BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #981334 przez asiekasiek
Anisia ślicznie wyglądałaś, ale chcemy więcej zdjęć. Widzę, że miałaś śliczną sukienkę, taką lejącą, a nie jakąś princeskę o bardzo dobrze, bo w kwietniu rodzice byli na slubie u mojego kuzyna, gdzie jego wybranka również była wtedy w 6stym miesiącu ciąży i była ubrana w princeskę, piersi wielkie miała takie wywalone, takie żyły widoczne ;) i do tego koło na dole, więc wyglądała jak purchaweczka ;) właśnie lepiej wyglądałaby w takie sukni... No ale są różne gusta :)

I gratuluję Andrzejka :D

Zazanna no to tam ucz się - nie zazdroszczę ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #981337 przez pesq
Zazanka - jesteś nieoceniona, zaraz bede patrzyła te stronke, chociaz mam nagotowane do konca tygodnia bo moja mame naszło :P. Co to wymiennikow weglo i IG to stopniowo to staram się załapać, ale teraz przede wszystkim sama na sobie sprawdzam co mogę jeść żeby nie skoczył cukier powyżej 120 ale żebym była pełna i jadła duuuużo. Bo tak jak mówiłam, kilka dni próbowałam to po kromeczce to cos malego oszczednie i super cukry ale okazało się że organizm maksymalnie przegłodzony... Ketony w moczu i kazala diabetolog policzyc kalorie.. po 1400 dziennie jadlam z tej oszczednosci cukrow... :/ pewnie temu tak u mnie z tą wagą... ginekolog mowi, że skoro i tak mam bmi nadwagę to nie muszę tyć, ale z drugiej strony 22 tydzień (AAA TO JUZ :) :) ) i -1 na wadze... Teraz codziennie staram się dociągnąć do 2000 kcal chociaż uwierzcie, o ile normalnie to nie trudne (mmm naleśniczki, ciastko, lody, cola - tesknie :P ) to jedzac żytnie pieczywo, warzywa chude mieso i maksymalnie 300 gram owocow jest cieżko. Ale nic, walczymy dalej!

Scarlet - no to niestety jesteś w grupie zagrożonej cukrzyca, ale pamietaj w razie czego ja jakoś już od tygodnia mimo stresu i w ogole ogarniam wiec zawsze slużę radą i wsparciem, a może bedzie dobrze i tyle :)

Anisia - już widzę, że suknia piekna chociaż slabo widac :P

Zamówiłam do szafy na korytarz takie pudla, do których przewale naszą bieliznę (udało mi się wygospodarować miejsce!) bo komoda w sypialni idzie dla małej :). A że zjadłam syte śniadanie to muszę się poruszać żeby cukry wyszły dobre, więc do roboty :).

AAA, zmywarka jest najlepsza! Żeby jeszcze sama sie ładowała i rozładowywała :P :P
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 7 miesiąc temu #981338 przez Zazanna
Oj Asiek nic nie mow.. to jest złośliwość normalnie :/ Usiadłam 10 minut temu do nauki, komputer mi się włączał 6 minut, bo akurat na złość musiał się zaktualizować, a jak już się włączył i wzięłam długopis do ręki, to na górze zaczęli nade mną wiercić -no KUR** M*Ć.

9 lata 7 miesiąc temu #981345 przez Scarlett86
Dzien dobry :) Ja wstalam dzisiaj o 1 potem 2, 3 i po spaniu :dry: troszke sie pochorowalam. Zaprowadzilam chlopakow do szkoly, jak wrocilam ubralam sie grubo teraz leze na kanapie pod kocykiem z herbatka z cytryna i miodem. Kosci mnie bola, glowa peka, gardlo boli a znosa leci jak z kranu. To juz 5 raz jak jestem chora w tej ciazy :S Anisia super wygladaliscie i gratuluje synka :cheer: Zazanna powodzenia w nauce!!! Pesq dziekuje dam znac jak juz bede wiedziala :) Dziewczyny ja tez marze o zmywarce!!! To by bylo zbawienie :lol: mam wrazenie ze caly czas stoje przy zlewie i zmywam gary :laugh: Asiulek gratuluje 2 chlopcow!!!

9 lata 7 miesiąc temu #981348 przez Zazanna
Pesq cieszę się, że choć ciut pomogłam :) Jak coś byś nie była pewna to pytaj, może będę wiedziała :)

Scarlet kuruj się ! :)

Poszłam z małą na spacer żeby się uspokoić i się okazało, że nie nade mną wiercą, a skuwają schodek przed blokiem (akurat pod moim balkonem), ale już go skuli, więc mam nadzieję, że teraz będzie ciszej :) Swoją droga to zabawne, bo w zeszłym roku też robili ten schodek i co, po roku się popsuł? To jak oni to robią.. przecież to betonowy schodek, a nie plastelinowy....

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981360 przez kasandra9
Nie wierzę, że wstałam o 11!!!!!!! Chyba jednak się zmęczyłam tym sprzątaniem wczoraj....na dziś została mi tylko łazienka i wszystko mam zrobione, łącznie z oknami i firankami, podłogami (a myślałam, że na dziś mi zostaną:)). Jestem wielka:)
Dziś w końcu mąż chyba poczuł delikatne ruchy w moim brzuchu;) Położyłam jego rękę, choć bardzo zaspany był i nie wiem, czy będzie pamiętał, no ale mam nadzieję:) Jejku, w sobotę mamy połówkowe!!!!!!!!!!!!!!!:)
Zjadłam właśnie śniadania, atakuję łazienkę, potem siebie czas ogarnąć, bo wyglądam jak szczotka do zamiatania:D Aaaaa, i balkon mi został. Hmm, może podjadę kupić gdzieś kwiaty dziś?
PS. my zmywarkę podłączoną mamy dopiero od stycznia i jestem bardzoooooooo zadowolona. Też kiedyś myślałam, że dla nas dwojga to po co i na co, ale w sumie to co 2 dni trzeba ją włączać, gdzie i u nas i tak codziennie nie je się obiadów i nie gotuję za często, bo w sumie nie ma dla kogo, mąż w pracy, a dla mnie się nie opłaca i jem coś tam.

9 lata 7 miesiąc temu #981361 przez ana23
Hej dziewczyny u mnie wszystko ok w piatek IDE do lelarza :laugh:
A tu fajny artykuł znalazłam na temat porodów

9 lata 7 miesiąc temu #981362 przez ana23

9 lata 7 miesiąc temu #981363 przez glooria
no i kolejny siusiak
zostawcie mi jednego :P
bo chyba juz czwartej cesarki nie przeżyję B)
a napewno moj mąż kolejnej zmiany samochodu

super sukienka i piekna mloda para

mąż zrobil sobie drzemke bo dziewczyny obudzily go o 6
stesknione za nim

9 lata 7 miesiąc temu #981365 przez glooria
wczoraj byłam u poloznej i w wynikach krwi pojawily się znowu antyciala typ m
sami sie dziwia skad się wzięły
bo przecież emilka ma minus jak ja
no chyba że po transfuzji ktora miałam po porodzie
no nic pobrali kolejna probke i wyslali do Londynu
martwie się :(

9 lata 7 miesiąc temu #981368 przez pesq
glooria co to sa te antyciała? osiwiejemy przez te zmartwienia :(

9 lata 7 miesiąc temu #981370 przez basiek149
hej hej :)

anisia piękna suknia ale musisz nam coś więcej pokazać :) bo mąż cię zasłania i całej pięknej sukni dobrze nie widać.

ale mnie dzisiaj kręgosłup boli... aż nie mogę wysiedzieć. chciałam trochę poprasować a że ja tylko na siedząco to obecnie robię tak więc chyba dzisiaj nic z tego nie będzie. i chodzą za mną naleśniki... :woohoo: jak nigdy jakoś specjalnie za nimi nie przepadałam tak dzisiaj mam ogromną ochotę!

mąż wczoraj kupić te mebelki do kuchni, szafkę pod tv, w końcu otwieracz do konserw, taką małą lampkę bo ostatnio jak przyjechała moja chrześnica to przypadkiem pociągnęła kabel i poprzednia lampka się zbiła. wczoraj na wieczór dopiero zaczął składać szafkę pod tv ale pewnie dopiero dzisiaj ją skończy bo zabawy ze składaniem przy niej co nie miara :) ale ważnie, że już jest i na dniach wszystko co kupił powstanie :)

9 lata 7 miesiąc temu #981371 przez glooria
antyciala pojawiają sie gdy rodzice maja konflikt serologiczny tzn kobieta ma grupe minus a facet plus

gdy dziecko rodzi sie z grupa matki to nie powinno byc problemu bo nie zachodzi konflikt
a gdy z gr plus to wtedy powstaja antyciala we krwi matki ktore moga zagrazac dziecku gdy dochodzi do kontaktu krwi matki i dziecka
np w czasie porodu lub krwawień

u mnie nie bylo w tej ciazy zadnych krwawien a ostatnia corka miala minus wiec nie piwinno byc zadnych antycial a jednak sie pojawiły i tu zaczyna sie problem bo raz sa raz nie ma
po drugie jak pojawia się antyciala to powinien byc podany zastrzyk immunologiczny
a u mnie one raz pojawiają się raz nie i nie wiedzą

a ja jestem przerazona bo w pierwszej ciazy mialam antyciala i ja stracilam w 11 tyg

9 lata 7 miesiąc temu #981372 przez pesq
A to te natyciała... odczyn coombsa, rozmawiałysmy o tym. Mam na nastepna wizyte sprawdzic czy u mnie ich nie ma. Ehhhh trzymaj sie glooria.

9 lata 7 miesiąc temu #981373 przez Zazanna
Gloria jeśli się pojawiły nawet raz, to powinni Ci podać zastrzyk zapobiegawczo. A jak nie podali to ja bym sama wykupiła, bo zaszkodzić nie zaszkodzi, a w razie czego pomoże.. Powiedz aby Ci podali, a nie się zastanawiają

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia