BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #987735 przez Sylwia-89
Basiek, cieszę się, ze to nie bakterie bo z tym paskudztwem czasami trzeba długo się bawić zanim się wyleczy :)

Kasandra, w sumie to nie pomyślałam o tym, ze biust się rozciągnie, ale to dobry argument przeciw stanikom sportowym... Więc pewnie kupię wiecej niż jeden do karmienia jesli będzie mi dane karmić w ogóle. ;)

Agata, ja tez chyba z 4 worki ubrań odrzuciłam, bo w nic się nie mieszczę. Mam nadzieję, ze po porodzie wrócę do rozmiaru sprzed ciąży ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #987736 przez Zazanna
Moja przyjaciółka poleca Alles Mama sklep.alles.pl/kolekcja,mama,1,1.html –ale ja sobie na początek kupię z hm-u zwykły do karmienia i jeśli się okaże, że potrzebuję czego „lepszego” to wtedy zainwestuję dopiero, bo na razie szkoda mi 150 zł na stanik, no ale ponoć są bardzo wygodne i komfortowe. Że ładne to i ja widzę na stronie ;)
A póki co mam 2 staniki z lidla, ale noszę je już teraz i obawiam się, że jak mi przyjdzie pokarm, to się w nie po prostu nie zmieszczę ;)

Właśnie oglądam ciuszki w hm-ie, ale dziecięce są strasznie drogie o.O Dwupak body 70 zł o.O Za dużo. W smyku są 3-paki za 50.. Za tydzień idę do Smyka !!!! :D

Agata uroki bloku.. ;) Na remont staram się nie narzekać –jednak robią to w dzień, no i muszą zrobić –nie przeskoczy się tego –aczkolwiek jak się siedzi w domu to przeszkadza ;) Ale muzyka rycząca mnie wkurza :/ Zwłaszcza, że w ciąży mam bardzo specyficzny i wąskozakrojony gust muzyczny, a w dodatku bardzo ograniczoną „ilość” nerwów do spożytkowania… :P

Ajjjj kluski śląskie… Gloooriaaa DAAAAJJJJ :D

Basiek super, że wyniki ok ;)

Ja NA BANK wrócę do wagi sprzed ciąży :] Tak wszystkim mówię, że szybko wrócę itd. to wszyscy patrzą z powątpiewaniem –a ja wiem swoje. Wrócę, bo chcę się dobrze czuć ze sobą i patrzeć z dumą w lustro i żeby Malutki się cieszył, że ma piękną Mamę, a T. żeby był dumny ze swojej kobiety :D B) –To się nazywa kobieca próżność ;)

9 lata 6 miesiąc temu #987743 przez mysia5
Agatka jak jest remont to inna sprawa :) wiadomo ze każdy ma do tego prawo, ale słuchanie muzyki od 6.30 no niekoniecznie :unsure: haha :P
Basiek super ze z wynikami wszystko dobrze :) masz dobrego, mądrego lekarza :)
Zazanka ja też ostatnio oglądałam ciuchy dla małego w hm ale ceny mają naprawdę straszne ... wiec wyszłam, tym bardziej ze mały na pewno szybko wyrośnie z tych pierwszych ubranek :)
i super ze masz tak silna wole ;) to nie próżność ;) masz rację i zgadzam się z Tobą , tylko potrzeba silnego charakteru i determinacji ;) na pewno Ci się uda :) :) tez chciałabym żeby mój synek i partner byli ze mnie dumni , będę się starać ale jak wyjdzie to zobaczymy :P bo aż tak silna chyba nie jestem i tego można Ci Zaz pozazdrościć :)

9 lata 6 miesiąc temu #987744 przez asiekasiek
A ja jestem wkurzona bo siedzę w domu!! Mąż pojechał na budowę, ja chciałam pojechać i mu pomóc chociaż siedzieć i deseczki z gwoździ wyciągać. A ten mi zabronił bo zimno i zmęczę się i w ogóle zła jestem, bo nic nie mogę!!!! Wkurza mnie to taka bezradność i w ogóle!!! Chętnie porobiłabym coś!!! A jak przyjechałam do domu to okazało się że nie da się biszkoptu wyciągnać bo posłuchałam mamy kuźwa żebym miała święty spokój, bo wielce mi doradzała a mogłam zrobić jak zawsze i muszę drugi robic!!!!!!!!!! jak mnie wku**ia to wtrącanie się!!

9 lata 6 miesiąc temu #987745 przez basiek149
asiekasiek nie denerwuj się, złość piękności szkodzi a poza tym nie ma co denerwować twojej królewny w brzuszku :) ciesz się z tego co jest, ja to już nawet nie mogę zrobić jednej rundki wokół domu :dry: ale czekam cierpliwie i cały czas sobie i Kubusiowi powtarzam, że nadrobimy spacerowanie po porodzie :) dlatego wypadałoby się w niedługiej przyszłości zdecydować na jakiś wózek a jakoś nic mi się ostatnio nie podoba i w sumie już nie wiem który chcę.

9 lata 6 miesiąc temu #987746 przez Zazanna
Mysia wszystkie szybko dojedziemy do siebie :D Zwłaszcza, że będziemy się (mam nadzieję) wspierać dalej ;)

Basiek masz rację.. tak marudzę/marudzimy, że tego nie wolno, tamtego, a Ty Bidaku musisz całkiem siedzieć ! Dzielna jesteś jak nie wiem kto ! Ty i Pesq jesteście przykładem jak godnie znosić przeciwności :)

A mnie zgaga męczy :blink: Masakra :angry:

I cieszę się, że mam wybrany wózek, bo co jakiś widze, to bym popadała w większą niewiedzę i strach, że nie wiem co wybrać :)
Podziękowania: pesq

9 lata 6 miesiąc temu #987748 przez basiek149
Zazanna ja nie napisałam tego żeby się użalać nad sobą, broń Boże :) tylko też jak mam dola i tu wchodzę się wyżalić to jest mi lepiej jak któraś mnie pocieszy :) dlatego tak się cieszę z tego forum :)
Zaz a jaki wózek wybrałaś bo nie pamiętam?

9 lata 6 miesiąc temu #987750 przez asiekasiek
allegro.pl/aspirator-do-nosa-4-filtry-no...cja-i5029355884.html

Dobra jest ta Frida do noska??? czy coś lepszego jest??

Basiek masz racje kurcze właśnie tak sobie myślałam o Tobie jak to pisałam :P że ty masz zakaz jakiegokolwiek chodzenia :( nadrobimy wszystko w październiku bo wtedy większość z nas już powinna być po porodzie;)

9 lata 6 miesiąc temu #987751 przez me.ch
Hej hej,

Wreszcie weekend :)

Ja już normalnie siedzę w tej pracy i odliczam tylko, zwłaszcza ze koniec już tak blisko.....

Jakoś mi dzisiaj wyjątkowo ciężko, nie wiem sama czemu.

Współczuję Wam tych remontów i muzykalnych sąsiadów...irytujące to musi być. I wiadomo, remontu nie ominie się,ale z tą muza to mogliby wrzucić na luz trochę.....

Co do koszul do karmienia ja mam ten sam problem - z tych tańszych nic mi się nie podoba, a droższe to mi szkoda kupować.

Mam trzy takie letnie sukienki z hm które kupiłam kiedyś na mega wyprzedaży za grosze, ona są takie zwykłe bawełniane bez szału, czarna czerwona i taka niebieska w pomarańczowy wzór, i mają takie zakładki na biuście więc myslalam ze może och użyje do karmienia. Zrobię fotki jak będę w domu i powiecie mi co myślicie. Tyle że do porodu mi ich szkoda a nie wiem czy tam gdzie planuje rodzic dają coś bo w sumie wszystko się dopiero wyjaśni jak będę już w pl pod tym względem, ale może warto bedzie jakieś byle co zakupić...

No i stanik też muszę kupić bo już mi moich nie wygodnie, tzn niby się mieszcze w kilka bez problemu ale takie jakieś mało komfortowe się wydają, a słyszałam że zły stanik możeczasem popsuć plany co do karmienia piersią bo coś tam.może blokować się czy coś....
Wiecie coś o tym może?

9 lata 6 miesiąc temu #987752 przez me.ch
Asiek, ja tak nie wiem, mnie ta Friday jakoś nie przekonuje :) kupiłam zwykła gruszke ale taka żeby napewno soe dało otworzyć i umyć w środku.

Ale szwagierka ma fride i chwali mocno, wiec jak chcesz, chyba nie ma tu lepszych i gorszych, bardziej kwestia preferencji...

Przypomniało mi się że a propos wanienki chciałam Wam sprzedać patent siostry mojegoo męża - oni jak juz mały siedział to kupili taki mini basenik dmuchany i wkładali go pod prysznic na kąpiele, tym sposobem był fun a jednocześnie kąpiel z głowy, ja planuje też kupić, bo wanny nie mamy a wydaje mi się ze to jest fajny pomysł plus można też wykorzystać go latem na dworze, zamiast potem większą wanienke albo jakieś inne gadżety :)

9 lata 6 miesiąc temu #987753 przez basiek149
asiekasiek u mnie siostry tej Nosefridy używały i były zadowolone i ja też już sobie ją kupiłam. zwłaszcza, że widziałam na żywo jak one się tym obsługiwały i to mnie przekonuje :) zresztą gdzie nie czytałam to wszyscy właśnie ten aspirator polecali.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987754 przez Sylwia-89
Asiek, ja też zamówiłam Fride, bo wszystkie mamy dookoła mnie używały i chwalą sobie. Poza tym można ją łatwo umyć

9 lata 6 miesiąc temu #987758 przez me.ch
Wstawiam te sukienki - mój typ na koszule nocne do karmienia. Nie wiem czy to zadziała, ale początek chyba wystarczy, rozchylenie od góry jest dość wygodne, a one są dość luźne, wiec powinno się nadać... Najwyżej jak się potem okaże że jednak nie wygodne to mogę dokupić inne, a te przynajmniej juz mam i prpblem z głowy...

Co o tym sądzicie?

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987759 przez asiekasiek
No to przekonałyście mnie dziewczyny :D to zamawiam :) Basia, SYlwia macie taką co w linku czy inną ?? Czy to bez różnicy :huh:

9 lata 6 miesiąc temu #987760 przez me.ch

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia