- Otrzymane podziękowania: 170
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
asiekasiek cudo! ta sukieneczka i kombinezon wymiatają! bardzo podobają mi się takie małe dziewczynki s sukieneczkach jeansowych twoja królewna na pewno będzie cudnie w niej wyglądać
co do rożka to fakt dopiero sprawdziłam i jest bez kokosu. powiem ci, że moja siostra tez kupiła bez przy pierwszym dziecku i jak ją w nim trzymałam to w cale nie było źle. na pewno to usztywnienie pomaga ale no sama teraz nie wiem jaki kupić...
Zazanna ja w przeciwieństwie do Ciebie dziś 5.50 i oczy jak pięć złotych, wyspana i co tu robić... mąż wczoraj cały dzień kosił trawę, pracował, wrócił umęczony więc nie chciałam hałasować. ale po godzinie leżenia i przewracania się w końcu wstałam heh. zresztą zaraz potem zadzwonił teściu, że już do nas podjeżdża i jedzie do Poznania więc chcąc nie chcąc mój mąż musiał wstać. dałam mu tylko listę zakupów i pojechał do Ikea
i jeszcze zamówiłam sobie dzisiaj pizze z Pizzy Hut w ramach obiadu więc niech szybko wraca bo w sumie już bym ją wciągnęła
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
U nas dziś tez ponuro, od czwartku znów będziemy mieć gości na weekend, więc weekend będzie aktywny
Tymczasem tak mi się nie chce do tej pracy chodzić już ze zgroza. Tzn w pracy jest sporo roboty ale jest dość fajnie, mamy spoko ludzi i ogólnie nie dłuży mi się, ale wolałabym tak może max trzy dni pracować a potem już mieć wolne:)
Wczoraj się martwiłam że się dzidziuś nie ruszał nic a jak tylko przyszedł mój mąż to się zaczął wierci:) Aż mi łzy poleciały tak mi ulżyło....
Mnie ostatnio też plecy mega rwały, aż musiał mi P masować...
Jego teoria jest taka, że mnie bolały bo mi brzuch urósł, a ze urósł to słabiej czułam ruchy bo dzidziuś ma teraz więcej miejsca żeby brykać, wiec żeby kopnąc musi się bardziej przyłożyć.
Nie wiem czy to prawda czy nie, ale uspokoiła mnie ta myśl
Dziś rano też się mały ruszał, jak miałam pełny pęcherz to było mocniej czuć bo znów miejsce się trochę skurczylo chyba.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anisia, czekamy na foto relacje
A w lidlu widziałam już wszystko wykupione heheh:)
Ja mam daleko, wiec nawet nie myslalam o tym, zresztą zakładam że u nas nie ma tych samych rzeczy.
A co do legginsow dziewczęta, to ja po prostu kupiłam sobie rozmiar większy zwykle i noszą się jak zloto, myślę że akurat legginsow nie muszę mieć koniecznie ciążowych, zwłaszcza ze te co kupiłam mają trochę wyższy stan więc przy rozmiarze większym pięknie dookoła brzucha się układają, jakby któraś z Was do primarka jednak się wybrała to polecam, bo dobrze mi się noszą i nie tra się póki co:)
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jeśli można spytać, miałaś może jakieś 'cukrzycowe' objawy które zauważyłaś? Czy tylko ten test Ci powiedział?
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
tak Ci zazdroszczę że mieszkacie sami w domu ale ja może od trzech lat też będę mam wielką nadzieję! zainspirowałaś mnie oszczędzaniem na kuchnie:) zrobiłam sobie "skarbonkę" ze słoiczka z napisanem Kuchnia i tam będę zaskórniaki wkładać na jakieś garnki czy talerze będę zbierać, a z pracy dostaję takie bonusy i będę wpłacać na konto oszczędnościowe więc za dwa lata powinnam uzbierać na meble noi sprzęt
Któraś z was pytała się o body marki George, ja wczoraj kupiłam ze tej firmy ciuszki dla małej i są mega mięciutkie i milutkie polecam. W czwartek jadę do Krk spotkać się z koleżanką i wpadnę jeszcze do lumpeksów może coś będzie ciekawego
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
dopiero jestem w domku:) W końcu się wyspałam w swoim kochanym łóżeczku:) wszystko w porządku, dzidzi od czasu do czasu zaserwuje kopniaczka:)
Wesele i już po weselu;) Wstawię Wam potem kilka fotek, jak pięknie wyglądaliśmy z mężem:P Państwo młodzi też pięknie wyglądali, pogoda także dopisała:)
edit: właśnie zobaczyłam swój suwaczek i śmiać mi się chce, bo dość często takie coś odczuwam:P
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Co do ruchów to czasem znowu się martwię jednak tłumaczę sobie, że ważne iż w ogóle je czuję.
W nocy miałam straszny koszmar, że gonił mnie wstrętny facet ze szklanym okiem i aż się przebudziłam i mały też to wyczuł, bo zaczął się ruszać- kurczę nie chciałam go zdenerwować.
Co do bóli dziewczyny to mam podobnie albo nawet gorzej, w nocy przewracam się z boku na bok gdyż budzi mnie ból promieniujący przez całą prawą stronę aż do pośladka. Bywa, że nie mogę chodzić a co dopiero się schylić nie wiem co to będzie potem, chyba będę potrzebować pomocy chociażby przy wstawaniu
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
my na szczęście w prezentach ślubnych dostaliśmy garnki, komplet obiadowy i 2zestawy sztućców oprócz kasy i bardzo się z tego cieszę bo kasa się rozeszła a to już mamy i bardzo nam się przydaje
kasandra9 nie martw się ja też co wchodziłam do ciucholandu to nie potrafiłam się tam odnaleźć. a nie trzeba patrzeć daleko - jakie cudne ciuszki kupiła asiekkasiek dl swojej księżniczki. i można zazdroszczę wam tego
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Me.ch - dziękuje. Szczerze mówiąc co do objawów na pewno byłam senna, miałam napady głodu, często sikałam ale KURCZE przecież my mamy to wszystkie bez żadnych durnych chorób! także nie wiem, radziłabym raczej nie panikować.. Wyszło to tak naprawdę z tego co powiedziała mi diabetolog przypadkiem. Pamiętacie jak pojechałam na Izbe przyjęć bo brzuch bolał? to był wieczór, cały dzień jadłam różne rzeczy piłam cole i wiadomo, jak to w sobotę w ciąży. Na izbie przyjęć zrobili mi usg i badanie moczu które wykazało cukier. Jak mi powiedziała diabetolog - prawdopodobnie U KAŻDEJ OSOBY która miałaby robione badanie moczu o 20 po całodziennym jedzeniu byłby cukier w moczu - pojawia sie on często przy duzym stężeniu cukru we krwi, a duże steżenie cukru we krwi zaraz po jedzeniu jest praktycznie każdego kto nie stosuje diety. Ten cukier, który został wykryty przecież tak przypadkiem (rano NIGDY nie miałam cukru w moczu!) skłonił lekarza ginekologa do zrobienia krzywej cukrowej... No i wyniki krzywej były nie dobre. O ile na czczo cukier 69, później posypał się po calosci.. Także wyszło to przypadkiem.
Dziś 6 dzień diety cukrzycowej. Wiecie, nie jest to takie złe.. Ale rano znowu się załamałam.. Dostałam takie paski na które się siusia i pokazują czy nie ma cukru w moczu oraz czy nie ma ketonów.. Ketony oznaczają, że organizm ciężarnej jest niedożywiony.. Miałam dziś maksymalne stężenie! KURCZE! Oznacza to, że jem za mało! Że organizm jest nieodżywiony! A jem mało (ale się w miare najadam, bez przesady..) , bo i tak cukry na granicy... Jestem załamana. Od dziś próbuje jeść więcej może podziała i cukry nie skoczą, jeśli nie to pewnie insulina..
Dziewczyny, ja Wam życzę żeby żadnej z Was to nie spotkało. Nie tak wyobrażałam sobie ciaze
I przepraszam, że jestem taka monotematyczna
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Kassandra ja jak weszłam do jednego ciucholandu to były brzydkie ubranka zmechacone i takie nie bielutkie. Weszłam do drugiego, a tam takie skarby nie zniszczone, i tanie, a weszłam znowu do nastepnego i znowu nic ale od czasu do czasu warto wejść bo coś znajdzie się a i baaa kto miałby najładniej wyglądać na weselu jak nie wy, oczywiście noi oczywiście pewnie panna młoda też mogła wyglądać ładnie
Basiek no to fjnie miałaś że już coś dostałaś, ja dostałam sztućce tylko, a tak to kasiora fakt jakieś garnki czy inne rzeczy leżałby i już były.
Dziewczyny chyba my już tak do końca ciąży będziemy narzekać że tu nas boli tam nas boli, a brzuch coraz większy będzie noi coraz cieplej będzie...
A byłam w sklepie po koperek i musiałam inne rzeczy pokupować i ładnie wyglądały truskawki i tak zapachniały mi, miałam nadzieję że będą słodkie , mięciutkie pyszne jak z krzaczka, a tu oczywiście sam nawóz
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Idę na herbatkę
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Dziewczyny zobaczcie jakie słodkie, takie literki z materiału do powieszenia nad łóżeczkiem