juz mam jakiś zegar w sobie i czy środek tygodnia czy week 6.45 otwieram oczy...
Mysia ja pracowałam 3 lata w Second handzie ale tez nie umiem szukac :) tak to widziałam co wieszam na wieszak i jak mi się cos podobało to sobie odkladalam i po pracy szlam po wycenę, placilam i bylo moje zanim ktos inny to widział. ;)

9 lata 7 miesiąc temu #982692 przez jurada
Mysia mam tak samo... Oczy otworze i musze zjeść śniadanie... Ale gwarantuje ci ze po wypiciu tej glukozy nie będziesz glodna... Ja dostałam pozwolenie od pani pobierającej krew na picie wody mineralnej miedzy czasie.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia