BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #980726 przez Kasia888
Cześć dziewczynki ;)
Kurczę serio nie myślę jeszcze o porodzie, jakoś mój umysł wypiera jeszcze ten temat, dlatego tym bardziej nie myślałam o piżamie, makijażu itp.
Mam pytanie czy Was też tak bolą plecy w sensie część krzyżowa?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #980731 przez Scarlett86
Dzien dobry :) obudzilam sie o 3:30 i zasnac juz nie moglam :dry: synek tez sie obudzil i caly czas kopal. Dziewczyny jak bylam w pierwszej ciazy to trafilam z bolami na porodowke co sie potem okazalo falszywy alarm przywiezli mnie w ciagu dnia i mialam makijaz to polozne strasznie mnie opieprzyly ze do rodzenia przyjechalam pomalowana ze co ja sobie mysle itd...okropne te baby byly no ale to bylo 11 lat temu moze teraz jest inaczej, a o paznokciach to tez slyszalam ze lekarz sprawdza po paznokciach czy cos sie nie dzieje albo anestezjolog. Wedlug usg to dzisiaj zaczynam 24 tydzien i tez zadko sie gole bo jest mi ciezko nawet nogi nie wspomne o dole bo tam juz nic nie widze robie to po omacku :laugh: moj wielki brzuchol w 24 tygodniu

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 8 miesiąc temu #980732 przez AgusiaKRK
Hej Dziewczyny! Co do paznokci to podczas cc powinny być zmyte, bo zakładają taki czujnik na palec (jeden) i on mierzy puls, a lakier w tym przeszkadza. Mnie kazali też zdjąć wszelką biżuterię, nawet malutkie kolczyki, pierścionek i obrączkę. Zalecili samodzielnie ogolić się przed - w moim szpitalu położne chyba tego nie robią, a wiem, że ładniej się rana po cc goi jak skóra jest gładka. Makijaż moim zdaniem ryzykowny, bo przy wysiłku porodem sn pewnie spłynie (poród może trochę potrwać...), a po cc jakiś czas leżysz i śpisz, a spanie w makijażu jest złe dla skóry ;) Aha i zdjęłam soczewki, zmieniłam na okulary, żeby właśnie spokojnie spac, bo kilka godzin po cc nogi "nie działają" ;) Ale można sobie np hennę ładną zrobić przed, a potem pomalować się ładnie po prysznicu po porodzie i paznikcie miec zadbane, opiłowane, gotowe do pomalowania :) Aha, a koszula jest najlepsza taka rozpinana z przodu, bo mogą Wam od razu dzidziusia położyć na piersi.

9 lata 8 miesiąc temu #980733 przez Scarlett86
Kasia mnie plecy strasznie bola i ostatnio nerki na nerkach mam jeszcze dodatkowo cysty niestety. A co do porodu to boje sie ze jak sie zacznie to bede sama ze nie pojdzie po mojej mysli a planuje zeby dziecmi zajol sie dziadek a przy porodzie ma byc moj maz i moja siostra tutaj moga byc dwie osoby.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #980741 przez jurada
Scarlett jaki brzusio :woohoo:
Moja malutka jest wg usg mniejsza o 5 dni. Ale lekarz kazał się tym nie przejmować bo dziewczynki są zazwyczaj mniejsze. Moja królewna ważyła we wtorek ~ .340gram. A jak wasze maluszki wg usg a om?

Mój syn zawsze wg usg byl starszy niż pokazywały tygodnie ciąży a i tak urodził sie po terminie.

9 lata 8 miesiąc temu #980745 przez Kasia888
Jurada mój synek w.g usg jest trochę straszy i większy w 21tyg ważył już prawie 0,5kg.
Termin w.g usg mam na 30 sierpnia.

9 lata 8 miesiąc temu #980746 przez jurada
Mnie plecy tez bola i okropne skurcze w pośladkach i łydkach mnie lapie wieczorami...

9 lata 8 miesiąc temu #980748 przez Scarlett86
Mi na polowkowym nie powiedzieli ile wazy tylko ze przy porodzie bedzie mial ok 5 kg :blink: pierwszy syn urodzil sie 2 dni po terminie porod sam sie zaczal a drugi syn nie chcial wyjsc :) porod mialm wywolywany. Ciekawe jak teraz bedzie jak sie ulozy itd wolalabym urodzic naturalnie ale jak sobie pomysle ze mam urodzic 5 kg dziecko to chyba jednak wole cesarke.

9 lata 8 miesiąc temu #980749 przez jurada
Ja mam połówkowe USG w poniedziałek wiec zobaczę ile urosła przez tydzień.

9 lata 8 miesiąc temu #980750 przez Scarlett86
Ja wedlug usg mam termin na 29 sierpnia

9 lata 8 miesiąc temu #980751 przez jurada

Scarlett86 napisał: Ja wedlug usg mam termin na 29 sierpnia

A ja wg usg 22 wrzesnia:) ciekawa jestem czy cos się zmieni w pon.

9 lata 8 miesiąc temu #980752 przez jurada
Zazanka a Wy juz powiedzieliście rodzinie T. że jesteś w ciąży? Czy jeszcze czekacie?

9 lata 8 miesiąc temu #980758 przez asiekasiek
jeżeli chodzi o make up to nie myślałam i jakiejś tonie tapety:) tylko delikatne musniecie fluidem i pudrem sypkim co świetnie wtapia się w twarz:p heh koleżanka jedna jak odkryła ten puder ze używam go to powiedziała ze zawsze zastanawiała się czy jestem umalowana czy mam taką gladka twarz:p co do tuszu to właśnie zastanawiam się czy nie lepiej właśnie henne sobie zrobić bo wtedy mam takie naturalne czarne długie rzeski:p
Jurada sztuczne rzęsy super ja miałam na ślubie swoim i były świetne!! ale nie dałabym drugi raz tyle kasy.

a paznokcie w takim razie będą natural pomalowane :D

Ja wg usg mam termin na 8 września i jest starsza o tydzień. i tak mu się zdaje że zaszłam w ciążę wcześniej bo w grudniu pół dnia mialam okres... tak jakbym w ogóle nie miałam i juz wtedy miałam robić sobie test ale mąż się śmiał ze mnie ze przesadzam:p i takie objawy miałam już od początku grudnia:)

9 lata 8 miesiąc temu #980764 przez basiek149
hej :)

co do makijażu to ja na co dzień maluję się bardzo delikatnie ale jednak jestem chora i nie lubię się pokazywać chociaż bez pomalowanych rzęs. ale w szpitalu jak teraz byłam na ten zabieg to kazali mi pozdejmować całą biżuterię, nawet sprawdzali mi gumkę do włosów czy nie ma przypadkiem takiej metalowej części, wsuwki też mi zabrali, nie mogłam mieć pomalowanych paznokci, wyjęte soczewki. powiem wam, że z tego wszystkiego najbardziej przeszkadzał mi fakt, że nie mam soczewek i mam lekko rozmazany obraz :D aaa...i obowiązkowo miałam być "tam" podgolona. na szczęście wtedy jeszcze nie miałam takiego brzucha żeby się nie widzieć więc to nie było problemem. i akurat ja źle bym się czuła gdybym poszła do gin nie ogolona. pal licho na wszystko ale ogolona muszę być ;)

dzisiaj na wieczór spadamy do teściów i tam śpimy bo mąż z teściem znowu wyjeżdżają. na szczęście kolejny wypad mają dopiero na początku lipca a wtedy akurat przyjedzie moja mamunia i nie będę musiała jechać do teściowej :)

9 lata 8 miesiąc temu #980765 przez Zazanna
Ehh i w końcu zrobiłam znów twarożek mniam :woohoo:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jeśli chodzi o depilację -wrócę na chwilę do tematu, to może ja bym się bardziej przejmowała, ale my mamy totalny zakaz przytulanek, więc jakby to mówiąc delikatnie -na kij mam się męczyć? B)

A z makijażem macie rację, zrobię po prysznicu po porodzie, bo z pandą też nie będę wyglądać perfekcyjnie :P
A paznokcie po prostu zrobię na króciutko i bezbarwnym lakierem tak aby było widać płytkę :) Dobrze, że napisałyście o tym, bo nie miałam zielonego pojęcia, że powinna być widoczna... W życiu by mi to do głowy nie przyszło :)

Ahhh i zapomniałam powiedzieć, byłam w cukierni i pani ekspedientka spytała, który to miesiąc i mówię, że połowa 5, a ona w szoku i że myślała, że góra 3, bo taki malutki brzuszek :blink: A przecież ja mam ogromny brzuchol ! :woohoo: Tzn. wg mnie B)
A tak w ogóle to się cieszę, że już widać, że jestem w ciąży :) To strasznie fajne :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia