BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #982814 przez Zazanna
"Asystent ciążowy" B) heh, tylko nie umiem tam tła zmienić-takie ciemne jest, ale później poogarniam, bo sobie poleguję po obiadku ahh ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982815 przez Kasia888
Dzięki za wsparcie, tym bardziej że wśród najbliższych czasami go brak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jeśli to ma ustrzec maleństwo to mogę siedzieć do końca ciąży w domu, jak w klatce zamknięta, wszystko mi jedno. Tylko starsi nie zauważają, że pewnych rzeczy nie da się przewidzieć. W końcu nie pojechałam specjalnie, żeby się rozchorować ech...... :(

9 lata 7 miesiąc temu #982817 przez Zazanna
Kasia nie bierz tego do siebie.. rodzice czasem walną nie zastanawiając się...
Spójrz choćby na moją Mamę, która jest aniołem, gadała ostatnio z moją babcią (jej teściową) i babcia się "pochwaliła", że poroniła w 22 t.c. i oczywiście cała historia i pierwsze co to Mama zadzwoniła do mnie mi o tym opowiedzieć.. I co? i cały zeszły tydzień siedziałam jak na szpilkach, bo mi to w głowie siedziało :/ Dopiero dziś odetchnęłam jak się skończył 22...
Nie sądzę aby chcieli nam robić przykrość.. to pewnie dlatego, ze się o nas martwią.. Więc głowa do góry i skoro lekarze nie widzą przeciwwskazań to nie daj się wsadzić do łóżka ! :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982818 przez mysia5
Basiek ale śliczne ciuszki ! :) :woohoo:
ja też jestem ciapa i co chwilę albo się ubrudze albo coś upuszczę, nie ma dnia bez tego :p
Kasiu biedulko, lez i szybko wracaj do zdrowia :kiss:
Pesq śliczny Brzusio :)
Zazanka ja też mam coś z głową bo zapomniałam już co jeszcze chciałam napisać :whistle: za często tak mam.. albo idę do kuchni po coś, wchodzę do niej i myślę 'po co ja tu przyszłam' :blush:
to piesek miał dzisiaj pyszności :d małe zoo masz w domu :) ale zwierzaki są kochane :)

9 lata 7 miesiąc temu #982819 przez pesq
Kasia - moja mama obiecala, ze nie powie nikomu ze mam cukrzyce ciazowa.. Powiedziala babci.. Babcia zadzwonila i powiedziala, ze juz pewnie na zawsze mi zostanie i 'ciekawe co z małą czy wszystko ok bo roznie to bywa'... Takze widzisz..... Trzymaj sie i absolutnie sie nie obwiniaj! Najwiecej wypadkow zdarza sie w domu. Rownie dobrze moglas sie w domu przeziebic.

9 lata 7 miesiąc temu #982823 przez glooria
kasia 888 olej to i nie daj sie wcisnac do łóżka bo oni nie sa lekarzami

wg starych zwyczajow nie powinno sie z dzieckiem nie chrzczonym wychodzic z domu bo ktos zle spojrzy to jak 30 stopni będzie latem to dzieci bedziemy kusić ... głupota

ciekawe co zrobila by twoja mama jakbys mieszkala 300 km od niej i jej powiedziaka ze orzez rok jej nie odwiedzisz bo jestes w ciazy a pozniej z maluszkiem tymbardziej nie będziesz podróżować
od razu by zmienila zdanie :P

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982827 przez asiekasiek
Właśnie rodzice czasem coś powiedzą a później pomyślą :(

A ja to samo mam z paćkaniem a dzisiaj przechodzę samą siebie :( obiad mi nie wyszedł pojechałam zawieść obiad to wylałam jedna sałatkę z ogórków, przyjechałam do domu rozlałam wodę z drugiego sloika później jak jadłam placki ziemniaczane z sosem z kurczaka to ufajdałam się cała, a później xhxiałam placa z ketchupem to wylał się na stół :unsure: :unsure:

Siostrzenica męża dała mi się troszkę przespać bo powiedziałam jej , że brzuszek mnie boli, to grała na tablecie jutro też mam wziąć ją rano, grzeczna jest, ale taka gadatliwa, że szok :blink: :blink: :blink: buźka jej nie zamyka się :blink:

Basiek ubranka śliczne są :) ten polarek słodki a w sumie takie wszystko malutkie słodziutkie :)

9 lata 7 miesiąc temu #982829 przez kasandra9
znowu tyle naskrobałyście przez cały dzień, haha!!!:) jejku, ja się stresuję jutrem na uczelni, mała mnie właśnie skopała, jak Was czytałam:P znów pewnie głodna albo coś nie pasuje tej mojej Gagatce:) albo śmieje się ze mnie, że już jutro przeżywam. Ewentualnie to jej reakcja na język niemiecki :D
Jeszcze muszę nieco rzeczy przygotować, więc uciekam do pracy, bo korki miałam i w sumie cieszę się, że nie odwołałam, bo jakaś taka śnięta byłam pół dnia, a tak się rozbudziłam. Koleżanka znów wysyłała mi zdjęcia cudeniek w 5, 10, 15, bo przeceny, ale na razie sobie zakaz postawiłam, żeby coś kupować!

9 lata 7 miesiąc temu #982832 przez asiekasiek
Basia a możesz wkleić linka tego użytkownika co chcesz kupić od niego te pierdułki dla dziecka bo ja jak szukam i nie mogę znaleźć żeby wszystko było u jednego :angry:

Zazanna no to masz urwisy :) słodko mieć takie zwierzątka :) dzisiaj przez przypadek uderzyłam moją Lolę w chore oczka i jak ją przytulałam to tak zawiesza przednie łapki na szyi jak dziecko :) nauczyłam ją tak od małego B) ja uwielbiam wszystkie zwierzątka :):)

9 lata 7 miesiąc temu #982834 przez basiek149
asiekasiek ja prawdopodobnie będę kupowała od użytkownika o nazwie: magamris
allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17454731

ale zobacz sobie jeszcze tych 2:
babymarket24
allegro.pl/listing/user/listing.php?order=p&us_id=29340203

baby-mix
allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11128541
ci ostatni mają najwięcej aukcji :)

i tam nie ma wszystkiego ale większość, którą potrzebuję :)

9 lata 7 miesiąc temu #982836 przez Lidziun

glooria napisał: kasia 888 olej to i nie daj sie wcisnac do łóżka bo oni nie sa lekarzami

wg starych zwyczajow nie powinno sie z dzieckiem nie chrzczonym wychodzic z domu bo ktos zle spojrzy to jak 30 stopni będzie latem to dzieci bedziemy kusić ... głupota

:P

o to ja bym miala problem bo Olek do 13 czerwca nie moglby jeszcze wychodzic z domu :lol:

9 lata 7 miesiąc temu #982846 przez kasandra9
właśnie zwymiotowałam pod prysznicem :/ w ogóle to mój pierwszy raz haftowania

9 lata 7 miesiąc temu #982847 przez glooria

kasandra9 napisał: właśnie zwymiotowałam pod prysznicem :/ w ogóle to mój pierwszy raz haftowania

dzień dobry
a co tak z rana cię przeczyscilo
zdrówka życzę

ja jeszcze gnije w łóżku

9 lata 7 miesiąc temu #982848 przez Zazanna
Dzień dobry :)
Ja w łóżeczku z kawką ;)

Kasandra może Ci maleństwo skoczyło na żołądek.. zdarza się :) Odpocznij sobie i zjedz coś lekkiego i koniecznie pij :)

Asiek ja też uwielbiam wszystkie :) Jakbym mogła to wszystkie bym przygarnęła i w ogóle :)

Zróbcie coś żeby słońce wysszłooo... miało być dziś ładnie i chłopaki mieli mnie zabrać gdzieś na "niespodziankę", a jak będzie brzydko to nie pojedziemy... a ja bym chciała pojechać :)

9 lata 7 miesiąc temu #982849 przez jurada
Hej. Kasandra no to nie fajnie:(
Mnie cos ostatnio w nocy budzi takie rwanie w brzuszku. Najczęściej jak zmieniam stronę z prawego boku na lewy. A wczoraj wieczorem tak mnie bolała kość łonowa ze myślałam ze sie popłaczę. Na szczęście nie czuje potrzeby jechania na ip bo młodą fika jak szalona.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia