BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #981591 przez glooria
te granatowe to sama bym kupila he he oczywiście siostrze bo wczoraj jej termin minął a tomus nie wychodzi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #981592 przez pesq
Dziewczyny piszecie o jedzeniu a dla mnie teraz kostka czekolady gorzkiej to rarytas dnia.. Dzis jak przechodzilam obok sokow i napojow to myslalam ze mi lzy poleca a co dopiero inne.. mhhhhhh ale nic, wszystko zrobie dla dzidziusia :) - mam zapas wszystkich mozliwych warzyw swiata dam rade :P

9 lata 7 miesiąc temu #981593 przez pesq
A Lidziun - przepiekne te marynarskie wow!

Zazanka - widzisz, dobrze ze pojechalas. Ja teraz juz wiem ze tez bede jezdzila jak cos bo to uspokaja bardzo i tyle. A wyniki z ostatnich 3 miesiecy owszem wskazuja ze cukrzyca swieza :) ... ale ja juz na nowo mysle czy na pewno przejdzie, ehh panikara ze mnia ale musze przestac! Co do kilogramow to na pewno zrzucisz bo jestes sportowcem a nie grubaskiem jak ja :P :P

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981594 przez mysia5
Cześć kochane :-*
U mnie dziś brzydko jakos i wietrzenie :/
Rano miałam energię a teraz chce mi się strasznie spać, jakbym nie wiem co robiła :p
Lidziun śliczne ciuszki :)
Anisia piękna z Was para :)
Zazanka, biedulko pewnie niepotrzebnie się najadlas strachu, ale najważniejsze że wszystko jest dobrze! :)
Kasandra truskawki z cukrem mmm ! Poproszę troszkę :woohoo:
Pesq, wyniki są prawidłowe wiec pewnie wszystko idzie w dobra stronę, musi być tylko dobrze :)
Mnie dziś coś kluje w prawym boku ale mam nadzieje ze to chwilowe i przejdzie niebawem, od rana sprzątalam.. może od wysiłku, musze być dobrej myśli ;)

9 lata 7 miesiąc temu #981603 przez Sylwia-89
Hej ;)
Anisia, piękna z Was para :)

Zazanka, cieszę się, że wszystko w porządku z maluszkiem :)

Pesq dzielna z Ciebie mamusia :) dasz radę, bo czego się nie robi dla maleństwa

Mysia, ja też mam ostatnio jakieś pobolewania brzucha, szczególnie z prawej strony. Żyłam w niepokoju tak kilka dni, na szczęście te bóle nie są jakieś mocne, ale sprawiają dyskomfort. Dzisiaj w nocy przekonałam się od czego... Obudziłam się z pełnym pęcherzem i lekkim bólem, przeszłam się, położyłam- jak ręką odjął...dopóki moja mała kruszyna nie zaczęła mnie kopać :D Także znalazłam przyczynę ;) W dodatku jak w dzień lekko zachce mi się siusiu, to dostaję kuksańca w pęcherz aż miło :laugh:

Lidziun, śliczne ubranka :)

9 lata 7 miesiąc temu #981608 przez asiekasiek
Zazanna wiedziałam, że będzie dobrze bo musi być dobrze :D[/color]

Liudzun ubranka śliczne.

Dziewczyny mnie też pobolewa prawy bok i właśnie córcia najczęściej po prawe stronie kopie...

Ja w ciąży przytyłam 4,3 kg jak ostatnio ważyłam się u lekarza :P, więc nie tragedia jakaś tam....

Pesq musisz mieć silną wolę, ale w sumie ja sama wiedząc , że jestem w ciązy nie zapaliłabym papierosa chociaż czasem mam takiego smaka :) przed ciążą nie paliłam nałogowo tak od czasu do czasu zapaliłam raz na miesiąc.

9 lata 7 miesiąc temu #981609 przez kasandra9
My z Gagatkiem posadziłyśmy kwiatki i juz mamy piękny balkon i okna:))))
Podlega umyta, teraz odpoczywamy, a potem przetrę stolik i krzesła i ustawie wazon i lato moze przybywać, jestesmy gotowe na balkonowy relaks!:)

9 lata 7 miesiąc temu #981615 przez Kasia888
Zazanka dobrze, że wszystko w porządku, teraz będziesz już spokojna, może maluch po prostu zrobił sobie dziś drzemkę ;)
Lidziun ubranka są prześliczne :woohoo:
Kasandra balkon wygląda pięknie :)
Mysia, Sylwia mam to samo tyle, że z lewej strony takie gniecenie w dole. Jednak dopóki czuję ruchy to tłumaczę sobie, że to chyba nic groźnego- mam nadzieję.

Wreszcie się spakowałam uff :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #981618 przez toska
Przepraszam ze sie wtrace, ale podczytuje Was czasem, tez jestem mama wrzesniowa tyle ze 2012, a teraz bede mama majowa (termin mialam na 12.05 ale nadal dwupak) i chcialam kilka slow do Pesqtez bylam "slodka mama" i moja pierwsza reakcja na to to tez byl placz.Powiem ci ze najgorzej jest na poczatku a z czasem przyzwyczaisz sie do diety i nie bedzie Ci przeszkadzac,zobaczysz.Malenstwu na pewno nic nie bedzie grozic jesli cukier bedzie pod kontrola i bedziesz trzymac sie diety.Sama metoda prob zobaczysz ktore produkty najbardziej podnosza ci cukier u mnie np.to byl chleb.No i dobra strona tej cukrzycowej diety:na pewno duzo nie przytyjesz,ja przed ciaza mialam nadwage i w sumie to w ciazy przy tej diecie to schudlam , takze nie bedziesz sie musiala martwic kilogramami po porodzie :laugh: :) I jeszcze jedno teraz w drugiej ciazy bylam na bank pewnaze czeka mnie to samo a tu niespodzianka bo cukier byl w normie takze nie ma sie tez co martwic ze ta cukrzyca zostanie.
Zycze Wam wszystkie wrzesnioweczki spokojnej ciazy, szybkich porodow i cieplego ale nie za bardzo upalnego lata :)
Podziękowania: pesq

9 lata 7 miesiąc temu #981619 przez pesq
Toska - dzięki wielkie! Rozumiem, że po cukrzycy po pierwszej ciąży ani śladu? Balas sie obciaenia po ciazy? Ja drżę na sama mysl.. :P

9 lata 7 miesiąc temu #981620 przez toska
Nie ma sladu, balam sie, mialam chyba robiona glukoze jakos 2 miesiace po porodzie.A teraz w drugie ciazy w 12 tyg i chyba w 26 tyg i wszystko w normie co powiem szczerze bardzo mnie zaskoczylo.Nie martw sie bedzie dobrze i naprawde nie taki diabel straszny, dasz rade.

9 lata 7 miesiąc temu #981623 przez me.ch
Hello,

My juz w domu po pracy w końcu, po obiedzie tez, czekamy na naszych gości bo poszli zwiedzac i właśnie do nas wracaja:)
Przywieźli nam słodka książeczkę - mój pierwszy rok dla malucha i takie wdzianko które mówi "born to be football star" - jako że i mój i mąż mojej przyjaciółki (ci co nas odwiedzają) są wielkimi fanami Manchesteru United :) Później jak pojadą to Wam zdjatko wrzucę:)

Zazanna, ciesze się ze to tylko fałszywy alarm, ale rozumiem, bo jak moje maleństwo nie brykalo przez jeden dzień to jk w końcu poczułam kopniaka to aż się rozplakalam tak mi ulżyło...

Pesq, zobaczysz przejdzie jak ręką odjal po ciąży, i tak jak Toska mówi, nawet zrzucaniem się nie będziesz musiała martwić a co dopiero cukrzyca! :)

Kasandra, ogrodnik z Ciebie:) super!

Dobrze ze jutro już piątek :) weekendu mi trzeba :)

9 lata 7 miesiąc temu #981624 przez pesq
Z jedzeniem dam rade, najgorszy lęk o dzidziusia i o przyszlosc.. wiesz o co chodzi. :)

9 lata 7 miesiąc temu #981629 przez asiekasiek
właśnie miałam kiedyś napisać ze Pesq nie będzie musiała martwić kg po porodzie... ale nie chciałam być obesowa :p a z Agatka będzie wszystko dobrze !!!!!

chyba ja też muszę porobić zdjęcia ze swojego balkonu i ogrodu żeby pochwalić się ;) ale widzę ze Kassanrda ma bzika na punkcie roślin :) ja we wtorek pojechałam na działkę zasialam rzodkowiewke i słonecznik i aż mnie nosiło żeby jechać do szkółki krzewów i kupić krzewy jakieś do ogrodu. no po porostu taki ciąg miałam jak alkoholik do alkoholu ;) ale powstrzymałam się bo chciałabym kupić w większej ilości a nie po dwa czy po jednym krzaczku:)

Mech to faktycznie gości masz ciągle;) ale fajnie ja lubię gości ale takich w porządku:) ostatnio była u nas ciotka z Kanady z kuzynka moja i wiecie co tak skapily ze szok... znaczy jak jechały do Krk to wodę z kranu wlewaly do pojemniczkow. jak zobaczyłam to to powiedziałam ze w Polsce można kupić za 1zl mała butelkę wody mineralnej ze to nie dawne czasy:p dopiero mama mi powiedziała ze one w samolocie żeby nie kupować do tych termosow wlewaly wodę z łazienki z samolotu... bo ciotka jej mówiła. mi szczena opadła:p od stóp do głów ubrane markowo timbelandy Ecco i. inne marki chanelki itp a na głupiej wodzie oszczędzają:p ja powiedziałam ze takiej wody nie piła bym ;)

9 lata 7 miesiąc temu #981634 przez Lidziun
Ja juz w lozku, mały oczywiście bryka chyba ma czkawke albo mu nie wygodnie, te body ze spodenkami marynarskie upolowalam w lidlu, przeszukuje allegro w poszukiwaniu ubrań i w sumie zauważyła ze prawie wszystko co kupilam jest na rozmiar 62 a tylko 4 na 56 wiec muszę chyba jeszcze cos mniejszego dokupić, jeżeli chodzi o ruchy to czuje z rana kolo 8-9 najbardziej i w okolicach 22-23 w dzień tez nawet jak cos robię, ostatnio na zakupach strasznie mnie kopal, no jest to naprawdę bardzo mile, dziewczyny na poczatku jak małego zaczęła czuć to tez nie było to regularne zdarzały się dni gdzie były tylko ze 2 serie po kilka ruchów i koniec ale z każdym dniem ruchy są coraz mocniejsze i juz tak się nie martwicę, a tak zmieniajac temat dzisiaj amelce wypadła jedynka wygląda jak szczerbatek, juz kilka miesięcy temubwypadly jej 2 dwójki na dole i nie chcą urosnac a teraz kolejny a wygląda to tak

No dobra pora spac bo jutro oboje na rano dobranocka
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia