BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #981374 przez pesq
Wiecie co dziewczyny, po tym co napisala Glooria usiadlam i sie poplakalam. U mnie co prawda tych antycial nie wykryto, to pierwsza ciaza wiec pewnie (mam nadzieje) to mnie ominie, ale jakos tak mi sie zle zrobilo. Nie tak to sobie wszystko wyobrazalam. :( :( Ciężko :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #981377 przez asiekasiek
ehhh koleżanka do mnie dzwonił i rozmawiałyśmy 1,5h w sumie ona mówiła :P narzekając na pracę :)

Glooria to właśnie tak jak pisze Zazanna powinni ci dać ten zastrzyk...

a mnie tak rwie brzuch czy swędzi tak mocno sama już nie wiem, czyżby rozstępy robiły się ??

9 lata 7 miesiąc temu #981378 przez asiekasiek
Pesq wszystko będzie dobrze, oby nasze maluszki były zdrowe to będzie dobrze:) nie ma co się smucić na zapas.

A jak wczoraj ogladałam porody na polsat cafe to mąż powiedział, że chyba nie chciał by być przy porodzie tej fazie 2, bo nie chciałby zobaczyć naszego dziecka we krwi i tej mazi... no myślałam, że padnę, że to takie nie miłe jest dla niego... bez przesady, jakoś miło to nie wygląda i w ogóle ale kurcze każdy z takiego czegoś wychodzi. A później mówił, że stać przed salą to też beznadziejnie bo nie wiadomo co i jak. Faceci, nie myślałam że z niego taki kurcze brakło mi słowo nie wiem jak nazywa się taka osoba co wszystko go brzydzi... ehhh przez ciąże nie umiem wysłowić się :P

9 lata 7 miesiąc temu #981382 przez Zazanna
Pesq nie płakaj, ja też mam konflikt -w tych czasach to nie jest problem :) Tylko trzeba właśnie za każdym razem pilnować aby nie zapomnieli o zastrzyku. Zastrzyk Ci się należy, i tak go dostaniesz -albo w okolicach 28 tygodnia albo po porodzie :)
Ja też sobie wyobrażałam jak się dowiedziałam o ciąży, że będę zadbaną, kreatywną i przede wszystkim aktywną ciężarówką :) Miałam chodzić na fitness dla ciężarówek, na basen, co dzień się malować i tryskać energią i dobrym humorem i w ogóle :) I co? I leżę w łóżku bez nawet tak prozaicznych przyjemności jak seks ;)
Damy radę kochane :)
Już tylko połowa nam została :)

9 lata 7 miesiąc temu #981385 przez Kasia888
Hej dziewczynki ;)
Pesq główka do góry będzie dobrze,doskonale rozumiem bywają dni kiedy ma się ochotę wyć do księżyca.
Anisia ładnie wyglądałaś, ja również czekam na więcej fotek, uwielbiam śluby. Niedługo pierwsza rocznica ślubu moja i mężusia ale ten czas leci :cheer:

Dziewczyny to się doigrałam, ostatnio mówiłam Wam, że mały mało się rusza a dziś dał mi popalić, obudził mnie o 6 rano i ruszał się z pół godziny :woohoo: aż żałowałam, że nie mogę już pospać troszkę.

9 lata 7 miesiąc temu #981390 przez Zazanna
Kasia ale suuuperrrr :woohoo: :woohoo: :woohoo: To pierwszy raz tak mocno?
Kurcze, ja też tak chcę !!! :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981393 przez Kasia888
Pierwszy raz tak intensywnie :woohoo: Zazanka jeszcze trochę, mam przeczucie, że już niedługo większość maluchów rozbryka się na całego :silly: :silly:

9 lata 7 miesiąc temu #981394 przez glooria
powiedzieli że jeszcze musza zobaczyć czy sie ich ilość zwieksza bo wg niz poziom jest niski i raz sa raz ich nie ma
po drugie zastanawiaja sie skad sie one wziely

nie moge tak na wlasna reke podac sobie zastrzyku bo to nie o to chodzi
tylko po prostu bardzo sie martwię

9 lata 7 miesiąc temu #981395 przez glooria
na zastrzyk jestem umowiona juz w 28 tyg
ale jak cos to beda dzwonic predzej

tylko najbardziej sie martwię skad sie wziely lub dlaczego sie pojawiają

9 lata 7 miesiąc temu #981397 przez Zazanna
Gloria jeżeli jesteś umówiona na zastrzyk to nie musisz się martwić, one się pojawiają, bo prawdopodobnie (tak jak ogromna część kobiet) przeszłaś w swoim życiu wczesno-poronienie, o którym nie wiesz. Lekarz mi tłumaczył, że dlatego nawet w pierwszej ciąży (w której konflikt nie zagraża) się oznacza antyciała, bo większość kobiet to przeszło, a nie wiedziało, bo "normalnie" dostało okresu. A jeśli było zapłodnienie i nie utrzymało się w ciągu nawet kilku pierwszych dni, to już jesteśmy zagrożone przeciwciałami. No i nie bierzesz przecież zastrzyku "na własną rękę" tylko konsultujesz to ze swoim prowadzącym przecież, przecież nikt nam nie sprzeda takiego zastrzyku "od tak" :)

9 lata 7 miesiąc temu #981428 przez basiek149
nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj te naleśniki :D dawno mnie nic tak nie męczyło jak właśnie one. ale naprawdę dobre wyszły więc ani mnie nie męczyło smażenia ani tym bardziej jedzenie :silly:

mój mały wczoraj calutki dzień mnie kopał, cały czas go czułam jak się wiercił i zmieniał pozycje :) dzisiaj chyba odpoczywa bo kilka razy go czułam ale już nie tak jak wczoraj szalał :) ale ja też wczoraj miałam więcej energii to może go wym zaraziłam heh :) ja nie mogłam za bardzo szaleć to on nadrabiał za mamę :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981433 przez kasandra9
moja też aktywna rano i wieczorami;))) mąż pamiętał, że rano poczuł ruchy drobne;) bałam się, że przespał temat;)))
jednak nie byłam dziś po kwiatki na balkon, za to u mechanika - wymieniłam płyn chłodniczy, klocki z tyłu i czujnik temperatury;) I w międzyczasie przeszłam po kilku sklepach, kupiłam kilka drobiazgów do domu, a na koniec i drogę powrotną do mechanika loda świderka i pizzę z telepizzy, bo food trucka mamy;) nawet nie wiedziałam, że taka dobra pizza będzie;) i jeszcze kupiłam truskawki - mąż mi całą szklanę z cukrem zrobił i zjedliśmy na spółkę;) pychaa:)

oglądaliśmy dziś nasz film z wesela w urywkach:) jejku, szok, że bez prawie miesiąca to już 3 lata minęły!

9 lata 7 miesiąc temu #981444 przez anisia27

Pozniej dam wiecej :D
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981448 przez asiekasiek
Anisia ślicznie wyglądaliście:) Fajna sukienka jak już pisałam wcześniej :)

Basiek moja mała wczoraj też miała więcej wigoru niż dzisiaj, mocno mnie kopała już tk bliżej żeber... ja w tamtym tygodniu miałam naleśniki :) pycha :woohoo:

Kassandra fakt szybko czas leci... u mnie we wrześniu minie 3 lata :D

9 lata 7 miesiąc temu #981455 przez Lidziun
hejka, czytam co piszecie ale dopiero teraz mam czas napisac, u nas ok, sa dni gdzie maly szaleje a czasami spokoj i wtedy troche sie martwie ale jest ok, kupilam w koncu sukienke, niby rozmiar S ale i tak za duza wiec musze ja przerabiac, dokladnie za miesiac o tej porze bedzie "po wszystkim" to znaczy po slubie, zaczynamy wlasnie jakies intenstywniejsze zakupy, ale ja oczywiscie zamiast o slubie to poszukuje rzeczy dla malego :P , tez bylam w lidlu ale trafily mi sie tylko leginsy i to nie dlugie tylko 3/4 ale tez sa ok, bo maz powiedzial ze wygladam w nich seksownie :blush: , udalo mi sie nawet kupic malemu (a byla to prawie 22) body i spodenki granatowe i te bialo czerwone wiec fajnie w komplecie wyglada, dzisiaj natomiast skarpetki w c&a i czapeczki, skarpetki wzielam rozmiar nie najmniejszy tylko chyba 16-18 a i tak sa strasznie malutkie, a pamietam ze moje dzieci to wieeeeelkie stopy mialy, kurcze tyle naskrobalyscie ze juz nie wiem tak naprawde na co odpisac :), w ogole zauwazylam ze coraz mnie nas pisze, na poczatku to tyle dziewczyn sie odzywalo a teraz to taka garstka, ze na jednej rece da sie policyc, az jest :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia