BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #987688 przez asiekasiek
na później to ja robię tak zamrażam truskawki w woreczkach i do zamrażalnika a później robię z nich kompot tak jak pisałam wcześniej ;) a jak do słoików tych 1l to do słoików wrzucasz truskawki taką dużą garść, gotuje wodę (inni nie gotują) i słodzę tą wodę ( bo wiadomo truskawki nie są zbyt slodkie :( ) następnie wlewasz tą wodę do słoików, zakręcasz i do garnka na 10 minut muszą gotować się. Garnek wyścielam szmatką, nie wiem po co ale widziałam, że babcia i mama tak robią :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #987691 przez Zazanna
Ciąg dalszy kanonady dźwięków –sąsiedzi rozpoczęli remont ;) Chyba zaczynam się cieszyć, że jestem przygłucha ;)
Żyję tylko nadzieją, że to nie będzie trwać wiecznie i że za jakiś czas będę miała domek, ogródek i ciszę ;) Jak chodziłam do pracy to nie zauważałam, ze to takie uprzykrzające życie jest..

Mysia super, że wizyta udana ! :) Co do kompotu –ja robię tak: truskawki do garnka, zalewasz wodą i gotujesz. Dodajesz cukru wg uznania, jeśli za słodkie lub mdłe to troszkę cytryny lub kwasku cytrynowego :) Ja gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu :) A i ja dorzucam jabłka zawsze, bo dla mnie w kompocie musi być posmak jabłka :P I dokładnie tak –do słoiczków :) Tylko do słoiczków, to wrzuć z truskawkami, to one dodatkowo wzmocnią smak w słoiczku i będziesz mogła sobie później dolać wody żeby był delikatniejszy i będziesz miała więcej :)
Acha i ja nie gotuję słoików już, ale to dlatego, ze u mnie ten kompocik schodzi w ciągu góra tygodnia-półtora, więc samo zawekowanie wrzątku wystarcza (w sensie wciągnięcie pokrywki do środka). Ale jeśli robisz tak na dłużej, to tak jak Asiek pisze lepiej przegotować jeszcze :)

9 lata 6 miesiąc temu #987695 przez Sylwia-89
Co do koszul, to jakiś czas temu kupiłam rozmiar M, bo wydawała mi się duża, ale teraz stwierdzam, że wcale taka duza to ona nie jest i muszę kupić nowe do szpitala. Właśnie przed chwilą zrobiłam zamówienie artykułów higienicznych do wyprawki szpitalnej. Powoli będę dokładać, bo już prawie 7 miesiąc, więc wolę naszykować i być spokojna ;) Niby w szpitalu, w którym chcę rodzić dają te podkłady itd, ale jakoś tak wolę mieć swoje w zanadrzu, więc zamówiłam.

9 lata 6 miesiąc temu #987696 przez Sylwia-89
Mysia super, że jesteś zadowolona z nowego ginekologa- dobry lekarz to podstawa ;)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987698 przez mysia5
Dziękuję za pomoc :) :kiss:
Zazanka ja dopóki chodziłam do pracy to też jakoś nie zwracałam na to uwagi, ale teraz to czasami mam ochotę ich zabić :unsure:
póki co to jeszcze to znoszę, ale jak mały będzie już na świecie i będzie mi spał a ktoś zacznie walić muzyką to chyba go uduszę i nie ręczę za siebie.. no bo bez przesady, tak jak pisałaś to jest blok i jakoś trzeba się liczyć z tym że inni ludzie też tu mieszkają :) tym bardziej kiedy jest malutkie dziecko.
ahh też mi się marzy domek i swój ogródek <3 :)
Sylwia, też chcę się za to zabrać bo 'gdyby coś' się działo wcześniej (oczywiście odpukać i mam nadzieję że tak nie będzie) to lepiej być przygotowanym w razie czego, bo nie wyobrażam sobie później nagle latać ze wszystkim :)

9 lata 6 miesiąc temu #987700 przez kasandra9
Ja mam 2 koszule z Italian Fashion, w jednej nawet juz spie;) jeszcze chyba jedna domowie, bo fajne sa i zadna nie jest rozpinana z boku. Ja przymierzam sie do zakupu biustonosza do karmienia, ale nie wiem gdzie...bo chciałabym jakiś taki, co by mi cycków nie uszkodzil, bo i tak mam na nich troche dawnych rozstępów:/ nusze się rozejrzeć...chociaz jesli nie będę mieć pokarmu, to czy jest sens...moze kupić jakieś byle co na wszelki wypadek, a jesli bedzie potrzebny, to juz kupie jak mala bedzie:)
Sukienkę musze dorwać, coś wymyślę!:P jest kilka zebrowych promocji;)))) bo normalnie to cenowa masakra.
Siedzę u fryzjera, mam chyba sto farb, nie mogę doczekać sie efektu:))) Agacia jak przystało na kobietę zadowolona, bo mnie tu szturchnela kilka razy;)

9 lata 6 miesiąc temu #987702 przez Sylwia-89
Co do biustonoszy, to zastanawiam się czy taki sportowy nie byłby ok. Te do karmienia podejrzewam, ze tylko w szpitalu bym miała, a w domu jak mi będzie wygodnie, więc stwierdzam, że szkoda wydawać pieniędzy na taki jak te sportowe są mega wygodne i do nich też można wkładkę laktacyjną przyczepić. W sumie sama nie wiem, nie znam się :D

9 lata 6 miesiąc temu #987704 przez basiek149
Dzięki Asia ale jakoś nie w moim stylu te koszule :D

Mój mąż wrócił z przychodni, był jeszcze u swoich rodziców na chwilę i przywiózł mi od szwagierki nową bluzeczkę. zwykła, szara B) ale tak się ucieszyłam bo jak mówiłam wszystko co popadnie ostatnio brudzę i zawsze się taka przyda po domu. założyłam zadowolona i poszłam jeść...taa... :whistle: ja nie wiem co się ze mną dzieje, że ja nie mogę trafić jedzeniem do buzi...no masakra jakaś :D przynajmniej jak dziecko będzie się brudziło to nie będę tego komentować bo od razu sobie przypomnę jak ja w ostatnich miesiącach się zachowywałam :silly:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987710 przez kasandra9
Zglodnialam u tego fryzjera:P
Jabkimpotow takich na zimę to nie robiłam, moja mama robila dla nas truskawki, bo bardzo lubię potem rozrobić z woda niegazowana i zimą sporo piliśmy:) pewnie i w tym roku zrobi:) Asiek, u mnie też do wekowania kładzie sie szmatkę na dno garnka, chyba chodzi o to żeby od dolu nie pekl sloik od ciepla bo bezpośrednio tam gorąco (jeszcze jak kiefys palniki gazowe byly takie zwykle), choc jak ja i tak wkladam jak np. Wekuje zupę czy sos;)

9 lata 6 miesiąc temu #987715 przez asiekasiek
Kassandra mała wie co dobre dla kobiety :D ja też jestem zadowolona z firmy tych piżam :) są miłe i wygodne :) ale jeszcze nie śpie w nich bo tak ich mi żal :P a co do stanika ja jakiś sobie kupie do karmienia, byle jaki taki do 30zł myślę, bo nie wiem czy będę chciała karmić, ile czasu i czy będę chciała mieć pokarm, i czy on będzie... jak coś to sobie później kupię lepszy...

fakt stnik sportowy lepszy jak coś może...

9 lata 6 miesiąc temu #987716 przez kasandra9
Ja sportowego staram sie unikac nawet teraz w domu, bo boje sie, ze mi do kostek po porodzie opadną:P zreszta kilka osób juz mowilo, żeby uważać i warto zainwestować jesli sie karmi:)

9 lata 6 miesiąc temu #987718 przez Agata28
Czesc :)

Ja właśnie zrobiłam porządek w szafie, dużo ubrań zdecydowałam się wyrzucić. Z ciężkim srecem, ale miejsca mi już brakowało :ohmy: i miałam dużo takich, których już z rok na siebie nie wkładałam.

Ja mam na razie jedną koszulkę do karmienia z pięknej mamy i jeden stanik z h&m :)

Kasandra wrzucaj zdjęcie fryzurki :whistle:

9 lata 6 miesiąc temu #987720 przez Agata28
Piszecie o hałasie i remoncie, a u mnie we wtorek się zaczyna. Sąsiedzi nas znienawidzą :( ale planujemy dzisiaj wywiesić informację i poinformować sąsiadów co ich czeka.
Zaraz biorę się za gotowanie zupy ogórkowej :woohoo: :silly: ochota mnie naszła a z ogórków małosolnych zrobiły się już kiszone :laugh:

9 lata 6 miesiąc temu #987723 przez glooria
Część
zgadnijcie co dzisiaj zjem

Aaaaa
bigos i kluski śląskie :woohoo:

Wróciłam z zakupów bo duzo promocji w george bylo i obkupilam dziewczyny moje

Co do koszul to ja mam dwie i jedna pizame do szpitala w jednej juz spie bo taka fajna i wygodna

Ja jak bylam w szpitalu to dwie mi nie wystarczyly ba dzień bo albo krwia mnie upackali albo grzanka mi z dżemem upadla albo jakas kroplowka ...
pewnie pecha mialam

9 lata 6 miesiąc temu #987727 przez basiek149
glooria żołądek doszedł do siebie, to dobrze :) smacznego tak w ogóle...:)
i nawet nie mów tak o tych koszulach w szpitalu...trudno będę chodzić w brudnych :D więcej niż 2 nie kupię! :D

mi już w necie pojawiły się dzisiejsze wyniki moczu, wysłałam wyniki do gin i odpisał, że wyniki są ok :) czyli tak jak mówił od początku, że to nie żadne bakterie są winne bólom podbrzusza tylko naciskanie małego na szyjkę. mój wspaniały gin :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia