BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #981760 przez glooria
właśnie dowiedziałam sie ze urodzila
jeju jestem podekscytowana jakbym sama rodziła :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #981775 przez Zazanna
Gloria to informuj na bieżącą ;)

Pesqu to nie zwracaj uwagi na jego "nie zwracanie uwagi" tylko się wtulaj i mu mów jak ma przytulić aby się poprawiło :)

Ja mam z dniem matki spokój, bo Mama chce słuchawkę nową do telefonu (w sensie na bluetooth), gorzej, że zaraz potem ma urodziny i tu jeszcze nie mam pomysłu...

Wróciłyśmy z wojaży, kapci ładnych nie było niestety :/ Za to mam sandałki na małym koturnie bardzo wygodne :) I majtki heh ;)

9 lata 7 miesiąc temu #981781 przez glooria
dopiero wzięli młodego na badania bo kangurowali się
wiem tylko ze SN
Teraz odpoczywaja najchętniej to bym js o wszystko wypytala juz teraz ale na to przyjdzie czas
najważniejsze ze zdrowi oboje
jak pisze to łezka mi leci he he ale emocje

9 lata 7 miesiąc temu #981787 przez kasandra9
glooria, to gratulacje;)
Dziewczyny, mam pytanie - strasznie często dziś sikam, a nie piję jakoś wyjątkowo dużo:/ z pisaniem przełożyłam się nawet na sofkę i tak lekko na leżąco piszę tą pracę, spodnie nawet tak nisko opuściłam - właściwie legginsy z gumką, bo pomyślałam, że to ta guma może mnie jakoś naciska. W ogóle nie wiem, czy to ruchy małej czy coś nie tak, ale bardzo często czuję te niby ruchy tak naprawdę nisko :/ Możliwe, żeby była umiejscowiona tak nisko i mi szalała i skakała po pęcherzu a ja się martwię:>????????? Gagat jeden:>

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981789 przez mysia5
Hej ;)
Kasia, udanego wypoczynku :)
Kasandra śliczny balkon :) jeśli chodzi o sikanie to ja ogólnie dość często chodzę siusiu, ale mały nisko zazwyczaj się rusza wiec może uciska na pecherz i dlatego tak :p
ja też miewam twardy brzuszek, zazwyczaj dość nisko. Fajnie macie ze juz widzicie gdzie maluch się rusza :) Ja narazie tylko czuje, ale z tego bardzo się ciesze :)
Gloria super wiadomość :)
Ja dziś odebrałam wyniki i mam za wysokie tsh :/ ale idę do lekarza wiec mam nadzieje ze zwiększy mi dawkę leku lub cokolwiek byle było dobrze ! Synek najważniejszy ;)
Dziewczynki racja Jurada coś nic nie pisze, odezwij się ;) a co z Sabina?

9 lata 7 miesiąc temu #981791 przez basiek149
hej hej :)
glooria gratki! też strasznie przeżywałam jak siostry rodziły swoje córeczki, więc wcale mnie nie dziwią takie emocje :)

kasandra9 ja też dosyć często latam do toalety ale z tego co czytałam do podobno normalne. ale nic więcej ci niestety nie pomogę.

u mnie wczoraj był brat. podróż miał z przygodami bo wsiadł nie w ten pociąg co trzeba...gamoń :D ale na szczęście daleko nie zajechał i ze spokojem się załapał na inny pociąg i w końcu do nas dojechał. trochę pogadaliśmy ale większość czasu pomagał mojemu mężowi więc też się cieszę bo robota szła :) ale już dzisiaj musiał wracać...;/
mnie dziś coś boli brzuch z prawej strony ale małego czuję więc specjalnie się nie denerwuję. tylko dużo odpoczywam :)

9 lata 7 miesiąc temu #981796 przez me.ch
Hej dziewczynki,

No Sabina już dawno nie pisała, Jurada też zniknęła - dziewczyny odezwijcie się:)

Ja jak siwdze w pracy to tez czasem czuje jak się tam wierci Kornelio, mam nadzieję że to tylko trochę ciasno mu ale bez szkody:)

KtoS jedzie w autobusie i je coś okrutnie śmierdzącego i mi tak nie podchodzi to ze masakra.... A jeszcze kawał drogi przede mną.

W końcu weekend :))) idziemy dziś wieczorem do knajpki z naszymi gośćmi, jutro grill większą ekipa:) a w niedziele może jakieś małe zwiedzanie i chill out:)

Miłego weekendu życzę Kochane!:)

9 lata 7 miesiąc temu #981797 przez Lidziun
Zamowilam właśnie ubranka dla małego kilka w rozm 56 i 62 i więcej chyba nie kupuje bo muszę zobaczyć co siostra mi przywiezie, dzisiaj w biedronce wyrzucili u nas chusteczki ale pakowane po 36 szt tez się takie przydają np dotorebki i ppodkłady do przewijania i wzielam kilka do szpitala ssię przyda a to moja aktualizacja brzucha 23 tydz
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #981809 przez pesq
Dziewczyny, wlaśnie moja przyjaciółka urodziła! :)))))))))))) Gloria wiem co czujesz!! AAAA ale cudowne uczucie :) :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981811 przez glooria

pesq napisał: Dziewczyny, wlaśnie moja przyjaciółka urodziła! :)))))))))))) Gloria wiem co czujesz!! AAAA ale cudowne uczucie :) :)

fajna date mają co nie a moze to moja siostra jest twoja przyjaciółka :whistle:
to chyba nie możliwe

a mislam z siostrą zrobic sobie wspolne zdjecie ciążowe ehh i nie zdazylam juz nie bedzie takiej okazji

9 lata 7 miesiąc temu #981812 przez Lidziun
dziewczyny zapomnialam wam powiedziec ze od ponad tygodnia jak scisne piers to leci mi woda no moze to siara pierwsze mleko, az sie zdziwilam ze tak wczesnie, ale to chyba dobrze oznacza to ze mleko bede miala, pamietam jak karmilam olka co tak co 3 tyg mialam mniej pokarmu niz bylo mu porzebne, ale nie poddawalam sie i po kilku dniach rzybywalo wiecej, takze dziewczyny pamietajcie wytrwalosci w karmieniu piersia, nie poddawac sie, bo wiadomo najlatwiej powiedziec ach mam za malo pokarmu wiec butelka w ruch, tak zrobilam z amelka i teraz bardzo zaluje

9 lata 7 miesiąc temu #981814 przez glooria
lidziun ja tak mialam w dwoch ciazach po polowkowym tylko ze z lewej piersi a z prawej zaczybalo sie później

siostra pisala ze ciesza się wspólnymi chwilami i zostają w szpitalu na noc

9 lata 7 miesiąc temu #981817 przez Magdalena9t
Hej :)
Ja dziś cały dzień na wysokich obrotach,przed południem w ogródku,całe popołudnie porządne sprzątanie domu," ALE JA PRZECIEŻ NIC NIE ROBIĘ" :angry: :angry:
oczywiście na koniec dnia mąż musiał mnie wkurwić(przepraszam,ale musiałam tak napisać :blush: ) bo nie zdążyłam umyć podłogi, i tekst do mnie co ja przez cały dzień robiłam, nosz... taka jestem wnerwiona,że po wypłacie zamawiam wymarzoną zmywarkę, nie wiem co będę jeść,ale podjęłam decyzję, ni wiem czy mężowi oznajmić tylko :huh:

Ale są emocje,jak ktoś z bliskich rodzi :) :)

Kasandra,ja najczęściej czuje bardzo nisko :blush: jakby chciała wyjść,i sikam jak opętana ,musi maleństwo mnie tam uciskać :woohoo:
Z tymi chłopami to tak już jest,ja sie dziś poryczałam,po wyżej opisanej sytuacji u mnie :(

Lidziun rośniesz rośniesz. :)

Ja to chyba prawie cały czas mam napięty brzuch,ale dzidzia się rusza to się nie stresuje,a może powinnam? :S

Pofarbowałam sobie w końcu włosy farbą co od pół roku czeka na mnie :P
i pazury :)

Lecę spać, :)

9 lata 7 miesiąc temu #981820 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Lidziun ale pięknie się okrąglisz :woohoo:

Pesqu, Gloria gratulacje dla dziewczyn ! Napiszcie wagi itd. jak już będziecie znały :D Strasznie mnie to interesuje :D

T. już dostał prezencik i zadowolony uffff <3 Miałam wstać wcześniej i pójść za niego na spacer z małą, ale zaspałam wrrrr..... No ale w międzyczasie wstałam, zrobiłam mu herbatkę i ciacho przyszykowałam i ustawiłam w sypialni z prezencikiem, więc też wyszło miło :)

Magda kupuj i nie patrz nawet jak Ci będzie marudził, a jak spróbuje to mu zrób strajk i faktycznie nic nie rób przez kilka dni ! :)

9 lata 7 miesiąc temu #981822 przez asiekasiek
Cześć:)

Kassandra ja też sikam często, ale sądzę że nie jest objaw do nie pokoju bo przecież bable nasze ruszaja się i zgniataja;) ja czasem wyjdę z łazienki i zaraz jeszcze musze lecieć znowu sikac:p a to najczęściej mam jak czuje ruchy małej ;)

ja raz czuje ja wyżej a raz niżej pewnie w zależności jak ułoży się.

Glooria i Pesq gratki dla dziewczyn.

co do karmienia ja nie czuje potrzeby karmienia piersią jakoś mnie to odrzuca :p taka jestem i juz. przez miesiąc pewnie będzie cyc a później butla :p bo i tak po pół roku chce wrócić do pracy a jak małej nie będę mogła odzwyczaic od cyca....

Zazanna to super ze prezent podobał się :)

miłego dnia:*

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia