BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #986489 przez melisamienta
Ja właśnie się przebudziłam po drzemce włączyłam tv i zaczęłam oglądać i kto to mówi. ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #986492 przez glooria
Pesq rozumiem
Ake mnie plecy na.....ja
przesadziłam wczoraj a dzisiaj cierpię
fajna mata szkoda tylko ze taka szara bo jedbak dzieciaczki wola kontrasty no chyba ze fotka taka

Ja mam fisher price taka zielona z dżunglę
wlasnie dzisiaj siostra zabrała ale odda za pol roku he he

9 lata 7 miesiąc temu #986493 przez basiek149
me.ch baaaardzo fajna ta twoja mata edukacyjna! a gdzie ją kupiłaś? ja bardzo lubię takie stonowane kolory :) chociaż wiem, że dzieci niby lubią takie kolorki żywe.
mi mate przywiozła moja sistra ale jest taka bardzo kolorowa. ładna ale kolorowa :D gdybym miała pod siebie wybrać to wzięłabym coś w ten deseń jak twoja :)

asiekasiek mnie nie bolało teraz ani nic nie szczypało przy oddawaniu moczu dlatego trochę się zdziwiłam, że mam bakterie. bo u mnie zawsze jakakolwiek infekcja objawiała się właśnie takim pieczeniem, częstym siusianiem i bólem podbrzusza. a teraz tylko ten ból podbrzusza mam.

teściu przywiózł mi całą kobiałkę truskawek i przepraszam asiekasiek ale co widzę teraz truskawki to wywołują u mnie śmiech i zaraz przypominasz mi się ty :D
idę wcinać ;) :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #986494 przez Zazanna
Hej Wam :)

Forum mi nie działało od rana :( Łeeeee strasznie mi było źle bez Was przy porannej kawce :(

Basiek moja szyjka ma 3,7, więc mamy prawie taką samą :D I mi się jeszcze przypomniało, że ten dr powiedział, że jeśli by się moja szyjka skracała, to będziemy zakładać krążki etc. Co to są krążki? :P

Meszku oglądałam dziś łóżeczko, które zamówiłaś ! :D
Super zakupy, zaszalałaś ! :D I daj link do maty, bo jest CUUUDNAAA :D

Pesqu hahhahahahhaha ja TEŻ założyłam wtedy SZARE majtki aby widzieć !!! :D:D:D
Ja póki co raz dzwoniłam i 2 razy byłam na IP :P
I ja też się nadal boję.. nie wiem skąd mi się to bierze, ale ciągle odsuwam zakupy „fizyczne” –oglądam, zapisuję ale kupić.. nie idzie.

My dziś byliśmy w Ikei zorientować się co nam się "na żywo" podoba :) No i stanęło na tym, że kupujemy łóżeczko białe lakierowane -proste bez szuflady -bo szuflada na żywo wydaje mi się kompletnie niewygodna, a mocno podraża łóżeczka. Komodę chciałam taką z przewijakiem, ale na żywo wyglądają fatalnie i wystają na metr, więc pooglądałam "dorosłe" komody i kupimy po prostu dużą białą lakierowaną komodę dla dzidziusia :) Są też takie fajne dmuchane podkładki do przewijania i do nich są pokrowce mięciutkie z kotkiem, które można prać normalnie i tak sobie myślę, czy to nei lepsze rozwiązanie od przewijaka -bo ten dmuchany będę mogła trzymać na komodzie i idealnie pasuje :) Ale tą kwestię jeszcze przemyślę :) No i oczywiście komoda jest pełna szufladek etc. i do nich mozna kupić takie fajne koszyki do środka aby było łatwiej segregować malutkie rzeczy :)
A po Ikei T. zabrał mnie "na randkę" i pojechaliśmy na naszą ulubioną rybkę do jego "tajnej knajpki", gdzie zabrał tylko mnie, mimo, że jeździ tam od lat :evil: <3
A teraz wróciliśmy i muszę odpocząć ;)

Jak Wam weekend mija? :)

Juradka pewnie popija lemoniadę i moczy nogi w baseniku.. achh ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986496 przez Kasia888
Hej dziewczynki ja jeszcze na działeczce :) Pesq to normalne że się martwisz lepiej być przewrażliwionym niż nieuważnym to my nosimy dzidziusie pod sercem i nikt tak nas nie zrozumie jak my same. Basiek dobrze że z szyjką dobrze. Mech super zakupy rożek i mata są prześliczne :) Zazanka super lekarz ;) Byłam dziś w kościele i się popłakałam tak facet pięknie zaśpiewał Ave Maria i mały się ruszał :woohoo: ach te hormony :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu #986506 przez Agata28
Mech bardzo ładna mata! :kiss:
Zazanna tez zwrociłam uwagę na te dmuchane podkładki do przewijania, bardzo lekkie one były ;) ciekawa jestem jak z funkcjonalnością i w przyszłosci z bezpieczeństwem maleństwa. Wydaje mi się, że gdy dziecko zacznie się już obracać to wygodniej i bezpieczniej będzie zmieniać pampersy na łóżku, w tym wypadku ten dmuchany przewijak byłby super :)
ale miałaś super popołudnie :) zazdroszcze randki :cheer:

A ja upiekłam biszkopt z musem truskawkowym i śmietaną, ale chyba mi nie wyszedł :( biszkopt w ogole nie wyrósł, śmietanę za długo ubijałam :( , jedynie mus smakuje dobrze! Nie miałam wszystkich składników, aby wypróbować przepis Asi. Tak to jest jak jest się za leniwym i nie chce do sklepu iść :P

9 lata 7 miesiąc temu #986507 przez kasandra9
Hej, hej:) Wróciłam z uczelni, musiałam chwilę się zdrzemnąć, bo byłam wrakiem, ale plus taki, że wszystko zaliczone (stresu co niemiara), indeks złożony i czekam na termin obrony:) W końcu!!!!!!!!
Agatka przez weekend kiepsko daje o sobie znać, ale jak zjadłam 2 kawałki ciasta, to od razu lepiej i kilka razy szturchnęła;) Chyba też spodobały jej się zakupy, bo właśnie zamówiliśmy dla niej kolejne elementy wyprawki. Będziemy mieć praktycznie wszystko, poza łóżeczkiem i wypełnieniem pościeli. Jak tylko przyjdzie paczka, na pewno pokażę;)

9 lata 7 miesiąc temu #986514 przez Zazanna
Kasia ja pewnie tez bym się poryczała, bo to bardzo wzruszająca pieśń :)

Agatka właśnie tez pomyślałam o tym, że będę mogła go wszędzie kłaść itd. –ale jeszcze poczytam jak to wychodzi w użytkowaniu, bo sam przewijak jako taki drogi nie jest, więc tutaj będę się kierować wygodą, bo w cenie wychodzi około 10 zł różnicy ;)
A ciachem się nie przejmuj, ja w ciąży straciłam „gen gordona” ;) –Mam nadzieję, że po ciąży wróci ;)

Kasandra gratuluję zaliczenia wszystkiego !!! :D

Ja dziś generalnie nie przebierając w słowach -zdycham. Jak wróciliśmy to położyłam się na chwilę odpocząć, T. zasnął, a ja nie mogłam znaleźć pozycji i tak leżałam 3 godziny trochę wpadając w taki stan przedsenny, a trochę leżąc i było mi strasznie źle, duszno i nie mogłam złapać oddechu i brzuszek jakiś taki ciężki był.. Upuściłam kubek, bo mi ręce z gorąca nie działają ehh. Teraz wzięłam zimny prysznic i ciut lepiej ale i tak modlę się o chłodniejsze dni..

9 lata 7 miesiąc temu #986516 przez pesq
Kasandra - gratulacje!!! W koncu.

Zaz - pokaż tjaki to przewijak :) Jeju ja nie mam ikei u siebie w miescie, bez sensu..

U nas burza byla wiec teraz jest lepiej. Ale ogolnie wczoraj zaopatrzylismy się w wiatrak i to jest zbawienie!! W ogole mam problem ze spaniem na lewym boku.. nie wiem czy to podwiadomosc tak dziala, ze cos powinnam to ciezko mi to robic. Eh :P.

Skusiłam się dziś na gałkę lodów w grycanie.. neie mierzyłam po nich cukru i trochę mi to siedzi w głowie, czy nie nabroiłam zbytnio.. Ale może nie, skoro po całym big milku jest ok.. W sensie wiem, że nie powinnam i na pewno troche przekroczyłam, ale mam nadzieję że nie o tyle żeby to coś dzidzi narobiło.

9 lata 7 miesiąc temu #986518 przez Zazanna
Pesqu jak zjesz gałkę raz na 2 tygodnie to mu nie zaszkodzisz -a będzie to zbawienne dla Twojej psychiki :)

Co do podkładki wygląda mniej więcej tak: przewijak.pl/2012/09/08/ikea-gullunge-po...jak-pokrowce-j-nowe/
tylko poszeweczki są z kotkiem teraz -ona jest wielkości przewijaka, ale taka mięciutka i przyjemna w dotyku :) I na żywo wygląda zdecydowanie ładniej ;)

9 lata 7 miesiąc temu #986519 przez basiek149
kasandra wielkie gratulacje! :) i bardzo jestem ciekawa twoich zakupów... więc z niecierpliwością czekam na zdjęcia :)

pesq też tak myślę odnośnie tych lodów, raz na jakiś czas można zgrzeszyć skoro cały czas i tak musisz stosować tą swoją dietę. tak jak Zazanna mówi - twoja psychika tez jest bardzo ważna, nie można się tak katować :)

mnie też potwornie męczą te upały, przed południem siedziałam jeszcze sobie przed domkiem bo było tak przyjemnie ale jak później zaczynało przygrzewać to musiałam uciekać do domku. ciekawa jestem jakie lato nas czeka i czy bardzo będą nas nękać te upały... :S

9 lata 7 miesiąc temu #986520 przez Zazanna
A taką bym chciała komodę:

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70242637/#/10242635

I nie mogę się zdecydować czy z dodatkami dla dzidziusia pójść w niebieski, czy w szary? Ogólnie wolę szary, ale z drugiej strony dzidzia ślicznie wygląda w niebieskim :P Doradźcie :)

9 lata 7 miesiąc temu #986522 przez basiek149
pesq a jak nie masz Ikea u siebie w pobliżu to możesz przez neta kupować - Ikea Katowice bawi się w sprzedaż wysyłkową i ewentualnie na allegro dużo osób sprzedaję różne rzeczy z Ikea. musiałabyś tylko popatrzeć co cię interesuje. fakt, na żywo fajnie też zobaczyć przed zakupem no ale ja tylko informuję, że istnieje taka możliwość zakupu gdybyś chciała :)

www.ikea.com/ms/pl_PL/img/local_store_in...LAMIN_kupujzdomu.pdf
Podziękowania: pesq

9 lata 7 miesiąc temu #986523 przez basiek149
Zazanna ja też kocham szary i ja na te kolor stawiam :) poza tym jest bardzo uniwersalny i dosyć łatwo można go połączyć z innymi kolorami. nie będzie się gryzł ;)

9 lata 7 miesiąc temu #986525 przez Zazanna
Tu jest dokładnie ta podkładka z tą poszewką co dziś oglądałam :)

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251798/
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50253981/

Basiek masz rację, zwłaszcza, że sypialnię mamy stonowaną, na ścianach złamana biel, zasłony też stonowane kupię -to świetna okazja do nowych zasłon :D Więc szary będzie mi pasował :) Najwyżej ciuszki mu kupię niebieskie :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia