- Otrzymane podziękowania: 49
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Tez się zastanawiam jak będzie u nas z karmieniem. Chciałam karmić piersią, ale mały nawet butlą ma na razie trudność, a wiadomo że z piersi jest trudniej. A ja nie mam coraz więcej pokarmu tylko mam wrażenie że wręcz coraz mniej. Będę próbować ale się nie nastawiam, choć bardzo chciałam. Ale okazuje się ze i poród i macierzyństwo bywają inne niż to sobie planujemy. Cieszę się, że chociaż w tych pierwszych tygodniach mam dla niego pokarm a później zobaczymy, grunt żeby nie był głodny i rósł.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Dziewczyny dzięki za zrozumienie i wparcie ! Co ja bym bez Was zrobiła....

Pesqu wiem, że jestem okropna, ale Twój indyk mnie tak rozśmieszył, że o matko ! Ranyyyy co się z nami dzieje?

Meszku nie marudzisz, wcale się nie dziwię, że byś już chciała odpocząć.. i podziwiam, że wytrzymujesz tyle godzin siedzieć. Kurcze ja posiedzę pół godziny w pozycji po prostu "siedzącej" i muszę się kłaść, a najlepiej jeszcze zdjąć stanik, bo mi nie wiem czemu strasznie przeszkadza w miejscu pod biustem.. Pewnie dlatego, że brzuszek zaczyna mi się już od biustu i mnie tam wszystko uciska właśnie jak siedzę -jak leżę albo stoję to jest ok
Asiulek a powiedz tak z doświadczenia, czytałaś niemowlaczkowi bajki, czy dopiero później ? Co warto czytać dzieciaczkom?

Ja będę czytać mu od początku, tylko nie wiem czy mam mu czytać bajki, czy na początku mogę to co ja aktualnie czytam?

Asiek i Asiulek, ja uważam, że karmmienie jest sprawą indywidualną i każdy powinien robić to co chce

Ja w sumie póki co chcę karmić, ale jak to będzie, to wyjdzie w praniu.
Dziewczyny ja się tak strasznie boję, że sobie nie poradzę i że nie będę wiedziała co mam robić z małym, że nie wiem

Kurcze nie mam WCALE doświadczenia, nie trzymałam dzieci, nie zmieniałam pieluszki, nie kąpałam... Boję się, że będzie płakał, a ja razem z nim, bo nie będę wiedziała co mu się dzieje.. I najgorsze: chciałam przeczytać poradnik i dzieciach co i jak.. i mnie to NUDZI

A i jeszcze moja koleżanka z uczelni ma syna o pięć dni starszego od mojego i jej waży pół kg, a mój 360 g, no i oczywiście już panikuję, ze Malutki jest za malutki......
Ale ględzę

- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91

Zuzanna po pierwsze kocyk fajny mam nawet podobny tylko w słoniki i Kacper bardzo go lubi, a co do czytania, to czytalam mu wiersze i bajki dla dzieci nie codziennie, nie regularnie ale dość często (sama miałam z tego radoche bo takie to wszystko ładne) i teraz bardzo dużo czytamy, ale wtedy kiedy Kacper sam chce, ma dwie szuflady książeczek większość tych z twardymi stronami (takie wzmocnione kartonowe) i sam sobie wybiera jakaś książeczkę i mi przynosi albo siada i wola "mama tu" i pokazuje paluszkiem na miejsce obok siebie i mama (albo tata, baba, uju i inni) musi wtedy usiąść wziasc na kolana i czytamy zazwyczaj kilka a czasami przynosi po koleji wszystkie książki.... on juz nawet poznaje w galerii księgarnie i jak wejdziemy to nie ma opcji żebyśmy wyszli z pustymi rękami

także wszystkie mamusie oczekujące chłopców szykujcie się na małych kierowców, mechaników i elektryków

- niezapowiedziana
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Juz raczej nie uda mi sie tego nadrobic ale mam nadzieje ze przynajmniej bede teraz na bieżąco!
Od piątku jestem mezatka!

A dzisiaj mamy prenatalne!
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

niezapowiedziana gratuluje i wszystkiego najlepszego!!! a może tak mala foto-relacja z uroczystości?
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
z ta wagą to nie ma się co martwić bo to jest szacowana waga a nie rzeczywista, mnie przed porodem jedna lekarka odesłała do innego szpitala bo po USG stwierdziła ze Kacper ma max. 2300 w ujastku dwie godz później lekarz szacował 2500-2600 a urodził się z wagą 2780g
no i oczywiście w druga stronę tez to działa nie raz dzieci rodzą się mniejsze niż lekarze zakładali
- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 170

ja też miałam wczoraj fatalny dzień, o wszystko się wściekałam, wszystko mnie drażniło, małego prawie nie czułam i też się zaczęłam denerwować, że coś jest nie tak, jeszcze mnie dziąsło bolało tak jakby miała mi się znowu ósemka wyżynać tylko z drugiej strony (nie ta, z którą męczyłam się jakiś miesiąc temu). tak więc wczorajszy dzień to tylko płacz i nerwy ;p w końcu wyszłam na świeże powietrze a że za dużo nie mogę chodzić tak więc tylko rundka wokół domu i koniec. ale chyba to wystarczyło bo później było mi dużo lepiej. i Kubuś też na koniec dnia tak zaczął mnie kopać, że od razu mi się humor poprawił

a dzisiaj postanowiłam nie siedzieć w domu bo mam już tego po dziurki w nosie i zabrała się z mężem i teściem do Poznania. i nawet tylko taka niby głupi podróż autem w jedną i drugą stronę ale od razu się inaczej czuję. posiedziałam, popatrzyłam przez okno...zupełnie inny świat

Agusia - super, że z Franie wszystko w porządku i dzielnie rośnie. jeszcze troszkę i będziecie się cieszyć sobą we własnym domu

niezapowiedziana - daj koniecznie znać jak tam po badaniach

co do karmienia ja też nie mam jakiegoś przekonania, że chcę, że muszę karmić piersią. moja mama nie miała pokarmu i cała naszą czwórkę wykarmiła butelkami. na pewno spróbuję karmić piersią, w pierwszej ciąży mleka miałam full, ale nie przekreślam na pewno karmienia butelką. zobaczymy jak to będzie.
- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 182

- Scarlett86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34

Jesli chodzi o ta wage ktora podaje lekarz na usg to ja na to patrze z przymruzeniem oka. Jak rodzilam 2 dziecko lekarz powiedzial ze dziecko bedzie wazylo 3 kg z kawalkiem okazalo sie ze synus wazyl 4710

- Scarlett86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Scarlett86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313
Hahah no indyk smieszny z perspektywy czasu

Ja dziś bylam u diabetologa bo oprocz cukrow codzien siusiam na paski sprawdzam ketony w moczu i ciągle są wysokie. Schudlam kolejny kilgram przez tydzien - musze wiecej jesc (ale tak, zeby miescic sie w tych cholernych cukrach...) bo inaczej w poniedziałek insulina. Ale nic no. Zobaczymy, jakos się tych zastrzykow nawet nie boje.
Scarlet urodzilas tak duze dziecko naturalnie czy cc? Ja wlasnie wiem ze przez cukrzyce moje dziecko jest zagrozone makrosomią, ale ze wzgledu na wczesnie wykryta cukrzyce moze nie bedzie tak zle.
Słuchajcie martwie się o Jurade.
- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 245
To fakt, co z jurada? Już jakiś czas jej nie ma... Dziewczę, odezwij się do nas!
Niezapowiedziana, gratuluje i życzę wszystkiego co najlepsze

Pesq indor widocznie zasłużył

Moi goście już nas opuścili, ale za 10 dni mamy następnych więc nie ma się co martwić heheheh

Coś mnie dziś w pracy brzuch trochę pobolewal, chyba wezmę nospe na wszelki wypadek jak dojadę do domu....
Zazanna, tylek mnie boli nieziemsko od tego siedzenia, jak tylko mogę to wstaje i gdzieś się przejdę bo nie mogę wytrzymać siedzenia non stop. Najlepiej mi na kanapie w domu:) ni to na leżąco, ni to na siedzaco

A brzuch coraz większy to się już pod biurko nie mieści tak łatwo....
Scarlett kuruj się!
Z tym karmieniem to ja bym wolała nauczyć małego i cycka i z butelki w razie jakbym nie była pod ręką a mały jeść by musiał

Ale do pracy mi się nie spieszy spowrotem, najchętniej bym poszła dopiero jak dzieci do szkoły będą szły:)
- Lidziun
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 20
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313