BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982230 przez pesq
Niestety muszą kombinowac jak koń pod góre z tymi obiadami.. I nie tylko obiadami bo skomponować 8 posiłków tak, żeby w każdym były proporcje węglowodanów/tłuszczów/białek, po żadnym nie skoczył cukier a w dodatku zjeść min. 2500 kcal to cięęęęężka robota..

Asiek - ja trzy pralki wyprałam w loveli ktora najtańsza nie była.. Ehh

Co do miesięcy to ja licze tak jak Kasandra - tylko teraz zmieniłam na termin z usg. to znaczy mam termin z usg na 18 września, a więc każdy miesiąc zaczynam 18 - w tym przypadku 18 maja (z miesiączki mam 23 więc 23 jakbym liczyła z miesiączki)

W
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982231 przez pesq
Kurcze ciągle sie czymś martwię, to cukrzycą, to kłuciem, to bólem, to ruchami.. Chciałabym już październik.

9 lata 7 miesiąc temu #982237 przez Zazanna
Pesqu ja mam uczucie "napęcznienia tam", tak jakby mi coś tam uciskało od góry i oczywiście panikuję, że mi się szyjka skraca albo coś. Oczywiście czuję to tylko jak o tym myślę i nie jestem czymś zajęta :blink:
Współczuję Ci z tym jedzonkiem... kurcze no ale musisz wytrzymać <przytula>
Podziękowania: pesq

9 lata 7 miesiąc temu #982241 przez Sylwia-89
Pesq, ja tez wg usg mam na 18 :woohoo: Może tego samego dnia urodzimy ;) Współczuję komponowania tych posiłków:( Ja jeszcze nie robiłam tego obciążenia glukozą, wiec podejrzewam, ze zrobię po następnej wizycie. A jesli chodzi o bole i kłucia, to ja mam przez ostatnie kilka dni takie coś. Po bokach takie dziwne bóle i w pochwie kłucia jakby szpilką. Mi lekarz tłumaczył, ze kłucia są od więzadeł, a po bokach chyba też. W ogóle najważniejsze żeby macica nie bolała i skurczy nie było. Zauważyłam Np.wieczorem jak się położę do łóżka i mala rozrabia to te bóle mam jakby silniejsze. Na szczęście jak coś mnie boli to trochę i potem przechodzi jak sobie poleżę, ale wiadomo też panikuję...

9 lata 7 miesiąc temu #982242 przez jurada
Hej! Jestem i żyje... Tydzien miałam wyjęty z życia ale juz jest dobrze, choc chyba juz nigdy nie będzie dobrze jak kiedys... Ale mniejsza o to....
W zeszłym tyg tylko latałam po przychodniach...
Byłam na połówkowym - dziewczynka potwierdzona. Test obciążenia glukozą wyszedł bardzo dobrze... U ginekologa tez ok tylko znow mnie nie zbadał i cały czas zastanawiam się czy wszystko w porządku. Lenka ( bo tak zdecydowaliśmy ) fika tak jakby miała zostać piłkarką w przyszlosci, aż cały brzuszek mi skacze. Umiejscowiła sie w dole brzuszka i tak mnie tak ciągnie w dole takie uczucie ciężkości ze masakra!

Postaram się nadrobić zaległości ale to w wolnej chwili...

Przepraszam ze nie dawałam znaku ale to byl naprawdę ciężki dla mnie czas...

9 lata 7 miesiąc temu #982246 przez basiek149
jurada znalazła się nasza zguba :) dobrze, że jesteś i super, że wszystko je w porządku :) będziemy cierpliwie czekać na kolejne wiadomości od ciebie :)

pesq podziwiam cię za wytrwałość :) też kiedyś myślałam, że ciąża to same piękne chwile, to oczekiwanie na maleństwo to sama radość. jak widać, życia przedstawiam nam to w trochę innym świetle, wiele rzeczy musimy znieść żeby te nasze szkraby przyszły spokojnie na świat. każda z nas boi się i drży gdy tylko coś złego się dzieje. ale myślę, wręcz uważam, że to jest właśnie miłość mam do swoich dzieci jeszcze takich w brzuszku :) bo gdyby nie te nasze poświęcenia i walki o życie tych maleństw to ciężko powiedzieć jakby wyglądał nasz świat. mimo tego bólu, który będziemy musiały znieść podczas porodu, mimo wszelkich niedogodności, wymiotami w pierwszym trymestrze cieszę się, że jest mi dane mieć pod serduchem to maleństwo :) i być mamą :)

9 lata 7 miesiąc temu #982247 przez jurada
Jejku w czwartek wkraczam w 6 miesiąc :)
A pamiętam jak chciałyśmy oby minął 3 miesiąc i te wszystkie niedogodności związane z 1 trymestrem...

9 lata 7 miesiąc temu #982249 przez jurada
Sączy sie którejś z was siara z piersi??? Bo mi juz od trzech dni leci... Szybko bardzo... Mam nadzieje ze to dobrze wróży

9 lata 7 miesiąc temu #982251 przez Kasia888
Juranda fajnie że się odezwałaś. Pesq współczuję tych posiłków. Oj tak ciągle się o coś martwimy bo kochamy nasze maluszki. Też miewam bóle w dole brzucha. Poza tym jeszcze to przeziębienie: leżę , łzy mi lecą, nos zatkany, nie mam siły na nic. Teściowa robi co może ale wolałabym już być w domu niż tu siedzieć i być ciężarem. A takie intymne pytanie: macie problemy z wstrzymywaniem moczu?

9 lata 7 miesiąc temu #982254 przez Scarlett86
Dziewczyny jeszcze 10 dni i zaczynam 7 miesiąc :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu #982259 przez kasandra9
Ja tez mam takie klucia, ale skoro wszystkie mamy, to dobrze, tzn. Ze jest to normalne:) w ogóle często jest tak ze którejś sie cos pojawia, ao cos pyta, a potem leci wężyk wszystkie doświadczamy:) jestem w domciu, odpoczywam, kręcę pauzę jak to mówi mój mąż;) 2 reklamówki kupilam dla Agaci ciuszków za 150zl:) same najladniejsze wybrałam, zaraz wrzucę pranie;) na razie w zwykłym proszku, wszystko przed wrześniem będę i tak jeszcze raz prac;) a w ogóle ubranka sa po Madzi, tez wrześniówki i tez miała termin na 23.09 ale wczesniej się urodziła ze 2tyg:)

9 lata 7 miesiąc temu #982272 przez asiekasiek
ja to samo mam z tymi kluciami i tak czasem boli brzuch itp. a macie coś takiego ze kiedy wstajecie to czujecie uklucie w brzuch ?? tak jakby dziecko główka lub inną częścią ciała zawodzalo o coś w środku... bo co innego :ohmy:

Zazanna ja tak liczyłam ze wtedy 6 miesiąc bo patrzyłam ba stronach internetowych i w sumie różnie piszą...

Kassandra to jak wypierzesz proszę o fotki:)

Kasia współczuję Ci ze wyjazd nie udał się :( i nie ma to jak w domu kiedy jest się chora:( a co do nie trzymania moczu hmm jak na razie nie narzekam ale raz jak kichlam to hmm poluscilam:p ale to było z miesiąc temu i raz....

9 lata 7 miesiąc temu #982287 przez pesq
Jurada kochana - dobrze ze jesteś! :) Uf :) Co do siary to nie mam, za to zrobilo mi sie takie coś nieprzyjemnego na sutku, taki kawaleczek malutki (kropka) skóry odstaje i naruszam to i boli. Pokaże na wizycie czerwcowej ginowi.

Dzieki dziewczynki kochane za wsparcie w cukrzycy, to wiele dla mnie znaczy.

Kasia - bywa tak że kicham i siusiuniespodzianka :P Niestety.

Scarlet - TRZECI TRYMESTR! WOW! :))))))))))))

9 lata 7 miesiąc temu #982291 przez Scarlett86
W szoku jestem ze tak to szybko leci :laugh: Dziewczyny ja tez tak mam ze jak kichne..., albo jak wymiotuje miesnie brzucha sie napinaja no i mam niespodzianke. Uroki ciazy :) Czasem zdaza mi sie jeszcze wymiotowac ale to juz sporadycznie. Dzisiaj sie dowiedzialam ze moja kuzynka jest w ciazy 2 miesiac :laugh: Rodzinka sie powieksza :laugh: Pesq wspolczuje Ci, nie raz sie nie chce nic robic zjadlo by sie cos na szybko a Ty musisz sie tak pilnowac :( wazne zeby dzidzia byla zdrowa. Teraz to juz blizej jak dalej :) Dzisiaj strasznego lenia mialam. Obiad od wczoraj juz mialam gotowy a i tylko 2 prania zrobilam. Caly dzien sie byczylam a kregoslup tak mnie boli jakbym pole przeorala :lol: Klade sie juz do wyrka dobranoc Wszystkim :kiss:

9 lata 7 miesiąc temu #982297 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Jurada super, że jesteś ! :) Następnym razem co by się nie działo, zamelduj, że Cię nie będzie ! :) :*

Pesq chyba połowicznie do Ciebie dołączę z pilnowaniem jedzenia, wlazłam wczoraj na wagę.. a tam... 80,2 kg. Czyli 11,4 -a to dopiero połowa.
Więc ja się od dziś zapisuję ile zjadłam aby mieć rozeznanie i odstawiam słodycze. Bo np. wczoraj najpierw zjadłam czipsy, a potem chciało mi się słodkiego i zjadłam CAŁĄ czekoladę. Ja w ogóle zjadam co najmniej tabliczkę dziennie. Nie chcę przytyć 30 kg. A skoro nie mogę się ruszać, to muszę ograniczyć dostawę kalorii.

Ja póki co nie mam problemu z nietrzymaniem, ale pewnie wszystko przede mną :P

Dziewczyny dawajcie zdjęcia nowych nabytków !!! :)

AAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa już chcę być po urlopie i kupoooowwwaaaaćććć :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia