BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #988000 przez Kasia888
I to tyle może będzie akurat dla kogoś pomocna ;)
Zazanka też siedziałam i porównywałam różne rzeczy:
zwłaszcza maści, oliwki, chusteczki czyli to z czym dziecko będzie miało bezpośredni kontakt.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988001 przez Lidziun
kasia, bepanthen lepszy jest krem niz masc kilka zlotych wiecej a inna jakosc, mokre chusteczki??, mialalm ich wiele, dobre sa z biedronki tak samo jak pampersy, ale najlepiej kupic kazdy rodzaj i wtedy sprawdzisz co ci najbardziej odpowiada

9 lata 6 miesiąc temu #988003 przez Lidziun
mech ale piekny kacic, zapraszam do mnie to cos mi urzadzisz bo ja to nie mam duszy arysty i brak mniejca tez heh, co do plynow dla dzieci to tez polecam probowac, przy amelce wystarczyly produkty nivea przy olku juz wszystkie emolienty bo wiadomo alergik, tylko nie kupujcie jonson bo podobno nabardziej uczulajace sa, a oliwke to sie uzywa przez miesiac tylko, tak gdzies wyczytalam bo potem to juz bardziej szkodzi na skore niz pomaga

9 lata 6 miesiąc temu #988004 przez Lidziun
zazanna nie mialam maltanu, w szpitalu dostalam kuferek z nivea i tam byl bepanthen krem , taka probka i mnie baaaardzo pomogl

9 lata 6 miesiąc temu #988006 przez glooria
Mech pięknie

Zazdroszczę

Do wyprawki to ja ostatnia sie zglaszam wg terminu
i nie chce zapeszac

Mam tylko dla siebie kapcie i pizamy do szpitala bo wiem ze jak beda mi dawac sterydy to zostane na dwie doby bo ostatnio po nich strasznie sie czulam i w razie podawania antycial w krwawieniach
zresztą wszystko wyjdzie w praniu
no ale takie glupie wymioty moga nas wyslac do szpitala wiec trzeba byc przygotowanym

9 lata 6 miesiąc temu #988009 przez basiek149
mech przepiękny ten twój kącik dla Kornelka. świetnie wam to wyszło...:)

co do kosmetyków to ja wybieram nivea baby, siostry używały i mam nadzieję, że i moje dziecko nie będzie miało nic przeciwko tym produktom :)
chusteczki nawilżające akurat wezmę z Biedronki a pieluszki firmy Pampers :) siostry używały pieluszek z Biedronki, były zadowolone, zresztą dużo osób je zachwala z tego co czytałam ale i tak z mężem postanowiliśmy na początek wziąć Pampers. potem najwyżej spróbujemy tych Biedronkowych.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988010 przez Sylwia-89
Hej.
Me.ch, super kącik! :D
My zaczęliśmy wynosić zbędne rzeczy zeby zrobic miejsce dla malej i powoli będę układać wszystko w szafkach ;)

Jesli chodzi o kosmetyki dla dzieci, to polecam przejrzeć ten blog www.srokao.pl/
Mama chemiczka testuje wszelkiego rodzaju kosmetyki dla dzieci. Bardzo przydatne informacje tam zamieszcza ;)

9 lata 6 miesiąc temu #988020 przez asiekasiek
Dzień dobry :)

Wczoraj naczytałam się przed snem o kosmetykach dla dzieci i łoooo matko :) nie wiadomo co brać ;) ale wyczytałam, że emulien i oilatium lepiej używać jak zobaczymy, że dziecko ma uczulenie, na kosmetyk inny. Więc ja chyba wybiorę tak jak Basia Nivea Baby, tylko pisze, że on jest od 1 miesiąca życia, ale może jakieś próbki w szpitalu mi dadzą :) a co do firmy Dada to wszyscy właśnie polecają tą firmę i pewnie ja będę tam kupować pieluchy i chusteczki. Ale na pierwszy raz kupię pampersy ;)

U mnie słoneczko świeci :)

9 lata 6 miesiąc temu #988021 przez asiekasiek
A tak w ogóle to suwaczki z fajnej mamy zacinają się :S dzisiaj już powinien skoczyć mi 28 tydzień, opóźniony zapłon mają ;)

9 lata 6 miesiąc temu #988022 przez agatagama
Dzień dobry !
witam w III trymestrze :D
z tej okazji pokoik Jasia ma już złożone łóżeczko i przewijak :P
nie umiałam się wczoraj oprzeć, pojechałam do ikei i kupiliśmy łóżeczko, materac, prześcieradła i maty ochronne ;)
potem wstawię zdjęcia jak to wygląda, chociaż jeszcze mamy tam pół składzik/pół pokoik malucha ;) ale mniej więcej jest już tak, jak będzie docelowo :) jeszcze jakieś ozdoby, umycie okna, zawieszenie firanki itp :) co do materaca to czytałam różne opinie i zdecydowaliśmy się na piankowy wys. 9 cm.
Na razie nie kupowałam pościeli, powiedzcie mi do jakiego czasu Maluch ma spać bez poduszki? Bo ja mam taki plan, żeby na początku spał w rożku, ale nie wiem czy dobrze myślę?
Jeśli chodzi o maść na sutki to wszyscy wokół polecają maltan i też ją kupiłam. Podobno tak z 2 tyg przed porodem dobrze jest już się nią smarować. Kosmetyki dla dziecka kupiłam wszystkie z ziaji, też ma super opinie. A jak będzie jakaś alergia tfu tfu, to wtedy będę zmieniać, ale myślę, że Janko będzie miał skórę po tacie, czyli bardzo mało wymagającą ;P oby nie po mnie :P
haha historia z Kubusiem powaliła mnie na łopatki, prawie się posiusiałam ;P niesamowite jest myślenie dzieci, ja bym w życiu nie wpadła na takie rozumowanie :) dlatego też ogromnie czekam na pierwsze pytania, zdania, wypowiedzi, bo to jest niesamowite jak rozumuje i co myśli taki brzdąc :)
buziaki dziewczynki, miłego, słonecznego dnia !!

9 lata 6 miesiąc temu #988027 przez agatagama
No to dodaje fotki :) na jednym zdjeciu pojawil sie moj kociak :)
Dodaje tez szuflade pelna skarpetek i lapek i druga pelna bucikow :) na ostatniej polce w.szafie jest reklamowka z.kilkudziesiecioma czapeczkami a obok z 20 sliniaczkow :P

9 lata 6 miesiąc temu #988028 przez asiekasiek
Agatagama ale Tobie też fajnie :) już łóżeczko i przewijak jest :) a szafa pełna ubranek ;) chyba kupię sobie taki właśnie przewijak bo może faktycznie będzie lepiej mi ją przebierać :)

ja do dwóch tygodni powinnam mieć nowe mebelki i zacznę układać też :)

9 lata 6 miesiąc temu #988030 przez basiek149
Dzień doberek :)

agatagama ale masz ciuszków wow! :) my też chcieliśmy najpierw takie łóżeczko jak ty masz ale później zmieniła mi się wizja pokoju i jednak chcę kupić białe :) chociaż mój mąż twierdzi, że jeszcze kilka razy zmienię decyzję....czepia się :P

asiekasiek fakt, niektóre produkty z nivea są od pierwszego miesiąca jak żel do kąpieli ale np mydełko możesz używać w zamian od urodzenia. zresztą niektóre mamy pisały, że mimo wszystko używały tego żelu już od urodzenia i nic się nie stało. ja tam jednak zostanę na początku przy mydełku. i też maluszek będzie szyściutki i pachnący :)

9 lata 6 miesiąc temu #988031 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Asiek jak je już powybieram (na razie utknęłam na oliwce), to Ci skopiuję :D Asiek jak odświeżysz stronę, to Ci się suwaczek ruszy ;)

Kasia to zaszalałaś :D

Sylwia mi właśnie przyjaciółka poleciła tą stronę i też tam zerkałam :D

Agatagama gratuluję 3 trymestru !!! :D Ale macie już tych rzeczy ! O matko ! :D

Ja dziś już upiekłam ciasto, zrobiłam wszystkie podłogi w domu (również na mokro), wysprzątałam dokładnie sypialnię i toaletę (z dezynfekcją kuwetki) i kończy mi się drugie pranie :)
Na 11 jadę do przyjaciółki, a w poniedziałki mam dzień "sprzątaniowy", więc wolałam to zrobić od rana i już mieć z głowy i będę się mogła relaksować ;)
Mam tylko nadzieję, ze jej nie usnę, bo oczywiście się zmęczyłam jak po maratonie :P

9 lata 6 miesiąc temu #988032 przez pesq
Hej hej,

Agata - ile ubranek woooooooooow! Cala szafa :ohmy: chociaż ja tez mam sporo i tu takie pytanie do Was - ukladacie rozmiarami te ubranka ? tj.56 do 56 czy raczej body do body, pajace do pajacow itd? czy jakos jeszcze inaczej.. ja jeszcze nie zczelam ale tak se myle :)

W ogole dzwonilam do gina w sprawie tych moich bólów 'jak okresowe'. Powiedział żeby brać nospe forte x3 dziennie + mgb6 na skurcze.. no i jak coś to sie zglosic, ale ja bylam 2 tyg temu u niego, miesiac temu na IP z tym samym i ani szyjka sie nie skraca, ani ktg nic nie wykazalo.. wiec zostalo brac ta nospe chociaz martwi mnie jej ilosc..

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia