BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982436 przez AgusiaKRK

pesq napisał: Agusia - Wielkie gratulacje i buziaki dla Franka! <3 <3 moglabyś napisać w którym tygodniu Go urodziłaś, bo nie pamiętam? Dzielny chłopiec :)

Dziękujemy! Dokładnie w skończonym 30 tygodniu. Bardzo wcześnie, choć teraz widzę na oddziale dzieci z 28 i nawet z 25 tygodnia i też się ładnie zbierają. Lekarze mówią, że ukończone tygodnie są owszem ważne, ale jeszcze ważniejsza ogólna kondycja dziecka. My cały czas jesteśmy dobrej myśli, bo synek łądnie przybiera na wadze i badania jak dotąd dobrze wychodzą. Do tego jest taki kochany, że szok! Patrzy tymi swoimi granatowymi oczkami, ćwiczy już pierwsze uśmieszki, ściska za palec, wtula się jak pajączek rączkami i nóżkami jak się go przytula... Kiedyś nie rozczulałam się tak nad dziećmi, a teraz i na mnie trafiło, tak to chyba bywa jak się samej zostaje mamą :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982463 przez Lidziun

Zazanna napisał: Helllo ;)
A póki co biszkopt mi się studzi, galaretka też, a truskawki odszypułkowane :)
Jeszcze pianka będzie mmmm :)

Ja dzisiaj dokładnie to samo zrobilam tylkonze kupilam krem do tortówi wwyszło pysznie

9 lata 7 miesiąc temu #982464 przez Lidziun
Wybaczcie ze tak późno pisze ale jakiś szalony dzieńcciągle gdzieś biegalam albo w kuchni przesiedzialam. Dostalam wózek ale nie zdazylam go obejrzeć bo musiałem iść na zebranie do wielki a jak juz wrocilam to wózek dawno leżał w piwnicy, no i zrobilam zdjęcia ubranej, kupilam kilka pajacykow i spiochy z kaftanikiem, w sumie prócz wzoru i koloru to wszystkie są takie same bo od jednego dostawcy no ale szkoda mi kasy by tym bkupic jedna rzecz a tu druga, mnie się ppodobają wieku c jest ok

To jest biały i zielony robilam przed chwila jutro wrzuce jakieś normalniejsze

A tu ecru i niebieski

Bialy i blekitny
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #982470 przez glooria
brawa dla Frania
i oby tak dalej
to szybko wroci do domku :)

9 lata 7 miesiąc temu #982472 przez glooria
ja tez ciagle w legginsach i tunikach śmigam
bo najwygodniej i modnie :whistle:
ja kupiłam sobie ostatnio z george (asda uk) i nawet jestem zadowolona ale zobaczymy po m-cu he he chociaz tam dają 100 dni na reklamacje więc niech uważają :angry:

9 lata 7 miesiąc temu #982473 przez Lidziun
gloria a ty kiedys sie dowiesz jaka plec???

9 lata 7 miesiąc temu #982478 przez Magdalena9t
Hejo :) piszecie,że znów nie nadążam :)
padnięta jestem jak nie wiem ciągle mam coś do roboty :woohoo:
ubranka super, :) też muszę poszukać jakiejś fajnej wyprawki, :) :)

Przyszła dziś zmywarka ale mąż nie da rady mi jej podłączyć :( pomidory w końcu sadzi we folii tak o tej godzinie :P :)

A ja sobie zażyczyłam na dzień mamy, 4 krzaczki piwonii(bujonów) i różę do posadzenia przed dom, cieszę się bo też zakupione i trzeba będzie posadzić :) :)

ps. mi też zdarza się podczas kichnięcia trochę no... :blush: trzeba zabrać się za ćwiczenie mięśni kegla czy jakoś tam :silly:

Dziewczyny a czemu Juradę nazywacie JuraNda?? :P :P hehe

Franio słodki do wycałowania,mały wojownik,już niedługo czerwiec, i będzie jeszcze szybciej nabierał mocy w swoim domku;-) :)

Jedno dziecko śpi, a drugie buszuje :P

Dobra,dobra trza ogarnąć dom i siebie :)

narazka ;)

9 lata 7 miesiąc temu #982479 przez glooria
za tydzień w czwartek mam półowkowe ale chyba nie bedziemy pytać bo u nas ciuszki są i dla dziewczynki po moich corkach a dla chopca po synku mojej siostry
co do rzeczy dla dzidziusia i wozka to to wszystko mam bo po coreczce jedynie butelki musze nowe kupic
na razie przyjmuje zakłady :)

9 lata 7 miesiąc temu #982480 przez glooria
właśnie zakupilam prezenty na dzień matki
dla tesciowki kwiaty i kosz z owocami
dla mamy komplet obiadowy z luminarc (ueielbiam ich naczynia) i tort
zawsze kupowałam to samo ale teraz jskos szkoda mi tyle kasy na kwiaty ktore postoja tydzień wiec koja mama dostanie talerze zeby mogla sie wyżyć w dzień matki i potluc stare a co

a dla tesciowej jakos tak ciezko cos kupić wiec poszlam na łatwiznę :evil:

9 lata 7 miesiąc temu #982488 przez jurada
Hej dziewczyny! Witam u siebie 6 miesiąc :) :)

Magdalena to tylko chyba Lidziun pisze juraNda ale mi to nie przeszkadza, wszyscy wiedza o kogo chodzi...
Ja na Zazanke bardzo często pisze Zuzanka bo tak mi słownik w telefonie poprawia błędy... Ważne ze wiadomo o kogo chodzi:)

Jaka u Was pogoda? Bo u mnie deszczowo i aż mi sie nie chce czubka nosa wychylić z domu a tu trzeba młodego do szkoly zaprowadzić :P

9 lata 7 miesiąc temu #982489 przez jurada
Gloooria nie ważne co ważne żeby było zdrowe i szczęśliwie urodzone... :) ale co obstawiasz? Co ci mówi intuicja?

9 lata 7 miesiąc temu #982491 przez Lidziun
ja pisze juraNda?? :blush: :woohoo: no to musisz mi to wybaczyc ale jakos tak lepiej brzmi juranda niz jurada, no coz, zaraz ide z olkiem do przedszkola potem jakies sniadanie sprzatanie, jak co dzien zreszta, u mnie tez brzydko chwilowo nie pada ale pewnie zacznie jak bede z domu wychodzila
musze sie pochwalic ze jestem baaaaaardzo dumna z mojego synka, bo wczoraz nauczyl sie jezdzic na rowerze na dwoch kolach przy drugiej turze rowerowej, to znaczy wczesniej jezdzil na biegowym ale ten rower jest wiekszy i ciekszy wiec wiadomo ze sie inaczej jezdzi, no po prostu :laugh: :cheer: :silly: :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #982492 przez jurada
No biegowe rowerki uczą dziecko równowagi i potem dziecko szybko lapie rower normalny.

9 lata 7 miesiąc temu #982494 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Lidziun gratulacje dla synka :)
U mnie też dziś pada :)
A póki co siedzę w poczekalni i czekam na USG :) No ale mam dopiero o 9, wiec jeszcze trochę. :)
Oddalam juz krew i mocz do badań i w końcu moglam zjeść i mi lepiej :)
Nie lubię tego, że nie można jeść przed krwią, ani kawki ani nic leee.. A kawkę dopiero w domu wypije :)
Po lekarzu pojde od razu kupic kapcie, bo mi piesq zjadla w nocy ostatnie.. W ogóle gryzie tylko moje rzeczy.. Na wszelki wypadek schowalam wszystkie buty przed wyjściem ;)

9 lata 7 miesiąc temu #982499 przez Lidziun
wlasnie widze na stronie biedronki ze od dzisiaj jest koszulka ciazowa, leginsy, koszula nocna i pizama, tak tylko wspominam bo uwazam ja osobiscie, ze jakosc biedronki jest gorsza niz lidla oczywiscie tez nie wszystko ale przewaznie tak

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia