BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #981656 przez Magdalena9t
Dzien dobry :-) na razie zycze Wam milego dnia, ja biore sie za ogarnianie porzadne chalupy jak co tydzien na sabat :-)

Zazanka dobrze,ze wszystko oki:-) przynajmniej jestes spokojna:-)

Lidziun super lowy:-) wszystko w lidlu dorwalas? :-)

Anisia super para mloda, btzuszka Ci prawie nie widac:-)

Kasandra ogrodniczko, chodz teraz do mnie jakies piwonie mi posadzic:-)

Nam zostaly do posadzenia pomidory i papryka do folii, warzywka korzeniowe wykielkowaly juz, :-) no jeszcze por i seler posadzic,moze dzis posadzi maz albo w niedziele:-) truskaweczki juz dawno zakwitly, mam nadzieje ze beda obfite zbiory,bo synek uwielbia :-)

NO to hej:-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #981658 przez pesq
Haha Lidziun Amelka slodko wyglada :laugh: :laugh: :laugh: A ona zadowolona z brata? I jak Olek?

Ja już po śniadaniu, po mierzeniu cukrow i ketonow (cukry ok, ale ketony nadal złe :/) i zaraz sie za jakas robote zabieram zeby troche cukru spalic :).

Sluchajcie a co z Jurada?

9 lata 7 miesiąc temu #981663 przez Lidziun
Magdalena9t w lidlu upolowalam te marynarskie granat i paski bialo czerwona to byla oferta z poniedz, w jednym znalazlam body a w drugim spodenki, wczoraj tez bylam w lidlu bo wyrzucili pizamy (wzielam dlugie spodnie bede miala do szpitala jak ktos w odwiedziny przyjdzie i bluzke), wiec w lidlu zostaly juz same rozowe komplety, a reszte kupilam wczoraj w smyku ale w factory w autlecie, spodenki 2szt byly za 17 a bluzeczka i te blekitne w komplecie za 15, takze nie tak zle,
pesq tobie to ja naprawde wspolczuje, pamietam jak mialam na czczo podwyzszony cukier niby tylko 105 a za drugim 102, ale i tak sie strasznie denerwowalam ze bedzie zl;e i bede diete musiala stosowac, ale u mnie na razie jest dobrze, a ty bidulko.... ale widze ze jakos dajesz rade, juz polowa za nami, teraz szybko zleci, a po ciazy zapewne wszystko wroci do normy, no dobra dzieci w szkolach wiec teraz mam czas by zjesc sniadanko, a jestem juz strasznie glodna

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981664 przez kasandra9
Lidziun, w Factory na Ursusie czy Annopol:)? Bo nie wiem, gdzie jest:)
Dziewczyny, ja Wam bardzo chętnie posadzę kwiatki i mogę przy tym chodzić;) dlatego tak mi się chce jakiejś działeczkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, bo w domku to nie mam gdzie i jak;( nie mam za dużo kwiatów, bo postawić ich nawet nie mam za bardzo gdzie:/ parapety zajmują storczyki, w sypialni na podłodze przy balkonie stoją dwa. Swego czasu nawet w łazience miałam dwa, wszystko było dobrze, wypuszczały nowe pędy, nagle boom i po kwiatku, najpierw jeden, potem drugi.

Obudziłam się po 7 i już szybko musiałam wstawać, bo Gagat głodnyyyyyy i spać nie da. Jeszcze zanim się umyłam, pisałam z koleżanką na FB chwilę i w sumie dopiero skończyłam śniadanie. Już myślałam, że nie zjem, bo jakoś mi niedobrze i słabo się zrobiło. Pewnie Gagatka od razu chciała na ruszt, a nie godzinę później:P Śmieję się, że mała chce nabrać masy przed USG jutro;))))) to JUŻ jutro! juhu!:) Niech tylko się nie ujawni, czy to na pewno Gagatka czy cwaniaczek Karolek może jednak nas tu robi w butelkę...mąż będzie pachem straszył jak coś, już się zadeklarował;) Dziewczyny, nie wierzę, że tak naprawdę za tydzień zaczynam SZÓSTY miesiąc,,,,szósty....szzzzzzzzzok. Chyba czas powoli myśleć, gdzie rodzić, jak rodzić, zbierać się psychicznie i wyprawkę szpitalną kompletować....dotąd to było takie mega odległe dla mnie...
A w ogóle wczoraj okazało się, że żona kolegi mojego męża z pracy też jest w ciąży:) mają już taką dziewczynkę ok. 2 lat i też ma termin na koniec września podobno;) hehe, chyba w końcu żony też się poznają, bo mieszkamy w tym samym bloku nawet - oni mają mieszkanie dwupoziomowe 1 i 2 piętro, a my mieszkamy na 3:)

9 lata 7 miesiąc temu #981669 przez Sylwia-89
Hej :)

Kasandra, piękny balkonik masz :) Sama przyjemność spędzać czas między roślinkami. Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na kwiaty na balkonie, bo u mnie pełno gołębi ciągle przylatuje i tylko biegam i je przeganiam. Co chwilę sprzątanie kup itd. Po prostu masakra :angry: Szkoda mojej pracy tylko, bo te szkodniki wszystko by poniszczyły.

Rzeczywiście nie widać ostatnio Jurady, a jest jedną z bardziej aktywnych osób na forum. Mam nadzieję, ze wszystko jest w porządku ;)

Kurczę... Wstałam dzisiaj z mega bólem ramienia i ręki. Chyba w złej pozycji spałam a teraz się męczę... Dziewczyny tez tak macie, ze w niektorych miejscach brzuch robi się twardy? Ja mam tak czasami i zawsze panikowałam, ze jakiś skurcz macicy mam, ale dzisiaj położyłam się na plecach i tak mi się zrobiło, bo chyba mala się tak ułożyła z jednej strony, bo taka górka z prawej powstała. Jaki człowiek niedoświadczony... Wszystkiego trzeba się uczyć:)
Miłego dnia ;)

9 lata 7 miesiąc temu #981672 przez kasandra9
Ja dziś też miałam jakiś taki twardy właśnie przez chwilę, ale widocznie KTOŚ naciskał i się bawił, a człowiek się stresuje tylko;)
Też się zastanawiam, co z Juradą...mmm, miała gdzieś jechać, nie pamiętam? Nie ma jej kilka dni chyba nawet...:/

9 lata 7 miesiąc temu #981677 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Super balkon ! Szkoda, że ja nie umiem sadzić kwiatków i że mi wszystkie padają :(
Mam w domu łącznie 5 kwiatków, z czego jeden to drzewko szczęścia, drugi aloes (prawdziwy kanaryjski <3 Czekam aż zakwitnie i będę robić kremy :D ), 3 nie wiem ale ma dużo listków takich mięsistych i takie różowe kwiatuszki drobne z żółtym środeczkiem i kwitnie cały rok i chyba od serca był, bo to od T. w zeszłym roku i jest to pierwszy kwiatek, który mi nie padł :P I ostatni to takie liściaste wysokie coś -mocno zielone :D Ależ ze mnie ogrodnik hahahha :D
aaahhhh i jeszcze moja gwiazda betlejemska ze świąt rośnie !!! :D I bazylia z tesco :P

A Jurada nie miała mieć tego badania jakoś niedawno ? Kurcze, Jurada odezwij się, bo się martwimy !!!

Co do brzucha, to mnie boli za każdym razem jak mi się siku chce :/
Ale wczoraj dr mi powiedziała, że to normalne, bo pytałam, więc już się nie martwię o to :)
W ogóle to muszę zrobić brzucha i Wam pokazać już :)
I dostałam już prezent na dzień dziecka ! :woohoo: Piękną kurteczkę dżinsową z hm-u :)
Strasznie chciałam od kiedy Mama sobie kupiła i "pozazdrościłam" i teraz mam swoją :) To Wam pokażę też jak będę brzucha robić, bo teraz jestem u Mamy i zaraz lecimy w miasto :) Muszę koniecznie kapcie kupić, bo mi mała pogryzła :)

9 lata 7 miesiąc temu #981687 przez Kasia888
Hej ja już w pociągu jeszcze 2h jazdy. Nawet mogę się położyć w przedziale także nie jest źle ;) Jurada daj znać że wszystko Oki.

9 lata 7 miesiąc temu #981693 przez asiekasiek
hej laski ja jakaś nie w sosie od rana:(

a coś mi się obiło ze Jurada ma jechać na działkę czy jakoś tak. ale nie jestem pewna.

ja byłam już na zakupach i musze zabierać się za obiad :( bo mąż z dwoma pracownikami szalunki robi czy jakoś tak i musze im zawieść coś ciepłego :( a dzisiaj mam zły humor i jeszcze nic mi się nie chce :p

9 lata 7 miesiąc temu #981702 przez melisamienta
Dziś chyba coś poczułam. ;) albo tak bardzo chce ale to było takie fajne uczucie takie gilgotanie w brzuchu. Myślał że mnie spędzi brzuch ale to tak od środka w kilku miejscach. Mam nadzieje ze to. ;)

9 lata 7 miesiąc temu #981704 przez glooria
dzień dobry

mam do was pytanko co kupujecie mama na dzień matki

ręczniki z nadrukiem juz kupilam na dzień babci i dziadka wiec odpadaja

myslamam o torcie bo kwiaty zwiedna a tak to chociaż bedzie coś zjedzone

nie wiem już sama

9 lata 7 miesiąc temu #981717 przez Lidziun
kasandra kupowalam w Annopolu bo mam blisko 3 minuty drogi piechota :silly:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981728 przez kasandra9
To może się wybiorę, bo z mojej strony też niedaleko, poza tym nigdy tam nie byłam, więc może czas kiedyś odwiedzić;)
Mąż jednak nie będzie mógł być jutro na USG ze mną, bo ma jechać do Suwałk i na pewno nie zdąży wrócić. Lipa, choć jakoś bym to przeżyła, ale on się wkurzył, w dodatku cała złość wylądowała na mnie, bo powiedział, żeby moi rodzice wcześniej przyjechali i żebym z nimi poszła, a ja powiedziałam, że nie chcę z rodzicami, jak to będzie wyglądało, itp. No więc skończyło się na tym, że nie zjadł śniadania, bo "już nie jest głodny" i poszedł spać.
Super po prostu:/ Uwielbiam to:/ Cały humor już mam popsuty, ale żeby o tym nie myśleć, to zrobiłam do pracy lic. 3 strony - opis lekcji (szybko nawet poszło) i zaraz wymyślam drugą lekcję i konspekt i będę opisywać.......... może chociaż z tym się uporam. Trochę ryzykuję, bo nie zaakceptowane mam te lekcje, a ja je opisuję, ale....nie ma czasu. Najwyżej mi odrzuci, będę klnąć i płakać, bo nie wiem, jak się z tym wyrobię i jak to zrobię, ale staram się o tym nie myśleć.
Za to mała mnie podkopuje dziś od rana;) Chyba nie lubi, jak siedzę, bo zazwyczaj wtedy szaleje;)

9 lata 7 miesiąc temu #981739 przez pesq
Eh Kasandra z tymi facetami.. Moj czasami mnie wkurza bo ja np. płaczę, czuje sie zle jakas bezsilna czy cos, wiadomo dodatkowo hormony a on sobie oglada film i nawet uwagi na to nie zwraca.. nie wpadnie na to zeby mnie przytulic czy cos.. nawet jak powiem przytul to jakie 'no to chodz tu no' ehhh.. Faceci :P

9 lata 7 miesiąc temu #981750 przez glooria
faceci ....temat rzeka :evil:
moja siostra pojechala do szpitala
ja obstawialam ze 15 05 15 urodzi
wiec trzymam kciuki

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia