- Otrzymane podziękowania: 278
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zuzanna ja jak idę do ginekologa to musze mieć zrobione paznokcie u stóp i całe stopy w sumie zrobione pomimo że jak narazie i tak jestem w skarpetkach to nie widać ale na samą myśl że mam brzydkie to krepowalabym się a mi ostatnio y dużego paznokcia z połowy schodzi paznokieć bo sobie stuklam i jak ją będę w klapkach wyglądać... wymyśliłam ze plaster będę sobie naklejac:)
a nie będę się wysmiewac bo lubię wyglądać zadbanie u kobieco chociaż mój zawód jest bardziej męski to chociaż prywatnie mogę być lalunia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Współczuję stłuczenia paznokcia... strasznie bolesne.. Mi się kiedyś stłukł i od tamtego czasu mam takie pęknięcie wzdłuż (w sumie to wygląda jak linia na paznokciu) i tak rośnie i mnie to też krępuje i dlatego zawsze muszę mieć ładnie pomalowane i w ogóle
No i postanowiłam, że w tym roku kupię sobie sandałki :] Pierwszy raz w życiu heh, jakoś wolę tenisówki albo japonki -ale teraz będzie gorąco jak będę grubaśna, więc będą mnie nogi bolały, więc lekkie sandałki powinny być idealne
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Co do makijazu to ja się malować nie będę jak złapie mnie w nocy a jak w dzień to pewnie pojadę pomalowana. Ale i tak pewnie zmyje bo wysiłek, pot, łzy zrobia mi taki makijaż ze lepiej będę wyglądać bez niż z Z.
Po porodzie na sali ogólnej owszem moze mazne oczko... Albo wiem przed sobie zrobię sztuczne i problem z glowy.
Co do paznokci to mi na porodówce położna zmywać kazała chociaż jeden u stopy i u reki. Nie wiem po co.
W szoku byłam to się słuchałam, zrobiłabym wtedy wszystko żeby tylko nie bolało. Teraz moze się zmieniło
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
A jak z depilacją u Was? Ja trochę odpuściłam teraz, wcześniej przed każdą wizytą z badaniem "tam" się pilnowałam, ale teraz mi po prostu ciężko, bo nie widzę :/ No i depiluję się co półtora-dwa tygodnie teraz, a nogi standardowo depilatorem, więc choć tu nie mam problemu
No i pierwszy raz w życiu tak mocno pilnuję balsamowania, brzuch i biust obowiązkowo po każdej kąpieli od początku ciąży jak tylko się dowiedziałam, a teraz od tygodnia też uda i pośladki, od kiedy zauważyłam ten mega celulit -chcę mieć potem dobry podkład jak będę zrzucać kilogramy
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Jesli chodzi o makijaż podczas porodu, to powiem szczerze, ze nawet o tym nie myślałam Dobrze, ze tutaj zaglądam, to zawsze jakiś temat któraś poruszy Myślę, ze tak jak pisze Jurada, w nocy nie będę się malować a w dzień to pewnie tak. Chociaż rzeczywiście nie wiadomo czy to wszystko nie będzie gorzej wyglądało jak się porozmazuje
Zazanna też mam ostatnio problem z depilacją bikini, bo nie widzę Ale staram się to robić przynajmniej raz w tygodniu i do lekarza koniecznie, bo jakos tak mi niezręcznie bez. Pewnie jak już calkiem nie będę miała dostępu to też wyluzuje A nogi to wiadomo na bieżąco
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czyli co tydzień góra dwa... Ale powiem szczerze ze jest co raz gorzej bo kurna ledwo widzę co robię. A co będzie później... ???
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Będziecie korzystały ze znieczulenia czy nie?
Ja jak rodziłam to miałam tylko oksytocyne na szybsze skurcze. A tak rodziłam bez, a teraz im większa ciaza tym bardziej się nad tym zastanawiam.... Choc jak zaszłam w ciążę to kozakiem byłam i mówiłam ze nie... Ja to bez znieczulenia, przeżyłam poród Daniela to i ten przeżyje. A teraz strach zagląda mi do.... !!!
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Z tymi paznokciami to jest tak ze oni muszą być w stanie zobaczyć jakby sinialy albo coś tak mi się kojarzy, bo to coś tam oznacza w trakcie porodu (bardzo ścisła ta informacja, wiem:))
Ale ja też zdecydowanie planuje manicure i pedicur, najpierw jak tylko przylece do polski bo tu w uk zazwyczaj nie robie (tzn robię sama ale nie robie w zakładzie) bo drożej i czasu brak a potem jeszcze napewno przed porodem też, ale chyba pójdę w bezbarwny wtedy eby nie musieć zmywac właśnie.
A makijaż to raczej sobie zrobię na po, jakby tak ktoś mnie miał odwiedzić ale przed to pewnie wszystko rozmaze przy porodzie i będę gorzej wyglądać niż bez heheheh, ale napewno będę miała zrobione brwi i postaram się nie mieć pryszczy ha;)ale nie wiem jak to bedzie w ciąży latem
A z ggoleniem podobnie, coraz gorzej.....
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiadomo, nie wszystko się da natura może nam figle spłacać tak czy siak, ale jak tylko będę w pl u lekarza to od razu chce poruszyć temat.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A o paznokciach jest tu:
"Pomalowane paznokcie wzbudzają sprzeczne opinie nawet wśród lekarzy i położnych. Z jednej strony emalia (bez względu na to, czy położona na naturalnych, czy sztucznych paznokciach) w naturalnych okolicznościach (poród siłami natury) nie ma żadnego znaczenia, z drugiej w pewnych sytuacjach może być przeszkodą w ocenie stanu pacjentki. Mowa o komplikacjach okołoporodowych, gdzie wygląd płytki paznokcia może świadczyć o zaburzeniach w pracy organizmu rodzącej kobiety. Współczesna medycyna jest jednak dziś tak zaawansowana i ma do dyspozycji na tyle dobry sprzęt, by stan pacjentki sprawnie ocenić za pomocą innych technik. W związku z tym większość lekarzy skłania się ku kwestii, że pomalowane paznokcie nie są żadną przeszkodą podczas porodu."
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa