- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ogarniam tyłek i uciekam na działkę... Pogoda na razie nie rozpieszcza, ale i tak chcę się oderwać od miasta i tych tramwajów za oknem
Miłego weekendu, poniedziałku i wtorku...
Odezwę się we wtorek wieczorkiem.
Trzymajcie się! Pa:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Kasandra super wyglądasz w tych włoskach
Sylwia mi badanie na hiv ginekolog zleciła na początku ciąży, więc może się zapytaj swojego lekarza.
Stanik mam jeden z lidla ten do karmienia i żałuje, że nie kupiłam więcej, bo jest mega wygodny i tak jak Zazanka już teraz w nim chodzę.
Jurada miłego wypoczynku .
Asiek już niedługo i będziesz mogła więcej robić, teraz tak jest wszyscy na nas dmuchają i chuchają, z jednej strony to nawet miło
Dziś widzę się z kolegą i koleżanką, która też jest w ciąży tyle, że termin ma na koniec listopada. Fajnie będzie pogadać, wczoraj spotkałam się z moimi dziewczynami, ale one w ciąży nie są i miałam wrażenie, że nie do końca mnie rozumieją. No cóż w sumie nie ma im się co dziwić
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powiem Wam, że od 28 tygodnia jakoś tak lepiej jest z tymi ruchami, nie trzeba ich aż tak wyczekiwać
Wkraczam w 29 tydzień
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
kasandra bardzo fajny kolorek i w ogóle ślicznie wyglądasz
Kasia aaa zazdroszczę, że już 29tydzień zaczynasz... mam nadzieję, że ja też go doczekam w dwupaku chociaż wczoraj trochę mnie męczyło to podbrzusze ale mam nadzieje, że szyjka się nie skraca. zobaczymy za tydzień.
Sylwia ja też miała HIV na samym początku ciąży robione zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży.
ale ja nie wiem czy jako jedyna jeszcze jestem przed glukozą. miał mi dać teraz ale jak zobaczył, że z szyjką kiepska to powiedział, że na razie mam poczekać, zrobić tylko to badanie moczu a glukozę przepisze mi na następnej wizycie.
jurada odpoczywaj kochana. udanego wypoczynku
ja też jeszcze mam rozgryzę jaki stanik kupić bo też nie wiem czy będę a jak będę to ile będę karmić piersią. ale na początek raczej jakieś z 2 te tańsze wezmę i zobaczę jak się będą sprawdzać. ciągle się coś kupuje a to dla dzieci a to dla siebie a tu kurcze końca wydatków nie widać jak jeszcze kupno rzeczy dla małego cieszy tak te staniki czy koszule dla mnie jak mam kupić to mnie skręca
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
asiekasiek napisał: Lidziun a jaki ten stanik kupiłaś z canpola czy jakos tak??? Bo nie chce przepłacać jak okaże się że nie będę karmić...
wybralam najtanszy jaki byl w moim rozmiarze dokladnie taki allegro.pl/bawelniany-biustonosz-do-karm...70c-i5420859709.html
przy olku tez taki mialam i jakos sie sprawdzil
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
U nas tez jest poranna gimnastyka w brzuchu
Jurada, miłego wypoczynku jak zawsze, zazdroszczę tej działeczki:) życzę dobrej pogody!
Kasandra, super włoski:) Ja też muszę do fryzjera, wybiorę się przed tym weselem w lipcu ale w sumie sama nie wiem czy farbowanie, bo rok temu zrobiłam ombre w sierpniu i od tamtej pory nie farbowalam, wiec jeszcze pomyślę, może wrócę do natury??
Zależy jeszcze jak te moje klaki będą się trzymać
Miłego weekendu wszystkim
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
a poza tym widzialam ostatnio ze pojawily sie mamusie styczen 2016 , kurcze to my juz takie "stare" z ta ciaza jestesmy
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Ja dzisiaj całą noc przespałam aż szok po prostu. A co jest najlepsze, to o 6 nastawiłam budzik, bo szlam na 7 na badania z glukozą, wiec od samego początku wolałam pojsc zanim kolejki beda i miec to jak najszybciej za sobą. Nie najgorsze samo to picie ( dodałam sok z polowy cytryny), ale po 15 minutach zrobiło mi sie duszno i myślałam, ze zemdleję. Na szczęście chwilę i przeszlo. Chyba najgorsze w tym wszystkim jest uczucie pieczenia w przełyku dla mnie od nadmiaru słodkości. Jednak uważam, ze niektóre informacje w internecie są mocno przesadzone i człowiek sie negatywnie nastawia tylko.
Jurada, udanego wypoczynku i ładnej pogody
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak przyjdzie to wrzucę fotkę
Ogólnie to lubię tą wyprawkę tak kupować po trochu.
Mam wrażenie, że jak się to rozkłada w czasie to nie ma aż takiego szoku cenowego naraz
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Kasiu, Ty skonczylas 29tc:) jutro zaczniesz 30:))))
Lidziun, juz 2016??? Aaaa ale ten czas szybko leci!!
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Anisia norma jest od 2,5, więc chyba ok
Lidziun nie dam sobie ręki uciąć, ale wydaje mi się, że w „moim” szpitalu ta lista była ciut krótsza, ale nie pamiętam dokładnie Bo oczywiście jak sobie robiłam listę swoją, to tamte rzeczy ze szpitalnej obowiązkowo wpisałam
Co do biustonosza ja dokupię póki co z hm-u, a jeśli będzie potrzeba to zainwestuję w lepszy A z lidla świetny jest ten bez fiszbin –cały czas w nim chodzę, za to ten z fiszbinami, ma (jak dla mnie) za długie te druty i mi po zewnętrznej przeszkadzają :/
Sylwia ja robiłam hiv jakoś na początku ciąży, teraz robiłam kiłę i hbv? -coś takiego, ale kiły jeszcze nie odebrałam, T. mi odbierze we wtorek –bo to wszystko trzeba osobiście odbierać i mnie to wkurza, bo tylko jeżdżę po tych lekarzach wrrrr Ale szczerze to się wtedy zdziwiłam jak dostałam skierowanie na hiv-a, nie przyszło mi do głowy, że to potrzebne, zwłaszcza, że oddajemy krew regularnie, więc się nie miałam czym martwić
Kasandra BOSKA fryzurka
Oj Agatka ale Cię męczą dziady.. :/ Jakby nie wiedzieli, że to stresuje… :/
Juradka baw się dobrze i odpoczywa !!! :*:*:*
Kasia ja też o niej myślałam wczoraj o.O Ale myślałam, ze pomieszałam ..
29 tydzień… WOW ! Też chcę !
Ja zaliczyłam fryzjera na urlopie i poprosiłam o ścięcie „do rośnięcia” i teraz pójdę dopiero po połogu już na końcówki i nadanie kształtu A póki co fajnie się układają, nie muszę ich ani suszyć ani nic
U nas noc MASAKRYCZNA ! O 22.10 sąsiedzi włączyli muzykę i impreza.. -.-' Disco polo :/ Z otwartymi oknami
Około 23 usnęłam, o 24 pogłośnili i zaczęli puszczać "zostawcie tytanica" i śpiewać -.-'
Nie mogłam zlokalizować w którym to mieszkaniu, bo bym zadzwoniła na policję taka zła byłam:angry: Bo my mamy tak, że jest mój blok, za nim jest trawnik szerokości około 10 metrów i drugi taki sam blok -i takie wewnętrzne podwórko między nimi, całość tworzy taką jakby studnię, więc gdyby nie drzewka ozdobne, to bym mogła oglądać tv u sąsiadów.
Koło 1 zasnęłam -zamknęłam oczywiście okno. Chwilę po 2 wpadła Grażynka i coś zakopywała na łóżku, ale dziwnie pachniało, więc poprosiłam T. aby sprawdził i się okazało, że zwymiotowała, więc wstał sprzątnąć, ale w tym czasie jak on poszedł po ręczniki papierowe ona zwymiotowała jeszcze dwa razy -na łóżko, bo nie udało mi się jej zepchnąć, a jest już za ciężka abym ją podniosła z brzuszkiem (wczoraj ją ważyliśmy i już ponad 17 kg !).
Więc się ubraliśmy i zabraliśmy ją na dwór, bo się okazało, że ma biegunkę -T. znalazł świadectwo tego na środku kuchni -.-'
Wróciliśmy po pół godzinie, około 3:30 zasnęliśmy -pod jedną kołdrą, a T. na ręczniku, bo już pościel postanowiliśmy zmienić rano, więc tam gdzie była plama po jego stronie położył ręcznik. O 4:30 Grażynka zwymiotowała znowu -ja już byłam nieprzytomna, więc tylko posprzątałam, a T. poszedł z nią znowu na dwór –wrócili przed 7, bo co się zbliżali do domu to malutka znowu albo wymiotowała albo kupka, więc się bidny wracał do parku. Ja po 5 zasnęłam, a o ..7:30 obudziła mnie ..muzyka u sąsiadów -.-'
Piesałek odespał, T. odespał -w miarę, a ja po spaniu.
Uroki bloków i zwierzołaczków Mała nas przygotowuje na wstawanie
Swoją drogą w życiu bym nie pomyślała, że T. jest taki cierpliwy i kochany i tak o nią dbał... <3 No po prostu serce rośnie <3
A jakąś godzinkę temu Mała się już bawiła z kotełem, więc chyba będzie wszystko ok i obędzie się bez weterynarza Zrobiłam jej kanapkę z masłem na śniadanie i pokroiłam, ale nie zjadła.. za to jak dostała kawałeczek wędliny od T. to zjadła ze smakiem -zatem ewidentnie jest poprawa
No ale dziś ma szlaban na dobre jedzonko, bo mi pewnie za 2 kilo psa ubyło przez noc
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
Kasia, Zaz, melduję, że żyję, dziękuję, że się martwicie bardzo to miłe!
czytam Was na bieżąco, ale jakoś nie umiem się zebrać do napisania
byłam dziś na badaniach i chciałam też zrobić glukozę, zabrałam ze sobą książkę, krzyżówkę, taszczyłam to wszystko, a się okazało, że muszę mieć skierowanie, no aaaa... jak byłam wcześniej na glukozie to też najpierw chcieli skierowanie, jak przyszłam ze skierowaniem, to nawet o nie nie pytali, a teraz znowu to samo....dodatkowo bez obrazy, ale te Panie z obsługą komputera to masakra jakaś... pół godziny czekałam, aż mi pobierze krew, bo nie chciał się wcześniejszy paragon wydrukować... po 10 telefonach, okazało się, że wystarczy się wylogować i zaolgować....więc bez komentarza
mój Maluch kopie już tak mocno, że Mąż się dziś przeraził jak poczuł "aliena" :Pi nie wierzy, że mnie to nie boli chociaż głupio mi przyznać, ale czasem jest to już uciążliwe, jak chcę spać np z trudem muszę Go ignorować
Zazanka wytarmoś Grażynkę od cioci, biedna się namęczyła...może za dużo arbuza? Twój T. miał szkołe w nocy jak przy małym dziecku, także się sprawdził!
ja właśnie hiv nie robiłam....
Lidziun gratulacje, dużo szczęścia,miłości, zdrowia i mnóstwa powodów do uśmiechu !!!
Pesq boroczku, wspieram jak mogę mentalnie, przesyłam pozytywną energię !!
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Arbuz nie… wczoraj w parku spryskiwali trawę takim czymś na chwasty i ponoć to nie szkodzi, ale ona zawsze je trawę, a w nocy te rewolucje.. więc ja myślę, że to jednak od tego :/ Czasami też ma luźną kupkę jak się napije wody z fontanny.. ale to zawsze po czyszczeniu fontanny :/
Ci co zatwierdzają środki do czyszczenia parków powinni się wszyscy zwolnić.. Np. ptaki ciągle piją wodę z fontanny, no bo skąd w mieście :/ A oni tam jakie „trutki” wlewają wrggrrrrr
A przecież to jeszcze szczeniałke... ehh bida moja <3
Panowie mi wybyli z domu i już siedzę znów sama
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Ja mialam na hiv, kile hbs hcv i inne takie cudowne rzeczy robione w marcu, ale w karcie mam ze hiv kile i hcv mam jeszcze wykonac przed porodem
Jedyne czego nie mialam to przeciwcial