- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do ubranek, ja będę układać typami (czyli body z body itp.) ale większe rozmiary na spód, a mniejsze na wierzch
Idę się myć, bo się w końcu spóźnię
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Basia właśnie czytałam, że niektórzy mydełkiem myją, a niektórzy żelem od razu. Ja kupię to i to, chyba, że inną firmę wymyślę ale w sumie dobrze, że poczytałam, żeby nie kupować tych droższych żeli oilatium, czy emulien, bo skóra przyzwyczaić się może do takich lekkich produktów.
Mnie od soboty bolał jajnik prawy ( chyba to to) miałam problemy z wstawaniem i w ogóle z chodzeniem... na szczęście dzisiaj jak na razie nie czuje tego. uff
a i chciałam w komodzie zacząć układać ale jednak muszę pokupować sobie pudełka do szafek itp... bo seksowną bieliznę chowam bo i tak nie mieszczę się w body i inne tego typu koszulki i leginnsy i rajtki takie grube muszę schować wysoko do szafy może w lutym je zdejmę jak wcisnę się ...
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Agatagama masz już mega dużo ubranek
Moje łóżeczko stoi i tak sobie rozmawialiśmy, że mąż je złoży jakoś na miesiąc przed terminem porodu już się nie mogę doczekać i jest białe, bo jakoś tak najbardziej w tym kolorze podobają
Wczoraj się trochę zdenerowałam, bo rozmawiałam z taką koleżanką przez telefon a ta mi ciągle czy nie boje się porodu itp. no kurczę co jak co, ale ona w ciąży nie jest i nie powinna mnie straszyć ona taka panikara.
Pesq jeśli dzięki temu będzie Cie mniej boleć to bierz, ja biorę tą zwykłą nospę 3x dziennie czasami jak mniej boli to 2x, ale całkiem nie mogę z niej zrezygnować.
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Basiek, córcia siostry jest niemożliwa co za tekst słodka mała
Mech, Agatka ale macie suuuper kąciki dla maluszków
jejku, w ogóle ile macie wszystkie już ubranek i tych potrzebnych rzeczy ja chyba będę ostatnia z tym wszystkim.. bo u nas jeszcze dokańczamy remonty i po tym się zajmiemy maluszkiem w 100% ale widzę co kupujecie, co jest potrzebne to może będzie mi troszkę łatwiej
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja do małego chyba też będę stosować nivea, no chyba że coś mu będzie szkodzić to zmienię, pierwszy dzidziuś więc pewnie wiele będzie metodą 'prób i błędów' dopiero wszystkiego będę się uczyć
Zazanka to ale masz energii od rana, jak tak dobrze Ci idzie to możesz do mnie też wpaść ogarnąć zrobię Ci kawusię (oczywiście żartuję więc mam nadzieję, że się nie obrazisz )
Pesq, kochana Ty to masz pod górkę... ale ja rozmawiałam też z lekarzem i pytałam o brzuch, o twardnienie itd.. mówił że jeśli szyjka się nie skraca i nie ma rozwarcia to z brzuszkiem może tak być bo to jest mięsień, a tabletkami chyba też nie ma co za dużo się faszerować. Głowa do góry kochana i uśmiech! ;*
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do badań i cen.. eh ja chodze prywatnie do lekarza i co miesiąc mam usg ze wzgledu na cukrzyce, wiec co miesiac zostawiam ok 220 zl. Już po prostu odliczam to od wyplaty.. w sumie niedlugo i tak 80% bedzie na macierzynskim to pora sie przyzwyczajac
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Mój gin bierze 150zł za wizytę więc jak raz w miesiącu taka wizytę miałam to aż tak nie boli, zwłaszcza, że jestem zadowolona z prowadzenia przez niego mojej ciąży. no ale w tym miesiącu mamy tez zaplanowaną drugą wizytę po 10dniach od poprzedniej, już na ten piątek więc pójdzie kolejne 150zł. ale wolę mu zapłacić i wiedzieć na czym stoję niż się denerwować 2-3tygodnie.
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
pesq to faktycznie jeśli lekarz kazał Ci brać i mówi że to jest llepsze jak skorcze to pewnie ma rację, ciągle coś... obyś miała jak najmniej tych boli ;*
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Dziewczynki, tak na szybko pisałam Wam, żebyście przy wózkach zwróciły uwagę na ramę i łączenia - wózek, który kupiliśmy jest specyficzny, tzn. ta sama, bo taka na X i z Adamexu też mieliśmy upatrzony używany, jednak w końcu zdecydowaliśmy się na Tutka. Wkleję Wam zdjęcie ze strzałką, na co właśnie trzeba patrzeć. Patrzyłam właśnie na te Wasze modele i one są inaczej zbudowane, jednak w 2 sklepach też do takich się mierzyliśmy i jak któraś z Was napisała - patrzcie na konkretną specyfikację!!!!!!Bo są dostępne różne rozmiary kół i różne ramy, a naprawdę jest różnica...mamy takie wspomnienie, że jak się wprowadziliśmy i mieliśmy ten cały bajzel, który Wam pokazałam na fotkach kiedyś, to zamówiliśmy z allegro taką "szafę" na ubrania (czyli po prostu 2 patyki na kółkach) i "szafkę na buty", która...rozpadła się podczas montażu!!!!!!!!!!!!!!! O ile ta "szafa" chwilę posłużyła, aż pod ciężarem padła kilka razy na ziemię ze wszystkimi ciuchami, o tyle ta na buty poszła do śmieci jeszcze niezłożona do końca, śmiechu było, że hej...i teraz jak coś jest byle jakie, to zawsze z tą "półką" porównuję)))))) Tak samo przy wózkach..te rurki są z różnych materiałów i niektóre te skręcenia mają na jedną śrubkę...od razu mam wizę jak to się samo składa... dlatego Wam o tym napisałam, żebyście czuły, że to jest na pewno stabilne:)
Co do kosmetyków, ja dla Agatki jeszcze nie ma mam nic. Porobiłam zdjęcia do koleżanki, rzeczy, które ona ma i które bardzo polecała, m.in. ten Bephanten (zerknę potem do tel. co jeszcze, bo nie pamiętam tych nazw) i pewnie coś tam będę zamawiać wkrótce. Poza tym nie chcę też jej od razu z każdej strony chemią atakować, ale uważam, że trzeba też powoli przyzwyczajać, bo potem nie będzie nic tolerować i wszystko uczulać Co do pieluch jeszcze - ta sama koleżanka właśnie mówiła mi, że przy pierwszym dziecku używali Pampersów i że teraz też kupiła, ale jej zabrakło. No i ona była w szpitalu, więc mąż musiał dokupić i sąsiadki poleciły jej te Biedronkowe, więc kupił i zawiózł. Ona trochę zniesmaczona była, no ale nie miała wyjścia haha, choć o finanse to u nich w ogóle nie chodzi, bo bogaci są:P:P i przyszedł lekarz i pyta, jakich pieluch używa i mówi, że mąż takie kupił, a on, że są bardzo dobre i spokojnie można ich używać. Zatem ja może na początek też kupię jakieś "firmowe", ale na pewno będę Dadę kupować, chyba że mojej córki skóra za to będzie wymagająca jak taty:P Ale oby nie! hahaha;) Agatka już ma powiedziane, że włosy ma mieć po mamie, skórę też, zęby po tacie:P
A co do Waszych kącików, też jestem zachwycona! Kącik Kornelka cudny, moje kolory!))) Agatko, u Ciebie też ślicznie, wszystko już gotowe! I jak dzielnie pracowałaś
U mnie tak jak u Pesq - "kącik" ograniczy się do łóżeczka;) no ale też będziemy mieć ładnie:))))
PS. wkleiłamw końcu zdjęcia Roana, ale w Adamexie dokładnie to samo.
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Dziewczyny ja do gin chodzę państwowo na szczęście, ale do endokrynologa już prywatnie i tak wizyta 130zł a jeszcze na początku jak badałam szczegółowo hormony to na badania też poszło 180zł
Taka kasa na lekarza boli zwłaszcza, że na to miejsce można by coś maluszkowi kupić. Jednak zdrowie najważniejsze.
Dziś zaczynamy szkołę rodzenia cieszę się, że będzie okazja do wyjścia i spędzenia czasu razem wprawdzie mój mąż trochę jęczał, że nie chce ale zmusiłam go w końcu wszystkie będą w parach to przecież ja sama nie przyjdę.
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Pesq ja też nie jestem przekonana do nospy i tak brała ją jak był już naprawdę mus. ale jak pytałam gin to powiedział, że nie mam się czego obawiać, ona nie zaszkodzi
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna