- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- melisamienta
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Dziewczyny dziś na pocieszenie sąsiadka mojej mamy, która ma dwie dwuletnie bliźniaczki przygotowała mi niespodzianke... 2 olbrzymie torby ubrań dla malucha od 0 do 3 miesięcy!!!!!!!!!!!!!!!! Większość typowo dziewczęca ale są też takie neutralne (w razie Jacka ). Dodatkowo wyparzarkę do butelek + podgrzewacz + karuzelę grającą nad łóżeczko!! Niesamowita niespodzianka, myslalam ze nie dostane nic od nikogo, tyymczasem widzę że już nie muszę nic kupować z ubrań! To na zdjęciach to 1/4 wszystkiego co dostałam na sam okres 0-3 miesiąca. ALE SUPER!
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
a z innej beczki co sadzicie o firmie bonprix macie jakies opinie o nich?? znalazlam biustonosze do karmienia cenowo spoko ale nie wiem jak jakosc
www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmi...tegory=1723&source=7
www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmi...958260&category=1723
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Lidziun nigdy nic nie zamawiałam od nich, często przeglądałam ich katalogi bo naprawdę fajne rzeczy tam mają ale na tym się kończyło. jakoś nie jestem fanką zamawiania ubrań przez sklepy internetowe.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Pesq jakie ślicznosci maść super niespodziankę ta sąsiadka ci zrobiła
jejku zmeczylam się ze szok bo scianlam klaczki mojej Lolicie a było co... cocker spaniel. i jeszcze musiałam ja wyczesanej. bardziej zmeczylam się niż pleweniem ale do lipca mam spokój
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lidziun ja nie zamawiam w bonprixie bom niska i gruba i wszystko musze mierzyć
Asia- jeśli karmisz to możesz wyjsc godzine wczesniej lub isc do pracy godzine pozniej lub wziac godzine w ciagu dnia (chyba moze byc rozbita na dwie polgodzinne przerwy). Ty decydujesz po uzgodnieniu z pracodawca.
Za to w tym moim nieszczęściu pochwale sie, że nogi mi wyszczuplały i ramiona no i zniknął celluit! Oczywiscie wolalaym nie wymiotowac pol ciazy a drugie pol sie zmagac cukrzyca tylko cieszyc sie z ciążowych kilogramow a nie patrzec na ich ubytki, ale musze jakoś się pocieszać... Taki pozytyw w tym wszystkim.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Czekałam na męża pod firmą, ale niestety nie udało Mu się szybko obrobić, więc pojechałam sama, kurde, nie było gdzie zaparkować na Młocinach (a gabinet przy samym metrze Ursynów), więc stwierdziłam, że szybciej będzie tak, w końcu stanęłam pod Lidlem i pobiegłam do metra, wpadłam taka zdyszana do Boramedu, że hej, ale okazało się, że opóźnienie, więc jeszcze ze 40min. czekałam:) Swoją drogą pani doktor też jest w ciąży (na pewno wczesna, bo nic nie widać, ale wspomniała:)) Wizyta super, mam nagrane całe badanie na płytce, jak uda mi się to wrzucić na YT jakimś cudem, to Wam też pokażę nadrukowała mi zdjęć, zeskanowałam kilka, gdzie na pasku załapało się z 3d. Maleństwo zdrowe, wszystkie parametry w normie, a mierzyła i główkę, i brzuszek, i rączki, i nóżki:) No i będzie Gagacia:))) Gagacia w poczekalni się doczekać nie mogła, podkopywała mnie i na badaniu też machała wszystkim, co miała:) Waży 400g:) na 3d jest taaaaaaaaaka chudzinka! Główka + same kości pokryte skórą!!! Pani dr powiedziała, że tłuszcz dopiero po 30. tyg. się pojawi, ale i tak muszę chyba jakoś lepiej jeść, bo dziecina chuderlawa strasznie!!! Zdziwiona byłam, że główkę ma tuż koło pępka z lewej strony, ruchy czuję nisko i już się niepokoiłam, a tu proszę tak wysoko ma główkę, a ja nic o tym nie wiedziałam! Wracając, kupiłam na Białołęce córci matę edukacyjną odkupiłam za 50zł, a śliczna jest, jak nowa;) piękne i wyraziste kolorki:)
AsiekKasiek, dzięki:P ja zawsze "zaczynam" kolejny miesiąc jak mija 23. danego miesiąca (czyli jeszcze dokładnie tydzień), bo ciągle potwierdza mi się termin 23.09.)))asiekasiek napisał: KASANDRA WITAJ W 6 MIESIĄCU
edit: Pesq, ciuszki super! Ludziun, widzę, że szalejesz z wyprawką dla maleństwa:) Oj tak, ciuszki są drogie, mimo że póki co staram się łapać przeceny. Weszłam dziś do lidla, bo pisałam, że zostawiłam tam auto i ....człowiek na człowieku, bałagan taki, kupiłam chleb i bułkę, a stałam w kolejce ze 20 min....były jakieś bodziaki i spodnie, ale na 92 i 50/56, więc jedna stwierdziłam, że małe, drugie za duże;) i tylko jeden kolor;)
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Pesq ślicznie ciuszki, super że dostałaś
Basiek wierzę że wszystko będzie dobrze i urodzisz pięknego malucha :-*
Kasandra super ze wszystko ok to niesamowite ze maluchy juz tyle ważą i słyszą nas ... Jejku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
miłego wieczoru kochane
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Kassandra śliczna dziewczynka
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mysia-ja niestety nic nie wiem...
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
co do karmienia to ja karmiłam i cycki mam blee
ale cóż cos za coś
no a jak chodzi o zakończenie laktacji to potrzebne jest kilka dni chyba ze farmakologicznie to bromek
pociesze was ze nasze dzieci będzie się fajnie karmić piersią bo jak okres zimowy to one beda malutkie i nie będzie im przeszkadzało ubranie a jak beda juz takie większe i kumate co to ręka i noga to przyjdzie wiosna i mniej ciuszków
jak urodzilam milenke to zimą miala już ponad 5 do 8 miesięcy i musialam ja rozbierać z kurtki czy kombinezinu bo robiło jej sie goraco przy cycku i się denerwowala
a emilka miala wszystko w dupce jeszcze miała zimą etap tulenia
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Jaka cudna dziewczynka nam się zaprezentowała na zdjęciach <3
Pesqu super ciuszki
My ustaliliśmy wczoraj, że zaczniemy kompletować wyprawkę i robić zakupy po moim powrocie z urlopu W prawdzie jeszcze nie wiem kiedy na niego jadę, ale na bank w czerwcu Zatem już się nie mogę doczekać aż wrócę
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zazanka to jest fajna opcja - najpierw będziesz czekała na urlop a pozniej pod koniec urlopu (mi zawsze wtedy smutno ze juz koniec:P) nie bedziesz zalowac ze koniec, bo nowe atrakcje ..
Ja niestety w tym roku nigdzie sie nie wybieram oprocz na wieś do teściowej. Mąż nie bedzie mogl wziac urlopu i teraz i we wrzesniu, a bardzo bym chciala zeby pobyl ze mna troche we wrzesniu. Poza tym z kasa krucho...
Białe ubranka schną - jest ich TYLE! Później piorę kolorowe. Ale mnie niespodzianka spotkała z tymi szmatkami, tak się ciesze Wrzucam zdjęcie samych białych coby nadal się chwalić prezentem (w razie chłopca też większość ujdzie )