BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #981013 przez glooria
co do zupek i sloiczkow to na początku dziecko je po lyzeczce i szkoda otwierac sloiczek lepiej wrzucic marchewkę i zetrzec na tarce

ale pozniej znow jak trzeba wprowadzic inne warzywa to ciezko znalesc np kalafior z dobrego zrodla bez chemi i chyba lepiej upic testowane jedzonko to samo ma sie np do ryb

zreszta jeszcze nie czas się tym głowic :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #981015 przez Zazanna
Pesq na pewno z Maluszkiem wszystko w jak najlepszym porządku :) Cukrzyca to nie koniec świata, upierdliwość totalna jakby nie było, ale da się żyć.. Strasznie Ci współczuję, ale głowa do góry, a ze swojej strony trzymam z całej siły kciuki aby po porodzie wszystko wróciło do normy ! :) Będzie dobrze ! :)

Jeśli chodzi o jakość leginsów.. to faktycznie, mogłyby być ciut "grubsze", w sensie nie przecierania. Polecę jutro przy szwie maszyną i będzie z głowy ;)

Asiek ale Ci fajnie... :) Ja dopiero na ciuchy za miesiąc skoczę :) Z te wypłaty jadę na "urlop", więc nie poszaleję heh ;)
Najgorsze, że dalej nie zdecydowałam się gdzie jechać............... z jednej strony chciałabym nad morze, ale to daleko, a jedziemy z Mamą, więc jedziemy "przepisowo", więc się dłuuuugooo by zeszło. A z kolei na Mazurach jakoś żadna miejscowość do mnie nie przemawia.. no i co wybrać?
Dodam, że jedziemy w czerwcu, ale dopiero pod koniec maja będziemy wiedziały kiedy dokładnie :)

9 lata 7 miesiąc temu #981032 przez asiekasiek
jest 3:30 od godziny nie mogę zasnąć! !! a aaa juz od kilku nocy tak mam ze juz wyspana jestem! !!

9 lata 7 miesiąc temu #981035 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Asiek szalejesz :D A o której się kładziesz? Kurcze ja zasypiam około 22 i śpię do 7 :blink: Oczywiście budzę się z pięć razy po drodze do toalety, ale jakimś cudem zasypiam potem... :)

Muszę się pozbierać i skoczyć do tego nieszczęsnego lidla........................ a tak mi się nie chce, że szok.... najgorsze, że nie mam żadnego blisko i musze kawał drogi zrobić do niego wrrrr.... Mam nadzieję chociaż, że mi nie wykupią wszystkiego ;)

9 lata 7 miesiąc temu #981037 przez asiekasiek
ja chodzę tak o 22:30 spać... kurcze koszmar z tym moim spaniem jest ostatnio. a i mała urzadzala sobie "imprezkę" do 5:00 w brzuchu. a i przed 6 zasnęłam a po 7musialam wstawać:p

9 lata 7 miesiąc temu #981048 przez agatagama
dzień dobry :)
właśnie wróciłam z lidla :P najładniejszy stanik moim zdaniem to ten biały, jeśli chodzi o rozmiarówkę to ja noszę D aktualnie, ale C mi pasuje, a nawet jest trochę luzu ! kupiłam dwa C i jeden D, bo wolę mieć zapas :P kupiłam też dwie pary legginsów, wyglądają fajnie, jakość też wygląda ok, taki miły w dotyku materiał :)
ciuszki dla dzieci średnie szczerze mówiąc, jakieś takie cienkie się wydają...ale może się nie znam ;P
asiek współczuję z tym spaniem, też mam problemy, ale na szczęście nie aż takie, oby się to ustabilizowało...
teraz coś zjem i coś popracuję, miłego dnia :)

9 lata 7 miesiąc temu #981050 przez Magdalena9t
Hej tak na szybko, musze sie pochwalic udalo sie: bedziemy miec coreczke. :-) po usg wszystko w porzadku:-) ciesze sie bardzo:-)

Ja dopiero po poludniu do lidla podjade,mam nadzieje.ze cos jeszcze dla mnie zostanie.

Lecimy do ogrodka, wieczorem postaram sie wiecej nadrobic.

9 lata 7 miesiąc temu #981053 przez anisia27
Hej dziewczyny! Dziekuje Wam za zyczenia! :kiss: :kiss: wesele mnie wymeczylo, musialam tanczyc na raty :D dopiero dzisiaj moglam sie wyspac! :)

9 lata 7 miesiąc temu #981055 przez Sylwia-89
Hej :)

Asiek powiem CI, że ja też mam problem z zaśnięciem jak wstanę do toalety w nocy. W dodatku dzisiaj obudziłam się z rykiem, bo śniło mi się, że coś stało się mojemu narzeczonemu. masakra. W ogóle ostatnio straszne rzeczy mi się śnią :unsure:

Magdalena gratuluję! :) Super, że wszystko u Ciebie w porządku :) Coraz więcej dziewczynek :woohoo:

Ja do lidla też zamierzam się wybrać, ale dopiero po południu, też mam nadzieję, że coś znajdę dla siebie :)

Anisia, najważniejsze, że wszystko się udało. Odpoczniesz, ale przynajmniej zapamiętasz do końca życia ten piękny dzień :)

9 lata 7 miesiąc temu #981063 przez basiek149
Magdalena9t gratulacje! faktycznie te nasze statystyki nie wyglądają już tak źle. dziewczynek coraz więcej więc fajne :) :) :)

mój mąż wczoraj na wieczór wrócił, kupił mi sporo słodyczy :woohoo: i co najlepsze 3 pajacyki dla naszego Kubusia <3 później wam zrobię zdjęcia i wrzucę na forum :) w pierwszej ciąży nie garnął się do zakupów dla dziecka a teraz tatuś chyba oszalał na punkcie syneczka :D

a jutro jedzie z teściem po moje meble do kuchni i po szafkę pod tv :) ale się cieszę :) marzę żeby chociaż już parter mieliśmy ładnie skończony ale jeszcze kupa roboty przed nami i co się z tym wiąże kupa kasy potrzebna... ale nic. i tak od zeszłego roku to tu się wiele zmieniło i ciągle się zmienia więc trzeba się z tego cieszyć :)

9 lata 7 miesiąc temu #981075 przez Kasia888
Hej dziewczyny :)
Magdalena gratuluję dziewczynki :)

Właśnie wróciłam z lidla i staniki były już mocno poprzebierane, z trudem znalazłam jeden biały w miseczce C, niestety D już nie. Dla mnie C jest na styk, na razie dobry ale za miesiąc, dwa może być za mały. Kupiłam też dwie pary legginsów: szare i czarne, oraz dwa topy białe. Legginsy z lidla są fajne, ale osobiście wydaję mi się, że te z h&m są bardziej przewiewne.
Także ogólnie zakupy uważam, za udane. Ja się zawsze do czegoś przyczepie ;)

9 lata 7 miesiąc temu #981077 przez basiek149
zgrałam zdjęcie pajacyków ale coś mi ciemne te zdjęcie wyszło ;/
ale wam wrzucam.

9 lata 7 miesiąc temu #981085 przez Zazanna
Basiek super pajace ! :)

Ja też już wróciłam, udało mi się kupić dwa staniki, miseczka D -ufff :) Niestety białych już nie było, wzięłam granatowy z tą zielonkawą koronką i szary :) Swoją drogą są bardzo wygodne :) Kupiłam też szare leginsy -dla mnie bomba ! Baaardzoooo wygodne, zobaczymy jak się sprawdzą w cieplejszy dzień :) I kupiłam jeszcze 2 topy, biały i czarny -takich rzeczy nigdy zbyt wiele :) Ogólnie jestem zadowolona z zakupów :)

Ale mam dziś głoda. Mogłabym jeść i jeść i jeść i jeszcze raz jeść :)

9 lata 7 miesiąc temu #981096 przez pesq
hej dziewczyny,

Magdalena - gratulacje corci :). Anisia - pochwal się suknią :P :P ...

Ja do lidla nie jechałam, bo tak jak mówiłam mam rozmiar 80 H u brafiterki to tam nawet nie mialam po co jechać, za to byłam dziś u diabetologa i nic nowego si enie dowiedzialam, kontroluemy cukier i wizyta za tydzien Testuje jakieś tam produkty raz jest lepiej raz gorzej. Miejmy nadzieje, ze nie bedzie konieczności insuliny.

Dziekuje Wam za mile slowa i wsparcie. Damy jakos rade z Agatka :).

A w ogóle! Od kilku dni nie czuje bulbonków.. Czuje kopy! Aż mąż raz poczuł :). Moze to temu, ze dzieki tej diecie cukrzycowej (7-8 posilkow dziennie bardzo malych i bardzo zdrowych) odeszły mi calkowicie wzdęcia, a moze temu że juz mała jest duża. Super sa te kopy, śmieszą mnie :) chociaż na czczo to aż sie niedobrze troche robi :P.

A jak tam Wasze maluchy, zacyznaja brykać?

9 lata 7 miesiąc temu #981097 przez agatagama
Madzia gratuluję córeczki !! :) imię Lilianka zawsze mi się baaardzo podobało :))) jak dobrze liczę to mamy już 10 dziewczynek i 12 chłopców, także już prawie po równo :)
ja kopy czuję prawie cały czas, popołudniu Mały zasypia, a tak to kręci się i kręci, brzuch mi się cały rusza, aż się boję co będzie później :D
dziś oglądałam pierwszy odcinek serialu Porody, oczywiście popłakałam sie jak zobaczyłam nowo narodzone kruszynki :)) już też chcę tulić swojego Jasia :D
Pesq trzymam kciuki, żeby wszystko dało się opanować dietą, będzie dobrze, widać jak się przykładasz i jak Ci zależy :))
basiek ładne pajacyki, widać, że mąż wie co kupować :))

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia