BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #981293 przez melisamienta
Kasia w piątek mam wizytę juz nie mogę się doczekać bo to będzie od razu połówkowe.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #981295 przez kasandra9
Moja Gagatka daje znać od kilku dni codziennie co jakiś czas;) np. teraz też;) fajne takie delikatne jakby łaskotki od środka;) a ona pewnie fika na całego!:P

9 lata 7 miesiąc temu #981296 przez glooria
sorki nie tlc tylko polsat cafe

9 lata 7 miesiąc temu #981297 przez pesq
Zazanka kochana, najchetniej na cos slodkiego ciastko jakies czy cos :P :P na razie mam duzo pomyslow, ale jakbys cos czasem podrzucila bylabym wdzieczna!

w ogole kupilam ksylitol (dietetyczka mowila ze eh no lepiej za duzo nie uzywac ale czasem kurcze musze..) i kupie jutro make zytnia i sprobuje cos upiec ala ciasto moze szarlotke czy cos..

9 lata 7 miesiąc temu #981298 przez glooria
a co do hormonow to niestety ja po nich tyjjjeeee moze nie tyjjjeeee tylko puchneeeee

eh rodzi sie wczesniaczek :(

9 lata 7 miesiąc temu #981302 przez Zazanna
Pesq tu masz sprawdzony przepis na ciasto czekoladowe z fasoli (ja robiłam z fasoli z puszki) smakuje.blox.pl/2014/02/Dietetyczne-cias...ladowe-z-fasoli.html tylko zamiast stewii dałam słodzik -ale Ty masz ksylitol, więc git :) Stewia mi nie smakuje, bo zostawia gorzki posmak na języku :P W tym ciescie w ogóle nie czuc fasoli ! Jest pyszne :)))

Pyszne sa też bezy i też można ich duuużoo zjeść :) Oczywiście cukier zastępujemy co tam masz zdrowego słodkiego (stewia znów się nie sprawdza).

Jutro poszperam w przepisowniku i Ci napiszę :)

9 lata 7 miesiąc temu #981304 przez asiekasiek

glooria napisał: a co do hormonow to niestety ja po nich tyjjjeeee moze nie tyjjjeeee tylko puchneeeee

eh rodzi sie wczesniaczek :(

oglądałam właśnie zaryczana jestem :P

9 lata 7 miesiąc temu #981307 przez Scarlett86
Pesq babka mi mowila ze duze dzieci rodzilam i te tez jest duze pytala czy puchna mi palce i nogi ale ja tego nie zauwarzylam no i mowila ze za szybko przybieram na wadze i ze to moze byc wina cukrzycy itd no zobaczymy 27 sie okaze. Co do odchudzania po porodzie to ja jestem innego zdania w 1 ciazy przytylam 25kg i od razu bylam jak patyk w 2 30kg i po porodzie zostalo mi troche zbednych kg ale przy dziecku, dzieciach jest tyle pracy...czlowiek jest zajety dzidziusiem spacerki itd a i jak sie karmi piersia to nie mozna smazonego raczej taka lekka dieta zeby dziecku nie zaszkodzic i kg same leca niektore kobiety zostaja z kg dodatkowymi ale to raczej kwestia genow albo zlej samodyscypliny. Mam duzo znajomych ktore urodzily dzieci jedno lub wiecej i wszystkie wracaly do swojej wagi. Taka jest moja opinia na ten temat.

9 lata 7 miesiąc temu #981309 przez Kasia888
Melisa czyli już niedługo. Powiedz swojemu lekarzowi o swoich obawach i tak jak Asiek pisała, niektóre czują ruchy naprawdę późno nawet w 24 tyg. Ginekolog o ruchy się mnie zapytała w 16tyg na wizycie bo potoć szczupłe dziewczyny odczuwają je wcześniej a ze mną tak nie było i musiałam poczekać na koniec 19tyg. Poza tym zobacz w usg połówkowym na jakiej ścianie przytwierdziło się łożysko. W większości przypadków przy przednim ułożeniu przyszłe mamy odczuwają słabiej i później ruchy, gdyż dzidziś położony jest z przodu a macica stanowi taką barierę wytłumiającą. Także dasz radę, jeśli nie odczuwasz żadnych bóli to powinno być wszystko dobrze ;)

9 lata 7 miesiąc temu #981311 przez mysia5
Asiek dziękuję :) dokładnie o ta stronę mi chodziło. śliczne pościele tam sa i chyba na któryś zestaw się skuszę :) tylko ceny nigdzie nie widzę :blink: jak zwykle jestem ślepa Hehe .
Zazanka masz kochana mamusie :) Ja tez przeważnie zawsze oglądam, bo mój ukochany bardzo lubi a mnie to nie przeszkadza wiec dlaczego nie :) teraz już będę częściej pisać :)
Oooooooooooooo ! Bezy ! :woohoo: uwielbiam :) torcik bezowy, mniam :laugh:
Co do kg w ciąży, wiele chyba zależy od genów. Ale być może się mylę. :) moja Bratowa np. Urodziła dwójkę dzieci, drugie 5 lat temu i do dziś ma problem z wagą i co chwilę jest na jakiejś diecie, ponoć ćwiczy i ciężko, wiec może trochę odpuszcza sobie dietę albo faktycznie naprawdę ciężko jej zrzucić :P

9 lata 7 miesiąc temu #981313 przez anisia27
Obiecuje, ze wrzuce foteczki ze slubu!:))

A dzisiaj bylam na polowkowym z mezem i pozalilam sie ze nie znam plci i mowilam doktorowi ze mysle ze to dziewczynka, ale wszyscy mowia ze chlopak a pan doktor " to niech Pani nie mysli bo tu piekny siusiak";P

Tatus dumny i babcie ze w koncu jakis chlopak bedzie w rodzinie bo tak to same dziewczynki:)
Bedzie maly Andrzejek :)

9 lata 7 miesiąc temu #981314 przez anisia27
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #981315 przez Magdalena9t
Ale żeście naskrobały :woohoo:
Kasandra fajnie jest mieć zaufaną makijażystkę :) ja do swojego ślubu też miałam-siebie :laugh: :laugh:

Co do kilogramów zbędnych,mam nadzieję,że chociaż ograniczę słodycze,bo jestem uzależniona :blush: karmiąć synka do wagi z przed ciąży zostały mi jakieś z 3 kilogramy, gdyby nie złe nawyki żywieniowe,i więcej czasu,to pewnie było by lepiej ;)

Teraz mamy 3 rocznicę ślubu 3 czerwca i planuję zamiast dupereli kupić coś przydatnego do domu,np. patelnię bo od 3 lat mamy tylko 2 :P
A tak w ogóle to chcę w końcu zmywarkę, wyciskarkę i thermomixa :whistle: :whistle: No chociaż zmywarkę bo nie mam :blush: i już zbrzydło mi zmywanie :sick:
To sobie pomarzyłam :side:

Idę ogarnąć siebie i dom bo mąż wraca ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981320 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Kawka poranna mmmmm........ <3

Anisia cuuuudnieeee !!! <3 :woohoo:

Dziś muszę się zmusić i przyłożyć do statystyki. W niedzielę mam test i muszę go napisać na 4, wtedy jeśli pod koniec roku napiszę drugi też na 4, to będę zwolniona z egzaminu z tego. Więc kopnijcie mnie...................................................... B)

A poza tym dziś w planie nauka szycia dziurek na guziki, jak zaczną wychodzić, to zrobię sobie koszulę do karmienia ze starej koszuli :evil: I piżamę też :evil:

Magdalena też marzę o zmywarce ... Jak zamieszkaliśmy razem to T. mówił abyśmy kupili, a ja że nieee, po coo i w ogóle, a ile to zmywania przy nas.. Głupia byłam :P Jak się teraz przeprowadzimy to zmywarka będzie jednym z pierwszych sprzętów domowych ;)

9 lata 7 miesiąc temu #981322 przez Zazanna
Pesqu tu masz super stronę z przepisami: diabetologiaonline.pl/diabetyk_kuchnia,l...html?category635=635
to są przepisy użytkowników na potrawy dla diabetyków, ale z komentarzem dietetyka, który pisze co powinno się zmienić w przepisie aby były jeszcze zdrowsze :) I tam są łatwe rzeczy i dużo słodkości -ja z niej korzystałam i było ok :)
Poczytaj sobie też o wymienniku węglowodanowym, bo to ważne :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia