BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #987812 przez jurada
Dziewczynki ja się żegnam :(

Ogarniam tyłek i uciekam na działkę... Pogoda na razie nie rozpieszcza, ale i tak chcę się oderwać od miasta i tych tramwajów za oknem :)
Miłego weekendu, poniedziałku i wtorku...
Odezwę się we wtorek wieczorkiem.

Trzymajcie się! Pa:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #987818 przez Kasia888
Hej dziewczynki :cheer:
Kasandra super wyglądasz w tych włoskach :)
Sylwia mi badanie na hiv ginekolog zleciła na początku ciąży, więc może się zapytaj swojego lekarza.
Stanik mam jeden z lidla ten do karmienia i żałuje, że nie kupiłam więcej, bo jest mega wygodny i tak jak Zazanka już teraz w nim chodzę.
Jurada miłego wypoczynku :) .
Asiek już niedługo i będziesz mogła więcej robić, teraz tak jest wszyscy na nas dmuchają i chuchają, z jednej strony to nawet miło ;)

Dziś widzę się z kolegą i koleżanką, która też jest w ciąży tyle, że termin ma na koniec listopada. Fajnie będzie pogadać, wczoraj spotkałam się z moimi dziewczynami, ale one w ciąży nie są i miałam wrażenie, że nie do końca mnie rozumieją. No cóż w sumie nie ma im się co dziwić ;)

9 lata 6 miesiąc temu #987819 przez Kasia888
Tak ostatnio pomyślałam o Agatagamie, dawno się nie odzywała...

9 lata 6 miesiąc temu #987821 przez Kasia888
Kasandra mój maluszek też dziś obudził mamusie ruchami ;)
Powiem Wam, że od 28 tygodnia jakoś tak lepiej jest z tymi ruchami, nie trzeba ich aż tak wyczekiwać ;) :P

Wkraczam w 29 tydzień :silly: :woohoo:

9 lata 6 miesiąc temu #987822 przez basiek149
Hej :)
kasandra bardzo fajny kolorek i w ogóle ślicznie wyglądasz :)

Kasia aaa zazdroszczę, że już 29tydzień zaczynasz...:) mam nadzieję, że ja też go doczekam w dwupaku :) chociaż wczoraj trochę mnie męczyło to podbrzusze ale mam nadzieje, że szyjka się nie skraca. zobaczymy za tydzień.

Sylwia ja też miała HIV na samym początku ciąży robione zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży.
ale ja nie wiem czy jako jedyna :D jeszcze jestem przed glukozą. miał mi dać teraz ale jak zobaczył, że z szyjką kiepska to powiedział, że na razie mam poczekać, zrobić tylko to badanie moczu a glukozę przepisze mi na następnej wizycie.

jurada odpoczywaj kochana. udanego wypoczynku :)

ja też jeszcze mam rozgryzę jaki stanik kupić bo też nie wiem czy będę a jak będę to ile będę karmić piersią. ale na początek raczej jakieś z 2 te tańsze wezmę i zobaczę jak się będą sprawdzać. ciągle się coś kupuje a to dla dzieci a to dla siebie a tu kurcze końca wydatków nie widać :) jak jeszcze kupno rzeczy dla małego cieszy tak te staniki czy koszule dla mnie jak mam kupić to mnie skręca :D

9 lata 6 miesiąc temu #987824 przez Lidziun

asiekasiek napisał: Lidziun a jaki ten stanik kupiłaś z canpola czy jakos tak??? Bo nie chce przepłacać jak okaże się że nie będę karmić...

wybralam najtanszy jaki byl w moim rozmiarze dokladnie taki allegro.pl/bawelniany-biustonosz-do-karm...70c-i5420859709.html
przy olku tez taki mialam i jakos sie sprawdzil

9 lata 6 miesiąc temu #987825 przez me.ch
Dzień dobry :)

U nas tez jest poranna gimnastyka w brzuchu :)

Jurada, miłego wypoczynku :) jak zawsze, zazdroszczę tej działeczki:) życzę dobrej pogody!

Kasandra, super włoski:) Ja też muszę do fryzjera, wybiorę się przed tym weselem w lipcu ale w sumie sama nie wiem czy farbowanie, bo rok temu zrobiłam ombre w sierpniu i od tamtej pory nie farbowalam, wiec jeszcze pomyślę, może wrócę do natury?? :)
Zależy jeszcze jak te moje klaki będą się trzymać :)

Miłego weekendu wszystkim :)

9 lata 6 miesiąc temu #987827 przez Lidziun
juranda milego wypoczynku, nam na szczescie pogoda dopisala i mam nadzieje ze u ciebie tez tak bedzie

a poza tym widzialam ostatnio ze pojawily sie mamusie styczen 2016 :woohoo: , kurcze to my juz takie "stare" z ta ciaza jestesmy :P

9 lata 6 miesiąc temu #987832 przez Sylwia-89
No to muszę zapytać o to badanie jak będę za tydzień u lekarza.

Ja dzisiaj całą noc przespałam aż szok po prostu. A co jest najlepsze, to o 6 nastawiłam budzik, bo szlam na 7 na badania z glukozą, wiec od samego początku wolałam pojsc zanim kolejki beda i miec to jak najszybciej za sobą. Nie najgorsze samo to picie ( dodałam sok z polowy cytryny), ale po 15 minutach zrobiło mi sie duszno i myślałam, ze zemdleję. Na szczęście chwilę i przeszlo. Chyba najgorsze w tym wszystkim jest uczucie pieczenia w przełyku dla mnie od nadmiaru słodkości. Jednak uważam, ze niektóre informacje w internecie są mocno przesadzone i człowiek sie negatywnie nastawia tylko.

Jurada, udanego wypoczynku i ładnej pogody :)

9 lata 6 miesiąc temu #987833 przez Kasia888
Zamówiłam ten rożek, który wcześniej Wam pokazywałam www.smyk.com/womar-becik-rozek-no-5-sowa...9,swiat-niemowlaka-p
Jak przyjdzie to wrzucę fotkę :P

Ogólnie to lubię tą wyprawkę tak kupować po trochu.
Mam wrażenie, że jak się to rozkłada w czasie to nie ma aż takiego szoku cenowego naraz ;)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987834 przez kasandra9
I ja lubię te wyprawke;)))) sluchajcie, Agatka dzis ze mną prawie godzinę konwersowała, aż mi łzy poleciały:) mowilam do niej jakiej glupoty, pukalam w różnych miejscach a ona odp!:) nieprawdopodobne:) juz chciałabym ja zobaczyć, ale niech siedzi grzecznie i zajadla swój plyn Malutka:)))
Kasiu, Ty skonczylas 29tc:) jutro zaczniesz 30:))))
Lidziun, juz 2016??? Aaaa ale ten czas szybko leci!!

9 lata 6 miesiąc temu #987837 przez Zazanna
Asiek Pepitka <3 Ty z tego co pamiętam szary, tak? ;)

Anisia norma jest od 2,5, więc chyba ok ;)

Lidziun nie dam sobie ręki uciąć, ale wydaje mi się, że w „moim” szpitalu ta lista była ciut krótsza, ale nie pamiętam dokładnie ;) Bo oczywiście jak sobie robiłam listę swoją, to tamte rzeczy ze szpitalnej obowiązkowo wpisałam ;)
Co do biustonosza ja dokupię póki co z hm-u, a jeśli będzie potrzeba to zainwestuję w lepszy ;) A z lidla świetny jest ten bez fiszbin –cały czas w nim chodzę, za to ten z fiszbinami, ma (jak dla mnie) za długie te druty i mi po zewnętrznej przeszkadzają :/

Sylwia ja robiłam hiv jakoś na początku ciąży, teraz robiłam kiłę i hbv? -coś takiego, ale kiły jeszcze nie odebrałam, T. mi odbierze we wtorek –bo to wszystko trzeba osobiście odbierać i mnie to wkurza, bo tylko jeżdżę po tych lekarzach wrrrr :P Ale szczerze to się wtedy zdziwiłam jak dostałam skierowanie na hiv-a, nie przyszło mi do głowy, że to potrzebne, zwłaszcza, że oddajemy krew regularnie, więc się nie miałam czym martwić ;)

Kasandra BOSKA fryzurka ;)

Oj Agatka ale Cię męczą dziady.. :/ Jakby nie wiedzieli, że to stresuje… :/

Juradka baw się dobrze i odpoczywa !!! ;) :*:*:*

Kasia ja też o niej myślałam wczoraj o.O Ale myślałam, ze pomieszałam .. :blush:
29 tydzień… WOW ! Też chcę ! :D

Ja zaliczyłam fryzjera na urlopie i poprosiłam o ścięcie „do rośnięcia” i teraz pójdę dopiero po połogu już na końcówki i nadanie kształtu ;) A póki co fajnie się układają, nie muszę ich ani suszyć ani nic ;)

U nas noc MASAKRYCZNA ! O 22.10 sąsiedzi włączyli muzykę i impreza.. -.-' Disco polo :/ Z otwartymi oknami :blink:
Około 23 usnęłam, o 24 pogłośnili i zaczęli puszczać "zostawcie tytanica" i śpiewać -.-'
Nie mogłam zlokalizować w którym to mieszkaniu, bo bym zadzwoniła na policję taka zła byłam:angry: Bo my mamy tak, że jest mój blok, za nim jest trawnik szerokości około 10 metrów i drugi taki sam blok -i takie wewnętrzne podwórko między nimi, całość tworzy taką jakby studnię, więc gdyby nie drzewka ozdobne, to bym mogła oglądać tv u sąsiadów.
Koło 1 zasnęłam -zamknęłam oczywiście okno. Chwilę po 2 wpadła Grażynka i coś zakopywała na łóżku, ale dziwnie pachniało, więc poprosiłam T. aby sprawdził i się okazało, że zwymiotowała, więc wstał sprzątnąć, ale w tym czasie jak on poszedł po ręczniki papierowe ona zwymiotowała jeszcze dwa razy -na łóżko, bo nie udało mi się jej zepchnąć, a jest już za ciężka abym ją podniosła z brzuszkiem (wczoraj ją ważyliśmy i już ponad 17 kg !).
Więc się ubraliśmy i zabraliśmy ją na dwór, bo się okazało, że ma biegunkę -T. znalazł świadectwo tego na środku kuchni -.-'
Wróciliśmy po pół godzinie, około 3:30 zasnęliśmy -pod jedną kołdrą, a T. na ręczniku, bo już pościel postanowiliśmy zmienić rano, więc tam gdzie była plama po jego stronie położył ręcznik. O 4:30 Grażynka zwymiotowała znowu -ja już byłam nieprzytomna, więc tylko posprzątałam, a T. poszedł z nią znowu na dwór –wrócili przed 7, bo co się zbliżali do domu to malutka znowu albo wymiotowała albo kupka, więc się bidny wracał do parku. Ja po 5 zasnęłam, a o ..7:30 obudziła mnie ..muzyka u sąsiadów -.-'
Piesałek odespał, T. odespał -w miarę, a ja po spaniu.
Uroki bloków i zwierzołaczków ;) Mała nas przygotowuje na wstawanie ;)

Swoją drogą w życiu bym nie pomyślała, że T. jest taki cierpliwy i kochany i tak o nią dbał... <3 No po prostu serce rośnie <3

A jakąś godzinkę temu Mała się już bawiła z kotełem, więc chyba będzie wszystko ok i obędzie się bez weterynarza :) Zrobiłam jej kanapkę z masłem na śniadanie i pokroiłam, ale nie zjadła.. za to jak dostała kawałeczek wędliny od T. to zjadła ze smakiem -zatem ewidentnie jest poprawa :)
No ale dziś ma szlaban na dobre jedzonko, bo mi pewnie za 2 kilo psa ubyło przez noc ;)

9 lata 6 miesiąc temu #987846 przez agatagama
hej dziewczynki ;*
Kasia, Zaz, melduję, że żyję, dziękuję, że się martwicie ;) bardzo to miłe!
czytam Was na bieżąco, ale jakoś nie umiem się zebrać do napisania ;)
byłam dziś na badaniach i chciałam też zrobić glukozę, zabrałam ze sobą książkę, krzyżówkę, taszczyłam to wszystko, a się okazało, że muszę mieć skierowanie, no aaaa... jak byłam wcześniej na glukozie to też najpierw chcieli skierowanie, jak przyszłam ze skierowaniem, to nawet o nie nie pytali, a teraz znowu to samo....dodatkowo bez obrazy, ale te Panie z obsługą komputera to masakra jakaś... pół godziny czekałam, aż mi pobierze krew, bo nie chciał się wcześniejszy paragon wydrukować... po 10 telefonach, okazało się, że wystarczy się wylogować i zaolgować....więc bez komentarza :)
mój Maluch kopie już tak mocno, że Mąż się dziś przeraził jak poczuł "aliena" :Pi nie wierzy, że mnie to nie boli ;) chociaż głupio mi przyznać, ale czasem jest to już uciążliwe, jak chcę spać np ;) z trudem muszę Go ignorować ;)
Zazanka wytarmoś Grażynkę od cioci, biedna się namęczyła...może za dużo arbuza?:) Twój T. miał szkołe w nocy jak przy małym dziecku, także się sprawdził! :)
ja właśnie hiv nie robiłam....
Lidziun gratulacje, dużo szczęścia,miłości, zdrowia i mnóstwa powodów do uśmiechu !!!
Pesq boroczku, wspieram jak mogę mentalnie, przesyłam pozytywną energię !!
Podziękowania: pesq

9 lata 6 miesiąc temu #987850 przez Zazanna
Agatkagama dobrze, że wszystko ok ! Melduj się od czasu do czasu ! ;)
Arbuz nie… wczoraj w parku spryskiwali trawę takim czymś na chwasty i ponoć to nie szkodzi, ale ona zawsze je trawę, a w nocy te rewolucje.. więc ja myślę, że to jednak od tego :/ Czasami też ma luźną kupkę jak się napije wody z fontanny.. ale to zawsze po czyszczeniu fontanny :/
Ci co zatwierdzają środki do czyszczenia parków powinni się wszyscy zwolnić.. Np. ptaki ciągle piją wodę z fontanny, no bo skąd w mieście :/ A oni tam jakie „trutki” wlewają wrggrrrrr
A przecież to jeszcze szczeniałke... ehh bida moja <3

Panowie mi wybyli z domu i już siedzę znów sama ;)

9 lata 6 miesiąc temu #987851 przez anisia27
Kasandra super fryzurka, bardzo mi sie podoba :))

Ja mialam na hiv, kile hbs hcv i inne takie cudowne rzeczy robione w marcu, ale w karcie mam ze hiv kile i hcv mam jeszcze wykonac przed porodem :P
Jedyne czego nie mialam to przeciwcial

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia