- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Mój P wczoraj poczuł ruchy, po raz pierwszy i był dość mocno uradowany tym faktem mówiłam mu ze jak dłużej potrzyma rękę na brzuchu to się doczeka, ale coś nie miał cierpliwości przedtem, a wczoraj w końcu czekał i się doczekał a dzidziuś na to się przyłożyl Itaka mocno poruszył że chyba głową bo jeszcze wcześniej tak mocno nie było czuć popisał się przed tatusiem
Dziś P już się pytał za ile wracam do domu bo już chce znów poczuć maluszka
Ja bym chciała żeby był przy porodzie ale tylko przysłowie, raczej bez zagladania;)
Tez juz bym kupiła jakąś koszule do karmienia karmienia/porodu/szpitala ale czekam z tym do polski bo u nas tańsze niż tu w uk te takie z guziczkam.
Od dwóch dni boli mnie zawsze ten sam kawałek brzucha, i nie wiem czemu, tak jakby tam gdzie dzidzia siedzi często (wnioskuję po ruchach) i się wiem może tam mocniej się rozciąga albo coś....tak jakby po lewej stronie ok 4 cm w lewo od pępka...... Jakieś pomysły co to może być?
No i kręgosłup to już nie mówię nawet, u mnie zawsze były z tym problemy a teraz to już masakra.....
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Anisia, powodzenia, mnie to czeka za miesiąc
Jurada, to Ty miałaś szczęście, że ta pierwsza faza tak krótko trwała, bo słyszałam, że niektóre kobiety po kilkanaście godzin się męczą
Asiek super, że koszule odpowiadają
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Trzymamy kciuki i czekamy na fotki:)
Bawcie się dobrze, pamiętaj że to jest przede wszystkim Wasz dzień więc nie ma się co niczym przejmować, reszta się jakoś ułoży:)
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
Ja tylko na cywilne paznokcie muszą być nie pomalowane bo wtedy widać na nich czy krew jest czy odchodzi i nie będzie to zgodziło czymś poważniejszym, a w szpitalu lepiej mieć koszule bo jak się wietrzny krocze po porodzie i przede wszystkim bardzo często myje nawet kilkanaście razy dziennie ale tylko woda takie podmywanie to wtedy szybciej się goijurada napisał: Rodziłam prawie 7 lat temu i tez miałam koszule tylko na dzien po porodzie... Potem juz majtki i piżamka na obchodzie tylko raz lekarz oglądał krok a potem tylko wchodzili patrzyli i o! Tak wyglądały obchody.
Co do makijazu to ja się malować nie będę jak złapie mnie w nocy a jak w dzień to pewnie pojadę pomalowana. Ale i tak pewnie zmyje bo wysiłek, pot, łzy zrobia mi taki makijaż ze lepiej będę wyglądać bez niż z Z.
Po porodzie na sali ogólnej owszem moze mazne oczko... Albo wiem przed sobie zrobię sztuczne i problem z glowy.
Co do paznokci to mi na porodówce położna zmywać kazała chociaż jeden u stopy i u reki. Nie wiem po co.
W szoku byłam to się słuchałam, zrobiłabym wtedy wszystko żeby tylko nie bolało. Teraz moze się zmieniło
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
u mnie pierwsza faza 4godziny druga 10minut wiec życzę wszystkim takich szybkich porodów, no i u mnie udało się bez znieczulenia na chwile tylko wspomoglam się gazem rozweslajacym - i polecam miałam nawet ochotę zwedzic go do domu ale za duże i za ciężkie butle były a makijaż sobie raczej darujcie bo jak nie od wysiłku się rozmarzecie to np.pod prysznicem, mi bardzo pomogło to w łagodzeniu bólów i gdyby nie to ze muszą ktg podłączyć co jakiś czas to pewnie nie wychodzilabym z pod prysznica... jeśli wam tez ciepła woda pomaga na ból to korzystajcie w pierwszej fazie porodu jak najczesciej
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
właśnie wróciłam z urodzin, objadłam się jak świnka w ogóle od 5 rano na nogach , praca, i ciągłe jeżdżenie samochodem, także chyba zaraz padnę
mój M. dzisiaj nie tyle poczuł ruchy (do tego nie ma cierpliwości i Maluszek jakos nie chce go kopać ;P) co je zobaczył i był w szoku, ze tak Jasiu mamę kopie powiedzial mu, ze ma być delikatniejszy ;P w trochę innych słowach no ale w takim sensie ;PP
Anisia trzymam kciuki, niech ten dzień będzie dla Was wyjątkowy i jedyny !!
Asiulek gratuluję synka, czekamy na dalsze wieści ))
Pesq na prawdę masz pecha, współćzuję, tyle dolegliwośći... i podziwiam, ja chyba bym nie umiała utrzymać takiej restrykcyjnej diety, zawsze bardzo bałam się cukrzycy...ale z tego co piszesz Ty jestes twarda i dasz radę !
co do makijażu też chyba postawie na henne i tyle i tak każdy będzie patrzył na dziecko,nie na mnie
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Me.ch ja mam to samo tylko po prawej stronie i tam najczesciej czuje maluszka
Anisia trzymam kciuki, to piekny czas. Udanej zabawy
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
ja już w uk w domku
chociaż walizki nie rozpakowane, pustki w lodowce i sterta prania to i tak nie ma jak dom
moje dzidzi 5 maja wazylo 215 g i wg usg 17 ,6 tyg
hmm nue wiem czy to duzo czy malo
rodzinka w pl w szoku ze my trzecie mamy w drodze a tak to smiesznie reagowali albo nie wierzyli
a tesciowa z tekstem .... nie boicie się .... niezle gratulacje
ja bym chciala zeby moj maz wreszcie zdazyl na moja cesarke ... do trzech razy sztuka
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Rami super, później Wam pokażę, bo Mama u mnie nocowała i jeszcze jest
Pesq nie martw się, jak się trzyma dietę, to jest wszystko ok, więc Twój Maluszek będzie miał się dobrze..
Anisia czekamy na wieści ! ))
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Ja już po śniadaniu (2/3 grahamki + jajko - za 40 minut sprawdze jak po tym cukier, jestem na etapie badania po czym skoczy po czym nie...). Na dziś raczej nie mam planów, jakaś taka nuda.. Zazanka koniecznie ramki bo mocno czekam