- Otrzymane podziękowania: 313
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zazanka - Moja przyjaciolka miala termin na 20.05 ale przedwczoraj jak to mówiła poczuła jakby coś "chlusnęło" po nogach. Pojechala do kliniki sprawdzili ktg i cos tam jeszcze i powiedzieli ze to nie tyle wody już co "jeden z woreczków płodowych?" czy cos takiego.. Natomiast wczoraj miala znow sie stawic na ktg, stawiła sie i okazalo sie ze mala ma nieregularny puls wiec od razu wzieli ją na cesarke, chociaz planowala porod naturalny i to bez znieczulenia . Ksezniczka wazy 3100 ma 52 cm i 10/10. Urodziła sie 15.05.15 o 15:55! E. mówi że nie może oderwać od niej wzroku, ale jest też troche przestraszona bo to pierwsze dziecko i jak mówi nie wie jak się "za nią zabrać"
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
segritta.pl/karmienie-piersia-oczekiwania-kontra-rzeczywistosc/
podczytuje jej blog, szczegolnie dział "parenting" - polecam
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Przeczytałam suwaczek, bo właśnie się zmienił i jyz mi sie chce beczeć, jak przeczytałam, ze mnie słyszy:(((
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
asiekasiek napisał: Cześć
co do karmienia ja nie czuje potrzeby karmienia piersią jakoś mnie to odrzuca taka jestem i juz. przez miesiąc pewnie będzie cyc a później butla bo i tak po pół roku chce wrócić do pracy a jak małej nie będę mogła odzwyczaic od cyca....
miłego dnia:*
asiekasiek mam nadzieje ze zmienisz zdanie, karmienie piersia jest najpiekniejsza rzecza jaka mozna sobie wyobrazic, ja juz tych chwil doczekac sie nie moge, a druga strona medalu, nigdy nie martwisz sie o to czy zabralas ze soba mleko, butelke, czy masz ciepla wode czy zimna, cyca wyciagasz i dziecko pije, masz jeszcze czas na namysly
wczoraj zamowilam ubranka na allegro i bede miala juz komplet, pozostana jakies reczniki pampersy i takie grobiazgowe kosmetyki i przybory, a no i eszcze lozeczko, moze maz zdazy zrobic a jak nie to kupie na allegro, bo w sklepach niestety jeszcze nie widzialam kolyski, a wozek dzisiaj kupuje, kiedys ukradli mi z klatki schodowej i zostala mi sama gondola no i troche mi jej zal, wiec znalazlam sama spacerowke, za ktora dzisiaj bede placila, wiec to co wazniejsze juz bede miala
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
teraz jak był brat u mnie to przywiózł mi mi.in. gazety typu "mam dziecko", "dziecko" od jakiejś koleżanki mamy. i kurcze fajnie bo ja tak na dobrą sprawę też nie wiele wiem o noworodkach a ciekawe rzeczy piszą tak więc coś się można dowiedzieć wiadomo, że jak dziecko się urodzi to całą wiedzę będzie trzeba przenieść w życie codzienne i już pewnie nie będzie tak kolorowo ale zawsze lepiej coś tak wiedzieć żeby później nie panikować tak więc mnóstwo gazetek mam i mam co robić
dzisiaj wrzuciłam tylko z rana pranie, umyłam włoski, później wrzucę kalafiorka do garnka i jakiś w miarę szybki obiadek upichcę byle tam za długo nie stać. ale sama po sobie widzę, że niestety chcąc nie chcąc dopadł mnie potworny stres, lęk bo w poprzedniej ciąży straciłam mała w 22tyg i niestety ten tydzień nieuchronnie się zbliża. eh byle to minąć i myślę, że psychicznie też już będzie inne nastawienie za 1,5tyg mam wizytę więc też mam nadzieję, że mnie dodatkowo uspokoi i będzie git
aaa...ostatnio był poruszany temat roślinek... zazdroszczę tego talentu bo ja posiadam tylko jedną roślinkę w domu - lucky bamboo nic innego u mnie nie przetrwało. a kurczę działkę mamy sporą i aż żal patrzeć, że tu oprócz jednej choinki nic nie rośnie ;/ ale może kiedyś coś się w tym temacie zrobi
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Basiek to ja zaczęłam właśnie od posadzenia tuj wokół działki, zasianiu trawy, posadzenu truskawek i malin i teraz za budowę domu zabraliśmy no trzeba było poodkładać. a mam rabatę z trawami oraz z krzewami, z jednej strony a zdrugiej chcę rośliny wrzosowatw mam juz tam wrzosy i jeszcze jakieś zielone chcę takie rośłiny wszystko jest jak na razie małe, ale prawie wporadzę się to wszystko urośnie. A teraz od drugiego sąsiada robię skarpę i jakieś rozchodniki na niej sadzę, a chciałam jawłowce itp ale to taaaaaaakie drogie, że szok a rozchodniki wykopę od mamy czy od bratowej ukradłam a duuuużo roboty jest z tym wszystkim, żeby dbać o to wszystko ... a mamy strasznie duuuuużą działkę to jeszcze z przodu domu trzebą coś będzie wykominować jak dom już się postawi i jeszcze z boku domu ale koncepcję już Basia i ja też nigdy nie miałam kwiatków, jedynie co u mnie rosło to kaktusy, ale odkąd wyszłam za mąż i mamy ta działkę, to aż chce się robić bo wiem, że to moje i że dla nas to robię
I zobaczysz będzie teraz z tą ciążą wszystko dobrze i Kubuś będzie zdrowym chłopcem tylko odpoczywaj i nie przemęczaj się
Lidziun właśnie sobie czasem myślę, że może jak urodzę to będę karmić i karmić piersią bo zakocham się w tej czynności... Ale tak jak wspominałam muszę wracać do pracy po pół roku bo tak to będą mi płacić 80%, a tu budowa domu... ale może tak 3 miesiące
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- melisamienta
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiek - a 23 tydzien to już 6 mesiąc? czy 24?
Meliska - to super . A co z tą krzywą cukrową, robiłaś?
- melisamienta
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pesq napisał: Basia- trudny moment przed Tobą, ale wytrzymasz i bedzie wszystko dobrze
Asiek - a 23 tydzien to już 6 mesiąc? czy 24?
Meliska - to super . A co z tą krzywą cukrową, robiłaś?
Kurcze raz na stronie że 23 tydzien to 6 miesiąc trymestr.pl/ciaza-miesiac1.html
a tutaj, że 22,5 tygodnia jakoś to wtedy 6 miesiąc
www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/w-oczekiwan...o-miesiac-ciazy.html
Kurcze nie ogarniam tematu to ja od dziś jestem w 6 miesiącu a nie od poniedziałku myślałam że jestem... już sama nie wiem
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa