BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #987970 przez Zazanna
O rany Basiek hahahahahhahahahahahahahhahah :laugh: :laugh: :laugh: O matko popłakałam się :laugh:

Mój T. też ostatnio mówi odnośnie samochodu jakiegoś "chłopaki powiedzieli" -a ja mu w słowo "chłopaki z forum ?", a on konsternacja, bo został przyłapany :evil:

Co do szuflady ja mogę póki co wstawić zdjęcie pustej hahah :D No ale miejsce zrobione na składowanie :)
Szykuję sobie właśnie zakupy na gemini, co i rusz coś przeczytam i zmieniam zdanie aaaaaaaa :P

Do doświadczonych mamusiek -czy Maltan na sutki jest ok ? Bo już oszalałam i nie mam pojęcia co wziąć :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #987977 przez glooria
Basiek padlam z prosiaczka

9 lata 6 miesiąc temu #987978 przez me.ch
Dziewczynki, U nas wielki dzień;)

Ale po kolei - wow jakie Wy jesteście już zaopatrzone w ubranka:) i jaki ładny porządek w szufladach:)

A seria yeti rządzi Kochane :) jest słodka:)

Zazanka, ja dzis poszłam siku pięć minut po tym jak juz byłam siku, wiec zupełnie się nie dziwię :)

Basiek, razem z mężem w sekundzie pokochalismy Twoja chrzesnice :) przesłodkie to było:):):)

Ny od rana czekaliśmy na dostawę z ikei i jak juz przyszła to ostro zabraliśmy się do roboty. Efekt jest taki:

Załącznik nie został znaleziony

Jeszcze trochę golo, ale wiadomo, ba pościel i takie tam za wcześnie, poza tym części rzeczy jeszcze nie mamy, ale i tak jestem zadowolona :):):)

9 lata 6 miesiąc temu #987979 przez me.ch
Wklejam jeszcze kilka fotek z detalami :

9 lata 6 miesiąc temu #987980 przez me.ch

9 lata 6 miesiąc temu #987982 przez Zazanna
Meszku PRZEPIĘKNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Wszystko IDEALNIE dopasowane !! No CUDO !!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Ajjj cieszę się trochę, że na końcu będe szykować kącik, bo będę mogła od Was pozgapiać wszystkich B)

9 lata 6 miesiąc temu #987983 przez me.ch
A szuflad narazie nie wstawiam, bo świecą pustka, a wszystko co ewentualnie w nich jest już pokazywalam :)

Paczka że smyka już dohechala,ale nie zobaczę jej do końca lipca bo dostawa do pl oczywiście, wiec nie ma za wiele do schowania, ciuszki od szwagierki też będa w sobotę i to w pl, wiec tez do wyjazdu nie zobaczymy.

Jestem dumna z mojego P. dziś, dzielnie wszystko skladal i pomagał dekorowac ;)

Zazanka, szwagierka bardzo Maltan polecala!:)

9 lata 6 miesiąc temu #987984 przez asiekasiek
Zazanna ja kupiłam sobie Maltan bo właśnie koleżanka sobie go chwaliła, noi też ktoś kiedyś już o polecał. Ja byłam w kościele przed wyjazdem poszłam siku, przyjechałam ledwo co na parking już siku mi się chciało i musiałam lecieć do WC. Dobrze że jest takie!! Bo miałam wracać się do domu...

Basia jejku co te dzieci nie wymyślą!!

Mech śliczny kącik dla malucha, mężowi też się spodobał.

Dziewczyny też mi ciągle dogryza, że siedzę na forum itp... ale niech sobie gada w sumie na początku za bardzo się śmiał a teraz już prawie nie :)

9 lata 6 miesiąc temu #987986 przez asiekasiek
Zazanna w końcu coś zamawiasz :) super :)

9 lata 6 miesiąc temu #987989 przez pesq
Kasia - śliczne ciuszki

Anisia - uh podziwiam jak pięknie skrupulatnie poskładane... U mnie już widzę jak to bedzie - jeden dzień poskładane później porozwalam pewnie :P

Me.ch - aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeż! aż mi się smutno zrobiło że u mnie nie będzie tak ślicznie .... bardzo chciałam biało zrobić ale dostałam łózeczko w kolorze drewnianym i komode mam taka drewniana i niestety nic z tego nie wyjdzie.. poza tym kącik Agatki to naprawdę kącik.. właściwie na łóżeczko tylko, które pewnie i tak przysuniemy do łóżka.. także nie wiem czy będę się chwalić :S :S

Zaz - zamawiasz już w gemini? zostane ostatnia z kupowaniem czegokolwiek .. no ale to nic, zmotywuję się może w końcu! :P

Co do jakości adamexa to ja jakos też nie widziałam problemów, mąż też go dobrze obejrzał ale na pewno sprawdzimy raz jeszcze więc dzięki Kasandra za czujność :)

9 lata 6 miesiąc temu #987991 przez anisia27
Basiek dobry tekst!! :woohoo:

Mech, jak slicznie teraz tylko dzidziusia brakuje :cheer:

Zaz spokojnie ^^ u mnie remont zacznie sie pojutrze znajac szczescie bede musiala maly kacik zrobic w obecnej sypialni :D za miesiac sie ogarniam z lozeczkami przewijakami i innymi pierdolkami :D

Pesq jeszcze druga szuflada w nieladzie, ale jestem w polowie prania prasowania i ukladania :D

9 lata 6 miesiąc temu #987992 przez Zazanna
Dziewczyny co do ramy pajero adamex, to pan w sklepie, w którym oglądałam wózek powiedział żebym zwróciła uwagę na ramę kupując ! Dobrze, ze sobie przypomniałam :D Chodzi o to, że w tych wózkach są dwie grubości ramy -i teraz jak zamawiacie przez internet albo kupujecie okazyjnie, to może się okazać, że to jest ta "chudsza" rama. Tylko cholerka nie pamiętam jaka to była różnica 2-4 mm -ale zabijcie mnie nie pamiętam. Dlatego ten facet polecał aby kupować w sklepie, gdzie dostaniemy pełną specyfikę, a nie przez net, bo się może okazać, że zapłacimy o 20 zł mniej, a rama będzie cieńsza.. -No to tyle w temacie ;)

Asiek najwyższy czas u mnie :D Pesq nie martw się, dopiero kompletuję koszyk, mam póki co wrzucone do niego rzeczy "dla mnie", typu właśnie maść, podpaski, majtki jednorazowe itp. Zaczęłam też wyszukiwać dla małego, ale to mi się długo schodzi, bo szukam opinii od razu aby kupić dobre rzeczy, więc pewnie skończę jutro, pojutrze :P
Zakupy planuję rozplanować -w tym m-cu kupię wszystkie kosmetyki itp. (poza pieluszkami) i jakiś ciuszek też wpadnie na bank -bo nie wytrzymam :P A w następnym kolejną partię :) I sobie powoli skompletuję wszystko :) Oczywiście odhaczam na liście aby się nie pogubić :)

9 lata 6 miesiąc temu #987993 przez me.ch
Dzieki Dziewczynki :*

Pesq, nie smutaj, lepiej narysuj nam ten obecny uklad pokoju i jakie wymiary lozeczka i komody i zaraz cos dla Was wykombinujemy slicznego, tak ze wszyscy pozazdroszcza :)

Anisia, zazdroszcze, u mnie przegladanie sterty ubranek, pranie i prasowanie jeszcze przede mna......a ja tak nie lubie prasowac...;)

9 lata 6 miesiąc temu #987994 przez asiekasiek
Zazanna dobrze, że o tym piszesz. Ja patrzyłam w smyku i w entliczku i taki dobry wydawał się. A w smyku będę kupować. A jakie kosmetyki wybierasz dla małego?? Bo dzisiaj czytałam i czytałam i już sama nie wiem. o Oilatum dużo dobrego czytałam, ale wiadomo... może przepłacić się i np. w nivea baby te samo jest...

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987998 przez Kasia888
Mech pięknie urządzony kącik dla maluszka normalnie cuudoo :woohoo:
Dziewczyny ja Wam mogę napisać co ja zamówiłam z gemini:
- mydło bambino i hipoalergiczne
- spirytus salicylowy
- oliwka HIPP (czytałam, że jest bardzo naturalna i nie uczula)
- Bephanthen Baby maść (i tu jeszcze zastanawiałam)
- z chusteczek penathen i huggies (huggies mają najmniej chemii ale podobno są cienkie więc wzięłam jeszcze Penathen)
- aspirator do nosa marimer
- tomme trepee nożyczki i cążki
- termometr kąpielowy żabka :p
-pieluchy tetrowe
- szczotka i grzebień tomme treppe
- avent butelki
- wkładki laktacyjne johnsons baby

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia