BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982500 przez glooria

Zazanna napisał: Dzień dobry :)

Lidziun gratulacje dla synka :)
U mnie też dziś pada :)
A póki co siedzę w poczekalni i czekam na USG :) No ale mam dopiero o 9, wiec jeszcze trochę.
Po lekarzu pojde od razu kupic kapcie, bo mi piesq zjadla w nocy ostatnie.. W ogóle gryzie tylko moje rzeczy.. Na wszelki wypadek schowalam wszystkie buty przed wyjściem ;)

trzymam kciuki za usg i zakupy he he

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982507 przez basiek149
Dzień dobry :)
Zazanna w takim razie jak zawsze czekamy na wieści po badaniu :)

Lidziun gratki dla synka :)

u nam mąż jeszcze śpi, wczoraj cały dzień padał deszcz i dzięki temu był ze mną w domu. a ja to wykorzystałam i ciągle mu kazałam coś robić. my jeszcze się urządzamy i u nas jest ciągle coś do roboty tak więc nawet ucieszył mnie później ten deszcze bo troszkę podgoniliśmy z pracami w domu :)

chodzą dzisiaj za mną paluszki rybne... mmm... bardzo chodzą :D

9 lata 7 miesiąc temu #982516 przez Lidziun
Właśniewracam z biedronki ale tam ani leginsow ani pizam nie ma pewnie nie dojechaly

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982521 przez asiekasiek
Cześć dziewczyny:)

śliczne brzusie macie wszystkie :)

ja byłam już w biedronce i kupiłam sobie leginsy spoko materiał, droższe niż w lidlu były no ale na tamte już nie załapałam się :angry: wziełam jeszcze proszek do prania i płyn do płukania z Lovela, wiem że nie za dobry mial sondaż co Sylwia wkleiła linka, ale nie będę wpadać w paranoje ;) a i jeszcze wzięłam wkładki laktacyjne i kocyk dla małej:) te pierwsze opłacało się bo w rossmanie widziałam za 10 czy 11 zł.

Zazanna, ale ci fajnie zobaczysz swojego synusia :D ja za dwa tygodnie dopiero :(

u mnie dziś pochmurno i mąż z bratem na budowie szalunki robią czy jak to się nazywa:P muszę im obiad później gotować :) żeby tylko nie padało bo będzie po robocie :(:(

aha i widziałam te koszule nocne i jakość była wporządku, kupiłabym sobie nawet ale już mam dwie nowe więc wystarczy mi :)

9 lata 7 miesiąc temu #982523 przez Lidziun
To ja w takim razie wybiore się do innej biedronki w której jest zawsze wszystkiego dużo i chodzi tam malo osób zrobilam zdjęcia wszystkiego co zakupiła małemu wiec wrzucam jeszcze raz i więcej juz chyba nie kupuje bo będzie za duzo

Podszewka na koldre która szylam ręcznie do tego mam prześcieradła i poduszkę takie same

I znowu do gory nogami jakoś tak wyszlo

9 lata 7 miesiąc temu #982524 przez Lidziun

A to pajace polarowe
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #982531 przez asiekasiek
Lidziun widze że ty przygotowana na święta Bożego Narodzenia ;) reniferki śliczne:) a ta owieczka to pieluszka tetrowa/?? też takie widziałam i właśnie chcę kupić parę kolorwych i parę białych
ja chciałam kupić body dla małej ładne były, ale rozm 68 a to tak na półroczne dziecko a chciałabym coś teraz zaraz do szpitala body 56 i 62.

9 lata 7 miesiąc temu #982534 przez Zazanna
Lidziun o ranyyy ile rzeeeczyyy :D:D:D

Asiek pokaż leginsy :D U mnie jest mała biedronka i w niej nawet nie ma tych takich koszy, więc nie będę szła nawet

A ja wróciłam i :
Bartuś waży już 479 g :woohoo: Prawie pół kilo szczęścia w moim brzuchu !!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:
A poza tym wszystkie wyniki ma prawidłowe :) Wszystko jak trzeba :) <3
Ale nie chciał buzi pokazać, więc nie wstawiam zdjęcia -za to siusiaka pokazał B)

Kupiłam sobie kapcie niebieski z kokardką :P I owoce i dziś będzie sałatka owocowa, a teraz piję kawkę i jem śniadanie normalne, bo kanapkę na wyjście miałam z dwóch wafli ryżowych z serkiem, więc nie pojadłam :P

O rany ale fajnie się dzień zaczął :)

Aaaa i chciałam popatrzeć na ciuszki (byłam w carrefourze), ale akurat rozkładali towar na dziecięcym i był cały zastawiony -ale może to i lepiej, umowa to umowa i kupujemy po urlopie, a tak bym pewnie z czymś już wyszła :D
Kurcze, w sumie to lubię czekać na coś miłego, potem mam większą radochę :D

9 lata 7 miesiąc temu #982537 przez pesq
Lidziun - śliczne ciuszki kupiłaś :) :) I praktyczne mega

Zazanka - to już kawałek chłopca! Super :) A to było usg połówkowe czy jakieś inne, bo ja już się gubie?

Ja mam wizyte u lekarza ginekologa na początku czerwca (nie umówiłam się jeszcze) no bo ostatnio miałam z glukoza + usg ale chyba dopłacę znowu za usg bo teraz przy tej cukrzycy boję się czy mała za bardzo nie rośnie...

A co do legginsow w biedronce to baaaaaardzo chce bo jak mowilam, z allegro dwa tygodnie temu zamowilam i juz zmechacone

Ale pogoda... Poszłam do sklepu po chleb i dopiero w4 sklepie znalazlam chleb żytni bez domieszek pszenicy i słodów ... masakra

9 lata 7 miesiąc temu #982545 przez Zazanna
Pesqu niżej masz dwa przepisy, ogólnie dla diabetyków, ale sprawdź czy możesz te składniki i hop do kuchni :)
Swoją drogą uwielbiam domowe chlebki... :)

Chlebek:
www.mytaste.pl/click/index/10051195/

Deser:
smaker.pl/przepis-deser-dla-diabetyka,109901.html

9 lata 7 miesiąc temu #982546 przez Zazanna
A swoją drogą ja panikowałam, że mały rośnie za wolno :P

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982547 przez Lidziun
Ta owieczka to z flaneli kupilam na allegro kawał materiału i specjalnie flanele wzielam bo we wrześniu rożnie z ta pogoda nie zawsze ogrzewaja wiec małemu będzie ciepło, te reniferki faktycznie takie sobie bo do świat będą za male no ale cóż byle by ciepło było, u amelki w klasie babka urodziła chlopca i przez miesiąc miał rróżowy kombinezon i babka w ogóle się tym nie przejmowala wiec moje reniferki będą śmieszne

9 lata 7 miesiąc temu #982548 przez pesq
Zazanka - kochana Ty moja! Dziekuje! Chlebek wyglada pieknie ale zlece go chyba tesciowej, natomiast za deser zabieram sie w weekend na sto procent ! Wrzucam juz sobie w zakladke, wyglada cuuuudnie.

Sluchajcie dziewczyny te ktore ida do szkoly rodzenia, czy ktoras juz sie zapisala? Ja dzis dzwonilam i w sumie juz mozna ale pani powiedziala, ze zajecia teoretyczne 2 ostatnie miesiace a teraz tylko cwiczenia, to nie wiem czy mi sie bedzie chcialo :P :P Chyba poczekam jeszcze :P

9 lata 7 miesiąc temu #982549 przez Zazanna
oooo i przypomniało mi się, że w carrefourze jest makaron żytni -tylko mąka żytnia i woda i jest pyszny i jego też możesz jeść :)

9 lata 7 miesiąc temu #982551 przez Zazanna
Aaaaaaaaaaaaaaa i jeszcze ostatnia rzecz i już nie spamuję :D

Serdecznie polecam placuszki twarogowe (ja je jadłam zamiast pieczywa).

Kostka twarogu, 3 łyżki płatków owsianych, łyżka jogurtu naturalnego, łyżeczka sody (ja sody nie dawałam) i to sobie zblendować razem -do środka możesz dorzucić co lubisz, ja wrzucał dwa plastry pomidora suszonego (blendować z pozostałymi składnikami) i potem to na patelnię (tylko uwaga bo sie rozlewają żeby się jeden wielki placek nie zrobił) i to na wolnym ogniu smażyć aż będzie rumiane z dwóch stron :) Ja robiłam cienkie bo lubię suche, ale to już wg. uznania -i takich możesz zjeść sporo, a cukier stoi :)
Podziękowania: pesq

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia