BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982175 przez Sylwia-89
Dla mnie na przeziębienie najlepsza jest mikstura, którą Asiek mi kiedyś poleciła z cytryny czosnku i miodu. Żadne lekarstwo tak szybko nie stawiało mnie na nogi :)

Znalazłam stronę, na której kobietka testuje płyny i proszki do praniadla dzieci, może przyda się Wam zanim zdecydujecie się na konkretny produkt :) www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982185 przez glooria
co do pepka w uk zalecaja mycie wacikiem nasączonym wodą i tak robilam z emilka i ok 7 dni i bylo po problemie

a milenka byla w pl urodzona i maiala zalany fioletem i papral sie ok 3 tyg

więc teraz tez będzie woda

dzis u mnie na obiad domowa pizza
wszyscy znajomi do nas na nia przychodza a dzieci odkad ja robie nienawidza kupnej
wiec polecam i jak ktoras chce to podziele sie przepisem

9 lata 7 miesiąc temu #982187 przez Zazanna
Gloria dawaj przepis ! :D

Ja jem czipsy :blink: Szok, bo ja nie lubię czipsów.. ale mały chyba lubi, bo łaskotka troszkę :)

9 lata 7 miesiąc temu #982190 przez Lidziun
magdalena przepraszam cie ale cos mi sie poprzestawialo w tabelce i wszystkie twoje dane zniknely :blush: , prosze uzupelnij jeszcze raz tabelke a jak nie mozesz to podaj mi prosze dane to ja wpisze :cheer:

9 lata 7 miesiąc temu #982192 przez Lidziun
zazanna ja juz jadlam parowki i zupy chinskie (nie jadlam ich juz z 10 lat), ale mi przeszlo ale w sumie chyba teraz zjem chinska zupe bo nabralam ochote :lol:

9 lata 7 miesiąc temu #982196 przez asiekasiek
Sylwia to cieszę się że pomaga mikstura:)

Kasia prenalen syrop przecież jest dla kobiet w ciąży więc bez obaw bierz go. Nie dajmy się zwariować :silly:

Jejku jacy moi rodzice są... ponad pół roku przedłużali umowę z orange i Ci im dali dodatkową kartę na internet, podobno miała byc bezpłatna jak ją się nie uruchomi ale mój ojciec musiał ją uruchomić i tak przychodziły im dodatkowo 20 czy 30 zł do rachunku coś dzwonili do orange mieli zlikwidować im to, ale dalej im przychodzi dodatkowo 14 zł za internet. Nie są starzy a tacy naiwni gdzie im ktoś da coś za darmo. Sama pracowalam w takich sieciach i zrezygnowałam z tego bo to jest kłamanie ludziom w oczy i im o tym mówiłam, a teraz matka lata że muszą dopłacać i lata wkurzona... Czy oni urodzili się wczoraj nie wierzy się w takie coś...

Gloria właśnie pisz nam tutaj przepis :D

9 lata 7 miesiąc temu #982200 przez Zazanna
Asiek to chyba nie jest kwestia naiwności, co bardziej braku asertywności.. Moja Mama to samo.. Wszystko weźmie i kupi, bo jej powiedzą, bo głupio odmówić, bo próbowała odmówić, ale ja przegadali i potem sama biega i odkręca wszystko zła na siebie wrrrr..... B)

Bolą Was biodra? Ja mam w nich skurcze w nocy i w ogóle tragedia.. jak śpię bez poduszki między nogami, to się budzę z bólem i nie mogę zasnąć

Zjadłaby zupkę chińską.. :P

9 lata 7 miesiąc temu #982202 przez glooria
oto przepis
ok szkl mleka podgrzewam w mikrofali
dodaje 1/3 kost drożdży i łyżeczkę cukru i mąki garść ja tortowa kupuje

odstawiam do mikrofali niech troche spieni sie zakwas

jak podwoi sie to dosypuje soli pol łyżeczki czosnku w proszku i wegety
jedno jajko pol szkl. oleju i maki ok pol kilo

wyrabiam ciasto az zacznie odchodzić od miski czasami dosypuje mąki

robie kulki ok 3 to beda takie srednio grube pizze lub 4 to cienkie

rozwalkowuje na placek kazda kule nie czekam na wyrośnięcia tych kulek
placki robie wieksze niz duzy talerz

sos to ketchup pikantny ulubiony (kotlin) i cebule miksuje z czosnkiem w proszku wegeta majrankiem i przyprawa do mies delikat

kazda pizze smaruje sosem daje ser i ulubione dodatki i do piekarnika na 180 na ok 20 min

ale sprawdź jak bedzie od spodu i brzegi się rumienic to dobra

ja mam gazowy piekarnik ustawuam na 5 ale jak ty pieczesz pizze na 200 to ta tez metoda prob i bledow

9 lata 7 miesiąc temu #982203 przez basiek149
Sylwia-89 super, że dodałaś ta stronkę bo ja póki co obstawiałam, że będę prała w Loveli a w tym rankingu to tak średnio ona wypada. trzeba jeszcze zgłębić ten temat :)

ja już ubrałam ziemniaki, pokroiłam a za nie długo będę smażyć frytki. czekam tylko aż mąż zgłodnieje bo nie będę raz dla siebie a raz dla niego smażyć i stać dodatkowo przy garach więc jeszcze troszkę poczekam.

ale takiej domowej pizzy bym nie odmówiła... my w sumie nie mamy złej pizzerii, pizze są naprawdę smaczne ale co domowa to domowa :)

9 lata 7 miesiąc temu #982204 przez pesq
Asia - moi sa tacy sami... szkoda gadać i jeszcze obrażeni na wszystko i wszystkich że nie potrafią nic załatwić. U moich to nie jest brak asertywności ale zwykla głupota, po prostu (eh:P Tez sie tak sobie dogaduje :P)

Dziewczyny ja nic nie robie tylko gotuje :( I to jakieś kalafiorki rybki i inne chudzinki... A najgorzej że i tak pewnie insulina będzie. Nienawidze gotować!

9 lata 7 miesiąc temu #982211 przez glooria
moje juz pachną smacznego :)

9 lata 7 miesiąc temu #982220 przez asiekasiek
U moich raczej też głupota bo oni nie używają internetu w komórce. Ledwo umieją się obsługiwać nimi... no ale cóż...

Pesq kurcze to ty teraz musisz myśleć co zrobić na obiad żeby było dobrze :( nie zazdroszczę :(

Dziewczyny ja używałam już do prania Jelp i też 7 miejsce... z tym wszystkim można zwariować :(

Ja dzisiaj podsmażyłam fileta z kurczaka do tego sos slodko kwaśny i makaron spaghetti i jakoś nie smakuje mi :( sama nie wiem na co mam ochotę ...

9 lata 7 miesiąc temu #982225 przez kasandra9
Hej, hej:) ale ze mnie wyrodna matka, bo w smyku nic nie kupilam! Chyba Lidziun wszystko wykupila:D
Wlasnie jem obiad w sprincie i ruszam dalej:) wieczorem chyba podjade do tej babki i odkuoie triche ubranek dla Agaci, bo tylko jeansy i legginsy jej w reserved kupilam:)

9 lata 7 miesiąc temu #982227 przez basiek149
glooria smacznego! :)

asiekasiek mmm uwielbiam sos słodko kwaśny... :woohoo: oj narobiłaś mi smaka... a że mam słoiczek z sosem tak więc na pewno jutro go zjem :)

kasandra9 spokojnie, jeszcze trochę czasu mamy na kompletowanie wyprawki :) a nie długo wakacje, a jak są wakacje to zawsze są jakieś promocje i a nóż uda ci się coś ciekawego upolować w promocyjnej cenie :) ja tylko czekam aż zleci ten tydzień, pójdę do gin i zamówię sobie kilka rzeczy dla Kubusia :) :) :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982229 przez Zazanna
Dziewczyny to kiedy zaczyna sie 6 miesiąc?
Jak zacznę 23 tydzień, tak? Czyli jak będę miała 22tygodnie, 0 dni, to zacznę 23 ? Dobrze liczę? Bo to juz w piątek :woohoo:

A tak w ogóle, to czy ja jestem jedyną osobą, która jeszcze NIC nie kupiła dla maluszka? :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia