BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #986527 przez me.ch
Zaz, ja kupilam ten pokrowiec z kotkiem z ikei tez, ale przewijak postanowilam miec ten ----> babynet.pl/ceba-przewijak-nadstawka-70x5...120x60cm-p-2048.html
I tez wzielam komode z ikei zamiast calego tego ich przewijaka z szafeczka bo stwierdzilam ze szfka jako tako ok ale tylko na ten poczatek, a potem to co ja z nia zrobie? a komoda wydaje mi sie praktyczniejsza w uzytkowaniu no i bedzie na zdecydowanie dluzej niz taki przewijak "w calosci" z tym ze ja na komode Malm sie zdecydowalam, bo mamy juz je w innych pokojach i tak mi jakos pasowalo, a przewijak mi na nia elegancko wejdzie na gore (moj maz i tak bedzie chcial zamontowac cos w stylu zahaczenia na niego, zeby przypadkiem nie spadl, ale zobaczymy + ten przewijak ze slonikami pasuje mi tez na gore tego lozeczka z ikei)
> www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00062597/#/00214553

Pesqu, mysle ze jedna galeczka raz na ruski rok co najwyzej Agatke rozweselisz :) no i siebie rzecz jasna :)

Dziewczyny, co do tej maty to ja tez niby slyszalam o tych kolorach i kontrastach, ale powiem szczerze ja sie w tej tak zakochalam od pierwszego wejrzenia ze nie wyobrazam sobie zakupu innej, mam nadzieje ze na zywo bedzie tak samo fajna jak wydaje sie na zdjeciach. A znalazlam ja na ebay.co.uk Zazanna, wiec nie wiem czy link sie przyda... ale jak chcesz to moge Ci sprawdzic producenta, moze sa tez dostepne w pl.

Basiek, Zaz - ja wlasnie tez lubie takie stonowane bardziej, a w dzieciece postaowilam isc bialo-szare (bo takie juz mebelki biale mamy, szary dywan, zyrandol bialy z szarym dodatkiem itp, wiec nie dosc ze mi sie strasznie podoba to polaczenie do dzieciecego kata, to jeszcze czesc juz byla wiec troche latwiej niz teraz przemalowac czy nowe kupic). Dodatki do tego - turkus, mieta, aqua i generalnie w ten desen - nie dosc ze uwielbiam, to jeszcze pasuje i do chlopca i do dziewczynki moim zdaniem, wiec ulatwia sprawe (a zdecydowalam sie na te kolory jeszcze przed ujawnieniem sie Kornela) ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #986530 przez asiekasiek
Mech śliczna ta mata :) ja lubię szary kolor :) ja mam matę od koleżanki jest różowa :P pewnie jak sama kupowałabym to kupiłabym stonowaną :) i wszystkiego najlepszego z okazji 1 rocznicy ślubu :woohoo:

Pesq o szkoda że nie popatrzyłaś na wózki. Co do lodów to pewnie jak nie kupiłaś o smaku ciasteczkowym czy innym to nic się nie stanie ;)

Basia Ty lepiej dobrze oglądaj te truskawki przed zjedzeniem bo jak będziesz się śmiała ze mnie przy tym to przeoczysz jajeczka dużej muchy :P B) a teraz to ja też się z tego śmieje, ale mam nauczkę, żeby dobrze patrzeć:)

Kasia ja boję się do kościoła chodzić teraz bo sikam co 10 minut, a jak chodzę do kościoła, to już pod koniec nie wytrzymywałam koszmar :( i szybko do domu jechało się ;)

Agata nie przejmuj się ciastem a jak kupisz wszytskie składniki to zrób ten co polecam, bo naprawdę przepyszny. a biszkopty ciężko wychodzą :( ja zawsze sprawdzam pianę jak ubijam z bialek czy wylewa się czy nie. jak się nie wylewa to dodaje wtedy cukier i też patrze żeby było sztywno

Kassandra to teraz możesz odpoczywać :D

Zazanna ja o przewijakach nie myślalam i raczej nie kupuje bo jakoś wśród znajomych nikt nie miał tylko kładł dziecko na łóżku.

A teraz mój mąż projektuje w końcu komodę taką szafkę żeby ubranka pomieściły się dla małej oraz jeszcze półkę w łazience bo na dole pod umywalką mam chemikalia a trzeba moim zdaniem wyżej żeby mała nie miała dostępu oraz więcej będzie teraz kosmetyków :whistle:

A i żeberka wyszły mi przepyszne :D mąż grillował, do tego sałatka z fety i ziemniaczki z grilla :) pycha.

Byliśmy zerwać również truskawki ( no mąż zrywał bo ja schylać się to już koszmar ). Zerwałam 7 koszyczków z czego 2 podrzuciłam siostrze, a z resztą muszę coś zrobić.:) jak narazie koktajle zrobiłam i część zamroziłam:)

9 lata 7 miesiąc temu #986531 przez me.ch
Ahjjjj!!

wiedzialam ze cos waznego ominelam - Kasandra! Gratulacje :) teraz brzuchem do gory i swietowac :) daj znac kiedy ta obrona to bedziemy trzymac kciuki :)

Asiek, dziekujemy :)

9 lata 7 miesiąc temu #986532 przez Lidziun
Hejka jestem, a wiec tak jakoś w kościele poszło nie zajaknelam się ani nie poplakalam wiec epoki, impreza tez super malo ludzi było ale najbliższe grono wiec fajnie było, zdjęcia mam na kompie ale wrzuce dopiero w środę bo tu netu nie mam teraz czeka nas wielkie sprzątanie, ogólnie u mnie ok mały malo kopie ale to efekt cciągłego chodzenia bo jak klade się do łóżka to daje czadu, teraz na spokojnie będę mogła szykować wszystko małemu, a i pogodę mieliśmy suuuper wiec wszyscy cala noc na dworku siedzielismy

9 lata 7 miesiąc temu #986533 przez me.ch
Super Lidziun ze wsztstko sie udalo i mieliscie super dzien :) 14 czerwca to dobry dzien na sluby, wiem cos o tym :) :) :)

Czekamy na zdjecia :)

9 lata 7 miesiąc temu #986536 przez asiekasiek
Lidziun gratulacje :)

9 lata 7 miesiąc temu #986538 przez basiek149
Lidziun gratulacje :) cieszę się, że wszystko wam się tak pięknie udało :)

me.ch my też mamy kolekcje Malm z Ikei w sypialni i kurcze nawet nie pomyślałam, żeby takie mebelki kupić Kubusiowi. Raczej myślałam o kupnie typowo dziecięcych. a ta kolekcja Malm jest fajna. w takim razie jeszcze muszę przemyśleć ten dziecięcy pokoik... :)

aiekasiek

Basia Ty lepiej dobrze oglądaj te truskawki przed zjedzeniem bo jak będziesz się śmiała ze mnie przy tym to przeoczysz jajeczka dużej muchy :P

złośliwa :D :D :D

9 lata 7 miesiąc temu #986541 przez Agata28
Gratulacje Lidziun, żyjcie miłością! Czekamy na zdjęcia

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986542 przez Kasia888
Lidziun gratulacje, super data ślubu i fajnie że wszystko się udało :)
Mech gratki z okazji rocznicy ;)
Pesq na pewno jedna gałka nie zaszkodzi ;)

Zazanka właśnie mam ten przewijak z pokrowcem z ikei, mama mnie namówiła, że to praktyczne położy się na łóżku i można przewijać.
Jestem fanką rzeczy z ikei, jak już dużo wcześniej Wam pisałam mam łóżeczko z Ikei i też bez szuflad stwierdziłam że obejdę się bez nich, szafę, materac do łóżeczka i sporo drobiazgów w tym przewijak :silly:
Mają też fajne ręczniki z kapturem :P www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40252010/

9 lata 7 miesiąc temu #986543 przez Zazanna
Meszku ładna ta komódka :) Ja chcę większą, bo to będzie jedyne miejsce na rzeczy Maluszka póki co. Potem dopiero jak się przeprowadzimy to będę myślała o dodatkowej przestrzeni na jego rzeczy :) No i mam nadzieję, że póki co wystarczy, jakby nie było ubranka są malutkie ;)
Uwielbiam miętowy ! Choć ostatnio oglądałam „Dorota was urządzi” i ona połączyła szary z żółtym i też pięknie wyglądało.. ;) No ale zobaczymy ;)

Asiek własne truskawki !!! <3 Ja chcę do przewijania, bo ..chcę :D Podobają mi się i chcę :D Wiem, że mogłabym się obejść, ale to takie urocze :D Tylko ćśśśśś…………. nie mówcie tego T. heh ;)

Lidziun super, że się wybawiliście! Mówiłam, że Ci swietnie pójdzie ! Czekamy na zdjęcia ! :)

Kaia oglądałam te ręczniczki, ale mi się wzorek nie podobał za bardzo :) Ale kształt rewelacja :)

9 lata 7 miesiąc temu #986544 przez Kasia888
A co do kolorków, to podobają mi się te wasze szarości, i komódka też bardzo ładna :)
U mnie mebelki będą białe, ale do tego mam żółte ściany w pokoju więc i tak już jest wesoło :)
Zbyt kolorowe maty też mi się niespecjalnie podobają.
I jeszcze myśle nad tymi literkami pluszowymi co kiedyś wrzucałam z dawandy, żeby zawiesić nad łóżeczkiem.
I na pewno na ścianę jakiś obrazek czy coś.
Te urządzanie pokoiku będzie nam sprawiało nie lada frajdę :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #986545 przez jurada
Hej dziewczynki juz jestem... Przejrzałam co pisalyscie i dziękuję za mile słowa ...
Lidzin gratki i wszystkiego naj!

Mech 100 lat z okazji rocznicy...

Zazanka popijalam i lemoniadke i wareczke radlera!

Pesq jaka ty laska, a jakie nóżki szczuple...

Kasandra z ciebie to modna mama!

9 lata 7 miesiąc temu #986546 przez jurada
A tak ogólnie to spalilam się na raka... Ramiona , dekold i nogi a reszta białe jak śnieg!!! Haha

9 lata 7 miesiąc temu #986547 przez Zazanna
Juuuraaadkkaaaa super, że już jesteś ! :) Ja też jestem teraz "dwukolorowa" :D
Odpoczęłaś? :)

9 lata 7 miesiąc temu #986550 przez Zazanna
Dziewczyny właśnie szukałam ochraniacza na łóżeczko i wlazłam na artykuł: tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-s...j-je-z-kolyski-asap/
co o tym myslicie? Bo ja chyba jednak zrezygnuję z niego, zwłaszcza, że nie mogę znaleźć żadnego, który mi się podoba.. Ale pomyślałam, ze zamiast tego kupię falbankę -taką na dół co isę zaczepia do póki łóżeczko jest ustawione wysoko :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia