BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982379 przez Sylwia-89
Zazanna, z tym goleniem mam identycznie :woohoo: Lusterko i jazda, a ile trzeba się namęczyć haha no i ta kapiąca woda...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982386 przez pesq
Ojj jak ja bym zjadla placki ziemniaczane.. albo babke ziemniaczana (nie wiem czy znacie, u nas na podlasiu bardzo czesto sie robi).. Ale niestety.. :/

9 lata 7 miesiąc temu #982393 przez jurada
Zuzanka u mnie też dzis chinszczyzna
poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowy sos chiński...
Aaa placki ziemniaczane tez bym pojadła z sosem pieczarkowym albo węgierskim. Mniam:) moze w Pt zrobię.
Dziewczyny brzusie macie cudne...
To i ja sie zaprezentuje w 23tyg.

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 7 miesiąc temu #982395 przez glooria
po ci trzec wystarcze blender i juz masz placki

9 lata 7 miesiąc temu #982396 przez jurada
Zauwazylam ze wszystkie śmigamy w legginsach :) najwygodniejszy strój :)

9 lata 7 miesiąc temu #982406 przez pesq
Leginsy najlepsze! Niezastąpione... Ale.. Ja zamówiłam ciążowe na allegro (z HM sie przetarły na udach) i się robią na nich takie "kulki" grrrrrrr słaba jakość.. Już nei wiem gdzie dobre ciążowe kupić

9 lata 7 miesiąc temu #982408 przez Zazanna
Helllo ;)
Mniej więcej do tej pory jadłam niecałe 2000 kalorii -na oko, bo wrzucam na ilewazy.pl :)

Jurada u Ciebie też super brzuch !!! :) Muszę i ja zrobić zdjęcie :)

Placek po węgiersku aaach.... jak będę jeść na mieście to sobie wezmę :D

A póki co biszkopt mi się studzi, galaretka też, a truskawki odszypułkowane :)
Jeszcze pianka będzie mmmm :)

9 lata 7 miesiąc temu #982411 przez pesq
Zazanka - to jadlas dokladnie tyle ile trzeba! Nie wiem co tu ogranicznac.. Najwyzej na zdrowsze zamienic.. Ja nie wiem jak dobić do 2000 na tym zdrowym zarciu dziewczyny :(

9 lata 7 miesiąc temu #982412 przez Zazanna
Oj nie nie Pesqu.. Ja dziś dopiero tak jem :)

Wczoraj dla przykładu zjadłam: Kawa z mlekiem i 4 łyżeczkami cukru, 1 l mirindy, 3 szklanki soku jabłkowo-miętowego, 3 herbaty po 3 łyżeczki cukru, 3 kanapki z masłem wędliną i 3 ze smalcem, dwa razy zupa pomidorowa z makaronem, czipsy, czekolada z bakaliami, popcorn, lody. Taaaaa daaaammmmm -nawet nie liczę ile by z tego wyszło. Ale 5-6 tysięcy minimum. Zwłaszcza, że strasznie dużo wypijam cukru. Znaczy dziś nie :) Od dziś cukier ukrócony :)
Wieczorkiem zjem tylko moje biszkoptowe z galaretką i tyle :) I będzie zdrowo, bo taki dzień jak wczoraj to porażka totalna. To nie dość, że kaloryczne, to po prostu niezdrowe i dla mnie i dla maluszka..

Kurcze, ja jem duże porcje, więc pewnie nie miałabym problemu z dobiciem do 2500 nawet na cukrzycowej.. Tylko, że mi nie przeszkadza jedzenie tego samego np. przez cały dzień, więc bym sobie robiła po prostu hurtem np. dwie potrawy i jadła na zmianę przez cały dzień..

9 lata 7 miesiąc temu #982417 przez ana23
Dziewczyny dziś zauwazylam ze z sudkow wydziela mi się taka biała wydzielina czy to normalne?

9 lata 7 miesiąc temu #982422 przez AgusiaKRK
Chciałam Wam się pochwalić, że mój synuś skończył dziś miesiąc! :) Z tej okazji zjadł z mamą całą butelkę mleka, nic nie musiało być podane sondą. I miał badanie okulistyczne - był bardzo dzielny, a przecież kropienie oczu jest takie nieprzyjemne. Zuch chłopak!

Kasandra, ale cudne ciuszki! To pierwsze ubranko takie puchate z sówką, cudo!

Co do nietrzymania, też zdarzyło mi się parę razy w ciąży, szczególnie przy kichaniu, a teraz minęło, więc głowa do góry, powinno przejść jak dzidzie przestaną uciskać pęcherz. I jeszcze w szpitalu fizjoterapeutka mówiła, że trzeba ćwiczyć mięśnie dnia miednicy, że to ważne.

Piękne macie brzusie! Pozdrawiam cieplutko i miłego popołudnia wszystkim! :)

9 lata 7 miesiąc temu #982424 przez pesq
Zazanka - za mną chodzi kanapka ze smalcem, jenyyyyyy... I nie wiem czy dałabyś rade dużo zjadać na tej cukrzycowej, bo już naprawde rzygać sie chce od tego wszystkiego :P Mam nadzieje że ani Ty ani żadna z Was do mnie nie dołączy - nie życzę Wam tego :)

Ana - to chyba siara, pierwsze mleko :) normalne :)

Agusia - Wielkie gratulacje i buziaki dla Franka! <3 <3 moglabyś napisać w którym tygodniu Go urodziłaś, bo nie pamiętam? Dzielny chłopiec :)

9 lata 7 miesiąc temu #982425 przez basiek149
AgusiaKRK wow! gratulacje! :) ale ten czas leci :)

Zazanna faktycznie sporo słodzisz :D ja kiedyś słodziłam 2 łyżeczki do herbaty i ta herbata wydawała mi się naprawdę słodka. potem zeszłam do łyżeczki a już od dobrych 3 lat nie słodzę w ogóle. cukier to u nas też w sumie tylko dla gości, dla męża i ewentualnie jak coś w kuchni gotuję ale naprawdę baaaardzo rzadko :) ja lubię słodkie i to bardzo ale to raczej pod postacią batoników, wafelków, czekolady a kurcze do herbaty już mi nie jest potrzebny :) zresztą ja odkąd pije dużo wody ze względu na wcześniejsze problemy z pęcherzem to mam wrażenie, że wszystkie inne napoje są takie intensywne, mocno słodkie :)

a ja sobie właśnie uświadomiłam, że w dzień mamy idę do gin :) mam nadzieję, że Kubuś będzie grzeczny i da sobie zrobić ładne zdjęcie i w ogóle gin będzie bardzo zadowolony z jego postępów :) taki mi się marzy prezent :D

9 lata 7 miesiąc temu #982432 przez Zazanna
Agusia najlepszego z okazji miesiąca ! :) Ucałuj szkraba ! :)

Basiek to super świętowanie będzie jak Ci maluch zatańczy na dzień mamy! :D

Smalczyk mniam... a mam taki domowyyy :D Ale oczywiście już się kończy...
Ja dopiero 27 dostanę skierowanie na obciążenie, ale raczej nie powinnam mieć problemu :)

9 lata 7 miesiąc temu #982433 przez pesq
Ja jakos czulam ze te cukry moga mi wyjsc i tak sie niestety stało :unsure: :unsure: ale podobno tylko 6-8% ciezarnych ma cukrzyce ciązowa takze naprawde zycze zeby to nie byla żadna z Was, ja już wyrobie norme ;) ;) .

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia