BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982328 przez Kasia888
Kasandra śliczne ciuszki. Tak, tak właśnie chodzi mi o takie niekontrolowane oddawanie moczu podczas kochania i kasłania. Boże w nocy dwa razy wymiotowałam, naprawdę nie mam już sił, wiem że użalam się nad sobą, ale inaczej sobie ten urlop wyobrażałam :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982333 przez pesq
Hej miśki, właśinie wstałam z 2 przerwami na jedzenie i mierzenie cukru B) B) B) Ale i tak do 10:30... Dziś pogoda - duszno + deszcz i tylko spać!

Kasandra - body z sukieneczka powalaja! Ja juz mam cala komode ciuszkow 56-66 kurcze, po tych bliźniaczkach co mowilam, nic nie musze kupować :)

Meliska - brzusio rośnie!

Kasia-współczuje Ci kochana... Ehhhh.. Ja nie tak wyobrażałam sobie całą ciąże..

Zazanka, Me.ch - ehh, przed ciążą ważyłam 84 kilogramy... Zaczęłam się odchudzać i bum - ciąża, wymioty, pamiętacie co tam u mnie było.. Do 17 tygodnia schudłam do 77, teraz ważę 78-79 i nigdy w życiu nie musiałam działać w te strone a teraz musze.. liczyć żeby kalorie nabić.. A weź i nabij chlebem żytnim i kalafiorem. Nie fajnie, oj nie. Najważniejsze jest jedno - nie głódźcie się, bo ja w życiu nie wiedziałam o czymś takim jak ketonuria a teraz to mam - mam przegłodzony organizm (przez ten brak apetytu, wymioty no i cukrzycę która nie pozwala wydzielać insuliny tylko spala tłuszcz). W poniedziałek dostanę pewnie zastrzyki i będę się kłuja już nie tylko w palec. Także prosze pilnujcie, żeby też się nie przegłodzić, lepiej już przytyć 30 kilo niż mieć jakieś choroby :( :(. A na słodycze czy słodzenie herbaty to ja nic nie powiem bo zbytnio za tym nie szalałam, a teraz przez 2 tygodnie raz podgryzłam 1/3 michałka i miałam cukier taki, że podziękowałam za cokolwiek :P

Wrzucam i ja zdjecie brzuszka :)
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #982334 przez pesq
Ależ mnie wkurza ta niewidoczność postów na nowej stronie! Normalnie nie mogę !

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982337 przez kasandra9
Pesq, ale fajna piłeczka! Zresztą Meliska też, bo nie napisałam na poprzedniej stronie:)
Tak, te posty są wkurzająąąąąąąąąąąąąąąąące! Ja odpalam żelazko i prasuję, bo mi się nazbierało:) Na 14 mam korki, a potem znów podbijam Wawkę;) haha, nie no, tym razem jadę na uczelnię, bo muszę poćwiczyć z tą tablicą przed lekcją w sobotę.

edit: co do jedzenia...wydaje mi się, że nie jestem dużo, co mam zrobić, jak nie jestem głodna;( a poza tym dla mnie samej jednej pichcenie i wymyślanie - nie chce mi się po prostu, bo przecież połowę tego musiałabym wyrzucać, bo też zjem raz i potem już niechętnie to samo:/ może gdzieś podświadomie myślę o wadze, że nie chcę utyć za mocno, ale z drugiej strony jakoś nie jest to moją manią prześladowczą, że liczę kalorię czy specjalnie czegoś sobie odmawiam....np. widzę coś mega kalorycznego i sobie myślę, że mmmmmmmmmm pojem, ale przecież to bomba, ale co tam....można...zaczynam jeść i niee, nie dojem tego, wyrzucę albo oddam mężowi...i w efekcie nie jestem jak gąbka wszystko chłonąca:/ sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć..

9 lata 7 miesiąc temu #982343 przez melisamienta
Pesq twój już tez okrąglutki. :laugh: Ja mam dziś ochotę na kwaśne i na obiad zrobię kapuśniak.

9 lata 7 miesiąc temu #982346 przez pesq
Meliska na kiszonej czy zwyklej robisz ? Moze i ja zrobie jakis light

9 lata 7 miesiąc temu #982348 przez melisamienta
na kiszonej takiej domowej. Kwaśna jak nie wiem, czasami trzeba ją trochę przepłukać z tego kwasu ale odkąd jestem w ciązy to uwielbiam takie kwaśne :silly:

9 lata 7 miesiąc temu #982351 przez jurada
Wiecie czy można wrzucac tu filmy? A jak tak to jak to zrobić?

9 lata 7 miesiąc temu #982352 przez jurada
Kapuśniak jadłam jakieś 2 tyg temu. Mój mąż robi rewelacyjny taki kwaśny- specjalnie dla mnie...:)

A ostatnio naszło mnie na barszcz ukraiński... Pycha był.

9 lata 7 miesiąc temu #982354 przez pesq
Jak filmy to nie wiem, ale Kasandra wrzucala wiec wie :) A u mnie nie bylo kiszonej, kupilam mloda i kawalek żeberka... Zobaczymy czy mi cukier nie rabnie po tym :P
Podziękowania: kasandra9

9 lata 7 miesiąc temu #982355 przez kasandra9
narobiłyście mi ochotę na kapustkę!:) chyba będę gotować! młodą albo z kiszonej, ale pewnie młodej kiszonej to nie ma:(??
Ja wrzucałam filmik, ale to na YouTube, a dopiero potem tu link:)

9 lata 7 miesiąc temu #982359 przez Lidziun
kasandra juz jest mloda kiszona kapusta :woohoo: ale niestety nie jest jeszcze dobrze ukiszona wiec smak ma taki... kapusta bez smaku, ale moze na jakis bazarach maja teaz i bardziej ukiszona, zdjecia wrzuze po 13 bo juz musze wychodzic z amelka do szkoly i odebrac olka, wiec odezwe sie pozniej

9 lata 7 miesiąc temu #982371 przez Sylwia-89
Hej!

Ale narobiłyście apetytu tym kapuśniakiem :woohoo:

Jurada, super, że wszystko w porządku ;)

Kasandra, boskie ciuszki. Ja troszkę też już nazbierałam, jeszcze siostra chodzi po sklepach i ciągle coś dokupuje jak znajdzie ładne rzeczy. Dzisiaj kupiła 2 mega słodkie sweterki :)

Pesq, no Ty to szczególnie namęczyłaś się w tej ciąży, oby teraz było już tylko lepiej mimo tej cukrzycy...

Pokażę Wam swój brzuchol i te sweterki od siostry :)
Załączniki:
Podziękowania: pesq

9 lata 7 miesiąc temu #982372 przez basiek149
hej hej :)
ale się tu dzisiaj działo :) ja coś nie mam dziś energii, wstałam, zjadłam śniadanie, potem wafelka, położyłam się znowu do łóżka, wstałam na chwilę i znowu się położyłam...chyba taki dzisiaj będę miała senny dzień. pogoda dzisiaj ponura, pochmurno jest i kropi. na obiad robię kurczaka w sosie słodko kwaśnym i ryżem - tak jak asiekkasiek mi wczoraj ochoty narobiła tak do dziś mnie trzyma :)

kasandra9 ciuszki boskie. również zauroczyły mnie te buciki <3 i sukienusie też są śliczne :)

Sylwia-89 ładny masz ten brzuszek :) a co do sweterków to baaardzo podobny miała moja chrześnica jak była malutka. do tego często nosiła leginsy i wyglądała cudnie. jak znajdę jej fotkę w tym to wam pokażę :) właśnie ten żółty :)

9 lata 7 miesiąc temu #982377 przez Zazanna
Nie no aż tak, że liczyć dokładnie to i ja nie zamierzam, ale orientacyjnie chcę sprawdzić ile mi wychodzi z normalnego jedzenia i wtedy sobie pozwolę na jakiś deserek -bo mi się chce czegoś :) Ale to co robiłam przez ostatnie dni to nie było jedzenie, bo mam ochotę, tylko totalne obżarstwo z nudów.. Bo leżę i się nudzę, to sobie coś pojem, szczerze mówiąc to ja nie wiem gdzie mi się to mieści :P

Dziewczyny ale brzusieeee !!!!! Teraz to już u każdej widać ! :woohoo:
Kasandra buciki aaaaaaaa :woohoo: :woohoo: :woohoo: <3 Nie chcę marudzić, ale dla dziewczynek to tyleee rzeczy fajowych :P No nic, dla młodego też coś wyszukam ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zrobiłam też już obiadek -taka a la chińszczyzna, ale takie jakieś to mi wyszło średnie, nie mam ani smaku ani pomysłu na doprawienie.. No i szczerze mówiąc to chętniej bym zjadła np. placki ziemniaczane z sosikiem pieczarkowym -ale nie chce mi się trzeć :P Może jutro :)
No i muszę poopróżniać lodówkę żeby potem nie wyrzucać, więc nie będę marudzić tylko jeść to co mamy :) Nie lubię marnować jedzenia

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia