BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #987762 przez Lidziun
mech mysle ze sa ok, ja pizamy juz mam kupowalam w biedronce jak byly, te do karmienia i juz ich uzywam, zaraz sie zabiore za jakas wyprawke niezbednych rzeczy wiec posiedze przy allegro, no i jeszcze posciele i rozek, dzisiaj bylam u lekarza przytylam przez miesiac 2 kg, pewnie byloby wiecej ale jak sie do slubu szykowalismy to malo jadlam, ale jest ok, no i laskawie dal posluchac bicie serduszka, za miesiac ide na tradycyjne badania oraz na usg!!! :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #987763 przez glooria
Frida hak frida wazne ze nie wkładasz w nosek tego dlugiego czegoś tylko przystawiasz fo noska i zasysasz
Tylko nie dopuśc aby w wezyku znalazła się slina bo zaplesnieje
moja córka (pobawila sie) i nie wciagala tylko nsplula do wezyka
I musialam kupić nową

Ja myślę ze te kiecki dadzą rade jako piżamy

9 lata 6 miesiąc temu #987764 przez pesq
Żabki kochane, cały dzien Was czytam ale tak beznadzienie sie czuje przez przeziębienie że nie mam siły odpisywać. Leże z... kolorowanką i psem. Mąż na imprezie firmowej, wroci pewnie o 4 no ale nie mam nic przeciwko, czemu ma nie isc.

Zaz - Ty wrocisz do formy najszybciej, bo trenowałaś. Wiesz co to walka i motywacja doskonale. To sport robi z ludzmi. Mi do sportu niestety zawsze daleko.. I jeszcze kolana. Pechowa jakas jestem.

Meszek - mi sie podobaja te kiecki do chodzenia nawet :P:P

Dziewczyny kupujac stanik patrzcie na obwod - zmienia sie teraz jak nie wiem. Ja kupilam miesiac temu (chwalilam sie) i juz obwod zly. Ale na szczescie mam przedluzke :).

Lidziun - widzisz ja nic nie przytyłam. Znaczy przytyłam po czym schudlam. 27 tydzień ciąży a ja -2 kg sprzed. W życiu bym nie pomyslala, naprawde myslalam ze w ciazy dowale z 30 kg.. A tu o. I to mnie niestety niepokoi (ginekologa jakos nie)... Ja już teraz usg mam co wizyte bo cukrzyca. Teraz wizyta za 2 tygodnie równiutko.. smiesznie tak, co wizyte dostawac opis jak na polowkowym. Ale dobrze, ciesze się.

W ogole dziewczyny tylko czosnek i cytryna mnie jakos dzis trzymają, bo nawet 37.7 gorączke mam.. nie mam pojecia skad! Glowa tak boli że apap łyknelam to troszeczke spadła. A nie moge malin, nie moge miodu, no nic. Koc, herbata i kolorowanki.

Buziaki kochane.

9 lata 6 miesiąc temu #987765 przez pesq

9 lata 6 miesiąc temu #987766 przez pesq

9 lata 6 miesiąc temu #987769 przez asiekasiek
Pesq Ty to masz kurde... jak nie urok to sraczka :( biedną dość mało wychodzisz z domu bo pyłki Cię męczą to i tak dorwalo przeziębienie :( a zamawialas przedluzke do stanika w jakimś sklepie? myślisz ze w triumph mogłabym dostać ?? bo u mnie obwód tez zwiększył się :(
bo na allegro są ale nie chce mi się płacić za przesyłkę ...

Mech zgadzam się c Pesq ja bym wychodziła w nich ;)

Gloria to będę pamiętać żeby nie napluc :)

Kassandra jak tam obiad z rodzicami ??

Lidziun Ty to jesteś szczypioreczek :) ja też dzisiaj zasiadam na allegro :)
Podziękowania: pesq

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987771 przez jurada
Oj pesqu ty to się na cierpisz w tej ciąży. Nie ma co!

Tez juz używam przedłużki do staników... Kupiłam na bazarze na stoisku wszystko po
1zl.

9 lata 6 miesiąc temu #987772 przez me.ch
Oj Pesq, tak właśnie myślałam o Tobie, biedna soe męczysz... Mam nadzieje ze Ci szybko przejdzie....

Ja w tych kiecka normalnie też chodzę, ale teraz już tylko z getrami mogę bo im brzucho większy tym krótsze są;) a potem właśnie myślałam że je wykorzystać do tego karmienia w nocy no i po domu pewnie też, bo ze na dwór to raczej za zimno będzie w październiku już...:)

9 lata 6 miesiąc temu #987773 przez pesq
Asiek u mnie - cukrzyca, ketonuria, alergia, przeziębienie i jeszcze szereg innych wesołych dolegliwości typu zgagi, sragi, plecy, srecy : :pinch: :pinch: . Aż czasem śmieje sie z siebie w głos! Przedlużke kupilam u lokalnej brafiterki...

Zazka - chyba tylko my nic jeszcze nie kupujemy... :blink: :blink: Żebyśmy sie we wrzesniu nie obudzily :lol: :lol: Ale ja teraz kasy znowu nie mam. I taka to robota.

9 lata 6 miesiąc temu #987774 przez Zazanna
Basiek ależ od użalania się jest forum ! :D Co nie zmienia faktu, że znakomicie znosisz siedzenie w miejscu.. ja mogę wyjść na spacer z psem, a mi mało, bo za wolno itd. ;) Ale już tylko 3 miesiące, to damy rade ;)
Wózek Pajero pepitka :)

Meszku wg mnie spokojnie się te sukienki nadają ;) A w ogóle to ładne ;)

Pesq Bidulku Ty nasz :*:*:* Kuruj się i wygrzewaj !
Co do kasy to i ja się skasowałam na urlopie i czekać muszę do wypłaty :P No mam nadzieję, że się nie obudzimy z ręką .. ;)
Dobrze, że choć listy mam przygotowane ;) Ale im bliżej zakupów tym bardziej jestem przerażona jak to ogarnąć wszystko ;)

Kładę się, miłego wieczorku kochane :)

9 lata 6 miesiąc temu #987775 przez asiekasiek
Zazanna to kupujesz Adamex pajero?? Tak jak ja :D jaki kolor??

Kurcze to nie wiedziałam, że tak łatwo odstać przedłużkę do stanika....:) w takim razie na bazarze popytam się a jak nie to wejde do jakiegoś sklepu z bielizną

9 lata 6 miesiąc temu #987778 przez anisia27
Ej dziewczynki znow was potruje o szyjke :D ona ma sie pomalu skracac? Okazuje sie ze nie mozliwe ze mialam az 5 cm... tylko miesiac temu 3,7 a dzisiaj 3,2 wiec chyba dobrze :D

9 lata 6 miesiąc temu #987779 przez glooria
Odetnij ze starego
pesq zdrowka ps ja tez jeszcze nic nie mam tylko pizamy ale jedna nowa a reszta po ost ciąży
no i oczywiście dużo rzeczy mam po corkach ale jeszcze nie znoszę od siostry zeby nie zapeszczyc

Tylko do szpitala jakby co to jestem gotowa ale to nie do porodu tylko tak w razie W
bo mam te antyciala i jeszcze kamienie na woreczku i jakby bol nie prsechodzil po paracetamolu to tylko szpital bo silmniejszych nie mogę brac na własną rękę

9 lata 6 miesiąc temu #987784 przez Lidziun
dokonalam zakupu, pierdoly dla malego , posciel i rozek ostatniego nie chcialam kupowac ale ze wzor taki sam jak posciel to wzielam, no i teraz nie wiem co mam jeszcze kupic, za malo kasy wydalam i mam braki jakies :blush: :laugh: , musze chyba zajrzec na liste wyprawkowa grzes w necie i wszystko pospisywac

9 lata 6 miesiąc temu #987785 przez Lidziun
oto lista wyprawkowa na stronie mojego szpitala, a wy tez takie macie????

I. DOKUMENTY I WYNIKI BADAŃ

1. kartę przebiegu ciąży;
2. dokument tożsamości;
3. Wyniki badań: grupy krwi i Rh ,WR, HbsAg, posiewu z pochwy w kierunku GBS;USG oraz inne badania wykonywane w ciąży, konsultacje lekarskie;
4. karta informacyjna ze szpitala w przypadku wcześniejszych hospitalizacji;

II. RZECZY DLA MAMY
1. koszule nocne bawełniane umożliwiające karmienie- 2 szt;
2. szlafrok;
3. kapcie, klapki pod prysznic;
4. skarpetki;
5. biustonosz ciążowy (wzmocniony) lub do karmienia (z otwieranymi miskami),
6. wkładki do biustonosza,
7. wkładki higieniczne (podpaski)- 2 op.
8. przybory toaletowe, chusteczki higieniczne, kosmetyki;
9. dwa ręczniki;
10. kubek lub filiżankę;
11. wszystkie przedmioty podnoszące konfort pobytu

III. DLA DZIECKA
1. 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników;
2. 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body;
3. skarpety, rękawiczki, czapeczki bez wiązania;
4. kocyk lub śpiworek, „rogal” przydatny przy karmieniu;
5. kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik;
6. paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn),
7. flanelowe i tetrowe pieluchy.

Bielizna noworodka powinna być wykonana z naturalnych włókien, najlepiej bawełny.
Wszystkie te rzeczy powinny być świeżo uprane w specjalnym proszku do prania dziecięcej bielizny oraz wyprasowane.
W dniu wypisu w sezonie zimowym należy przynieść grubszy kocyk, śpiwór, ciepłą czapkę, sweterek, kombinezon lub dodatkowy ciepły kocyk.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia