BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #980508 przez jurada
Asiek masz racje... To te same podgrzewacze... Miałam taki przy synku to się sprawdził... W nocy wstawałam i mleczko akurat dla malucha cieple... Jak zastanawiasz sie to polecam...

Dziewczyny ja nie mowie ze przytylam niewiadomo ile bo 8 kg ale tak czytam was to się podłamuje troche bo wychodzi ze bije was na głowę:) wszystkie za rok będziemy laski :) nie ma to tamto:) teraz np. Od miesiąca waga stoi. Wiec może strzeliła na poczatku w zawrotnym tempie a teraz powoli powoli....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #980509 przez jurada

Scarlett86 napisał: Jurada ja tez nie widze slonika :) Jakie my wszystkie juz mamy brzuszki :laugh:

Noo z tygodnia na tydzień, coraz większe :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #980511 przez pesq
Dzieki dziewczynki, zobaczymy jak z tym ZUS-em

Juradka wgladasz pieknie, wiadomo ze inaczej niż przed ciaza ale naprawde super.. Ile przytyłaś? wyglada na jakies 5-6kg maks. moim zdaniem.

W ogóle to mamy już brzuszki i kupujemy ciuszki, znamy płeć a pamietacie jak dosłownie przed chwila sie poznawałysmy, wrzucałyśmy zdjecia swoje pierwsze i czekałyśmy na pierwsze bicie serduszka? :)

Edit. już widze 8 kg - nie widać

9 lata 8 miesiąc temu #980512 przez glooria
Co do podgrzewacze to polecam kupić z opcja utrzymywania ciepła bo w jak maluszek w nocy się obudzi to chce już jeść a ta minuta na podgrzanie to udręka no i polecam kupić jak się urodzi bo jak będziesz karmić cycek to to zbędny wydatek ja jak odstawiam pierś to wlewalam w termos gorąco wodę i kładłem na stoliku i o trzeciej była w sam raz tylko mleczko i hop

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #980514 przez glooria
Ty słonik to ja cię pociesze schudłam w zeszłym roku 25 kg dzięki odstąpieniu wszystkich hormonów jak zaszłam w ciąże to oczywiście musiałam wesprzeć ciąże hormonami i co w ciagu tyg 7 kg :( nie możliwe żebym się tak ozarla następny tydzień to samo lekarka mnie pocieszała ze to tylko woda przez hormony ale ja byłam załamana i ciagle jestem i powtarzam sobie ze to dla dobra dziecka wiec proszę nie narzekajcie na 5 kg na plusie w 20 tyg bo wpadne do was i zloje dupę :evil:

9 lata 8 miesiąc temu #980516 przez Lidziun
Hejka. Ja od dzisiaj na działce jestem i wracam w poniedz także pewnie nie będę miała czasu na podpisywanie, dziewczyny super ze znacie juz płeć to jest takie piękne uczucie
Asiekasiek z doświadczenia nie polecał podgrzewacz kupilam przy amelce a ze ona karmiona była butelka to musialam podgrzewacz i miałam nawet taki sam jak w linku i do rzeczy strasznie długo podgrzewa a jak maluch głodny to będzie beczal wiec zał dziecka, teraz mam mikrofalowe wiec w 30 sek obiad podgrzany i nikt nie musi się denerwowac ze czeka 5 czy 10 minut, ale zrobisz jak zechcesz, co do lorzyska może nie chodzi o to czy jest na ścianie z przodu czy z tylu tylko czy jest przodujące czyli czy urodzisz najpierw łożysko a potem dziecko czy odwrotnie jak to pierwsze to wiem ze robią cesarke bo jest to zagrozeniem dla dziecka ale mogę się mylić ważne jak napisali bez cech odklejania, dobranocka mamuski

9 lata 8 miesiąc temu #980534 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Tu macie art. o łożysku przodującym: www.mjakmama24.pl/tagi/lozysko-przodujace,3248/ -więc jeśli macie łożysko na przedniej albo tylnej ścianie, to macie prawidłowo :)
Ja mam teraz na tylnej, a dalej czuję tylko łaskotki łeee.... :)

Kawka już za mną, teraz się chyba podniosę i wezmę za coś heh :)
Piesa zrobiła mi pobudkę o 5.15 -cudowna piesa. Ćwiczy pańcię przed przyjściem na świat Bartusia ;)

9 lata 8 miesiąc temu #980535 przez Scarlett86
Dzien dobry :) a ja wlasnie pije kawke i zajadam sie drozdzowka :) Synek tez juz nie spi od paru minut kopie mame :)

9 lata 8 miesiąc temu #980540 przez asiekasiek
widocznie Jurada ma zepsuta wagę :p

kurcze u mnie podgrzewacz przydałby się bo mam daleko kuchnie musze zejść na dol i to daleko do kuchni. a rąk to w pokoju na piętrze przyhotowywalabym wszystko. tak to nie myślała bym o tym

9 lata 8 miesiąc temu #980542 przez asiekasiek
a tak w ogóle to dzisiaj na 18 mam do lekarza a tak denerwuje się!! bo od niedzieli czuje słabsze ruchu :(!!! ale chyba tak mam przed wizytą... głupie myśli... tez tak pisałyscie przed wizytami...
juz chce 18!!!!!!!!

9 lata 8 miesiąc temu #980545 przez Zazanna
Asiek, wiem, że łatwo mówić ale nie martw sie :) Zaraz będzie 18 i zobaczysz swojego Bąbelka <3 :)

Ja póki co nie kupuję podgrzewacza, kupię jeśli okaże się potrzebny :)
Też bym zjadła drożdżówkę.. ale mi się owsianka robi .. i wkroiłam do niej truskawki :) Wlazłam na wagę, a tam 77 :( To już ponad /8 kg, a to dopiero połowa :(
Przytyję pewnie łącznie ze 30..................... muszę się trochę ogarnąć z tym jedzeniem.. po prostu za dużo zjadam. I wiem o tym. Jem, bo mi się nudzi tak nic nie robić wrrrr... i najgorsze, że sałatki mi nie smakują za bardzo... Ani owoce łech.
No nic. Będzie co zrzucać :)

9 lata 8 miesiąc temu #980548 przez glooria
Witam I ja
dzisiaj ostatni dzień eh zlecialo
jutro po południu wracamy do uk
wszędzie dobrze ale nie ma jak w domku
no i jeszcze siostra nie urodzila wiec zdarze yupii

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #980549 przez me.ch
Dzień dobry, ja przy kawce i herbatce,mążmnie rozpieszcza :) zjadłam śniadanie, poczytałem Was i zbieram się do pracy.

U mnie na szczęście narazie +3 ale ogólnie to przytyłam sporo w poprzednim roku wiec jestem raczej w tej górnej granicy więc mam nadzieję że za wiele nie utyje w Samej ciąży, a pilnować soe staram ale średnio mi wychodzi...

Żyje nadzieja ze po karmieniu piersią schudne z nawiązką;)

9 lata 8 miesiąc temu #980552 przez Sylwia-89
Hej :)
Ale piękna pogoda dzisiaj :cheer: Aż chce się żyć! :)

Zazanka, nie martw się mam to samo... Juz +7... Na szczęście moja waga wyjściowa była 54, więc teraz 61, ale i tak wydaje mi się, ze za szybko przybieram. Wydaje mi się, ze to od jedzenia słodyczy, bo wczesniej nie jadłam i tak szybko nie przybierałam. Tak to jest jak ma się umiłowanie do jedzenia :blush:

9 lata 8 miesiąc temu #980557 przez kasandra9
Nie do życia jestem...wyprawiłam męża do pracy, zjadłam płatki i wypiłam pół herbaty, pokręciłam się, pakując już część rzeczy...i już 2x zdążyłam leżeć. Już mi głupio naprawdę, bo ciągle jestem śpiąca:/ Teraz owinęłam się męża szlafrokiem i jem kanapkę, choć najchętniej znów wróciłabym do łóżka. I właśnie się popłakałam z tego powodu:(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia